Şimdi Ara

PLC HAKKINDA BİR SORU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR ŞİMDİ BANA 32 DIGITAL INPUTLU BIR PLC LAZIM ? NE MARKA HANGI MODEL OLSUN?? BU KONUDA NEREDEYSE HIC BILGIM YOK.. AMA ILERDE YAPACAGIM IS IICIN GEREKLI BU 32 INPUTLU PLC.. YARDIMLARINIZI BEKLIORUM



  • Daha çok detay vermen gerekiyor, giriş, çıkış, analog, sayıcı v.s ayrıca fiyat ve programlama bilgini de yazarsan iyi olur.
  • şimdi benim için fiyat öenmli değil.. ancak 32 digital giriş laazım.. ayrıca 32 de out put gerekior.. buna uygun bir plc arıyorum.. analog giriş lazım değil. kullanacağım yerde herhangi bir analog giriş kullanmıcam.. siemens s7 200 yetersiz kalıor. acaba buna bir genişletme modülü yerleştirsek olur mu ?
  • ben de onu diyecektim. Genişletme modülleri bu işler için kullanılıyor ve hem giriş hem de çıkış sayısını çokluyor. Ama PLC'nin de bu giriş ve çıkışları adresleyebilmesi gerekli. Yani bu giriş ve çıkışlara erişimi sağlayabilmek için PLC'nin desteklediği max giriş çıkış sayısını bilmek gerekli. Bu nedenle siemens ve telemekanik şirketlerinin web sayfalarından giriş çıkış sayılarına göre bir araştırma yapsan çok iyi olur.
  • Fiyat önemli değilse siemens s7 200 ( 128 giriş - çıkş ), omron cqm ( 512 giriş - çıkış )veya mitsubishi fx2n ( 256 giriş - çıkış ) serisini önerebilirim. Hepside ek modüllerle genişletilebilir.

    http://www.europe.omron.com/TR_tr/cor/iab/home/product_catalog/Control_Systems/Modular_PLC/auto_CQM1.asp

    http://www.mitsubishi-automation.com/products/compactplc.html

    http://www.siemens.com/index.jsp?sdc_p=t4c186s2uo248464pnfl7m&sdc_sid=19293501014&




  • Mitsubishi olarak sana fiyatları söyliyim dostum;

    FX - 2N 48 MR-ES ( 24 giriş 24 çıkış) Listesi 1150 Euro
    FX - 2N 48 ER-ER ( 24 giriş 24 çıkış ) Listesi 750 Euro( üstteki ANA modül,bu ise ona eklenen extension Modüldür.M=Maini E= Extensionu ifade eder.)

    Bunların bide 32 giriş 32 cıkıslısı vardır FX - 2N 64 MR-ES buda asağı yukarı 1500 Eurolar civarıdır.
    Mitsubishi biraz pahalıdır ama iidir,yinede kendi sayfalarından detaylarada bakabilirsin,herhangi bi konuda yardıma ihtiyacın olursa mitsubishi hakkında PM den ulasabilirsin bana.
  • hangi plc 'i programlamayı biliyorsun?
  • ve ayrıca hangisinin yazılımı var?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.