Şimdi Ara

Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
926
Cevap
49
Favori
84.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle lütfen konuya "beni ekle" dedikten sonra bir daha mesaj yazmayacak olan arkadaşlar lütfen baştan hiç mesaj yazmasın.





     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları
     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları
     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları
     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları
     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları
     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları



    Forumda bu türü seven arkadaş sayısı oldukça fazla olduğunu gördüm ve böyle bir başlık açmayı düşündüm. Bu başlıkta bu tarzdaki kitaplar hakkındaki yorumlarımızı, incelemelerimizi, yazarlar hakkındaki görüşlerimizi ve yeni çıkan/çıkacak olan kitaplar hakkındaki haberleri paylaşabiliriz. Yukarda da dediğim gibi lütfen beni ekle dedikten sonra bir daha başlığa uğramayacak olan arkadaşlar boşu boşuna mesaj yazıp başlıkta gereksiz mesaj kirliliği oluşturmasınlar.


    Artık üye kaydı filan yapmıyorum zaten sonuçta forumda resmi üyelik olayı filan yok. üye olmadan da paylaşım sürebilir.

    Üyeler:

    1 - Özgür Can
    2 - Kırmızı Pervane
    3 - Furkan*
    4 - diablo12
    5 - Büyük İskender
    6 - -BoZ-
    7 - dodgé
    8 - sanemmm4545
    9 - gyükseltürk
    10 - A.Nadir
    11 - Saralondé
    12 - nP4BlacK0uT
    13 - frodo1one
    14 - Splinter95
    15 - wholet
    16 - Johnny Bravo
    17 - metalramco
    18 - Mk4Ever.
    19 - lyldz
    20 - .solitario.
    21 - dabbemre
    22 - hook1903
    23 - domaskinos
    24 - oguz_19811981
    25 - LightningRaZor
    26 - Furkán
    27 - raskolnikov-34
    28 - bolitar
    29 - FlawlessTr
    30 - oguz_19811981
    31 - burakketenci
    32 - knotaqram34
    33 - zamancokzor
    34 - burakk1
    35 - lifes.like.this.you
    36 - Staphylococcus
    37 - hankmody
    38 - hakeen
    39 - qwasqwas
    40 - ysfbkrcn
    41 - rek3
    42 - aso2
    43 - Ride The Lightning
    44 - dreej12
    45 - onur*
    46 - seal05
    47 - bagavir
    48 - Creative_Director
    49 - ruhi13
    50 - Bey Amca
    51 - Kabuska
    52 - Morgana'
    53 - Uluç.
    54 - Jimmy Wales
    55 - legen wait for it dary
    56 - abjkli
    57 - Klavyelist
    58 - exquisite
    59 - mesberado
    60 - ~H!ddeN
    61 - aslanenver
    62 - zetiman
    63 - SHLD
    64 - archonyb
    65 - Dgkn_ngn
    66 - kerembey
    67 - mhmtsd
    68 - JanBaV
    69 - broken010
    70 - Nyu72
    71 - cemocekko
    72 - Destdestron
    73 - EGercek
    74 - Chains of Olympus
    75 - Don-Vito Corleone
    76 - glazer
    77 - firstich
    78 - the right hand of evil
    79 - HyDro-X-GEN
    80 - Cane®
    81 - Solert
    82 - iztuzu
    83 -
    84 -



    İmza

    Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_38567175/tm.htm][right][size=1][color=#000000][b]Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları[/b][/color][/size][/right][/link]



    daha iyisini hazırlayan olursa onu kullanırız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Mentor -- 6 Ekim 2012; 23:06:37 >
  • Craig Russell 1956’da Fife’ta (İskoçya) doğdu. Bir süre polis teşkilatında görev aldı, ardından reklam sektöründe metin yazarı ve yaratıcı yönetmenlik yaptı. Russell, uzun süredir Almancayla ve İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanya tarihiyle ilgilenmektedir. Kitapları:

    Kanlı Kartal

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Hamburg’da ürkütücü bir şeyler oluyor!
    Bu kitap uykularınızı kaçıracak. Elinde hançer, ciğerlerinizi sökmeye gelen sapık katil rüyalarınıza girecek.
    The Guardian

    Bir yanda, yataklarında ciğeri sökülmüş, kanlı kartal kanadı gibi iki yana açılmış kadın cesetleri, öte yanda Hamburg yeraltı dünyasını kontrolü altına almak isteyen Türk ve Ukrayna mafyalarının yürüttükleri dudak uçuklatan savaş. Cinayet Masası Başkomiseri Fabel akla hayale gelmeyen cinayetlerin nedenlerini çözüp, katilleri ya da katili bulmaya çalışırken, her cinayetten sonra aldığı "Sven’in oğlu" imzalı kışkırtıcı bir e-maille de çok karmaşık bir düğümün içinde bulur kendini.

    Almanya’nın en kozmopolit kenti Hamburg’da, Soğuk Savaş’ın ve uluslararası terörizmin yıkıcı sonuçlarıyla bağlantılı, inanılması güç siyasi ve mali dolaplar dönmektedir. Hiç şüphesiz ki, bu dolaplardır Avrupa’nın "Yeni Mafya"sının iştahını kabartan. Tanrı Odin kültündeki kurban etme ayinini anımsatan cinayetlerin, giderek yer altı dünyasıyla bağlantılı olma ihtimali yeni bilinmezlere götürür Başkomiser Fabel’i. Kısaca, Kanlı Kartal sizi soluk soluğa bırakacak ve sezona damgasını vuracak bir gerilim romanı.





    Kanlı Masallar

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Hamburg yakınındaki kasvetli bir kumsalda bir genç kız cesedi bulunur. Kızın katılaşmış parmaklarının arasına sıkıştırılmış bir mesaj vardır: "Yeraltındaydım ve artık eve dönme zamanım geldi..."
    Hamburg Cinayet Masası Başkomiseri Jan Fabel bu işi yapan karanlık ruhun çarpık düşünce yapısını kavramaya çalışmaktadır. Dört gün sonra, gene Hamburg yakınlarındaki ıssız bir ormanın derinliklerinde, gırtlakları boydan boya yarılmış bir kadın ve erkek cesedi bulunur; bu kez, kurbanların avuçlarına, aynı takıntılı elyazısıyla not edilmiş "Hänsel" ve "Gretel" isimleri iliştirilmiştir.
    Çok geçmeden, işlenen her yeni cinayetin, yaklaşık iki yüzyıl önce Grimm Kardeşler tarafından derlenen halk masallarına yapılan korkunç bir gönderme olduğu anlaşılır.
    Başlatılan sürek avının hedefi, kadim halk masallarında saklı, en karanlık, en derin korkuları deşmekte olan bir seri katildir.
    Öldürüp karanlıkta kaybolan yırtıcı bir hayvan...
    Hepimizin çocukken korkmayı öğrendiğimiz bir canavar...





    Ölümsüz

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    24 saat arayla işlenen iki cinayet; iki tanınmış isim: Biri radikal solcu ve çevre aktivisti, diğeri genetik uzmanı. İki kurbanın da kafa derisi yüzülmüş!

    Olay yeri inceleme ekipleri iki cinayet mahallinde de tek bir kızıl saç teli bulur. Bu saç kurbanlara ait değildir. Aynı kişiden, yirmi yıl önce kesilmiştir. Jan Fabel ve Cinayet Masası ekibi katili bulmaya çalışırken bir yandan da siyasetçilerin ve medyanın baskısıyla başa çıkmak zorundadır.

    Fabel, kendisini, kökeni on altı yüzyıl öncesine dayanan bir gizem, saplantı ve intikam ağının içinde bulur. Antik bir mumya, çoktan dağılmış bir terör örgütünün lideri ve eski hayatında kendisine ihanet edenlerden intikam almak üzere yeniden dünyaya gönderildiğine inanan bir katil arasındaki garip bağlantıyı çözmek zorundadır.





    Karnavalın Efendisi

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Bugün ben yine PALYAÇOYUM ve yine uyandım Tekrar uyanmış olmak tuhaf Son uyanışımdan beri çok zaman geçti ve uyanmışsam karnaval yakın demektir.

    Vahşice işlenen seri cinayetler
    İnsan ticareti yapan Ukrayna mafyası ve
    acımasız yöntemleri
    Cinayetlerin ve suç örgütünün peşinde
    bir avuç insan
  • John Grisham'ın çoğu kitabını okumuşumdur
  • Tess Gerritsen ABD’nin San Diego kentinde doğdu. Stanford Üniversitesi'nde antropoloji konusunda lisans yaptı, Kaliforniya Üniversitesi’nden de tıp diploması aldı. Stajını Hawaii’de tamamladıktan sonra, doğum iznine ayrıldığı sırada ilk romanı "Geceyarısından Sonra Gelen Telefon"u yazdı. Romantik gerilim olarak tanımlanan bu kitabı aynı türde sekiz roman daha izledi. "New York Times"ın en çok satan kitap olarak tanıttığı "Hasat" ile tıbbî gerilim romanları yazmaya başladı. Ondan sonra yazdığı her tıbbî gerilim romanı da çok satanlar listesinin müdavimleri arasında yerini aldı. "Life Support", "Bloodstream", "Gravity", "Çırak" ve "Cerrah" bunlar arasında yer almaktadır.


    Cerrah

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Bu romanın her satırından kan sızıyor... Kitaba adını veren, planlı ve kanlı katil Cerrah gerilimi her an ayakta tutuyor.
    Dr. Catherine Cordell Savannah’da seri cinayetler işleyen bir katilin vahşi saldırısına uğramıştır. Saldırgandan onu silahla vurarak kurtulmayı başarmıştır. Şimdi Boston’dadır. Ancak başka bir katil bu kentte de gerilim yaratmaktadır. Kadınların rahimlerini kesip alan ve korkunç işkencelere tabi tutan adama Cerrah adı verilmektedir. Catherine Cordell birdenbire bu katilin de hedefi haline gelecektir.





    Kemik Bahçesi

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Boston…
    1830…
    Boston Tıp Okulu’nda okuyan yetenekli ama yoksul öğrenci Norris Marshall eğitimini sürdürebilmek için o bölgenin “mezar soyucuları” arasına katılır…
    Bu korkunç ticaret bile üniversite hastanesinin bahçesinde, bir hemşirenin delik deşik edilerek öldürülmesinin karşısında önemsiz kalır. Bir doktor da aynı tüyler ürpertici kaderi paylaşınca, yasadışı kadavra ticareti yapan Norris, bir numaralı şüpheli oluverir.
    Norris, masumiyetini ispatlamak için, katili gören tek tanığın izini sürmek zorundadır…

    Günümüz…
    Julia Hamill, Massachusetts yakınlarındaki yeni evinin bahçesinde dehşet verici bir şey keşfeder: Kayalıklar arasında bir kafatası… Adli tabip Maura Isles, kafatasının bir cinayet kurbanına ait olduğu görüşündedir. Bu isimsiz kadının kimliği ve başına gelenler ise çözülmeyi bekleyen geçmişe ait bir sırdır.





    Çırak

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları

    Cerrah Geri Dönüyor... ve Bu Kez Yalnız Değil...

    Boston dedektifi Jane Rizzoli, Cerrahın elinden yeni kurtulmuş, kâbuslarının sona erdiğini düşünmeye başlamıştır ki, yeni ortaya çıkan bir seri katilin peşine düşmek zorunda kalır. Ancak bu yeni katilin yöntemlerinin Cerrahınkilere olan benzerliği ürkütücüdür. Davayla ilgili herkesten daha çok şey bilen gizemli bir FBI ajanının ortaya çıkışı Rizzoli'nin işini kolaylaştırmaktan çok daha da zorlaştıracaktır. Uzun yıllardır birlikte çalıştığı ortağının yardımı olmadan tek başına savaşmak zorunda olan dedektif, korkularıyla ve kâbuslarıyla yüzleşip Cerraha ve "çırağına" meydan okumaya hazırlanmaktadır.





    Günahkar

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Tüyler ürpertici Doktor Gerritsen’in morguna hoş geldiniz.

    Publishers Weekly

    Gerritsen, insan ruhunun derinliklerinde saklanan gizleri gün ışığına çıkartmayı başaran hayal gücüyle, Edgar Allen Poe ile H.P. Lovecraft arası ilgi çekici tarzıyla ses getiriyor.

    Chicago Tribune

    Tess Gerritsen, zihninin karanlık kuytularında gezinen tüyler ürpertici ve kafa karıştıran cinayet kurgularını, Günahkar adlı romanında ustaca kaleme almış. Dünya döndükçe son bulmayacak olan iyi ve kötü arasındaki savaşı, ustaca şekillendirdiği karakterleriyle sahneye koyan Gerritsen korkuyu, son derece başarılı bir gerilim romanı olan Günahkar ile okuyucuların kalbine salıyor.





    İkiz Bedenler

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Dr. Maura Isles, deyim yerindeyse hayatının en tehlikeli olayına tanık olmak üzeredir. Yüzleşeceği seri katil beraberinde çok gizli sırları açığa çıkartacak. Cerrah ve Günahkar adlı romanların devamı olan bu muhteşem gerilim romanında Jane Rizzoli serisinin yeni hikayesine tanık olacağız.

    Dr Maura Isles, geçimini kadavraları incelemekle sağlamaktadır. Metropolitan City’de patoloji uzmanı olarak çalışan Isles, normal bir insanın hayatında göremeyeceğinden çok daha fazla ceset görmüştür-bunların çoğu hunharca katledilmiş insanların cesetleridir. Fakat daha önce hiç kanının çekildiği, dona kaldığı, tansiyonunun düştüğü bir vakayla karşılaşmamış olan Maura’nın karşısındaki cesedin duruşu bile onu korkutmaya yetmiştir. Çünkü daha önce önünde uzanan cesetlerden hiç biri onun cesedi olmamıştır.

    Her şey ortadadır. Gözleri önünde yatan cesetten daha gerçek bir delil yoktur. Jane Rizzoli’de cesedin Maura’nın evinin önünde ölü bulunduğunu söyler. Cesetteki tüm uzuvlar Maura’nın vucudundakilerle neredeyse örtüşmektedir. Daha da korkunç olanı, Maura’nın ve cesedin doğum tarihi ve kan grubu tıpatıp aynıdır. Şoktaki Maura için son seçenek, DNA testi olacaktır fakat testin sonucu daha da şoke edicidir: Ceset Maura’nın ikiz kardeşidir. Şimdiden karanlık, tehlikeli ve rahatsız edici bir cinayet davasına dönen olay arkasında bir çok karanlık sırrı da barındırmaktadır.

    Cevapların peşine düşen Maura, bir sahil ilçesi olan Maine’e gider. Burada da onu korkunç süprizler beklemektedir. Herşeyden daha ürkütücü olanı ise, etrafta kol gezinen seri katilin, cinayetlerine de durmak bilmeden devam etmesidir. Katliamı durdumak ve geçmişi hakkındaki bu karanlık sayfaları aydınlatmaya çalışan Maura’nın ilk işi hiç kimsenin bilmediği, bu güne kadar görmediği gizli annesini bulmak olacaktır.





    Hasat

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Küçük bir kasabada doğmasına ve yoksul bir aileden gelmesine karşın, Abby DiMatteo koleji bitir ve tıp fakültesine girer. Elde ettiği her başarı onu daha yükseğe çıkma konusunda kamçılar. Tıp fakültesinin cerrahi bölümündeki ikinci yılındayken, hastanenin kalp nakli takımına güçlü bir aday olarak gösterilir.

    Fakat Abby önemli bir karar vererek yükselmekte olan kariyerini tehlikeye atar. Bir araba kazasında ölen birinin sağlıklı kalbi, kırk altı yaşında zengin bir hasta olan Nin Voss`a nakledilmek üzeredir. Fakat başhekim Vivian Chao ve Abby, bu kalbi on yedi yaşındaki başka bir genç hastaya nakletmek için plan kurarlar. Bu büyük tepkilere neden olur, fakat sonunda Nina için de bir kalp bulunur.

    Abby bu arada korkunç bir gerçeği öğrenir. Hastanedeki organ bağışı belgelerinde oynama yapıldığını görür ve hastane yönetiminin sessiz kalma çağrılarına kulak asmayarak işin iç yüzünü öğrenmeye girişir.





    Kan Gölü

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    "Anne Rice vampirleri için neyse, Gerritsen de tıbbi gerilim romanları konusunda odur... Palmer'dan iyi, Cook'tan iyi... evet, hatta Crichton'dan bile daha iyi...
    Stephen King

    Dekor olarak Stephen King'in arka bahçesini kullanan Crichton tarzı tıbbi bir gerilim romanı.. Kan Gölü, gerilim ve bilimin mükemmel bir karışımı.
    People

    Michael Palmer ve Robin Cook'un bütün eserlerine meydan okuyan bir başyapıt. Tess Gerritsen'in şimdiye kadar yazmış olduğu en iyi kitap.
    Amazon.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2shae

    John Grisham'ın çoğu kitabını okumuşumdur


    Yazarın Son Jüri Üyesi kitabını okumuştum gerçekten güzel bir kitaptı.
  • Craig Russell'ın yazdığı üçlemesini okumuştum kesinlikle kaliteli kitaplardı
    karnavalın efendisini ise ilk defa görüyorum onuda ekledim alıcağım kitaplara
    ayrıca bu gruba benide eklersen sevinirim arkadaşım
  • Karnavalın Efendisi geçen ay piyasaya çıktı. Ben 2 hafta önce okudum yazarın diğer kitapları gibi bu kitapta oldukça güzeldi
  • Ben de severim bu tür kitapları.Kızıl Nehirleri okuyorum şu aralar.104. sayfadayım.

    Bakalım 2 ayrı olayı nasıl birbirine bağlayacaklar.
  • Agatha Chris'de bu kategoriye giriyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Méchatronic

    Agatha Chris'de bu kategoriye giriyor mu ?


    Agatha Christie daha çok klasik polisiye romanları yazıyor ama onun yeri polisiye yazarları arasında ayrıdır. Onun kitaplarınıda bölümümüzde inceleriz
  • Jean-Christophe Grangé 1961’de Paris’te doğdu. Serbest gazeteci olarak çeşitli haber ajansları ve gazeteler için çalıştı.
    Leyleklerin Uçuşu adlı ilk romanı 1994'te yayımlandı. Bu kitap Fransa'da 450000 adet sattı ve sekiz bölümlük bir TV dizisi haline getirildi.
    Yazarın ikinci eseri Türkiye baskısını Şubat 2001'de yapan ve 20 dile çevrilen Les Rivières pourpres (Kızıl Nehirler)'di. Roman beyazperde'ye taşındığında yönetmen koltuğunda Mathieu Kassovitz vardı. Başrollerde ise Jean Reno ve Vincent Cassel yer aldı.
    Grangé'ın üçüncü romanı Le Concile de Pierre (Taş Meclisi) eylül 2000'de piyasaya çıktı ve Fransa'da kısa sürede 150000 adet sattı. Türkiye'de Ağustos 2001'de yayımlandı. 2006 yılında Stéphane Cabel ve Guillaume Nicloux tarafından senaryolaştırılan kitap, Guillaume Nicloux yönetiminde sinemaya uyarlandı. Filmin oyuncu kadrusnda Monica Bellucci, Catherine Deneuve, Moritz Bleibtreu, Sami Bouajila, Elsa Zylberstein, Nicolas Thau, Tubtchine Bayaertu, Laurent Grévill gibi güçlü isimler yer aldı.
    2001 yılında vizyonda yer bulan Vidocq filminin senaryosunu Pitof ile birlikte yazdı.
    2003 yılında L'Empire des loups - Kurtlar İmparatorluğu (roman)'nu yayımladı. Eser 2005 yılında Chris Nohan'ın yönetmenliğinde beyazperdeye aktarıldı. Kurtlar İmparatorluğu (film)'nda Jean Reno'nun yanısıra Emre Kınay da yer aldı. Kitabın Türkiye baskısı Temmuz 2003'te yapıldı.
    Grangé'ın bir yıl gibi kısa bir sürede kaleme aldığı La Ligne Noir (Siyah Kan) ise Mayıs 2005'te yaptığı ilk baskısı ile raflardaki yerini aldı.
    Yazarın sondan bir önceki eseri olan Les Serment des Limbes (Şeytan Yemini) Türkiye'de ilk baskısını Ağustos 2007'de yaptı. Yazarın son eseri Koloni ise 2009 ağustos ayında Türkyede satışa çıktı


    Kızıl Nehirler

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Biz efendiler, biz köleleriz.
    Biz her yerdeyiz, hem de hiçbir yerde.
    Biz karar verenleriz.
    Kızıl nehirlerin hâkimiyiz.

    Grangé'nin sınır tanımayan hayal gücü, sürekli artan gerilim, etkileyici karakterler, birbirinden korkunç cinayetler; hepsi daha ilk satırlardan itibaren size hükmedecek...
    'Kızıl Nehirler' sadece Fransa'da 450.000 sattı ve 20 dile çevrildi.
    Soluk kesen bir tempo. İnsanı hemen saran bir hikâye.
    Çok gerçekçi şiddet sahneleri. İki sıradışı insanın çevresinde gelişen olaylar: biri enerji dolu, tecrübeli bir polis, diğeri sokaklardan gelme Mağripli bir çaylak....





    Leyleklerin Uçuşu

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Göçmen kuşlardır leylekler. Her bahar Avrupa'ya gelir, yaz sonunda tekrar Afrika'ya doğru yola çıkarlar. Ama bu yıl geri dönmeyecekler.. Louis Antioche'un kayıp leyleklerin sırrını çözmek için çıktığı yolculuk kısa sürede kabusa dönüşür. Parçalanmış cesetler, nereden çıktığı belli olmayan katiller... Arayışı onu, Bulgaristan'daki Çingene mahallerinden işgal altındaki toprakların güneşte kavrulan kibutzlarına, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin balta girmemiş ormanlarından Kalküta'nın araka sokaklarına kadar götürecektir. Hatta cehenneme kadar...

    Sınır tanımayan bir hayal gücü, kusursuz bir kurgu, tüyler ürpertici şiddet sahneleri, nefes nefese bir gerilim. Jean-Christophe Grange'yi bu tarzın zirvesine çıkaran, Kızıl Nehirler'i dünya çapında bir başarıya ulaştıran bu nitelikler, Leyleklerin Uçuşu'nda da var.

    Korkutucu bir yolculuk, şaşırtıcı bir kitap!





    Taş Meclisi

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Gerçekten şaşırtıcı bir hayal gücü... Dayanılmaz bir gerilim... Fiziksel ve psikolojik şiddek... Parapsikoloji.. Şamanizm.. Telapatiyle gerçekleştirilen bir trafik kazası.. Esrarengiz akapunkturcu... Türk ve Moğol şamanlarının mirasçıları arasındaki savaş...

    Mucizevi tedaviler, ani ölümler... Bilimsel referansları, polisiye vakaları ve parapsikolojik olguları etkileyici bir psikolojik atmosfer içinde birleşen bir hikaye. Eski Sovyetler Birliği'nin gömülmüş sırları, nükleer füzyon, Mayıs 68'in hala varlığını sürdüren derin izleri, peş peşe bulunan ipuçları. Kurbanların cellat, kahramanların hep kötü olduğu fantastik bir gerilim.....





    Kurtlar İmparatorluğu

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Seri cinayetler, uyuşturucu kaçakçılığı, Strasbourg-Saint-Denis'deki Küçük Türkiye, Fransız polisindeki iç hesaplaşmalar, tıbbın karanlık amaçlara alet edilmesi.

    Paris'i kana boyayan Türk mafyası. Kızıl Nehirler'in, Taş Meclisi'nin ve Leyleklerin Uçuşu'nun yazarı Grange'den yine çarpıcı, yine soluk soluğa bir roman.





    Siyah Kan

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Güneydoğu Asya'da, Yengeç Dönencesi ile Ekvator çizgisi arasında bir yerlerde bir yol vardır. Siyah kanla çizilmiş bir yol. Korkunun ve ölümün hakim olduğu bir yol.

    Paris. İlk temas. Kuala Lumpur. Hayat Yolu. Uçuşan ve Çoğalan. Sonsuzluğun İşaretleri. Kamboçya. Bal ve Fresk. Tayland. Arınma Odası. Dünyadan soyutlanmış bu mekanda neler olduğunu anlayacaksınız! Bangkok. Gerçeğin Rengi aynı zamanda Yalanın da Rengi'dir! Ve Paris. Her şey sona ermedi, yeni başlıyor.

    ÇABUK SAKLAN, BABA GELİYOR!





    Şeytan Yemini

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Birbirinin benzeri cinayetler işlenmektedir. Bu cinayetlerin ortak noktaları, katillerinin öldükten sonra hayata döndürülmüş ve uzun süre komada kalmış insanlar olmasıdır. Öldürülen kişiler de, onların komaya girmesine sebep olan kişilerdir. Bir tür intikam cinayetleridir bunlar. Ancak bu kişiler gerçekten katil midir? Yoksa sadece verilen emirleri uygulayan birer piyon mudurlar? Avrupa'nın birbirinden uzak kentlerinde işlenen bu cinayetler nasıl bu denli benzerlik içermektedir? Yoksa katil tek bir kişi midir? Kendini şeytanın yerine koyan, kendini şeytan sanan biri. Belki de şeytan gerçekten yeryüzüne inmiştir.




    Koloni

     Polisiye/Gerilim Kitapları Okuyucuları


    Onlar Çocuktular...

    En mükemmel elmasların saflığındaydılar...
    Ne ufak bir lekeleri...Ne de en ufak bir kusurları vardı...
    Ve ne de en ufak bir günahları...
    Ama onların saflığı kötülüğün saflığıydı...

    Paris'te bir Ermeni katedralinde işlenen bir cinayet. Kan yok, cinayet aleti yok, yara bere yok…
    Biri yaşlı ve huysuz emekli bir polis, diğeri Çocuk Bürosu'nda görevli, ancak açığa alınmış uyuşturucu müptelası genç bir polis. Bu ikisi, gitgide hunharca bir hal alan ve peşpeşe işlenen cinayetlerin katilini veya katillerini bulmak için birlikte çalışmak zorundadır. Birbirlerine ihtiyaçları vardır, birbirlerini tamamlamaktadırlar. Ancak bu cinayetler sıradan bir seri katilin işi değildir. Gizli servisler, naziler,Yahudiler, ülke içinde ülkeler, ve 'siyah bölgeler'… Sanki birileri bir şeyleri gizlemek istemektedir.
    Fransa'nın göbeğinde başka bir ülke olabilir miydi?
    Bu ülkeye kim veya kimler göz yumuyordu?
    Burada neler yapılmaktadır?
    Kaçırılan çocuklar ile öldürülenler arasındaki bağ nedir?
    İki polisin çabası cinayetleri açığa kavuşturmaya yetecek midir?

    Yoksa…
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür Can


    quote:

    Orijinalden alıntı: Méchatronic

    Agatha Chris'de bu kategoriye giriyor mu ?


    Agatha Christie daha çok klasik polisiye romanları yazıyor ama onun yeri polisiye yazarları arasında ayrıdır. Onun kitaplarınıda bölümümüzde inceleriz


    İncelemeyi merakla bekliyorum.Teşekkürler.


    Hayırlı Olsun
  • Benide ekle şuan Tess Gerritsen - Günahkarı okuyorum
  • Benide ekle

    Şuan grange kitaplarını okuyorum.. Kızıl nehirler, siyah kan, şeytan yemini bitti.. Leyleklerin uçuşundayım şimdi.
  • Ekleyebilirsiniz. Jean Christophe Grange'in Leyleklerin Uçuşu ve Taş Meclisi dışında her kitabını okudum (Kızıl Nehirler'e başlıyorum). Soruları cevaplayabilirim.
  • benide eklersen sevinirim.

    aslında ben yabancı değil de türk polisiye-gerilim romanı arıyorum. kökü bu topraklarda olmalı yani. ayrıca kitap için harcadığım zamana değmeli. var mıdır bir tavsiye?
  • listeye benide eklersen sevinirim.konuyu takipteyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dodge -- 27 Mart 2010; 8:43:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -BoZ-

    benide eklersen sevinirim.

    aslında ben yabancı değil de türk polisiye-gerilim romanı arıyorum. kökü bu topraklarda olmalı yani. ayrıca kitap için harcadığım zamana değmeli. var mıdır bir tavsiye?


    Ahmet Ümit'ten Kar Kokusu, Patasana ve Kavim'i, Osman Aysu'dan Şeytanın Maskesi ve Karanlıkta Fısıltılar'ı okuyabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Özgür Can


    quote:

    Orijinalden alıntı: -BoZ-

    benide eklersen sevinirim.

    aslında ben yabancı değil de türk polisiye-gerilim romanı arıyorum. kökü bu topraklarda olmalı yani. ayrıca kitap için harcadığım zamana değmeli. var mıdır bir tavsiye?


    Ahmet Ümit'ten Kar Kokusu, Patasana ve Kavim'i, Osman Aysu'dan Şeytanın Maskesi ve Karanlıkta Fısıltılar'ı okuyabilirsin


    hmm... bir bakarım bu kitaplara o zaman. eyvallah
  • Şimdi günahkarı okuyorum galiba yakın zamanda beni de ekle derim


    Önceden hiç ilgimi çekmezdi bu tarz kitaplar ama biraz biraz ilgimi çekmeye başladı.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.