Şimdi Ara

Pomeranian boo sahiplenecek kişilerin bilmesi gerekenler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pomeranian cinsi köpekler ile ilgili (Çoğu kişi Pomeranian Boo olarak bilir) her türlü diş, tüy, tırnak, bakım, sağlıkları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Boo, internet fenomeni haline gelen bir Pomeranyalı. Popüler bir Facebook sayfası vardı ve dört fotoğraf kitabına konu oldu. Mart 2016 itibarıyla Facebook 17,5 milyondan fazla beğenisi olan bir fan sayfası oldu. Boo, aynı zamanda Boo'nun ağabeyi Buddy'nin de sahibi olan bir Facebook çalışanı olan Irene Ahn'a aitti.

    Pomeranian, hassas bir eğitim ve bakım süreci gerektiren özel ve hassas bir köpek ırkıdır.

    İnsanların en yakın dostu hayvanların olduğunu geçmişten bugüne bilinmektedir. Özellikle köpekler sadakatleri sayesinde evcil hayvan besleme yada sahiplenme de en çok tercih edilenler arasında zirvede yer almaktadır. Bazı köpek ırkları görünümleri ile görenleri kendine hayran bırakabilmektedir. Sizleri ilk görüşte etkileyecek köpek ırklarının başında da Pomeranian gelmektedir. Küçük oyuncak ayı gibi görünüme sahip olan pomeranian boo son yılların en popüler ırkları arasında ilk sırada bulunmaktadır. 1800’lü yıllarda Pomeranya bölgesinde ortaya çıktığı düşünülen bu ırk geçmiş dönemlerde İngiliz Kraliçeleri tarafından dünyaya tanıtıldı. Bu dönemden sonra popüleritesi her geçen gün daha da çok arttı.


    Pomeranian Boo köpek özellikleri nelerdir ? Yavru pomeranian ırkı hakkında bilgiler nelerdir ? Pomeranian boo karakter ve fiziksel özellikleri nasıldır ? Pomeranian boo bakımı nasıl olmalıdır ?


    Dış görünüşü itibari ile pelüş ayıcıklardan farksız olan pomeranian boo, tüy dökümü yaşanabilmektedir. Bu sebeple pomeranian sahiplenecek kişiler bakımı konusunda biraz zorluk çekeceklerdir. 

    Pomeranian Boo Irk Özellikleri Neler ?

    Kökeni Almanya olarak bilinen Pomeranian ırkının ortalama hayatta kalma süresi 13- 15 senedir. Pomeranian boo ırkında kilo 1 ile 3 kg arasında değişebilmektedir. Pomeranian boo boyu 18-30 cm arasında olur. Kucak köpeği olarak bilinmektedir.

    Pomeranian boo ırkı diğer özellikleri arasında;

    Enerjisi yüksekdir.

    Egzersiz ihtiyacı çok fazla değildir.

    Başka ırk köpeklerle geçindikleri söylenemez.

    Çocuklarla arası çok iyidir.

    Sahibine karşı sadıkdır.

    Yabancılara karşı mesafeli davranır.

    Eğitilebilirlik seviyesi orta olan bu ırk koruma köpeği görevini üstlenmez.

    Pomeranian boo ortalama boyutuna 8-10 aylık olduğunda ulaşabilmektedir. Pomeranian ırkı pelüş ayıcık gibi tüy yapısına sahiptir ve tüyleri çift katmandan oluşur. Yumuşak bir tüy yapısına sahip bir ırkdır. Pomeranian ırkı kulakları her zaman dik olmalıdır. Badem gibi küçük gözleri ile hemen dikkat çeken bu sevimli ırk,yumuşak ve kabarık tüyleri ile kendi karizmalarını tamamlar. Pomeranian boo ırkının birden fazla renk sklası bulunmaktadır. En çok karşılaşılan renk kızıldır. Siyah pomeranian yada beyaz pomeranian da bulunabilir.

    Pomeranian Boo Karakteristik Özellikleri

    Diğer köpeklere yada yabancı insanlara karşı mesafeli olan bu ırk kolay kolay tanımadığı kişilere yaklaşmazlar. Pomeranian ırkının en önemli özelliklerinin arasında oyuncu olması bulunmaktadır. Sahipleri ile oldukça fazla oyun oynama isteğinde bulunabilirler. Sürekli ilgi isteğinde olurlar ve sahibinden onunla ilgilenmesini isterler. Oyun oynamayı sevmeleri eğitilebilirlik düzeyini arttırmaktadır ve eğitim sürecini daha rahat geçirilmesini sağlamaktadır. Pomeranian ırkının iç güdüleri yüksektir fakat koruma köpeği olarak görev alacak bir ırk değildir.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.