Şimdi Ara

Porselen Diş Kaplama Fiyatları - 2022 ile 2023 Güncel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
319
Cevap
20
Favori
689.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle porselen diş nedir, nasıl yapılır gibi bir takım bilgileri vermek istiyorum. Porselen diş fiyatları hakkında yaptıran arkadaşlar burada herkes için gerçekten gerekli olan bilgiyi paylaşırsa birçok kişinin duasını alacağından eminim. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.


    Eniyident Dent İstanbul: 350 Lira ücretsiz muayenewww.eniyident.com
    OBJE DENT İSTANBUL : 400 Lira 0212 288 23 24 ücretsiz muayene www.acildishastanesi.org
    Mavi Dent: 400 Lira ayrıca ücretsiz muayene uzmandisdoktoru.net
    Hospitadent: 550 Tl den yapmaktadır. tel 444 99 22 hospitadent.com.tr
    Dentistanbul : 800 Liradan yapmaktadır tel: 444 0 347 dentistanbul.com.tr
    Avrupa dent: 700 Liraya yapmaktadır. 0216 651 71 71 europedent.com
    Dentcity : 600 Liradan yapmaktadır ücretsiz muayene 0212 238 46 72 citydent.com.tr
    Estetik Diş Hekimliği : 400 Lira 0216 313 65 66 estetikdishekimligi.net
    Dentgroup: 800 lira ama pazarlık yapınca indirim yapıyorlar. İndirimli olarak 180 liraya yapıyorlar.

    Porselen diş kaplama kuron kaplamalar neden yapılır ?
    Diş kuron kaplamalar diş üzerine porselenden yapılmış kişiye özel olarak uygulanan estetik metaryallerin konulmasıdır. Kaplama yapılacak olan dişin üzerine kaplamanın oturtulması ve diğer dişlerle boy farkının olmaması için en az 1mm kadar kesilerek küçültülmesi gerekmektedir. Diş kaplamaların amacı dişi korumak, estetik ve güzel bir görünüş kazandırmak ve işlevselliğini arttırmaktır.

    Hangi durumlarda kuron kaplamalar uygulanır ?
    Bölgede yeteri kadar diş desteği olmadığı durumlarda dolguları restore etmek için kullanılır,
    Zayıf dişleri sağlamlaştırmak için kaplama yapılabilir,
    Diş implantların üst bölümünü oluştururlar,
    Kırılmış olan, sararmış olan, çürümüş olan ve estetik kaygısı oluşturan dişlerde kullanılabilmektedirler.


    https://www.youtube.com/watch?v=xbTbgQjNFBg


    Kuron Kaplama Malzemeleri Nelerdir?
    Diş kaplamaların kullanılan malzemeler kalite kalite farklılıklar göstermektedir. Bu farklılıklar yapılan işlemeden fiyat olarak yansıtmakta ve porselen kaplama fiyatlarını belirlemektedir. Dişinize uygulanacak olan kaplama malzemesini doktorunuzla beraber ortaklaşa karar vereceksiniz. Günümüzde diş hekimiliğinde en sık kullanılan malzemeler metal destekli olan ve tamamen porselen olan kaplamalardır. Bu iki porselen kaplamanın arasındaki fark estetik anlamda tam porselen kaplamalar metal desteklilere göre daha estetik olmalarıdır.


    https://www.youtube.com/watch?v=u84uoY5hX2g



    Diş kaplamaları ne kadar zamanda tamamlanır ?
    Yapılan diş porselen kaplamaları 2 yada 3 seans sonrası tamamlanır. Porselen kaplamaların büyük zaman alan aşamaları labaratuar ortamında gerçekleştirilir. Sizin dişçi koltuğunda geçireceğiniz zaman çok kısadır. Dişiniz için gerekli ölçümler alınacak, dişiniz 1mm kadar proteze uygun olacak biçimde kesilecek ve alınan ölçüler labaratuara iletilerek diş protezinizin bu ortamda hazırlanacaktır. İkinci seansta ise diş protezinizin uygulanarak işlem tamamlanacaktır. Diş labaratuarı ile diş kliniği aynı ortamda yer almayan diş hekimleri seansı diş protez ölçümlerinde yapılabilecek yanlışlar sonucu 1 seans daha uzatabilirler.

    Diş kaplamaların bakımı nasıl yapılır ?
    Diş kaplama yapılan bölümler ile sert cisimleri kırmamaya özen göstermelisiniz. Bunu gerçek dişlerinizle de yapmamaya özen göstermelisiniz. Özellikle fındık, ceviz kabuklarını vb. dişlerinizle kırmaya çalışmamalısınız. Bunun yanı sıra temizliğini diğer dişlerle beraber günde en az iki defa olacak şekilde ve diş ipi, gargara uygulamaları ile beraber dişlerinizin günlük bakımını gerçekleştirmelisiniz. 3 ve 6 aylık diş hekimi kontrolleri yine yapılan kontrollerde bu kaplamalarınızın durumunu diş hekimini gösterek ömürlerini uzatabilirsiniz.

    2014 yılı ile 2015 yılları arasındaki porselen kaplama diş fiyatları
    Porselen diş fiyatları 2014 yılı için belirlenirken enflasyon oranı da hesaba katılarak yeniden düzenleniyor. Bir çok kişinin merak ettiği SSK ve Bağkurlu hastaların özel muayenehanelerden hizmet alımı ile igili henüz bir gelişme yok. Hastalar kurumdan sevk almaları durumunda istediği muayenehanede tedavilerini yaptırabiliyorlar. Ancak bunun için belirli bir süre içinde kurum tarafından tedavinin yapılamıyor olması gerekiyor. Porselen diş fiyatları 2015 yılı başında TDB tarafından rehber tarife adı altında yayınlanıyor.

    Porselen Diş 2016 Fiyat Tarifesi Hakkında bilgileri lütfen zamanı geldiğinde yazınız.
    Porselen kaplamalar, sabit protez türlerinden bir tanesidir. Tek diş için yapılabildiği gibi diş eksikliği var ise porselen köprü yapımı içinde kullanılabilir. Aşırı harap dişlerde çürük temizlenerek diş küçültülür ve ölçü alınır. Diş eksikliğinde ise komşu dişler bir miktar ufaltılıp ölçü laboratuara yollanır . Laboratuardan gelen porselen kaplamalar dayanak dişlerin üzerine yapıştırılır ve boşluk kapatılır. Diş Laboratuarında imal edilen porselen diş doğal dişin tüm fonksiyonlarını yerine getirebilir. Fonksiyon yani çiğneme görevi şüphesiz en önemli görevi olmakla birlikte günümüzde estetik beklenti çok yüksek olduğundan bu amaçla değişik teknikler geliştirilmiştir.

    Porselen diş çeşitleri
    Porselen kaplama çeşitleri arasında yer alan laminate veneer, zirkonyum kaplama diş, porselen kaplama gibi farklı porselen çeşitleri için farklı fiyatlar söz konusudur.

    Estetik yanında anatomik formalarıda doğal dişleri taklit edecek şekilde üretilirler. Fonksiyon fonasyon tümü bir arada bulunduğunda mükemmel bir diş protezinden bahsedilebilir. Bu iş için kullanılan Zirkonyum, Akrilik, kompozit, veya porselen gibi malzemeler arasında en sık tercih edilen zirkonyum ve porselen dir. Porselenin ışık iletme özelliği olduğundan doğal dişleri mükemmel taklit edebilir. Ancak alt yapı olarak metal kullanıldığında ışık iletkenliği çok azaldığı için porselen lamina, zirkonyum kaplama gibi tedaviler estetik amaçla daha çok tercih ediir. Her zaman porselen diş ve lamine diş gibi estetik diş hekimliği tedavileri tercih edildiğinde, metal içermedikleri için Diş eti estetiği de mükemmel olmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankarti -- 9 Mart 2023; 1:17:45 >







  • Genel olarak porselen diş fiyatı kliniklere göre değişmektedir. Birkaç klinik tedavi ücretlerini yazıyorum.

    Natural Dent İstanbul : 200 Lira
    Dentway İstanbul: 250 TL 444 2 060
    Oral Dent İstanbul : 200 Lira 0212 266 50 93
    DİSTANBUL : 185 Lira disistanbul.com

    Gördüğünüz gibi oldukça farklı olan porselen kaplama fiyatları olmaktadır. Nedeni bilmiyorum ama aynı maddeden yapılan bir şeyin fiyatı neden bu kadar değişiyor anlamıyorum. Lütfen yardımcı olmak adına diğer kliniklerdeki porselen fiyatları kaç lira olduğunu yazarsanız herkese yardımcı olursunuz. Herkese sağlıklı günler diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medcezir82 -- 23 Şubat 2018; 19:44:19 >
  • medcezir82 M kullanıcısına yanıt
    bu fiyatlar ancak metal destekli porselen kaplamalardır. bu ara revaçta ve sağlıklı olan zirkonyum kaplama. tel gözükmüyor, diş etiyle uyumu daha iyi, diş etini morartmıyor vs ve ışık geçirgenliği çok iyi. o da 350 liradan başlıyor en ucuz. bu diş hekiminin mevkisine göre dahi değişir.
  • ZEUS__ kullanıcısına yanıt
    evet yukarıya sadece metal destekli olan porselen kaplama fiyatlarını yazdım. zirkonyum kaplama dişlerde fiyatlar çok değişkenlik gösteriyor. ama tabii ki zirkonyum kaplamalar çok estetik oluyor ve genelde sanatçıların yaptığı dişler olarak biliniyorlar.
  • Porselen Kuron Kaplama Diş Yapımı ve Tedavi Aşamaları

    Porselen kaplama diş veya kron için birçok seansa gerek vardır. Törpüleme ve oturtma işlemleri lokal anesteziyle yapılır. Törpülerden sonra üretim için diş labarotuvarına gönderlecek olan dişlerinizin kalıbı alınır , labarotuvardaki işlem bitene kadar size hemen geçici kron kaplamalar verilir . Geçici dişler genelde beyaz plastikten yapılır ve kolayca lekenebilir. Lekeleyici yiyeceklerden , özellikle geçici dişin parlaklığını direk sarıya çevirebilen köriden uzak durulmalıdır. İçecek ve tütün kullanabilirsiniz fakar bu geçici dönem süresince dişler hafif hassaslaşacağı için çok soğuk ve çok sıcak içeceklerden vazgeçmelisiniz. Dişlerinizi ve dişetlerinizi olabildiğince iyi temizleyin. Dişeti çizgisinin temiz olmasına özellikle özen gösterin. Geçici kronlar genelde kötü adapte edilir ve dahan çok plak toplarlar. Porselenenizin rengini siz veya dişçiniz seçebilrsiniz. Eğer tonlamada aktif rol almak istiyorsanız bu uzun sürebilir. Her doğal dişin kendine göre bir tonu vardır ve porselen kronların veya kaplamanın tamamen bembeyaz olması yapmacık durmasına sebep olabilir. Porselen kaplama diş seçimize özel olarak parlak yaptırmayınız.

    Beyaz tonlarında bir renk seçmek iyi bir fikir gibi görünebilir. Ama kesin olarak mutfak fayansı kadar beyaz dişlerle neler yapamayacağınızı da düşünmelisiniz. Dişler genelde dişeti kenrlarından sararmaya başlarlar. Bazen ön dişlerin en uç kısımlarında 1mm nşin yarısı kadar bir bölgede saydamlık oluşur. Porselen diş kaplamanın biçim ve şekil söz konusu olduğundan kronlar veya kaplamalar asla böyle yapılmamalıdır. Ön dişler dişetinin çizgisinde olmalı ve dişetlerinin içinde hiçbir kesitleri görünmemlidir. Olabilecek en kötü şey ise porselen harika görünürken diş etlerinizde siyah marjinlerin görünmesidir. Diş estetiği sadece gülüşünüzü değiştirmek için yapılan kronlarla alakalı değildir daha çok herkesin düşlediği en güzel ve doğal gülüşü sağlamakla ilgilidir. bir insanın sahip olabileceği en önemli şey tüm dişleri takma olsa da doğal ve güzel görünen gülüşüdür. Dişetleri zaman geçtikçe çekildiğinden metalle bağlanan porselen kronlar dişeti çizgisinde metal ve siyah bağları gösterme eğilimindedir.

    Ancak porselen kaplama kronların metal yapıları olmadığı için daha az belirgindirler ve dişeti çekildikten sonra dişe daha iyi uyum sağlarlar. Sahip olabileceğinizin en kötğ görünümlü porselen diş kron kaplama dişetindeki siyah çizgiyi gösteren kronu çok şişkin olan rengi çok koyu ve cansız olan doğal dişlerle rengi uyuşmayanlardır.

    Metal Destekli Porselen Uygulamasının Renk Uyumluğu
    Renk en karmaşık ve en büyük miktarda dış etkenlere bağlı olan faktördür. Dişler birçok renkten oluşur genelde diş minesinin zayıf olduğu diş eti kısmında sarıdır.Yapay bir dişin doğal görünmesi için birçok ton kombinesi doğal estetiği şekillendirir. Düz beyaz kronlar ağız dolusu mutfak fayansı gibi görünür. Porselen kaplamalar doğal diş renginin tam olarak tutması için tonlama daha ciddi bir konu haline dönüşmüştür.Köpek dişleri genelde kesici ön dişlerden daha sarıdır. Genç insanların dişleri genellikle daha açık renkli ve yarı saydamdır. daha yaşlı insanların ki ise daha sarı ve koyu lekeli daha az yarısaydamlığı gösteren ve yüzey dokusu daha eskidir. Yıllar geçtikçe mine diş fırçalamayla güçsüzleşirken bir çok çiğenemden sonra da diş uçları düzleşir.

    Daha koyu tenli insanlar zıtlığı arttırmak için dişlerinin rengini açtırma eğilimindedirler. Benzer şekilde kadınlarda daha koyu makyaj yaparak veya kırmızı ruj sürerek zıtlığı arttırabilirler . Yüz çevresiyle diş arasındaki zıtlığı arttırmak dişlerin daha beyaz görünmesini sağlayabilir. Daha beyaz dişler genellikle daha pozitif ve dha genç bir görünüm sağlamaktadır. Hekimlerin yapmış olduğu porselen tek diş, 2 diş, 3 diş, 4 diş, birkaç diş için veya köprü porselen diş kaplama uygulamasındaki fiyatlar her zaman değişiklikler gösterebilir.

    Kaynak:www.estetikdishekimligi.net




  • Mira Dent; Porselen Kaplama: 125 Lira
    Dent Clinic : 200 Lira
    Asil Dent: 250 Lira


    Tam diş porselen kaplamaların özellikleri aslında çoğu zaman her insanın istediği özellikleri barındıran bir tedavi yöntemidir. Mesela daha ilerleyen yaşlarda ya da çeşitli nedenlerden dolayı erken yaşta dişler işlevlerini yitirebilirler. Bu da sağlıklı beslenmenin önüne ilk engel olarak geçmekle birlikte yenilen yiyeceklerin tam öğütülmemesinden dolayı sıkıntılı zaman yaşamaya da neden olur. İnsan sağlığını en çok riske atan durumunda dişler olduğu düşünülecek olunursa, diş sağlığı insan hayatında oldukça önemli bir yere sahiptir. Mesela yemek kırıntılarının diş aralarına girmesiyle birlikte ağızda bakterilerin oluşması durumu söz konusu olur. Porselen kaplamalar da kuron kullananlar bu konuda daha şanslıdırlar. Çünkü yapıldığında bu etken göz önünde bulundurulur. Bu da daha sağlıklı besin öğütmek için birebir tedavi şekli olur.

    Günümüzde ağız ve diş sağlığı her birey için çok önemli bir hale geldi. Porselen diş kaplamalar, halk arasındaki deyimle tam kaplama dişlerinizin sorunsuz ve düzgün bir görüntüye ulaşmasını sağlar. Dişlerinizin güzel bir görüntüye sahip olması için Porselen kaplamayı rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Kaplamayı dişlerinize uygulattıktan sonra dişlerinizin aslında ne kadar sağlam olduğunu farkedeceksiniz. Diş kaplaması porselen metal destekli metal desteksiz ve ışık geçirgen destekli kaplama olarak kendi içinde üç gruba ayrılıyor.Genelde insanlar kaplama diş modelleri metal destekli kaplamayı tercih ediyor. Estetiğe önem veren bireyler ise metal desteksiz kaplamayı tercih ediyor. Ayrıca kaplama büyük bir dolguyu restore etmek için zayıf dişlerin kırılmasını ve daha kötü bir hale gelmesini önlemek için de yapılır.

    Kaynak:www.porselendis.org




  • ekrankarti arkadaş terbiyesizlik yapma milletin yazılarını alıp başka bir doktorun veya kliniğin bilgisiymiş gibi yayınlıyorsun. Bu milletin emeğidir. Emek hırsızlığı yapma milleti kandırmaya untanmıyormusun zaten yazıları googlede arattırdığında yazılar kime ait olduğu çıkıyor ortaya yazılar buraya aittir. http://www.distedavi.com.tr/porselen-dis-kaplama-fiyatlari.html yok 2014 -2015 fiyatlarıymış ayıp senin yaptıgın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahveciler1 -- 11 Eylül 2014; 19:41:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yenihaber

    Mira Dent; Porselen Kaplama: 125 Lira
    Dent Clinic : 200 Lira
    Asil Dent: 250 Lira


    Tam diş porselen kaplamaların özellikleri aslında çoğu zaman her insanın istediği özellikleri barındıran bir tedavi yöntemidir. Mesela daha ilerleyen yaşlarda ya da çeşitli nedenlerden dolayı erken yaşta dişler işlevlerini yitirebilirler. Bu da sağlıklı beslenmenin önüne ilk engel olarak geçmekle birlikte yenilen yiyeceklerin tam öğütülmemesinden dolayı sıkıntılı zaman yaşamaya da neden olur. İnsan sağlığını en çok riske atan durumunda dişler olduğu düşünülecek olunursa, diş sağlığı insan hayatında oldukça önemli bir yere sahiptir. Mesela yemek kırıntılarının diş aralarına girmesiyle birlikte ağızda bakterilerin oluşması durumu söz konusu olur. Porselen kaplamalar da kuron kullananlar bu konuda daha şanslıdırlar. Çünkü yapıldığında bu etken göz önünde bulundurulur. Bu da daha sağlıklı besin öğütmek için birebir tedavi şekli olur.

    Günümüzde ağız ve diş sağlığı her birey için çok önemli bir hale geldi. Porselen diş kaplamalar, halk arasındaki deyimle tam kaplama dişlerinizin sorunsuz ve düzgün bir görüntüye ulaşmasını sağlar. Dişlerinizin güzel bir görüntüye sahip olması için Porselen kaplamayı rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Kaplamayı dişlerinize uygulattıktan sonra dişlerinizin aslında ne kadar sağlam olduğunu farkedeceksiniz. Diş kaplaması porselen metal destekli metal desteksiz ve ışık geçirgen destekli kaplama olarak kendi içinde üç gruba ayrılıyor.Genelde insanlar kaplama diş modelleri metal destekli kaplamayı tercih ediyor. Estetiğe önem veren bireyler ise metal desteksiz kaplamayı tercih ediyor. Ayrıca kaplama büyük bir dolguyu restore etmek için zayıf dişlerin kırılmasını ve daha kötü bir hale gelmesini önlemek için de yapılır.

    Kaynak:www.porselendis.org

    Teşekkürler Yenihaber



    ----------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankarti -- 24 Mayıs 2014; 19:28:23 >




  • Porselen diş yaptıracaklar kesinlikle burası pahalı diye burası iyidir diye bir düşünceye kapılmasınlar. Neticede tüm kaplamaları diş teknikerleri yani laboratuarlar yapmaktadır.

    Demek istediğim burası 200 lira diğeri 150 lira ise siz pahalı olana gitmeyin. Aynı malzeme kullanılıyor.


    Herkesin Bilgisine Sunulur.
  • bu porselen dişler estetik oluyormu acil cevap lütfen. pazartesi dişlerimi yaptıracağım ucuz olmasını istiyorum ama estetik olanların hiçbiri ucuz değil porselen yaptıracağım eğer estetik ve ucuz olursa herkese saygılar.
  • Evet tek porselen diş ucuz olur ama birkaç tane yaptırırsan pazarlığa tabii yani daha uygun olması demektir. Fakat estetik konusunda doktorun tecrübesine bağlı bişey değildir. Aslında sadece diş kesimini doktorlar yapar, diğer geri kalan herşeyi diş teknisyenleri yapmaktadır. Umarım istediğin gibi estetik yaptırırsın. Hayırlı günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrankarti -- 1 Haziran 2014; 19:02:21 >
  • Hiçbir porselen diş gerçeğinin yerini tutmuyor maalesef. 6 tane porselenim var, 4 tane daha gelicek maalesef yakın zamanda. o 6 tane bugüne kadar 4-5 ayrı dişçiye yaptırıldı, düzgün bir şekilde olana kadar. Giden parayı düşünün. En son gittiğim (4 tane gelicek olduğunu öğrendiğim :) ) dişçide eski porselenlerin değişmesi gerektiğini söyledi, 10 sene oldu, diş etleri biraz çekilmiş, alt kısım açık gibi. İlerde implant düşünüyorum artık.
  • Chum lee C kullanıcısına yanıt
    zaten bişeyin değerini kaybettiğimiz zaman anlıyoruz. Allah`ın yarattığı dişlerin tanesi milyonlarca dolar ediyormuş değilmi. yabancı ülkelerde insanlar dişlerine o kadar iyi bakıyor ki, adam 65 yaşına gelmiş ve bizim Türk halkının 25 yaşındaki orta derecede bakımlı birisinin dişleri gibi dişleri var. Türkiye`de genel olarak erkeklerin 30 yaşına kadar dişleri çürüyor. istinaden bu 40 yaşına kadar çok nadir çıkabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medcezir82

    evet yukarıya sadece metal destekli olan porselen kaplama fiyatlarını yazdım. zirkonyum kaplama dişlerde fiyatlar çok değişkenlik gösteriyor. ama tabii ki zirkonyum kaplamalar çok estetik oluyor ve genelde sanatçıların yaptığı dişler olarak biliniyorlar.

    bana özelde zirkonyuma 300 dediler malzeme kaliteside değişiyor mu bunların
  • 300 lira normal rakam. doktora, kliniğe göre veya semte göre fiyatları değişebilir.
  • Bende ucuz olan porselen diş yaptırmak istiyorum ama arkadaki dişler için yaptıracağım. İstanbulda kağıthane çağlayan şişli beşiktaş levent tarafların bildiğiniz güzel bir klinik varmı acaba?

    Sadece ucuz olsun istemiyorum. yani yapılan estetiğe göre parası neyse veririz ama bazı diş kliniklerinde çok pahalı onlara kıyas olarak daha uygun fiyatlı olmasını istiyorum. yardımcı olursanız sevinirim hayırlı günler dileklerimle.
  • samsungoguz S kullanıcısına yanıt
    mira dent, inci dent veya hospitadent te yaptırabilirsin. telefon numaralarını ve yaptıkları fiyatları üst taraflarda bulabilirisn.
  • Bende vidalı diş donrasında porselen diş yaptıracağım. Bana en iyi olan porselen kaplama hakkında bilgi verirmisiniz. Hangi klinikte yaptırsam daha güzel yaparlar gibisinde. Bunun yanında estetik olmasını istiyorum. Yani yüz hatlarıma uygun olacak çekilde yapılması lazım. Vereceğiniz bilgilerden dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.
  • Çenenizin hangi kısmına porselen kaplama yaptıracaksınız. Tam olarak yazarsanız hangi işlemleri yaptıracağınızı bilgilerim dahilinde tavsiye edebilirim.
  • kopek dislerinden bir tanesini altin yapmak ne kadar fiyati ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.