Şimdi Ara

Poşetten sonra içecek ambalajları içinde 'depozito' alınacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meclis'te görüşülen Türkiye Çevre Ajansı'nın kurulmasına dair kanun teklifi sayesinde 2022 yılından itibaren içecek ambalajlarında depozito uygulaması başlayacak. Yeni sisteme göre 1 liraya satılan şişenin üzerine depozito ücreti konulacak ve tüketildikten sonra geri verildiğinde depozito ücreti tüketiciye iade edilecek.


    AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığını da yürüten milletvekili Selman Özboyacı'nın öncülüğünde TBMM'ye sunulan Türkiye Çevre Ajansı'nın kurulması ve Çevre Kanunu'nda değişiklikler yapılmasına dair kanun teklifinin, bazı maddeleri Meclis'te görüşüldü. Kanun teklifini değerlendiren Özboyacı, kanun teklifiyle amaçlarının ülke kaynaklarının en verimli ve en doğru şekilde kullanıp gelecek nesillere daha yaşanabilir çevre bırakmak olduğunu kaydetti.


    Çevrenin siyaset üstü olduğunu ifade eden Özboyacı, şunları söyledi:

    "Bugün dünya büyük küresel çevre sorunlarıyla karşı karşıya, bununla toplumlar da, bireyler de mücadele etmek için çeşitli formüller arıyorlar. Bizim de bu kanun teklifini hazırlarken çabamız, ülkemizin kaynaklarını en verimli, en doğru bir şekilde kullanıp, gelecek nesillere çok daha yaşanabilir, çok daha temiz bir çevre bırakmaktır. Çünkü çevre, siyaset üstü bir konudur. Hepimizin geleceğini ilgilendiren bir konu. Bugün verilere baktığımızda dünyada şehirleşme yüzde 54 oranına çıkmış. 30 yıl içinde 2050'lerde yüzde 70'lere çıkacağı öngörülüyor. Bu korkunç bir tüketim demek. Nitekim enerji tüketimi üç katına, ham madde tüketimi iki katına çıkmış durumda. Bu sebeplerle çevreye dair yaptıklarımız geleceğe dair yaptıklarımız ve bunları da kesinlikle ortaklaşa, bir bütün halinde, iş birliği yaparak hareket etmek lazım. Çünkü çevre hepimizin ortak değeridir. Çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en önemli miraslardan bir tanesidir."


    KAYNAK:https://www.haberler.com/icecek-ambalajlarinda-depozito-uygulamasi-13780067-haberi//




  • Çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en önemli miraslardan bir tanesidir.



    Çocuklarımıza,miras olarak borç,bize ise kazıktan başka birşey göstermediniz.AKP çalışıyor,sonsuz teşekkürler!

  • Güzel haber.

  • Elinizdeki boş şişeleri almak için sokak çocukları, kadınlara ve çocuklara saldıracaktır. Ortadoğu ülkesinde kötü karar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yeni bir olay değil, 2 sene önce konuştukları bir şeydi...

    Her sene birini hayata geçirecekler demek ki! Seneye de Plastik Amblajlı ürünlerden ekstra para alırlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni iş olanakları ortaya çıkıyor. Köpeği dolaştırmaya çıkıyorum çöp karıştıran insanlar dolu memlekette.

  • AKP-CHP seçmeninin ortak olarak destekleyeceği bir başka yasa.

  • " Bugün verilere baktığımızda dünyada şehirleşme yüzde 54 oranına çıkmış. 30 yıl içinde 2050'lerde yüzde 70'lere çıkacağı öngörülüyor. Bu korkunç bir tüketim demek.""Çünkü çevre, siyaset üstü bir konudur. Hepimizin geleceğini ilgilendiren bir konu."


    şehirleşme artacakmış ahahahahahahahahahahahahahahaha. çevre siyaset üstü ve her şeyden önemli konuymuş zuhahahahahahahahahahahaha.


    neden kendileriyle bu kadar çelişiyorlar ?dünyanın belki de en büyük şehirleşme projesini kendileri yapıyorlar sonra şehirleşme kötüdür hebele hübele lalala çok yaşa padişahım çok yaşa.


    dalga geçiyorlar galiba.

  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    buna kimse kanıp desteklememeli aslında. çünkü şehirleşmeyi artıran kendileri. dev konutlar diktiren kendileri. çevreyi kesip yıkan yine kendileri. o depozitolardan para aktarıp kataristanbul yapıp çevresine avm dikerler eminim.


    neyin çevre koruması bu diye sormalılar.

  • Bunu desteklerim. En azından çöp azalır, geri dönüşüm artar.

    Ama depozito olmaz ise karşıyım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok devenin nalı.


    Boş ve kronik muhalefet nedir örneği. Bu arada 80 milyon nüfus oldu şehirleşme olmasa nerede oturacaktı bu insanlar. Şehirleşme kaçınılmaz bir olguydu zaten. Neden inşaat yapıldı diye kızan gidip IQ testi yaptırsın.


    Kızılması gereken şey ekonomiyi buna dayandırmak vs. Sanki şehirleşmek tek başına kötü bir şey.


    Eğitilmezsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 5 Aralık 2020; 20:33:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu bekarlık vergisi de gelse osmanlı'da olduğu gibi tam olacah


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazer__ kullanıcısına yanıt

    Çocuk yapma vergiside getirilmeli en fazla ihtiyacımız olan bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Destekliyorum, çünkü bu işi paraya dökmezseniz plastik vs. atıklardan dolayı çevre kirliliği önlenemeyecek. Bizim ülkemizde vatandaş bilinçlendirmek daha zor, işi paraya dökersen eğitimle vs. uğraşmana yıllar harcamana gerek kalmaz.

  • Çöp azalır diyenler var. Peki el arabasına çuval koyup sokaklarda gezen kağıtçılar ne topluyor sanıyorsunuz? Şişeler, teneke kutular, plastik hep toplanıp satılıyor zaten.

    Vatandaştan para koparmanın yeni taktiğini çevre koruma adı altında kabul ettirecekler.

  • Destekliyorum.


    Hatta parayla satılan plastik poşetlerin de doğada çözülebilen plastik poşetlerden olma zorunluluğu getirilmeli. İmkan var ise plastik pet şişe,bardak,çatal üretimi kartonla değiştirilmeli vs vs.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.