Şimdi Ara

pompa devri ve suda köpürme [yardım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
17.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sormak istediğim bir kaç şey var, öncelikle suyum köpürüyor , neden köpürüyor bilmiyorum ama rezervuarın içindeki su sürekli köpürüyor birde pompanın devri sürekli değişiyormuş gibi oluyor yani bir anda devri yükseliyormuş gibi gürültüsü artıyor geçiyor 20 sn sonra tekrar artıyor böyle bi döngüye giriyor neden anlamadım yardımlarınızı bekliyorum..



  • bakmadan birşey söylemek zor aslında ama bırkac ihtimali yazayım..

    hazne ıcerısındekı sıvı sevıyesı düşük ıse hazneye gelen sıvı baloncuk yapabılır ..dolayısı ıle hazneden cıkan sıvı beraberınde hava kabarcıklarını da tasıyıp sonsuz bır döngüde köpürmeye sebep olabılır..

    veya aynı mantık cercevesınde sistem ıcerısınde kı hava iyice alınmadıysa da bu köpürmeye sebep olabılır..istemde ki havanın ıyıce alınması bu noktada cok onemli..

    ayrıca sistemde hortumun büküldüğü veya enzer şekilde eğildiği yer varsa da bu tarz birşeye sebep olabilir gibi..bakmak lazım..

    ben blok taktıgım veya degıstırdıgım zamanda böyle bır durumla karsılasıyorum..enteresan sekılde hazne ıcerısınde köpürme meydana gelıyor..hatta haznenın üst kapağı acık iken taşma derecesıne gelıyor dıyebılırım..fakat sistem havasını aldıktan sonra kapagı kapatıyorum ve bır süre sonra normale dönüyor..

    pompanda meydana gelen değişiklik de sistemde ki havayla alakalı olabılır..sistem ıcerısınde hava var ise pompa bocalıyor ve garip sesler cıkarmaya baslıyor...

    öncelikle sisteminde ki havayı ıyıce aldın mı buna bakmak lazım..bununla beraber sogutma sıvına bırsey karıstırmıs olabılır mısın?ıhtımal cok ama baslıca aklıma gelen sistemdeki alınmamıs hava..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 24 Kasım 2010; 11:14:28 >




  • cevabın için sağol atikturk bencede sistemedeki hava yüzünden oluyor fakat bende pompa olarak mcp655(devir ayarlı) pompa vardı az önce kasayı açtım sistem çalışırken pompanın devrini 5'den 4'e çektim köpürmede geçti ara ara gelen ses de geçti tekrar 5 e geçirdiğim zaman gene aynı sorunla karşılaşıyorum anlamadım.. şimdilik 4. devirde kullanıcaz artık.
  • birde ben haznenin tek deliğine sıvı takviyesi için bir boru takmıştım o haf932 nin fill portundan dışarı bakıyor ve ucu açık, bu sisteme hava sokar mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TerryMore

    birde ben haznenin tek deliğine sıvı takviyesi için bir boru takmıştım o haf932 nin fill portundan dışarı bakıyor ve ucu açık, bu sisteme hava sokar mı ?


    sisteme hava sokmaz eğer haznedeki sıvı yeterince yüksek ise..fakat özel bir sogutma sıvısı kullanıyorsan (ben feser one kullanıyorum)hava ıle temas etmemsı daha ıyı dıyorlar..yanı ucu acık olan kısma bır tıkac veya stoper uydurursan daha ıyı olur bana kalırsa..ayrıca sistemdeki havayı almıs olsan dahı kenarlarda köselerde kalmıs ıse bu sekılde o hava iyice hapsolmus olacaktır..yanı hazneyı sistemi dısarıya yönelık kapalı tutmak her acıdan daha ıyı gıbı..eger imkanın varsa acık olan ucu kapat bana kalırsa..


    quote:

    Orijinalden alıntı: TerryMore

    cevabın için sağol atikturk bencede sistemedeki hava yüzünden oluyor fakat bende pompa olarak mcp655(devir ayarlı) pompa vardı az önce kasayı açtım sistem çalışırken pompanın devrini 5'den 4'e çektim köpürmede geçti ara ara gelen ses de geçti tekrar 5 e geçirdiğim zaman gene aynı sorunla karşılaşıyorum anlamadım.. şimdilik 4. devirde kullanıcaz artık.


    aynı pompayı kullanıyoruz ilk günden beri devir 5 olarak ayarlı çalışıyor bende..5 den 4 e alıp köpürmenın gecmesı konusu şöyle acıklanabılır..halıyle devir 5 de pompa daha hızlı aktarım yapacagından o aktarım sırasında pompaya gelen hava daha cok köpürmeye sebep olmustur..devri düşürünce emiş daha az olacagından bu köpürme daha da azalmıstır...sen sistemin iyice havasını aldıgından emın ol sonrada pompayı devir 5 e getir yine ..görünen o ki sistemde hala hava var..




  • havayı almak için ne yapmam gerek , çalışırken kasayı sağa sola ileri arkaya yatırdım sürekli ve hazneden bir delik açıp 5-6 saat beklettim başka yapabileceğim birşey var mı ?
  • şöyle ki hazne diğer sogutma parcalarından assagıda oldugu sürece sistemdeki havayı almak bıraz zor oluyor..yanı kasanda hazne nerede tam olarak bılemıyorum ama bır sekılde rad dan ve blokdan daha yuksekte olması gerek..en azından hava alınana kadar..bu sekılde 5 dk lık calısma sonrası ve hafıf tıklatmalar ıle havayı alman mümkün...ama haznenın yerden yukseklık olarak en ustte olması sart gıbı..bende kasayı yan yatırıyorum daha sonra hazneyı cıkartıp bıraz daha yukarıda olmasını saglıyorum bu sekılde sorun halloluyor..
  • Dostum atiktuk un söylediklerine katılıyorum çünki onun kasasında aynı problemleri yaşamıştık.ilave edeceğim bir şey daha var eğer rezervuarınız silindirik tipte bir rezervuar ise rezervuar su girişinde girdap önleyici kullanmanızda fayda var.
  • evet benimde başımdan geçmişti hatta arg-ist hocam sağolsun evime kadar gelip kontrol etmişti..
  • evet rezervuarım silindirik (darkstone 25cm) bu girdap önleyici nedir ? nereden bulunur ? şuan rezervuara baktığımda girdap gibi dönüyor su gerçekten.
  • tam ortasına plastık bır parca koymak sanırım ısını halleder ama silindirik hazne kullanmadıgımdan net bırsey dıyemıyorum..arg-ist hocam kesınlık kazandırır bu olaya..silindirik haznelerın de kötü tarafı bu olsa gerek...mısal bendekı swıftech mıcro hazne de köpürmeyi önleyıcı ufak plastık bır parca var..dıkkat ettıysen..bu tarzda bır ayarlama yapman lazım hazneye..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.