Şimdi Ara

Post Apocalyptic İstanbul'da geldiğim aşama - Alfa Gameplay Video & Oyun İçi SS'ler (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
18
Favori
50.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
350 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    aterikasedi kullanıcısına yanıt
    @delifisek, Senden daha güzel işçiliği olan daha orijinal çalışmalar bekliyoruz artık.

    ====================

    aterikasedi, evet hocam Unreal Engine 4. Proje bitiminde söylemiş olduğun gibi bir yol izleyebilirim, gayet mantıklı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 9 Eylül 2019; 11:10:53 >
  • Güzel işçilik.

    İşte buna bakıyorum, güzel, ona bakıyorum kel alaka. Doğal olarak insanın kafası karışıyor.

    İkisi aynı adamın elinden nasıl çıkmış olabilir diye insan düşünmeden edemiyor, ne iş diye soruyoruz, saçma sapan cevaplar veriyorsun.

    Memleketimden biri (eee) assetleri doldurmuş bir sceneye (eeee) bi de cloth simulator bağlamış (vay unrealde hazır paketmiş bir de, biz unity de yapacaz diye yarım yarım yarılıyorsuz) Al Sancağa (eee), dünyayı kurtarıyorum yapıyor (haaa). Bende birşey demeyimmiş, destek olayımmış, aşağa çekince elime ne geçecekmiş.

    Bu sığ, insanı hiç bir yere götürmeyen goy goy dan vazgeçmeden sen gerçekten dişe dokunur bir şey üretebileceğini sanıyor musun ? Rekabete girdiğin piyasadaki adamlar donanım haber beğeni seviyesin demi ?

    Unreal Motoru ile, donanım haber üyelerinden ve veya Türkiyedeki nüfüsun %99.9 dan daha iyi mockup yapmak seni hayal ettiğin yerlere getirecek mi ?

    Kit bash yapmanda da sıkıntı yok. Başka assetleri alıp kullanmanda da, Yolunu bilen veya parasına kıyan, aynı mockupı sana 1 ayda yapar, Ha Vas 2106 dan çakma 131.5 muratı veya toması olmaz belki ayrı konu.

    Oyun motorlarını, frameworklerini, hazır assetlerini bilmeyen insanlar, aaa ooo waaauvvv diyebilir, ben demek zorunda değilim, gördüğüm şeyleri de eleştiririm.

    Eleştiriye katlanamıyorsan, yanlış sektördesin demektir. Çıkardığın işte, bir birini tutmayan alanlar var. Bütün buralar oralar hepsi benim, inde-AAA yapıyom dayılar deyip ortaya çıkarsan göze batan taraflarını da böyle söylerler. Bu söylenenlere adam gibi cevap vermek yerine siyasi parti başkanı edası ile çıkıp, Guugıldan arattım o çıhtı bize öyle yaptık ne var diye bahane üretip üstüne vatan millet sakarya edebiyatı yaparsan, aha böyle nur topu gibi iletişim krizini kucağında buluverirsin birden.

    Neyse senin yaşın genç, şimdi iyi kötü bir sahne toplamışsın kendince, emek de vermişsin, mantıken diyorsun ki bu beni A noktasından B noktasına götürecek.

    Kolay gelsin....




  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Yanlış analizlerinin tümü tamamen işe karşı olan bilgisizliğinden. Seninki eleştiri değil, karalama, üstelik neyi nasıl yaptığımı gram bile bilmeden karalamaya çalışma. Ben sana bakıyorum, "yazılım öğrenmek istiyorum" diyenlere "video izle" demekten başka bir şey yapmamış bir adamsın. Sen mi beni analiz edeceksin? Getir koy karşıma çalışmalarını önce. Elbette benim yaptığım assetler 3A oyun sektörüne yönelik ve o standartlara uygun. Senin teknik yeterliliğin olmadığından bunu görmen imkansız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 9 Eylül 2019; 11:3:11 >
  • Oooo, damara fena basmışız. Bu kadar canın yandığına göre kesin bir filim var. Yoksa foruma gir, eski cevapları tek tek ara ara bul, kes yapıştır, başka mevzu için denmiş lafı çekiştir kendi işine gelecek şekilde yorumla uzun iş.

    Realtime day / night cycle ile anlık güncellenen güneş / ay ışığında insan cildi düzgün görünecek diye canım çıkmış, sen oradan bana trip atiyorsun unrealin shader graphı ile gerdeğe girerekten.

    3dmax ta dayı 131.5 böyle yapılır diyeceğine, ben kimim sen biliyon mu diye triplere girmiş. Sen forumlarda, yaptığı işe laf söylendi diye triplere giren bir arkadaşsın, çok istediğin halde bir türlü yurt dışına çıkamıyorsun, biride sana böyle yaparsan çıkamazsın dedi diye iyice sendroma bağladın.

    Mailleştiğin dayı sana entry level iş bulabilirsin ama Türkiye'de tanıdığım büyük stüdyo yok diyor. Sen bu lafa dayanarak mı AAA grade iş yaparım ben diyorsun, ne diyorsun ? Adam efendi ve nazik olduğu için nazikçe demiş iste daha yiyecek çok ekmeğin var diye.

    Bundan 20 25 sene önce, SCO Linux Kerneli için dava açtığında bende Alan Cox ile mailleştim, bu beni linux kernel hacker mi yapıyor. Paşam sen ne diyorsun ? Senin çizdiğin vertex kadar benim kurduğum Linux sunucu var, sen ne anlatıyorsun ?.

    Unreal Motorunu adam gibi çalıştıracak makinaya Sahip olman güzel bir şey, benimde olsun isterdim. Sen Unreal de şapkadan çıkanlarla yapabildiklerini Unity de de yapabileceğini sanıyorsan, buyur dükkan senin. Realtime ile alacağın performans var baked ile alacağın performans var. O ekranda gösterdiklerini 1000 dolarlık makina düzgün çalıştıracaksa, türkiye kim oynayacak peki.

    Sende burada ben AAA geliştiriyorum diye tribe griyorsun. Kardeşim bir dakka bak şudur budur deyince de, Kürtaj dayıya bağladın gidiyorsun. Araba ile ilgili mevzu çıkınca tribe giren sensin. Orası da öyle oldu arkadaşlar desen sorun çıkmayacak.

    Siyasi partilerin seçim reklamı gibi her yaptığına milli ve yerli tribi sokmasan aslında hiç bir şey yok. Kendi çapında uğraşan didinen, bir şeyler gerçekleştiren, hatta bazı iyi parçalar da çıkaran bir arkadaşsın.

    Arabaya gelince, üzerine o kadar decal yapıp aracı oyunun ilgi merkezi haline getiren sensin. İlgi çekince de insan evladı ister istemez kusur arıyor, hadi neyse olur öyle diyorsun arkadan vatan millet sakarya modelinde pazarladığın zamanda o kusurlarda bir bir yüzüne söyleniyor.

    Sende bunlara efendi gibi cevap vereceğine Guugildan baktım öyleydi 4 ayda bu kadar oldu falan gibisinden, karşı tarafı salak yerine koyan esnaf cümleleri koyuyorsun.

    Benimle ilgili söylediğin şeylere sadece gülüyorum. Ve cevap olarak ta buyur kardeşim.


    Post Apocalyptic İstanbul'da geldiğim aşama - Alfa Gameplay Video & Oyun İçi SS'ler

    15 dk da bu kadar oldu artık idare et. İki müslüm bir slogan 3 - 5 gazete iki sağlık bakanlığı logosu 3 tane türkiyede yaygın ilaç texuresi, arka planada volkan konaktan cerrahpaşa şarkısı nı eklerdik ama ona da telif lazım.

    Haydi hayırlı işler.

    Not: Bu unity. Kendi assetlerimi unreal e attım valla süper olmuş ta işte, Oyunu geliştrimek için oluşturulan framework ve piple malesef o kadar kolay transfer edilemiyor. Nasip. Bakalım bundan ekmek yersek, gelen para ile bende unreal e geçecem inşallah.




  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Yoo sorun hiçte benim sana tripli cevap atmamdan çıkmıyor. Konudaki her eleştiriyi baş tacı ettim kendin inceleyiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 9 Eylül 2019; 11:7:31 >
  • Işıklandırma, çevre kalitesi gayet iyi gözüküyor. Yürüme olayı çok sinirimi bozdu, biraz daha akıcı olması lazım. Tps olursa tadından yenmez. Bu haliyle biraz yavan kalıyor bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen hakikaten alıngan bir arkadaşsın. Kim bilir sanatçı dediğin belki de böyle bir şeydir.

    O unity sahnesini ben yapmadım. Ama kendi sahnelerim aşşa yukarı o ayar. Bana yetiyor. Internetten hazır indirdim. İçindeki iki texture atlası Paintte değiştirdim.
    Tamamı 15 dk sürdü. Kendi internal lightning problemlerime çözüm ararken bulup denediğim bir şeydi. Sana bir şey anlatmaya çalışıyordum da anlamıyorsun.

    3d CGI olarak seninle yarışamam, öyle bir kapasitem yok, ki seninle yarışmak gibi bir derdim yok, ortada bu kadar beleşable asset varken hiiç gerek yok en azından benim projem için. Ben EA değilim bir sonraki Über FPS yi ben yapmayacağım. Senin gibi, yurt dışına kapağı atıp AAA studyolarında kendimi yıpratmak gibi bir arzum da yok.
    Niche pazara üretim yapıp, emeklilik için güzel bir home office iş peşideyim ben. AAA sı bilmem nesi hiiiç şeyimde değil. Benden güzel yapmışsın falan mış filan mış umrumda değil. Benim yaptığım benim ihtiyacımı karşılasın benim için yeterli.

    Oyunun Türklüğü vurgulamak için araca bayaa yüklenmişsin. Lakin bu araçla diğeri arasında (bu jeep rubicondan ürettiğin şey mesela) dağlar var. Enteresan bir şekilde, ön ızgara, kaput üstü hava girişleri ve arka stoplar aracın geri kalanı ile de uygunsuz paintte yapılmış gibi duruyor. Doğal olarak benim aklıma netten bulunanlar ile toplanmıştır diye geçti.

    Daha sonra bir arkadaş doğru bir tespit ile bu 124 demiş, ben yanlış zıplamışım on ızgara ve tampondaki sinyale kanıp hayır 132 demişim araya da laf sokmuşum yukarıdaki tespit ışığında.

    Sende topa girip ben googledan murat 131 arattım bu geldi demişsin. Kendi düşünceme göre anlamıyorlar hesabına direk bizi salak yerine koyuyorsun, benim için mesele bu.

    Yoksa yap tabii, biz ne desek boş. Sen istedikten ve çalıştıktan sonra gerisi boş laftır. Yaptığın güzel parçalar var. Lakin her Türk gibi consistent değilsin. Yani elinden çıkan işlerin hepsi aynı seviyede değil. Bir alamanın yanında 2 3 sene çalışsan sana iyi gelir.

    Bana gönderdiğin Unity demosuna gelince. Unity demoları 30 40 kişilik ekiplerle özel olarak hazırlanır. Unity parası veya ekibi olan için çok fazla eğilip bükülebilen platform olsada Unreal hazır paketten çıkanlarla hala çok kısa sürede çok güzel sonuçlar verebilen bir motor. Kısaca unity benim için yanlış seçim. Düzeltmek için uğraşıyorum işte

    En basitinden, Mesela 2018 versiyonda senin öyle gözümüze soktuğun shader graph yok. Shaderleri kodla yazmak zorundasın. Default Unreal Işıklarını yakalamak için bile 50 takla atmak lazım. Kendi assetlerimi unreal'e import ettim hakkaten çok güzeldi. Elteki textureler ile shader yaptım dibim düştü. De yapacak bir şeyim yok şimdilik böyle gitmek zorunda.

    Neyse sen sahneni bitir hayırlısı ile, gönder bakalım dayılara, bakalım hayallerine kavuşabilecekmisin.




  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Umarım o dayılardan biri gel yeğenim der.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 9 Eylül 2019; 11:5:13 >
  • UP,Başarılar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt
    C64 kuşağındanım ben. ilk ray tracing işlerini bundan takriben 25 sene kadar önce a500 bilgisayarda yapıyorduk. işte 320x200 çözünürlük lü efendim içinde bir dene ayna ve bir top olan ekran 8 10 saatte render ediyordu. Falan filan. 30 senedir bu işleri bilirim. Oyun hem oynarım hem sektörünü takip ederim.

    Vatan millet adı altında çok rezillik gördüm, Milli adı altında süpürülmüş çok çapsızlık var, sen onlardan olma. Bu sebepten her eleştiriye böyle yanıt verene zaten keskin bir ön yargı var bende, diğerleri ile kombine edince sert çıkmış olabileceğimi düşünüyorum sonra bakıyorum, çık Türk plakası yapıştırmakla olmamış işte diyorum yine belki başka şekilde söylemek lazım onuda ben bilmiyorum.

    Yurt dışında işe baş vuracaksan daha iyi olmalısın. Adam ne diyor junior pozisyon olur diyor. Yani niye seni getireli me gelmiş cevap. Öbürü içinde aynı, yok vize yok cart curt. Bu da onların esnaf ağzı işte. (5 seneye sende öğrenirsin) hiç olumsuz cümle kurmazlar, ne zaman ki istekleri olmadı sen asıl o zaman gör.

    Unity asset store ve Unreal market place de 50 100 usd ye bunları toplayabilirsin. O zaman seni buradan oraya götürecek fark nerede ?


    Kendince özgün bir şey yapmak istiyorsun, kafana göre de bir odak noktası belirlemişsin tamam çok doğru, peki o odak noktasının o kadar baştan savma olması sence mantıklı mı. Araba bir rus arabasına benziyor (ki öyle), ki rusların ayrıca post apokaliptik oyun geliştirme saplantıları da var. Oralardan bir indra gandi dedim kendince, hatalı da olabilirim lakin senin verdiğin cevap ta tatminkar değil. Benim aklıma gelen, senin işini inceleyen adamın aklına haydi haydi gelir.


    Şimdi anladığım kadarı ile 10m vertexlik bir sahne tasarlıyorsun. Kendini yetiştirmek için bakmışsındır eminim. Youtube daki sahne videoları ile karşılaştırırsan, harcadığın bu kadar poligonun hakkını veriyorum diyormusun gerçekten.

    Veya toplayayım. Sen buradan oraya gideceksin, adamın seni oraya alması için gerçekten ona ucuza gitmen lazım ki, seninle uğraştığına değilsin...

    Bağlarsak, sen bir oyun fikrine mockup hazırlamıyorsun. Yani üst manageri ikna etmek için bir proof of concept peşinde değilsin. Sen kendini pazarlıyorsun. ve sahnenin tamamının o rubicon gibi olması lazım ki. Hans patronu jorc a dönüp ya git biraz uğraşta bunu alalım buna senede 30 bin veririz 5 senede üstüne bineriz. Nereden baksan bize 500 bin kar kalır.

    Ben bunları sana Api hizmeti aldığımız firmanın sahibi firmaya o apiyi kullanan yazılıp yapıp satmış biri olarak söylüyorum. İster dinlersin, ister dinlemezsin.

    Özet geçeyim.
    Evet donanım haberin en iyi fps yapanı sensin ki benden çok daha iyisin.... Eyyooooo....




  • Unity meselesine gelince.

    Benteki texture lerin önemli kısmı PBR zaten, Hatta senin ekran görüntüsündeki stone yer döşemesi birebir var bende de. Ama aynı görünmüyor. Unreal özellikle gerçekçi 3d fps için optimize edilmiş. Unity de ayarlanacak 50 tane düğme var. shader graph büyük kolaylık öyle hiç bilmediğin bir dilde shader yazmak zor. Ki o 50 düğmenin 30 2019 sürümünde var. Bendeki assetler nedeni ile geçemiyorum ki geçmek mantıklı değil çünkü beta.

    Zaten tek sıkıntım insan derisinin aynı sahnede 24 saat çevrimi boyunca düzgün görünebilmesi. Çok spesifik bir sorun. Gündüz için yaptığım post processing gece olunca çok saçma bir noktaya geliyor. Özel bir shader lazım oda paralı (ki onlarında tam çalışacağı garanti değil).
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    ÖM atacağım konumuzla alakalı olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 29 Ağustos 2019; 3:14:16 >
  • torata90, sağolun, aynen kamera sarsıntıları gibi şeyler değişecek. Son halinde de stabil zaten şu an.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 29 Ağustos 2019; 3:17:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Olur mu canım 124 bu



    Bu da 131:



    İkinci resmi benim model ile karşılaştırın tıpa tıp aynısı işte. Hatta bende genelini bu fotoğrafı referans edinerek modellemiştim. Jantlarını bile aynı yapmışım hocam.
    Hocam senin gibi görsel zekası çok yüksek birine yakıştıramadım bunu dikkatli bak lütfen, senin araç farlar ve jantlar harici tamamen 124 olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .-. -- 29 Ağustos 2019; 12:50:42 >




  • .-. kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsun hocam. Bu durum benim bu arabaları basitçe ismini murat 131 olarak bilip, hadi bi murat yapayım da espiri olsun diye googledaki görsellerden bulduğum resimleri referans edinmemden kaynaklandı. Tek bir blueprint üzerinden gitmem lazımmış normalde. Poposunu başka bi murattan kafasını başka bi murattan ala ala gittim. Ön ve arka boyutlandırmayı yaparken tutarsızlıkları seziyorsun zaten ama özellikle araştırmadım hiç. Bir sürü araba ile uğraştığımdan en kısa sürede nasıl bitiririm kafasındaydım. İşte ortaya bi kokteyl çıkmış.

    Diğer araçlarında bir çoğunda blueprintlerine bakmadım, bir sürü değişik açılardan trafiğin ortasında vs. çekilmiş olan fotoğraflarına baka baka "bitse de bir sonrakine geçsem" modunda çalışıyordum. İş yükü fazla olunca böyle oluyor biraz. Yani dikkat edecek olursanız diğer araçlarda da benzer kokteyllemeler bulabilirsiniz belki de.

    Senin dediğin doğru yani, olaya bu gözle bakınca rahatça fark ediliyor. Bu araba da böyle oldu idare edin. Kekoların üzerinde tepindiği bir araç imajı, tüm hedef bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 29 Ağustos 2019; 16:15:3 >




  • Hocam bilişim okuyorum şuan c# öğreniyoruz. (10.sınıf) projeniz çok hoşuma gitti. Benimde hep hayalimde infaomus ve prototype benzeri bir oyun yapmak var. Fakat şuan çok az şey biliyorum. Bazı noktaları aştıktan sonra kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.
    Velhassıl kelam: hayalimdeki oyuna cuk diye oturacak bir harita. Ama hayallerim şuan fikirden ibaret. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sen naptin ya metro da bu grafik yok muazzam. Tek başına bunları basardiysan... Seni tebrik ediyorum umarım hak ettiğin bir pozisyonda kariyerinin zirvesine oynarsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son durum nedir bu projede?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kendi oyununuz mu yoksa bir oyun modumu hazırlıyorsunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.