Şimdi Ara

Polo 1.6 TDI Buji Kızdırma Göstergesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar kazasız belasız sürüşler dilerim. Başımdan geçen sorunu anlatmak istiyorum. Öncelikle arabadan motordan pek anlayan biri değilim. Ancak aracımın bakımlarını düzenli olarak yaptıran biri olduğumu söylebilirim. Aracın 2. sahibiyim yaklaşık 2 senedir sorunsuz kullanıyordum. 1 Ay kadar önce kızdırma bujisi hatası aldım. Araç 2000 Bin deviri geçmiyordu. Enjektor de sorun olduğu tespit edildi. Yenisi ile değiştirdim. Onunla birlikte mazot filtresi hava filtresi yağ filtresi ve yağ değişimini yaptırdım. Aracın cekişi düzelmiş ve sorunları gitmişti. Mutlu mesut kullanıyordum ta ki düne kadar :( Araç ile yine kızdırma bujisi hatası verdi sarı yay şeklinde bir işaret. Ancak ilk aldığım sorundan farklı olarak arabanın çekişinde sesinde yada herhangi bir yerinde anormal bir durum tespit etmedim. Seyir halindeyken birden yandı ışık. Bu arada ışık yanıp sönüyor belki bir anlam ifade ediyordur. Lafı fazla uzatmadan bu sorunun birden fazla nedenden dolayı olabileceği yazılarını okudum forumlardan. Birde siz üstatlara sormak istiyorum. Sizce neden olabilir.

    Araştırma yapıp da olası sorunları maddelemek istiyorum;
    1. Elektirik aksamının sorunlu olması akü eski olması bayadır değiştirmedim
    2. egr valfi tıkalı olması

    Değerli düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Herkese iyi forumlar.



  • up!
  • Acaba başka bir aküyle test edilebilir mi ?
  • KitapMeraklisi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. İyi bir fikir
  • goldenmouse kullanıcısına yanıt
    NE demek hocam. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Sorun düzeldi mi peki ?
  • KitapMeraklisi kullanıcısına yanıt
    Turbo valfi çatlamış aracın. O yüzden hızlanmıyormuş :) Yenisi ile değiştirdik . Basıncını ölçmeye çalışınca dışarı çok miktarda hava kaçırıyordu. Başka ustalarda değişmesi yönünde bilgi verince gittim değişim yaptırdım. Şu anda allaha şükür sorun yok.
  • goldenmouse kullanıcısına yanıt
    Ücreti ne kadar tuttu hocam?
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Hocam işçilik dahil 750 Tl ödedim. 1000 ile 500 Tl arası fiyat aldım başka ustalardan. Sürekli gittiğim usta olsa dahi inanmıyorum bazen içime kurt düşüyor. Sonuçta motordan arabadan anlayan biri değilim :) Değiştirdiği parçaları arabanın bagajına koymasını istiyorum ayrıca
  • goldenmouse kullanıcısına yanıt
    Aynı problem bende de var arabam golf 6 1.6 tdi. Kızdırma uzun yolda bir kere mutlaka yanıp sonmeye başlıyor. Bilgisayar hava akış sensörü hatası veriyor p0101 maf arızası. Yeni yaşamaya başladığım eskişehirdeki usta hava akışın fazla geliyordur sorun yok dedi. Gidişinde bir problem yok arabanım ama biraz turboya yüklensem araba düşük viteslerde gaz kesince modifiyeli gibi turbo çufçufçuf yapıyor. O sesi de sordum normal diyorlar. Yada çok pimpirikliyim diyeceğimde o kızdırma ışığı niye yansın oda ayrı konu. Gidip özellikle turbo basıncına baktırayım arabayı aldığımdan beri turbosuna hiç baktırmadım. Senin konun ilacım oldu sağolasın..
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Senin sorunun aynısı bende hocam çözüldü. Ekstra bir şeyde çıkmadı 1 aydır kullanıyorum allaha şükür tık yok. İlk başta enjektörlerden şüphelenmiştim. 3 tanesini temizletip birini de arızalı olduğu için yeni değiştirmiştim. Ustaya ilk öyle gittim. Dedim abi yeni 1200 lira para verdik enjektör taktın bu araba hızlanmıyor. Ve kızdırma bujisi yakıyor dedim. Adam baya test etti. Trafiğe çıktık. Sonra turbosunda sorun olduğunu anladı. Basınç ölçer bir şey getirdi o valfin oraya taktı hava mı bastı bir şey mi yaptı tam anlamadım. Ama anladığım kısım o yerden dışarı hava veriyordu bildiğin çatlamış. Dedim abi ne bunun masrafı . İşcilik dahil son fiyat 750 yaparım dedi. İkinci el almıştım ben arabayı 2 senedir bende meğerse başından beri o basıncında sorun varmış. Ben arabayı düzeldikten sonra aldım. 1.6 TDI motor ne kadar hızlı gidiyormuş o zaman anladım. Arabayı yarım kullanıyormuşuz anasını satayım kaç senedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenmouse -- 16 Ağustos 2019; 12:8:47 >
  • goldenmouse kullanıcısına yanıt
    Kazıklamayan usta yoktur az kazıklayan çok kazıklayan vardır. Dolayısıyla kazıklanma payımı mümkün mertebe en aşağıya çekmek için parçalarımı kendim alıyorum. Hortum ve basınc valfini dediğin gibi bende teste sokayım. Belkide bende hep yarım kullandım arabayı senelerdir. Benden önceki sahibi de senin gibi enjektör onarımı yaptırmış. Yaşanılan olaylar gayet paralel.
  • shakircan kullanıcısına yanıt
    Sonucu burdan paylaşırsan sevinirim hocam. Başka insalara da yardımcı olmuş oluruz.
  • goldenmouse kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.