Şimdi Ara

Pokemon Mekanikleri Güncel Rehberi: Türler, Doğalar, EV, IV ve fazlası (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
11
Favori
47.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

    Breedingin mantığı öyle. Cinsiyetini, yeteneğini, doğasını, IVlerini filan ayarlamanızı sağlıyor. Ama önemli bir şey. Mesela Dream World'den aldığınız veya trade ile aldığınız pokemonların bu gibi özellikleri çok dandik gelebilir. Boşu boşuna öyle bir pokemonu kasmaya gerek yok, kassanız dahi online savaşlarda filan işinize yaramaz. Daha çok zaten online savaşlarda önemli.

    Emulatorde hiçbirine gerek kalmıyor -_-. 3ds alabilecek param var ama izin yok işte sorun orda.
    Bu arada XveY nin 8.bölümü çıktı. Altyazı yapabilecek bir arkadaş var mı ben ilk bölümü izledim ama türkçe altyazı kadar zevk vermedi. Yapacak yoksa ben denerim yapmayı ama daha hiç tecrübem yok




  • Çok detaylı olmuş tek nefeste yarısına kadar geldim. Geri kalanını sonra öğreneyim Pokemon dünyasında yeniyim Samsung Galaxy S'ime FireRed kurdum oyunu öğrenmeye çalışıyorum başlangıçta charmender aldım pikachu ve pidgey yakaladım, şuan gayet eğlenceli. Oyun çok detaylı bilmiyorum pes edebilirim gibi Birde bana bi' balık kakaladılar bu kadar işlevsiz bir pokemon yok sanırım Rehberi yapan arkadaşın ellerine sağlık.

    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NDS -- 4 Aralık 2013; 12:11:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunu (Pokemon Y) bir kaç gün önce aldım, gerçekten harika bir iş çıkartmışlar. Oyundaki değişiklikler ayrıca şaşırttı beni ama güzel olmuş. Bu arada yazıyı henüz okumadım, bu hafta sonu okurum sanırım. Şimdiden teşekkürler.
  • hellal olsu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam birbirimizi ekleyelim.
    FC: 5429-8575-7126
    ID: Zebra
    Friend Safari: Grass Type
    Quilladin, Swadloon, Sunkern

    Elimde fazladan bir tane 5 ivli timid Gastly var, onu veririm sana istersen. Fazladan bir mewtwonite y ve blazikenite'im de var.
  • Boş bir zaman bulunca son kısımları da yazıp 6. geni tamamlayacağım arkadaşlar. (Muhtemelen haftaya)

    @ugur_tatli
    Eklliyorum kodu, benimki imzamda yazılı Bende de su türü vardı, Frogadier ve Gyarados sanırım (sonuncuyu unuttum bibareldi sanırım).
    5ivli olarak fazladan marilllerim var Huge Power + Aqua Jet + Super Powerlı. Trade atarız istersen.
  • @adilazimdegilx
    Ekledim. :D Ek olarak fazladan timid Magician disi Delphox'um var 4ivli, bir de 30 level Riolu 5 iv jolly Inner Focus abilitysi var ama mega kullanacaksan abilitysi pek onemli degil. Bunlarin disinda safaride yakaladigim 10 12 tane hidden abilitysi olan disi pokemonalar yakaladim, eger aralarinda day carry icin kullanmak istedigin varsa odunc verebilirim. Pokemon white 2'den pokemon bank lisansi bitmeden once her dogadan 6ivli dittolar aktarmistim kendi oyunuma. Eger ihtiyacin olursa onlardan da odunc verebilirim, cok daha kolay olur pokemon yetistirmen. :)
    Edit: Fazladan 5 ivli disi timid Gardevoir'im de vardi Trace abilitysi olan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_tatli -- 5 Nisan 2014; 17:53:45 >
  • Aradan zaman gecti diye ustteki mesajimi editlemeden cevap atiyorum, umarim spam sayilmaz. :D

    2 gun once nationaldeximi tamamladim sonunda, shiny charmimi da aldim. Suanda masuda metodu ile shiny froakie yetistirmeye calisiyorum. 654 yumurta tamamladim ama hala shiny cikmadi sansima. Denemeye devam. :'(
    Edit: 735. yumurtada buldum shiny froakie'yi. Hidden abilitysi var, special attack haric (ne yazik ki) tum ivleri 31.
    Edit2: Special atagi 28'mis. Dusuk cikacak diye korkuyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur_tatli -- 26 Nisan 2014; 20:37:15 >
  • Müthiş konu tebrikler hocam bilgilendik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala oynamaya devam ediyosunuzdur sanirim bende rehber sayesinde baya bilgilendim ellerine saglik takip edenler var hala ozellikle IV ve EV suan baya onemli bi noktaya gelmis oyunda konu tekrardan guncellensin :) bu arada ekliyorum hocam seni devam ediyosan
    FC : 0061-2855-6515
    İsim : UmtCnky

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle ellerine sağlık. ortaokuldan beri bilgisayar üzerinden oynuyorum ama hiç bilmediğim o kadar çok şey yazmışsın ki gerçekten =)
    white 2 oynuyorum şu an. hatta oyunun sonlarına geldim elite 4 a gidiyorum ama yine de eğlencesine alıp bikaç pokemon yetiştirmek istiyorum bu anlattıklarnı dikkate alarak. fakat linkini verdiğin hesaplayıcıda problem çıktı. hesaplamıyor "inaccurate" yazıyor dürekli. white 2 ile uyumlu olmadğını düşündüm. sayfadaki yazıları okurken white2 calculator için sürüm burdadır gibi bir ibare vardı. tılayıp o sayfadakini denedim ama hala aynı hatayı alıyorum. güncel bi hesaplayıcı varsa paylaşır mısınız lütfen?
  • chancho C kullanıcısına yanıt
    inaccurate yazmasının sebebi sizin girdiğiniz değerlerin o pokemon için mümkün olmamasından kaynaklanıyordur. IV calculatorü kullanırken benim yaptığım gibi yapın, yeni yakalanmış pokemonlar için sorun yok ama herhangi bir sebeple EV aldıysa (savaşa doğrudan veya dolaylı (exp share ile mesela) katıldıysa veya Iron, protein tarzı itmeler yediyse) o EVlerinde girilmesi gerekir. Muhtemelen karakteristic veya doğasında bir sorun vardır bunlardan eminseniz. IV sistemi değişmediği için pek sorun çıkmaması gerekiyor. Tekrar sorun yaşarsanız pokemonun statlarını, doğasını vs. yazın deneyelim.
  • baktığım pokemonlar 55 lv idi. geliştirmek için çoğunda exp. share kullanmıştım. sebebi o demek ki. white 2 yi bitirince black 2 ye başlarım diyordum. bilgisayarda oynadığım için her ne kadar oyun bittikten sonra kimseyle savaşamıcak olsam da en azından oyunu daha keyifle oynamama sebep olucak bu paylaşımın. teşekkürler tekrardan =)
  • Dostum rehber cok guzel olmus eline saglık.Ben de pokemon revolution online adında bir oyuna basladim senin rehberini de kullanarak oynuyorum oyunu.Bu oyunu bilen,oynayan varsa yorumunu merak ediyorum oyun hakkindaki. Telefondan yazdigim icin imla ve yazim hatalarim bolca bulunmaktadir kusura bakmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skribble S kullanıcısına yanıt
    Pokemon Go için tasarlanmış konudaki oyunlarla bir alakası yok maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gelmisbulundum -- 18 Ağustos 2016; 14:05:25 >
  • Pokemon GO'da ciddi anlamda bir mekanik bulunmamakta. Tek gizli mekanik IV'ler o da bu konudakine benzer şekilde. Fark olarak orada 3 farklı IV var ve 0-15 arası değişiyor. Pokemonun CPsini belirlemede işe yarıyor. Ama asıl oyunlardan farklı olarak CPsi yüksek olan iyidir mantığı olan bir oyun. Saldırılar 0.5x 2x yerine 0.8x 1.2x şeklinde vuruyor. Dolayısıyla tür bazlı avantajların pek bir önemi yok. Örneğin Volteon vs Vaporeon yapsak pokemon oyunlarında eşit levellerde Jolteon'un rahat kazanması gerekir. Ama GO'da Vaporeon çok daha yüksek CPli bir pokemon ve eşit levelde çok yakın biter, neredeyse eşit olurlar. Çünkü CP her şeyi belirliyor.
    Ben de oynuyorum ama Pokemon GO için bir rehber hazırlamayı doğru bulmuyorum. Sadece poüler olduğu için hit kasmaya yarar, ona da ihtiyacım yok, istemiyorum da. Ben GO'yu sadece etrafta yürümeyi sevdirdirği için seviyorum, pokemon oyunu olarak beş para etmez yoksa.






  • Nintendo'ya mail atacağım seni işe alsınlar.

    Ben 96 senesinde Pokémon Red ile başladım bu maceraya. Almanya'dan gelmişti gameboy ve oyun. Türkiye'deki konsol yaygınlığı o senelerde kısıtlıydı sonrasında ise devamı gelmedi. Çok sonraları emülatör aracılığı ile Heart Gold'a kadar oynadım Black & White ve sonrası oynamadım. Tabii tek başıma ve hiçbir araştırma yapmadan düz mantık ile sadece "ligi tamamla-elite four'u yen ve bitir" mantığı ile oynadım hep. Çünkü Pokemon Red'i gerçek anlamda oynamıştım ve 1.nesilde mekanikler kısıtlıydı o zaman. İnternet yoktu, birçok yararlı veritabanı siteleri o zamanlarda yoktu. İmkanımız yoktu be işte üstüne de animeyi yasakladılar ülkede tamamen depreşti içimdeki pokémon sevgisi. Sadece tasolarla çıkardık keyfini ki onları bile koleksiyon yapamadım saklayamadım. Üç efsanevi kuş pokemonlarını, Mewtwo'yu yakalamak bile bir başarıydı. Oyundan 20 sene sonra bile yeni yeni birçok gizli saklı şeylerin olduğunu öğrendim. Pokémon Go çıktı ve maalesef ülkemizde her konuda olduğu gibi gerekli gereksiz birçok insan sırf popüler kültürden dolayı heves etti -gerçi dünya genelinde de böyle oldu- millet heves ederken aslında anladım bir şeylerin eksik olduğunu. 20 sene önce oynadığım o basit tabanlı, toplamında 1 megabyte'ı bile bulmayan oyunun mekaniği ve ruhu yoktu. Zaten gerçekten bu işe heves etselerdi oyunda hile kullanmazdı kimse, oyunun yapımcılarının özellikle Nintendo'nun hoşuna gitti sanırım bu durum -Niantic ortada kaldı-. Kendi çekirdek kitlesi ve senelerce uğraştıkları oyunun kıymeti bence arttı. Bu konu sayesinde Pokémon'un bir kez daha basit bir oyun olmadığını kavradım. Kasım 18'e kadar Nintendo 3DS alıp Sun & Moon oyunuyla tekrar başlamak istiyorum.

    Konu sahibine tekrar teşekkür eder yeni oyun çıktığında da bilgilerini bizlerle paylaşıp güzel vakitler geçirmeyi dilerim.




  • Yorgun Dedektif kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkük ederim yorum için. Nintendo'yla bir ara şansımı deneyebilirim aslında
    Sun & Moon çıkınca ben de alacağım ve ona özgü ayrı bir rehber daha yapacağım yine burada, yenilikleri vs. gösteren. Genel mekanikler zaten aynı olacaktır. Değişikliklerden filan bahsederim.
  • adilazimdegilx kullanıcısına yanıt
    Usta yakalamışken hazır sorayım şimdi bu nintendo 3ds var bir de new nintendo 3ds xl var. Xl olanı mı daha yeni? Sıfır almayı düşünüyorum hazır almışken Sun & Moon oyunundan sonraki pokémon oyununu da çalıştırsın isterim. Bir de en uygun fiyatları nereden bulabilirim önerebileceğin site-mağaza vs. gibi bir şey var mı?
  • Yorgun Dedektif kullanıcısına yanıt
    Sun & Moon'dan sonrası için new 3ds için de kesin bir şey söylemek pek mümkün değil. Muhtemelen bir seri daha çalıştırırlar. XL yeni demek değil. XL ekranı büyük olan model. Yeni modellerin ismi "New 3DS" olarak geçiyor direk. XL olanın ekranı daha abüyük ve bataryası daha iyi. Yeni olan modeller haliyle daha iyi.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.