Şimdi Ara

Power Amp ile Set oluşturmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Elimde hem elektro hem de bass gitar var. ikisini tek amfiden çalmak istiyorum. bu sebeple bir kafa amfi ve kabin almayı düşünüyorum. kuracağım bu sete belki bilgisayar yada tv de bağlarım. asıl amaç hem elektro hem de bass gitarı tek amfiden kullanabilmek. önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    iyi forumlar



  • Mümkün olmasına mümkün ancak şahsen hiç tavsiye etmem. Çünkü bas gitar ve elektro gitar birbirinden ses karakteri olarak çok çok ayrı enstrümanlar. Bir bas amfisinde tizleri öldüren basları öne çıkaran komponentler kullanılırken bir elektro amfisinde daha dengeli bir karakter vardır. Ancak elektro ve bas için ayrı ayrı kafalar alıp ikisini ortak bir kabine bağlayabilirsin. Bu da ideal çözüm olmasa da diğerinden çok daha mantıklı.
  • Öncelikle nasıl bir ton arıyorsun, hangi gitarı daha çok çalıyorsun, hangisine öncelik veriyorsun, ne kadar yüksek seste çalıyorsun, bu işe ne kadar bütçe ayırdın vs. bilmediğimden şu markayı şu modeli al diyemem. Eğer kafa+kabin şeklinde düşünecek isek elektro amfi kafasına bass gitar, bass amfi kafasına elektro gitar bağlayabilirsiniz. Ton anlamında kayıp olabilir ama amfilerin kafasına bi zarar gelmez. Burda olan elektro gitar kabininin hoperlörlerine olur :)

    Combo elektro gitar amfisinin veya elektro gitar amfi kabininde kullanılan hoperlörler, düşük bass frekanslarını ortaya çıkarmaktan ziyade öncelikli görevleri mid ve tiz ağırlıklı frekanslara yoğunlaşmaktır. Bu yüzden haliyle daha hassas olacak şekilde imal edilmişlerdir. Bir elektro gitar amfisine bass gitar bağlayıp sesi ortalamanın biraz üzerinde dahi açarsanız, ilk olarak hoperlörleri cortlatırsınız :) Bir bass kabini üzerinden elektro gitar kullanırsanızda tizler zayıf kalabilir. Tabi burda kabinin 2x15 mi 4x12 mi vs. olduğu, open back mi closed back mi olduğu, watt matt işlerininde önemi büyük.

    Kabin için olanlar kafa amfiler içinde geçerli. Bass amfilerin önceliği malum bass frekansları işlemektir. Preampları falan buna göre tasarlanmıştır. Bir bass kafa amfisine elektro takarsan tizler kayıp yaşayabilirsin. Aynı şekilde bir elektro gitar kafa amfisine bass gitar takarsan bass frekanslarda tonal anlamda kayıp yaşanabilir aynı kabinlerde olduğu gibi.

    Ama gelgelelim ne kadar kayıp yaşanacağı amfisinden amfisine değişir. Kötü bi sesde alabilirsin, gayet güzel sonuçlarlada karşılabilirsin. Misal rahmetli lemmy (her ne kadar bass gitarı normal bass gitar gibi çalmasada :) ) bass gitarını marshall super bass'a bağlardı. Tool gitaristi adam jones elektro gitarını marshall super bass'a bağlar, ac/dc den malcolm youngda elektro gitarını marshall super bass'a bağlar :) Fender Bassman modelide aynı şekilde, hem basscılar hem gitaristler tarafından kullanılır. Orange thunderverb elektro gitar amfisi ile bass gitar kullanıp çok memnun olanlarda var. Dediğim gibi amfiden amfiye kabinden kabine ve kişinin zevkine göre çok çeşitlilik gösterir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 3 Eylül 2016; 4:02:03 >




  • Valla cevaplar geç gelince bayadır ben de konuya bakmamışım. Ancak araştırmaya devam ediyorum. Öncelikle ortalama 1.000TL gibi ir bütçe diyebiliriz. Ev içinde kullanacağım. Ama lütfen kalkıp ta 10w lık dandik amfileri önermeyin :) Elimde şuan IBZ10G ve IBZ10B var. Gitar amfimden memnunum da bass amfisinden ses az geliyor ve %50den fazla ses açınca distortion olmaya başlıyor. Hoş değil.

    Siden talep ettiğim gibi bir amfi buldum aslında. Peavey vypyr vip 2. Çok ilginç bir alet. Bir sürü enstuman sesine ait hazır modları var ve elektro, bass ve akustik gitarlar için uygun. Ancak TR'de olmayışı (ki derdim bu değil) ve yorumların bazı modlarda latency yapıyor olması sıkıntı. Gecikme olacaksa PC'ye takar çalarım, aynı şey..

    Herneyse, sanırım tek amfiden çalmak pek mantıklı değil. Ben hem güzel olsun, hem evde kalabalık olmasın diye istemiştim. Ayrıca onun fişini tak, ona jak tak, onu çıkar bunu tak uğraşmak olmasın diye istemiştim.

    Şimdi konuyu çevirirsek bass ve gitar amfisi için öneriniz nedir? Bence min 25-30w olması iş görür diye düşünüyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.