Şimdi Ara

Port Yönlendirme/Kontrol etme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ps4 kullanıcısıyım.Fifa'da bağlantımı bir nebze iyileşetirmek için port yönlendirme işlemi yapayım dedim.Netspeed kullanıcısıyım ve ASUS DSL-51 modemim var.CGN ip bloğunda olduğum için port yönledirmesi yapamayacağımı biliyordum.Bunun üzerin statik ip aldım.

    Ama herşeyi uygun yapmama rağmen canyouseeme.org gibi port check adreslerinden portları kontrol ettiğimde ;

    Error: I could not see your service on -ip adresi-- on port (443)
    Reason: Connection refused

    hatası alıyorum.Herşeyi denedim gibi 3 gündür bununla uğraşıyorum.Modemin,pc'nin firewall'ını kapattım,mh ile konuştum bazı sitelerde sadece isp'nin açtığı yazıyordu mh biz herhangi bir engelleme yapmıyoruz,işi müşterilere bırakıyoruz tarzı birşey söyledi.

    DMZ açsam bile port'lar kapalı görünüyor hala.Portları dinlemek için server'ın açık olması lazım tarzı şeyler okudum.Bunu ps4 için nasıl gerçekleştireceğim, ps4 açık ve internete bağlı olması teorik olarak işe yarar mı ?

    Port ayarlarımı da ekledim.PS4 'ün ip adresini hem DHCP'den hem ps4 üzerinden sabitledim.

    Port Yönlendirme/Kontrol etme sorunu



    Edit: Bu videodakilerin aynısı yaptığımda videodaki gibi port açık gözüküyor.Ama ben yerel bağlantı noktası girmemiştim.Mantığını da anlayamadım.PS4 için bu gerekli mi ?
    https://www.youtube.com/watch?v=afW9sva09gk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eprex123 -- 20 Nisan 2020; 17:15:4 >







  • Arkadaşlar yokmu bi fikri olan ? PS4'e yönlendirdiğim portları kontrol etmemin bi yolu yokmu ? Teknik olarak portu dinlemem yada serverın portu kullanması gibi bişey yapması lazım sorunumun bu olduğunu düşünüyorum.Bunun için psn bağlanmak yeterli mi ?

    Ayrıca DMZ,UPNP hepsinde portlarım connection refused hatası veriyor.
  • Merhaba,

    Port tablosunda;

    1. Kaynak IP bölümü boş olmalı.
    2. Sondaki "Yerel Bağlantı Noktası" bölümüne de port numaraları yazılı olmalı.

    Bu arada gereksiz port açmak güvenlik açığı doğuracaktır.
  • baden B kullanıcısına yanıt
    Asus'un rehberinde yerel bağlantı noktasının boş bırakılması gerektiğini söylüyor hocam.Hangisi doğru bilemedim.Kaynak ip haklısınız bugün onu okumuştum.

    Bir de başka bir yazıda portlarım açık olsa bile oyun konsolları için açılan portlarda portların kapalı gözükebileceğini okudum.Sistem sadece belirli işlemlerde portları kullandığı için.
  • eprex123 kullanıcısına yanıt
    Belki Asus modem'de kaynak port aynı zamanda local port olarak da default işleniyordur. Bilemiyorum.
    Kaynak IP sizin durumunuzda kesinlikle boş olmalı.

    PS4 de internet bağlantı testinde NAT ayarınız ne gözüküyor. Portlar açık mı değil mi ordananlarsınız.
    NAT type 1 ise portlar açıktır.

    Ps4 NAT type 3 meaning (strict): Nat type 3 ps4 is Like a complete firewall in the network. Not suitable for PlayStation games and chat. Downloads can be done but playing online games may lead to lag and unstable connection.

    This is the worst ps4 nat type as it won’t let the player communicate in the party. Ps4 Nat Type 3 gives gamers an headache as it blocks many ports and connection with playstation console leading to laggy gameplay.

    Ps4 NAT type 2 meaning (moderate): NAT type 2 ps4 is good for PS4 download and playing online games. It gives security to the other applications but doesn’t limit the network use of the ps4 application.

    Ps4 nat type 2 is one of the best for gamers. In this moderate Nat type player will be able to play games and enjoy chat party easily and also be secure.

    PS4 NAT type 1 meaning (open): NAT type 1 ps4 is Best for PS4 but not good at the point of security. It is also called an open nat type in Ps4. It is similar to having DMZ enable so all the ps4 ports are open and it may lead to a security threat to your network.

    TPs4 nat type 1 is best for gaming but not for router security purpose. It is an open nat type for ps4.
    https://ps4dns.com/how-to-change-nat-type-ps4/




  • baden B kullanıcısına yanıt
    Nat type 2 gözüküyor,tüm bu işlemleri yapmadan önce de nat type 2 gözüküyordu.Tip 1 nat için bildiğim kadarıyla ps4'e router aracığıyla değil direkt olarak bağlanmak gerek diye biliyorum.Benim konumumda mümkün değil.

    Artık portlarımın açık olduğunu,kontrol etmenin bir yolu olmadığını düşünüyorum.Portlarla uğraşmayıp ps4'ü direk dmz'ye sokacağım gibi duruyor.Güvenlik açısından sıkıntılı bir durum olsada en garanti yol gibi gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eprex123

    Nat type 2 gözüküyor,tüm bu işlemleri yapmadan önce de nat type 2 gözüküyordu.Tip 1 nat için bildiğim kadarıyla ps4'e router aracığıyla değil direkt olarak bağlanmak gerek diye biliyorum.Benim konumumda mümkün değil.

    Artık portlarımın açık olduğunu,kontrol etmenin bir yolu olmadığını düşünüyorum.Portlarla uğraşmayıp ps4'ü direk dmz'ye sokacağım gibi duruyor.Güvenlik açısından sıkıntılı bir durum olsada en garanti yol gibi gözüküyor.
    Selamlar ,

    Statik ip adresiniz yok ise ispler CGNAT kullandığı için port yönlendirme yapamazsınız.
  • cumhuraltan kullanıcısına yanıt
    Konuda belirttiğim gibi statik ip satın aldım hocam.Size ve baden isimli üyeye vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eprex123

    Konuda belirttiğim gibi statik ip satın aldım hocam.Size ve baden isimli üyeye vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
    Selamlar ,

    Hangi portlarda sorun yaşıyorsunuz ? Siz modemden port yönlendirmesini doğru yapsanız bile arkaplanda o porttan hizmet veren bir servis yok ise port kapalı gözükür. Örnek olarak modemden 2345 portunu bilgisayara yönlendirdiniz ancak 2345 portundan hizmet veren bir uygulama bilgisayarda yok ise port kapalı gözükür, ancak bilgisayarda uzak masaüstünü etkinleştirdiniz ve uzak masaüstünün kullanıdıgı 3389 u bilgisayar ip adresine yönlendirdiniz o zaman açık gözükür . ( Bu arada örnek olması açısından söyledim kesinlikle uzakmasa üstünü açıp port yönlendirmesi yapmasyın bilgisayarı hackleyip dosyalarınızı şifrelerler )

    Şimdi Playstation ile aynı ağda olan bilgisayarınızdan telnet komutu ile Ps üzerinde açmaya çalıştıgınız portların hizmet verip vermediğini kontrol edin. Ps ip adresi 192.168.1.10 ise Başlat / Çalıştır a cmd yazıp ms dos u açın " telnet 192.168.1.10 2345 " tırnakları olmadan 2345 yerine test etmek istediğiniz portu yazıp enter a basın bomboş bir siyah ekran gelir veya Ps ile ilgili bir s ervisin bilgileri gelir ise o porttan bir serviş çalışıyor demektir. Ancak bağlantı yapılamadıgına dair bir hata alırsanız kuvvetle muhtemel Ps üzerinde 2345 portu ile hizmet veren bir servis olmadıgı için port yönlendirmesini doğru yapsanızda testlerinizde kapalı gözükmesi normaldir.

    443 portu için özel bir durum mevcut HTTPS portu oldugu için bu portu yüksek ihtimalle modeminiz kullanıyor olabilir . Modem ayarlarından https portunu 443 den farklı bir port olarak ayarlamanız gerekebilir.

    Bu arada port yönlendirmesi ile bağlantınız iyileşmesi gibi bir durum bekliyor olmanız çok saçma geldi . Port yönlendirmesi siz kendi sisteminizde bir servis çalıştırıyorsanız işe yarar. Örneğin bir web uygulaması çalıştırıyorsunuz 2345 portunu kullanan bu uygulamaya bağlanacak olan insanlar browserdanhttp://ipadresiniz:2345 yazarak sizin servise bağlanır . Konsol oyunlarına merakım yok ancak kuvvetle muhtemel boşuna uğraşıyorsunuz gibime geliyor siz yinede bilgisayarından ps ip adresine telnet psipadresi 443 yazarak deneme yapın ps üzerinde 443 portunda bir servis çalışıyor ise bağlantı sağlanacaktır.

    * telnet komutu direkt çalışmayacaktır Windows özelliklerini aç ve kapa ayarlarından telnet istemcisi özelliğini yüklemeniz gerekecektir.




  • cumhuraltan kullanıcısına yanıt

    Öncelikle konu biraz hortlatılmış olacak... Hocam CGNAT kullandığı için port açamazsınız demişsiniz ama ben port yönlendirme yaptım oyun için tabi İSS'ler ve modemler farklı ben Türknet ve Airties Air5650v3 kullanıcısıyım. Ve işe yaramış görünüyor. Ayrıca port yönlendirme işe yarıyor. Örneğin oyun kurucu-ev sahibi (host) olunacaksa en azından NAT Type 2 Open olmak gerekiyor. Aksi halde NAT tip 3 oyuncuları oyununuza katılamıyor. Ben Sony Playstation'ın resmi sitesindeki tüm önerilen portları ve ayrıca genel olarak PS oyunları için önerilen portları yönlendirdim. (Toplamda 9 port) Port işe yaramasaydı muhtemelen daha riskli olan DMZ yöntemini deneyecektim.


    Hoca bir de merak ediyorum mesela Sony PS hem UDP için hem de TCP için 3078 ve 3079 portlarını yazmış. Bunları modeme girerken

    TCP & UDP 3078, 3079

    şeklinde girmekle

    TCP 3078, 3079

    UDP 3078, 3079

    olarak girmek arasında bir fark var mı? Varsa hangi şekilde girmek daha iyidir bağlantıdaki kalite açısından, performans açısından. Çok inciğine boncuğuna bir soru oldu farkındayım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.