Şimdi Ara

Prefabrik Ev ve Agaç Ev Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
16.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara da ikamet ediyorum. 1 dönüm bir bahçe aldım.

    Prefabrik yada ağaç ev yaptırmak istiyorum .

    45 m2 1+1 bir ev ideal olur. İnternetde gezindim fakat çok farklı fiyatlar çıkıyor.

    Evin yalıtımı çok önemli sanırım . Birde görüntüsü güzel olsun istiyorum .

    Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    Prefabrik Ev  ve  Agaç Ev HakkındaPrefabrik Ev  ve  Agaç Ev HakkındaPrefabrik Ev  ve  Agaç Ev HakkındaPrefabrik Ev  ve  Agaç Ev HakkındaPrefabrik Ev  ve  Agaç Ev HakkındaPrefabrik Ev  ve  Agaç Ev Hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetera -- 17 Ekim 2019; 10:11:31 >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdalyel

    Bende 40 -45 m2 lik 1+1 ev düşünüyorum .

    Sahibinden'e baktığımda 25-30 bin arası var ama ne kadar güvenilir bilemiyorum .

    Ev yaptıran arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Kış geldiği için fiyatlar düşebilir mi arkadaşlar?

    Sahibinden deki ialanlar.
    1- 25 bin:https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-hafif-celik-prefabrik-732227796/detay

    2- 26 bin : https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-prefabrik-40m2-konut-fabrikadan-15gunde-sevkiyat-686109104/detay

    3- 28 bin :https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-samet-prefabrikte-36.000-tl-ye-anahtar-teslimi-40m2-ev-sahibi-ol-481992612/detay

    4- 29 bin :https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-prefabrikte-yillarin-tecrubesi-gunal-prefabrik-394586334/detay

    5- 29 bin :https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-prefabrik-te-gunal-prefabrik-yillarin-tecrube-si-40m2ev-736643494/detay
    Merhaba Erdal hocam ,

    Evler çok güzel görünüyor. Bende sahibinden e baktım biraz ama ne kadar güvenilir acaba.
    Malum üç kağıtçımız maalesef çok. Bende bu aralar biraz fiyatların düşeceğini düşünüyorum . Araştırmaya devam ediyorum . Bilgi alışverişinde bulunalım. Belki iki adet yaptıracağımızı belirtirsek fiyatta da indirim olabilir diye düşünüyorum.
  • iyi olur
  • Öncelikle fotoğraflara asla guvenmeyin onlar neticede proje çoğu firma başka yabancı firmaların sitelerinnden aşırıyo. Malzeme kalitesi ve evin kullanım ömrü giriyo devreye ne kadar ekmek okadar köfte. 15 bine alırsın çatı yalıtımı olmaz az yağmurda içerisi havuz olur 30 bine yaparsın a dan z ye yalıtım yapılır rüzgara karşı dayanıklılık bir ev olur. Neticede yaptığınız evi uzun süreli kullanicaksiniz o yüzden doğru karar verin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tesbihcekenhoroz

    Öncelikle fotoğraflara asla guvenmeyin onlar neticede proje çoğu firma başka yabancı firmaların sitelerinnden aşırıyo. Malzeme kalitesi ve evin kullanım ömrü giriyo devreye ne kadar ekmek okadar köfte. 15 bine alırsın çatı yalıtımı olmaz az yağmurda içerisi havuz olur 30 bine yaparsın a dan z ye yalıtım yapılır rüzgara karşı dayanıklılık bir ev olur. Neticede yaptığınız evi uzun süreli kullanicaksiniz o yüzden doğru karar verin.
    Bu konuda çok haklısınız .

    Formda kimse yok sanırım ev yaptıran . Yada bu işle ilgilenen.
    Sanırım anlaşma yaparken taahüt nağme gibi bir evrak doldurtmak iyi olacak. Sonra yapacağız dedikleri şeyler eksik yapılabilir. Umarım hakkıyla yapan bir firma buluruz.
  • Herkese Merhaba sizleri prefabrik evler hakkında biraz bilgilendirmek isterim bu yazının tarihinin 28.10.2019 olduguna dikkat ederek değerlendirirseniz daha anlamlı olur.

    Prefabrik Nedir?

    Prefabrik yapılar bir fabrika veya atölye ortamında birçok bölümünün panel halinde hazırlandığı mobilizasyonu yüksek taşıması ve montajı sabit yapılara göre daha kolay olan yapılara verilen genel addır. Yani ahşap evlerde prefabriktir, çelik evlerde prefabriktir, pres panel evlerde prefabriktir, hatta birbirine geçmeli tokininde kullandığı perde betonlu geçmeli beton yapılarda prefabriktir. Bu sebeple prefabrik ev çok geniş bir anlama alanına sahiptir.

    Peki siz bir alıcı olarak güzel görünümlü izolasyonu iyi bir yapı yaptırmak istediğiniz ne tür bir yapı almak istiyorsunuzdur aslında ? Eğer ki izolasyonu iyi bir yapı istiyorsanız çelik konstrüksiyon prefabrik ev yaptırmanız gerekmektedir. Önce bu yapıları tanıyıp aradaki farkları konuşalım isterseniz;

    Ahşap ev; Bu tip yapılar adı üstünde olduğu gibi ahşap malzemeden yapılan belli 5'e 10 tabir edilen ahşap bir karkasa sahip olması gereken ve bu karkasta kullanılan ahşabın önceden ilaçlanıp 1 ila 3 yıl arasında bekletilen malzemeden yapıldıktan sonra istenirse yine dışının içinin ahşap ile kaplanarak ahşap görünümlü yapıla bilecek yada istenirse içine taş yünü ile izolasyondan sonra alçıpan alçı sıva ve dışına yine dış cephe malzemeleri ile yapılabilen evlerdir. Yani şuna dikkat çekmek isterim üstüste çakılmış kalın ahşap malzeme ile yapılmış evleri ahşap yapı sınıfına koymamak lazım ki o tarza evden çok kulübe yapılabilir belki çünkü üst üste 5x10 kalasların çakılarak yapılan yapılar zaman araları açılacak izolasyonu olmadığı gibi ciddi problemler ile sizi karşı karşıya bırakacaktır. Bunların dışına gerçek bir ahşap yapı yaptırdığınızda bunların 2 ve katları yıllarda bakımları yapılması gerekecektir. Kullanılan malzeme itibariyle 2019 yılı içerisinde ahşap bir ev yaptırmak isterseniz fiyatları ; Gerçek Ahşap evde 1800 ile 2500 TL arası değişmektedir. Kullanılan ahşapa göre. Ama sadece kalas ile yapılan uydurma evleri piyasada 750 -1100 TL arası yapmaktadırlar ki bu yapılar hem statik açıdan uygun değildir hemde izolasyon bakımından ev vasfına koyulabilecek yapılar değildir uzak durun.
    Bunlarla ilgilihttps://www.homify.com.tr/yeni_fikirler/4137566/tuerkiye-de-bulunan-15-sahane-ahsap-ev değişik uygulamalar görebilirsiniz.

    Pres Panel Prefabrik Evler ; Pres panel prefabrik evler asıl Türkiye'de Van depreminden sonra piyasaya giren yapılardır. Bu yapılar ortası 40 mm başlayıp 100 mm ye kadar strafor köpüğün iki tarafının 8 mm fibercement veya betopan denilen; beton esaslı dış cephe kaplaması ile kapatılarak ve preslenerek oluşturulan panellerin hazırlanıp şantiye sahasında "H" profiller ile birleştirilerek yine çatısının çelikten de yapılarak üretilen yapılardır. Malzeme kalitesi olarak çelikten çok düşük olduğu gibi fiyat olarak çelik yapılardan ucuzdur. Görünüm olarak bir villadan çok şantiye binası andırırlar kullanım amaçları hobi bahçelerinde geçiçi çözümler için kullanılabilir. Uzun vade alınabilecek şikayetler en başta izolasyonundan olmaktadır. Çünkü pres panellerin arasında kullanılan strafor köpük izolasyon değeri düşük bir malzemedir. Çatıdaki izolasyonun düzgün olmamasının sebebi ise saçakların plastik olmasından kaynaklı rüzgar aralardan geçer ve ses yaptığı gibi izolasyonuda olumsuz etkiler. Prefabrik evler ile ilgili bilgileri şu siterlerden alabilirsiniz.

    Ucuz Prefabrik Evler İçin ;www.ucuzprefabrikvilla.com m2 fiyatları 650 TL den başlıyor 850 TL ye kadar gidiyor.
    Unutmayın evleri ne kadar küçük yaptırırsanız m2 başına düşen maliyetiniz o kadar artar. Nedenini en basitinden düşünmek gerekirse ise 45 m2 evde de 1 mutfak bir banyo wc vardır 60 m2 de aynıları mevcuttur. Eleman giderinden nakliyeye kadar bir çok harcama neredeyse benzerdir onun için tavsiyem ev yaptırırken 60 m2 ve üstünü tercih etmek sizin için daha karlı olacaktır.
    Ankara Prefabrik Villa İçin ;www.ankaraprefabrik-villa.com adresini ziyaret edebilirsiniz bu yazdıklarım üretici firmalardır. Ayrıca araştırdığım bir kaç firma ile ilgili bilgileri yakında sizlerle paylaşabilirim.

    Prefabrik Örnek Görünüm ;

    Prefabrik Ev  ve  Agaç Ev Hakkında

    Prefabrik Ev  ve  Agaç Ev Hakkında

    Şimdi sıra geldi çelik yapılara

    Çelik Yapılar ; Çelik Yapılardan kasıt hafif çelik yapılardır. Yani 0.8 ile 1.2 mm arasındaki çeliklerin belli bir statiğe bağlı kalınarak üretimi fabrika ortamında yapılan ve Çeliğin özellik olarak DX51 standartlarında Galvanize çelikten oluşan yapılardır.

    Yapılarda çelikten bahsederken görüntünün şöyle olmasına dikkat etmek lazım

    Prefabrik Ev  ve  Agaç Ev Hakkında

    Çelik yapılar üsteki görünüme sahip şekilde olması önemlidir. Çünkü bazı işi bilmeyen kişiler bende yaparım kafasıyla kendince uygulamalar yapıyorlar. Projesiz ve yanlış uygulamanın sonucu olarak ne kadar iyi ne kadar kalın çelik kullansa bile gerekli statiği sağlayamamaktadır. Bunun için montaj ve üretim tekniği önemlidir.
    Bu şekilde üretilen evler daha sonra dış cephede fibercement veya betopan iç çephedede mineral taş yünü ve alçıpan alçı sıva yapılarak teslim edilir. Bu tip evlerde duvar aralarında çatı aralarında saçaklarda aralıklar olmayacağı için izolasyonda sıkıntı olmaması gerekmektedir. Çatıda havalandırma olması gerekmektedir ve yünlerin doğru döşendiğinden emin olmak lazım bazı duvarlara yün koyulmaması yanlış koyulaması en büyük problemlerden biridir.
    Prefabrik Ev  ve  Agaç Ev Hakkında

    Çelik ev görünüm olarak böyle görünmelidir en azından

    Prefabrik Ev  ve  Agaç Ev Hakkında

    Unutmayın çelik ev galvanize çelikten yapılmış ve görselini paylaştığımız şekilde olur. Demir profilden kaynak ile ev olmaz çünkü kaynak friksiyon kaynak olmadığı sürece tutmaz ve kırılır. Demirden yapılan evler kar yükü taşımaz 40x40 profilden yapılan evlere para vermek çöpe atmaktır parayı.
    Çelik evlerden şuanda güncel fiyat m2 fiyatlarında tek katlılar 900-1200 TL arasında çift katlılarda 1250-1500 TL arasındadır. Daha ucuza ev almaya çalışmak şuan için piyasa şartlarında mümkün değildir. Çok ucuza yaptırdım düşüncesi yanlış bir düşüncedir Bence firmaları araştırmalısınız ve bu araştırma sonucuda teknik verileri en iyi olanlar arasında seçmelisiniz. Çelik üreticileri genelde İstanbul İzmir ve Ankara'da mevcuttur. Facebook'tan instagramdan firma bulmayın bulduysanız bile sitelerini yerlerini ziyaret ediniz.
    Ben ankara'da olduğum için Ankara'da çelik üreten tavsiye edebileceğim firmalarwww.smartprefabrik.com veya ankavilla olabilir.

    Ara ara zamanlarda yazdığım için iyi bir komposizyon olmamış olabilir kusura bakmayın ama merak ettiğiniz şeyler için bana mesaj atarsanız cevaplarım iyi günler dilerim
  • Çok teşekkürler Onurbltt,

    Seçim yaparken çok işime yarıyacak , yazdıklarınız. Siz evinizi yeni mi yaptırdınız. Yada bu sektörde mi çalışıyorsunuz?

    Malum maddi durumlar çok parlak değil. O yüzden de çelik ev biraz bütçemi aşar. Pres Panel Prefabrik Evler den yaptırıp çatı izalosyonuna biraz önem göstersek . Daha ucuza mal edemez miyiz?

    45 m2 PRES PANEL ev yaptırsak , temel betonu hariç kaça mal olur ? 650*45: 29.250 tl den daha aşağı yaptırabilir miyiz ? Sahibinden de çok daha ucuza yapan yerler bulmuştum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalyel -- 1 Kasım 2019; 8:47:48 >
  • Çok sağol onrbltt bilgilendirme için .

    Bende ekonomik olsun diye Pres Panel düşünüyorum . Yazın bahçeye gittikçe içinde kalacak bir ev lazım . Tabi çok da güneşten içine sıcağı hapsedipde kavrulmamak lazım .
    Kışın ayda 3-4 kez ancak kalabilirim . O yüzden çatı yalıtımı önemli sanırımk .

    Tekrar sağol
  • Merhaba

    Bende 140- 150 m2 iki katlı bir ev yaptıracağım. 150-200 bin arası fiyat verildi.

    iki üç yerle konuştum fakat pek içime sinnmedi. Düzgün bir firma bulup hep birlikte yaptırmamız çok iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nazım kurtoğlu

    Merhaba

    Bende 140- 150 m2 iki katlı bir ev yaptıracağım. 150-200 bin arası fiyat verildi.

    iki üç yerle konuştum fakat pek içime sinnmedi. Düzgün bir firma bulup hep birlikte yaptırmamız çok iyi olur.
    Aynen arkadaş. Birlikten kuvvet doğar .

    Ben araştırıyorum yavaştan . Zamanım var. Seneye bahar da olabilir benim için. Bilgi paylaşımında bulunalım .
  • Prefabrik Ev  ve  Agaç Ev HakkındaPrefabrik Ev  ve  Agaç Ev Hakkında

    Bunun gibi bir ev düşünüyorum
  • Prefabrik te yapıyor olsanız, bağ evi de yapıyor olsanız belediyeden izin almanız gerekiyor. İmar durumundan sıkıntı yaşayabilirsiniz. İmar affı süresi de geçti.
    Ha şu var, imar affı son birkez daha çıkacak diyenler var belki 2019 sonu itibariyle denebilir. Bu durumda şimdi yapanlar alırlar belgelerini.
  • ben konteyner koydum tas duvar su basmani yapip, imar affina bas vurdum ama belediye su an yikimla ilgili ihtar gonderdi bence iskan imar islerini halletmeden hic girismeyim benim konteyner bile goze batti konteyneri kaldiricam ama tas duvari yikacaklar sanirim yazik oldu emeklere de ama en azindan konteyneri kurtaririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bahar geldi sayılır. Bu hava da su basmanı atılır mı ?

    Ankara da sağlam bir firma tavsiye edecek var mı ?
  • Merhabalar,

    Dilerseniz yardımcı olurum. Yerimiz Kocaeli Gebze'de. Türkiye'nin en büyük prefabrik ev üreticisiyiz.

    Sitemizhttps://www.yamanprefabrik.com/

    Tüm detaylara sitemizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca aklınızda soru işareti kalırsa yardımcı olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onur7060

    Merhabalar,

    Dilerseniz yardımcı olurum. Yerimiz Kocaeli Gebze'de. Türkiye'nin en büyük prefabrik ev üreticisiyiz.

    Sitemizhttps://www.yamanprefabrik.com/

    Tüm detaylara sitemizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca aklınızda soru işareti kalırsa yardımcı olurum.
    Merhaba,

    Siteyi inceledim fiyatlar diğer firmalara göre biraz yüksek gibi. Kullandığınız malzemeler diğerlerinden farklı mı ? Yalıtım için neler kullanıyorsunuz ?

    Form kullanıcıları için özel bir fiyat yapabilir mi ?
  • Bende 64 m2 2+1 hobi bahçesi ev yaptıracağım.

    Uygun fiyata kaliteli bir firma bulabilirmiyiz ? Youtube de videoları izledim . çok kötü evler yapılmış. Saç kalınlıkları çok ince olduğundan evler kağıt gibi bükülüyormuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanerenn -- 26 Şubat 2020; 12:58:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.