Şimdi Ara

PREFABRİK VİLLA YAPTIRMAK İSTİYORUM.HEP BİRLİKTE MAALİYETİNİ HESAPLAYALIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
9.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar..

    Silivri tarafından 300 m² arsa satın aldım.Arsanın 100 m ilersinde villalar var.Ora da imar var fakat bizim arsa da henüz yok.İmar geldiğinde Prefabrik Villa yaptırmak istiyorum.İmar gelince bir kaç m² de yol vs için gidecek.Bana 250 m² kaldığını varsayarak önerebileceğiniz bir firma veya site varmı?

    Genellikle firmalar, siz villanızın şeklini belirleyin.Belirlediğiniz şekli bize gösterin.Biz size yapalım diyorlar..

    Tam olarak bildiğiniz villa istiyorum.Önünde havuz,bahçe vs olan.250m² bir alana bunların hepsini nasıl sığdırabiliriz?

    Villanın zemini 90m² olabilir.2 katlı veya 3 katlı yaptırabilirim fiyatına göre..

    Benim amacım 250m² alana resimdeki gibi güzel bir villa ve kalan alana havuz , bahçe vs yaptırmak istiyorum.Kapalı garajı olanlar çok hoşuma gidiyor aslında :)

    Asıl soruya gelelim.Benle birlikte anlattıklarımın maaliyetini hesaplayacak güzel ve yardımsever insanlar varmı? :)

    Bütçem şuanlık hiç yok.Sıfırı tükettim arsa aldım diye :) 3 sene sonra arsama imar geldiğini varsayarak bütçemi de 60.000-80.000 Lira arasında belirledim.Herkes den yardım bekliyorum.Şimdiden çok teşekkürler..

     PREFABRİK VİLLA YAPTIRMAK İSTİYORUM.HEP BİRLİKTE MAALİYETİNİ HESAPLAYALIM. PREFABRİK VİLLA YAPTIRMAK İSTİYORUM.HEP BİRLİKTE MAALİYETİNİ HESAPLAYALIM.







  • Projelendirmesini biz yaparız içinde kullandığın malzemeye göre 60.000TL den başlar prefabrik dediğin, yukarı doğru gider. 2 Katlı filan dersen fiyat biraz daha yükselir.
    Havuz vs. bahçe düzenlemesi de 30Bin civarı tutar tahmini.Yani Söylediğin bütçe ile altından kalkman zor açıkçası.
    Bizim şuanda yaptığımız için tahmini bitiş fiyatı 2Milyon TL gibi görünüyor ve yarıdan fazlası harcandı, tahmini 5-6 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz istersen fotoğraflarını atarım sana. Ama bu dediğim yer için senin ayırdığın bütçeden çok daha fazlasını sırf ses sistemi ve akıllı ev teknoloji için harcandı.

    Bütçe sıkıntın varsa ve oraya minimum 300-400 civarı yatıramayacaksan sana tavsiyem planını çizdirip , tek katlı güzel bir dinlenme evi yapman prefabrikten.:)
  • Çelik Konstrüksiyon 2 katlı ev düşünüyorum fakat bütçeye bağlı güzel tek katlı da olabilir :). Arsayı babam aldı.Evi ben dikeceğimGenellikle m² birim fiyatı 600 Lira civarında dolaşıyor sanırım.Toplam 150m² gibi bir büyüklükte şık bir villa yaptırmak istiyorum.2 katlı istememin nedeni arsa alanı küçük.150m² Alanı 2 kata dağıtırsam daha çok bahçe alanı kalır.Tek katlı da olabilir.Yanında kapalı garajı olanından :).

    Güzel havuz besleyebilecek bir bahçe için kaç m² alan bırakmak lazım?

    Havuz olarak yine prefabrikten şu ilandaki gibi birşey düşünüyorum.

    10.000 Lira Havuz diyelim.

    7.000 Lira da Evin Zemini için olan Beton diyelim.



    250m² alanın duvar ile kaplanması ne kadar tutar hocam?


    Çim Fiyatı ne kadar tutar?


    Belediye den alınacak izinlere çekilecek su ve elektrik hatlarına da toplam 15.000 Lira diyebilirmiyiz?

    Görünüşe göre bana 40.000 Liralık güzel bir villa lazım :) Nasıl bir tasarımı olur hocam bu fiyattaki prefabrik villanın?

    Projenin resimlerini isterim. :)




  • Senin için çok zaman var görünüyor daha, 40.000TL ye açıkçası birşey çıkmaz ortaya:)
  • İmar gelene kadar zaman var işte hocam.İmar da 2-2.5 seneyi bulur en geç.Çok yakınında imar var zaten.Prefabrik evleri belli miktarı peşin gerisi taksit ile yapılıyor.50.000 Liralık Tek kat veya 2 katlı yeterli bahçe alanı kalacak şekilde 150m² Güzel lüks bir villa yapılamazmı?

    Şuan oturduğum ev var lakin satmak istemiyorum.Oraya taşınıp buranın kirasını yemek maksat :)
  • Şöyle söyleyeyim, 50bin TL ye filan günümüzde baraka ancak yapılır:) Eli yüzü düzgün oturulacak bir şey istiyorsan sen, hele ki havuz filan diyorsun, o para çerez gibi kalır:)
    Haftasonu evi mantığında yaparsan o ayrı 100-150 arasına ortayollu birşeyler çıkabilir. Tabi bu çizilecek plana filanda bağlı. Sen para biriktiredur hallederiz:)
  • Yapma be hocam.Elimde ne varsa satacakmıyım(pc de gitti zaten).Sahibinden.com da 50.000 Lira civarına 100 yıl paslanmaz çelik prefabrik evler var.Onlarda yaşanmazmı yani :)

    Havuzu sonra da yaparız.Önce başımızı sokacağımız sağlam bir ev olsun :)
  • Sen ev mi istiyorsun arada takılacak vakit geçirecek başını sokacak bir yer mi ona karar ver önce:) Sürekli yaşayacaksan olmaz ama dinlenme kafa dağıtma evi düşünüyorsan başka.
    50.000TL ye evi aldın da sırf onunla bitmez iş bana güven:)
  • Ev istiyorum hocam.Prefabrik uzun ömürlü olsun :)

    Toplam maaliyeti hesaplamaya çalışıyorum işte :)
  • Hadi ucuz malzeme filan seçilir, hadi benden de sana %50 indirim desen yine kurtarmaz yine kurtarmaz senin bütçelere ev filan olmaz:)
    Elektriği tutar 10bin, suyu tutar 3bin, az çok alçıpan vs tutar 5bin , seramik tutar 5bin , laminant ahşap mobilya vs işleri tutar 10bin , yalıtımı tutar 5bin , e bunların en az 10bin de işçiliği tutar.
    Prefabrik evi de sana boş olarak istediğin şekilde 40 a yapsalar, ona da kargo ödeyeceksin birde vinçle getirip koyacak, yada büyükse yerinde yapacak yine ekstran çıkacak.

    Hepsini toplayınca yine saymadığımız birsürü şey var ama kuru bir evin oldu var say, bahçe de boş , evin içi de boş daha.
  • Öyleyse iş yaş. Prefabrik evin kargosunu ve işçilerin ücretini firma veriyor diye biliyorum. Hatta elektrik ve su yakındaysa onlar tesisatı kuruyor.İlerleyen zamanlarda bakacağız artik..

    Şuan oturduğum ev kentsel dönüşüm projesi içinde değerlenirse satıp güzel bir ev dikeriz o zaman..Ufaktan arsaya su ve elektriği getirmeye başlayalım geriye ev kalsın sadece..

    Çok teşekkürler hocam :)
    Ev yaptıracağım zaman model ve tasarım vs danışcam sana :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En iyisi betonarme ev yap çokdaha ucuza gelir. Hem de daha garantili.
    Bende Silivri tarafından arsa alıp ev yapmayı düşünüyorum. Siz silivrinin neresinden aldınız arsayı acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 27 Ağustos 2014; 8:28:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    Hocam betonarme çok daha masraflı oluyor.Birde Silivri tarafı deprem bölgesi prefabrik evlerde depreme dayanıklı yapılar.deprem esnasında esniyor ve yapı hic zarar görmüyor..

    Silivri Sinekli köy Küçük kılıçlı tarafında aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    İyice yukarıdaki arkadaşın çıkardığı hesap dehşet ötesi betonarme asla o fiyatlara çıkmaz. Ayrıca betonarme ev kanunlara uygun yapılırsa birşey olacağını sanmıyorum sonucya apartman dikmiycez en fazla 2 kat olacak fazla yük olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    Betonarme yi hesaplasak çok daha fazla çıkıyor.2 Katlı olması depremde pek tehlike yaratmaz.Haklısınız..Prefabrik ev hem kurulumu daha kolay.100 Yıl paslanmaz garantili vs vs.Çok aantajlı yönleri var araştırın derim.
  • Merhabalar,

    ANKAVİLLA ÇELİK YAPI OLARAK SİZE ÖZEL TASARIMLARLA HAYALİNİZDEKİ EVE KAVUŞTURUYORUZ.

    Yapılarımız çelik konstrüksiyon olup,dört mevsim oturabileceğiniz ısı ve ses yalıtımlı ömürlük evlerdir.

    Yenilenen Ürün Kataloğumuza bu linkten ulaşabilirsiniz.
    http://www.ankavilla.com/katalog/ankavillakatalog2014.pdf

    resmi internet sitemizwww.ankavilla.com

    Türkiye'nin her yerinden 444 6 339 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.




  • trktlh kullanıcısına yanıt
    konuyu şimdi okudum da, prefabrike veya çelik konstrüksiyon evlerde imar izni gerektirmiyor diye biliyorum. temel için 50-70 cm kalınlığında sağlam bir beton attırmanız 5-6 bin tlyi buluyor. çelik malzemeler iki kat için 10x10 ve 5x5(4x4) profil fiyatıda 10-12 bin tl. çatı sacı malzemesine göre 5-6bin tl, OSB+cam yünü+alçıpan, dış kaplama için 4-5cmlik yağlı baskı vs 20bin tl kadar tutuyor. elektrik 1,5 - su tesisatı(kalorifer dahil) 3,5-4 bin tl.

    açıkçası 80 metre kare zemin üzerine dubleks çelik evi 85bine yaptık.bir kaç farklı malzemede kullanmıştık.tabi bunun normalde oluru 100bin tl kadar tutuyor
  • Eminmisiniz ?
    İmar gerekiyor diye biliyorum.

    Dur mimara soralım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmar nasıl yok ? Arsanın altyapısına bakmak lazım belediyedeki yeterlilikten, arsada imar yoksa prefabrik nasıl yapılacak ? Elektriği suyu nasıl alacak ? Arsanın yola cephesi olması lazım yani. Belediyeyle görüşmek lazım sonra ruhsat alınacak. Aynı prosedür yani.
  • imar izni olmayan bir arsada yani tarlada bu tür çelik kontrüksiyon bir yapı yapıldı. elektrik ve suyuda var. tarlanın yola cephesi var. belediye vb işlerde ben bulunmadığım için ayrıntılarını bilmiyorum. ama öğrenip yazarım.
    silivri ve çevresinde imara kapalı ama bağ evi vs prefakrike uygun bir çok tarla ilanıda bulunuyor. tabi mimar olarak siz bende daha iyi bilirsiniz. ben sadece yapılan bir işi yazdım. betonerme ile prefakrik yapı arasında izin konusunda farklılıklar olması gerekmez mi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.