Şimdi Ara

Powercolor R9 290x PCS+ mi yoksa Msi GTX780 Twin Frozr mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknups

    120 hz monitor kullaniyorum bir cok oyunda 80 ve uzeri fps aliyorum watch dogs gibi optimizasyon özürlu oyunlar haric. Sana sunu soyleyim call of duty ghost u r9 290 lada oynadim suan gtx 780 ile oynuyorum. Hem effectler olaganustu hemde oyun mukemmel fps veriyor. R9 290 ile sürunuyordu resmen anlik takilmalar olmadik yerde fps düsmeleri ve physx den yoksun grafikler. Beni dinle gtx 780 i al geri kalan paranlada 750w guzel bir power al

    Bilinçli kullanıcı demişsin kendine ama cidden hem bilinçsiz kullanıcısın, hem de fan. Bir kere dediklerin çok yanlış, Ghosts'da 290 ile anlık fps düşmeleri yaşıyordum, grafikler Physx'den yoksundu vesaire.
    Nvidia ile anlaşmalı firmaların oyunları Nvidia kartlarda, aynı şekilde Amd ile anlaşmalı olanlar da onlarda iyi çalışıyor. Burada olayın oyun tercihine ve oyun zevkine dayandığını söyleyebilirdin. Mesela ben şuan kart alacak olsam Nvidia alırım, ama EA BF4'te bu kadar saçmalamasa Amd kart alırdım, veya Batman Arkham Knight'ı beklemesem, mantle desteklş gelecek oyunlar ve seriler daha çok hoşuma gitse gibi gibi.
    Tercih meselesi işte, Tabi bir de Oc konusu var. O konuda meraklısı bu nesilde Nvidia'yı tercih etmeli bence. Referansının çekirdek hızı 900 mhz'in altında olan ekran kartı ile kalkıp 1300 mhz ile unigine heaven'dan geçirmek, üstelik de bunu kendi soğumasıyla 68 derecede sabit olarakyapmak inanılmaz bir zevk. Tabi burada şans faktörü de etkili.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Fanlar basmış yine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • He he kardeş fanboyum tamam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R9 290X , GTX780 den daha iyi bir karttır. GTX780 yerine de düz R9 290 alınabilir 3 fanlı olanlardan 1150TL ye BF4 hediyesiyle alınabiliyor. İlerde 2.sinin alınması da mantıklı bir kart. 780 yerine tercih edilebilir yada biraz daha hesaplı 780 bulunursa oda alınabilir.

    Forumdan adamın birisi incelemiş fikir verebilir.

    http://forum.donanimhaber.com/m_95092698/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 31 Temmuz 2014; 10:57:06 >
  • uranus666 kullanıcısına yanıt
    hocam bir nebze haklısınız da ust duzey kartlarda zotac nasıl olur ki bilmem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknups

    Mesajinin basini okumak yetiyo zaten kimin gerizekali oldugunu anlamamiz icin

    Senin gibi çocuklarla uğraşanda kabahat. Sana 780'inle mutluluklar. Sakın gelip ileride buraya babam doğum gününde 295x2 aldı gibi bir konu açma oyarım seni.
    Boşu boşuna laf anlatmaya çalışmışım o kadar. Ha sana anlatmışım ha taşa ne fark eder ki zaten. İlk mesajımda amacım kavga etmek de değildi, sadece dışarıdan mesajının bu şekilde göründüğünü belirtmek istedim başta, gerisinde de neyi ne için söylediğimi yazdım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim yaşim 30 oymak istersen buyur özelime beklerim. Klavye kabadayiligi yapmana gerek yok izmirdeyim gelirim diyosan hemen acik adres birakiyim özeline ? Çoluk cocugu yüzyüze gorüsüruz hem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknups

    Benim yaşim 30 oymak istersen buyur özelime beklerim. Klavye kabadayiligi yapmana gerek yok izmirdeyim gelirim diyosan hemen acik adres birakiyim özeline ? Çoluk cocugu yüzyüze gorüsüruz hem.

    İnsanların yazdıklarının, anlatmak istediklerinin başını okuyup yargılayan, polemik çıkarmaya çalışan insana olgun gözüyle bakmam. Bu yüzden çocuk muamelesi yaptım, çünkü bu tarz bir tavrı kimde görsem çocuk çıktı. İlk mesajımda fansın, bilinçsizsin derken cevapladığım mesajından bu şekilde algılanıyor, tutumun yanlış demeye çalıştım, yanlış anlaşıldım. Mesajın gerisini de şimdi okursan bunu kastettiğimi anlarsın. İstanbulda oturuyorum ancak çok istiyorsan bir çayını içmeye gelirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben fanboy oldugumu kabul ettim sen bana hakaret ettin olgunluk bunun neresinde ? Ben ilk defa amd karti kullandim (290 trx . 290 vaporx ) mini incelemedede bulundum iki kartimlada rezillik cektim her ikisinde 1 er ay kartsiz kaldim servis yuzunden neden bu rezilligi cekeyim yada baskasina cektirteyim ? Zaten kullanan arkadas buraya memnuniyetini belirtir yada bana hakaret edebilir bunu goruruZ hep beraber.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknups -- 31 Temmuz 2014; 11:30:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hknups kullanıcısına yanıt
    O ilk cevabının bu manaya geldiğini sen düşünüyor musun bari
    Kartların konusunda geçmiş olsun. Ben bu tarz sorunlar yaşamadım pek Amd ile. Ama yaşayanları da görmedim değil. Sen de haklısın. Benim ilk cevapladığım mesajda Ghost'da Amd kartlarınla anlık fps düşmeleri yaşamandan, PhysX'den mahrum kalmandan bahsetmiştin, ben özellikle ona istinaden o cevabı verdim. Karşılaştırma ve tavsiye tek bir oyunla olmaz, Nvidia kanadındaki oyun Nvidia ile Amd kanadındaki oyun Amd ile daha iyi çalışır dedim. Kaldı ki Ghosts birçok kesim tarafından tepkiyle karşılanmış, bazı konularda zayıf ve hikayesi çok kısa bir oyun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler konuda ben orda oturuyorum gel git burası Texas değil cezayı yersiniz söyleyim.

    2.olarak 290x e parası yeten birisi 290x almalı 780ti a parası yeten biri 780ti almalı.780 ve 290x karşılaştırılcak kart değil.İki kartta özel soğutmalı sıcaklık konusunda 290x in problemi yok 780 den iyi bir kart önerilcekse 290x önerilir.

    x1900 xtx
    3870
    4870
    4870 x2
    5850
    5870
    5970
    6950
    7970
    7970 cf
    290 cf

    kullandım kullanıyorum yani yaklaşık 6 yıldır 7 yıldır kullanıyorum bi kere driver hatası ekran kararması mavi ekran almadım.Kartın 2 biosunuda elimine edip geri döndürdüm ? Bazı arkadaşlar özellikle bazı arkadaşlar kronik olarak yaşıyorlar bunları.Benim sizden ne farkım var da ben yaşamıyorum ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 31 Temmuz 2014; 11:53:06 >
  • R9 290X, GTX 780 den daha performanslı bir karttır.Tabi arada uçurumlar yok. GTX 780 nin, R9 290X in değil R9 290nın seviyesinde olduğunu düşünüyorum açıkçası. Fiyatıda göz önüne alındığında amd daha iyi bir seçim olacaktır sizin için. Tabi çeşitli sorunlar yaşayan kullanıcılarda mevcut. Ben 6 yıldır amd kullanırım bu tip sorunları hiç yaşamadım çevremde de kullanan insanlar var pek denk gelmedi bana.

    Bilginize...
  • Şimdi ozaman şoyle söyleyim sana göre ben fanboy olarak görüluyorsam tamam kabul ediyorum ozaman fanboy olmayi. Ama bana göre ben fanboy değilim. Fanboy olsam amd kart kullanmayi tercih etmezdim. Evet bazi oyunlar nvidia ve amd tabanli olarak cikiyor ve optimizasyonlari ona gore sorunsuz olabiliyor. Bana gore nvidia yazilim konusunda bu sorunlari ortadan daha cabuk ve daha kaliteli sekilde kaldiriyor. Amd gerek kartlarinin bozuklugu gerek yazilimsal konuda bana gore ve bircok oyuncuya gore nvidianin gerisinde. Herneyse ben bu konu hakkinda daha fazla yorum yapmiycam zaten kimseyle tartisma amcinda degilim yapici olmaya bakiyorum. Arkadas 290x alsaydi birde power almak zorunda kalicakti hic degilse ikisini birden 290x fiyatina halletmis oldu. Bence kart kendisine hayirli olsun asla pisman olmayacagi bir secim yapti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknups

    Şimdi ozaman şoyle söyleyim sana göre ben fanboy olarak görüluyorsam tamam kabul ediyorum ozaman fanboy olmayi. Ama bana göre ben fanboy değilim. Fanboy olsam amd kart kullanmayi tercih etmezdim. Evet bazi oyunlar nvidia ve amd tabanli olarak cikiyor ve optimizasyonlari ona gore sorunsuz olabiliyor. Bana gore nvidia yazilim konusunda bu sorunlari ortadan daha cabuk ve daha kaliteli sekilde kaldiriyor. Amd gerek kartlarinin bozuklugu gerek yazilimsal konuda bana gore ve bircok oyuncuya gore nvidianin gerisinde. Herneyse ben bu konu hakkinda daha fazla yorum yapmiycam zaten kimseyle tartisma amcinda degilim yapici olmaya bakiyorum. Arkadas 290x alsaydi birde power almak zorunda kalicakti hic degilse ikisini birden 290x fiyatina halletmis oldu. Bence kart kendisine hayirli olsun asla pisman olmayacagi bir secim yapti

    Ben yukarıda bir mesajımda yazdım, sana fanboy demeye çalışmıyorum mesajını eleştiriyorum diye. Yanlış anlaşıldım demiştim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar herkes önerisini yapıyor tartışmaya gerek yok. Herkesin bir fikri, birikimi var ve saygı çerçevesi içerisinde herkes yorumunu burada aktarabilir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akagami.

    290x daha performanslıdır.Sürücü sorunu filan da yok.Amd r serisine çok yatırım yaptı.Gayet güzel kart.Ama ben olsam ben de gtx780 alırım.Hatta onu da 2.el alırdım.Ekran kartına bin liradan fazla vermek çok mantıklı gelmiyor.Tabi normal full hd 60hz monitörse.

    Ayrıca zotac kötü marka değildir ama diğer markalardan 10 fps fazla veriyor demek yalandan öte değildir.Zotac ucuzsa alırım ama aynı fiyata asus varsa asus alırım.Üstündeki soğutma daha iyi çünkü.



    http://hexus.net/tech/reviews/graphics/59857-zotac-geforce-gtx-780-amp-edition-updated/?page=2

    belki sana inandırıcı gelmez ama bi bak istersen.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknups

    quote:

    Orijinalden alıntı: Akagami.

    290x daha performanslıdır.Sürücü sorunu filan da yok.Amd r serisine çok yatırım yaptı.Gayet güzel kart.Ama ben olsam ben de gtx780 alırım.Hatta onu da 2.el alırdım.Ekran kartına bin liradan fazla vermek çok mantıklı gelmiyor.Tabi normal full hd 60hz monitörse.

    Ayrıca zotac kötü marka değildir ama diğer markalardan 10 fps fazla veriyor demek yalandan öte değildir.Zotac ucuzsa alırım ama aynı fiyata asus varsa asus alırım.Üstündeki soğutma daha iyi çünkü.



    http://hexus.net/tech/reviews/graphics/59857-zotac-geforce-gtx-780-amp-edition-updated/?page=2

    belki sana inandırıcı gelmez ama bi bak istersen.

    Evet highda yerine göre vermiş 10fps.Fakat dcuII soğutma olarak daha iyi ve ocye daha uygun.Amp hızı yakalanabilir diye düşünüyorum.




  • yukardaki mesajımda aynen " normal 780 lerden 10 fps farkla calisiyor tabi normalleride oc edersin ama amp de oc ile ugrasmana gerek kalmadan o performansi aliyorsun " bu şekilde söylemişim zaten. evet asus da o.c edilip aynı degerlere çıkabilir ama o.c yapmamış bu işle uğraşmamış insan için riskli bir iş. ya ben yanlış anlatıyorum yada yanlış anlaşılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknups

    yukardaki mesajımda aynen " normal 780 lerden 10 fps farkla calisiyor tabi normalleride oc edersin ama amp de oc ile ugrasmana gerek kalmadan o performansi aliyorsun " bu şekilde söylemişim zaten. evet asus da o.c edilip aynı degerlere çıkabilir ama o.c yapmamış bu işle uğraşmamış insan için riskli bir iş. ya ben yanlış anlatıyorum yada yanlış anlaşılıyorum.

    Tweak ve afterburnerla kolay yapılır oc zor değil.Kartı yakmak da baya zor.Ampnin üstüne bile çıkar yanmadan.
  • gtx 780 özel soğutmalı ve OC modelleri neresinden bakarsan bak daha mantıklı. tek dezavantajı fiyatı, bunun en büyük sebebi de nvidianın yazılımsal desteği. zamanında bir arkadaşa topladığım hd4890 amd sistem taş gibi çalışıyor ama AMD hazretleri uygun görmediği için adam win 8.1 e geçemiyor. ne yapsın çöpe mi atsın çalışan kartı. basit bir sorun muş gibi geliyor ama bu teknolojinin kötü şansına denk gelen bir arıza değil, bilerek ve alınmış bir karar üzerine mağdur olmaktan bahsediyorum. keşke nvidia aldırsaydım. şimdi bunu bile bile AMD tavsiye edemem, önce yazılımsal desteği olarak kendini affettirmesi gerek. ortada farklı durumlar var ve ayrı ayrı incelemek gerek.

    gtx780 in referans kartları, şekilli ama berbat soğutması yüzünden stok saat hızlarını mümkün olduğunca düşürmüş nvidia. özel soğutmalı modellerde ise 840/860mhz lerden 980/1000mhz lere ciddi OC olduğunu görüyoruz. bu da hatırı sayılır performans artışını beraberinde getiriyor. yani özel soğutmalı modeller ile stok gtx780 performans olarak bir tutulamaz. amd için durum farklı. 290 ve 290x de 940/1000mhz stok hızları ve berbat referans soğutucuyla 95C çalıştığını biliyoruz. Asusun ve MSI özel soğutucuları pek işe yaramadı ama PCS+ ve vapor-x in 3 slot 3 fanlı soğutucuları kartı serinletmeye yetti. fabrika çıkışı saat değerlerini fazla yükseltemediler ki güç tüketim değerleri zaten bir hayli yüksek.

    diğer taraftan asus özel tasarımı ve etkili soğutmasıyla gtx780 ler içinde nam salmış durumda. zotac AMP 76C de çalışıyorken, asus DC2 68C çalışıyor. dikkatlerden kaçan ise iki kartın aynı frekanslarda çalışmıyor oluşu. biri boost hızı 940mhz biri 1059mhz. biri bellekler oc değil diğeri 200hz oc lu. asusu kendin rahatça oc yapabilirsin, o zaman ısı değerlerini ve ses seviyesini oc yaptıktan sonra değerlendireceksin. ben bunlara dayanarak zotac aldım, bir önceki kartımın zotac olması ve memnun kalmamın da payı var tabi. zotac amp fabrika çıkışı evga classified ile birlikte en hızlı 780 modelidir. aşağıda ki görsel de kanıtı.






  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.