Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (266. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
107.803
Cevap
260
Favori
3.951.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
56. Sırada  bugün en iyi #18
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tolgakutukcu kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan algı yaratmayın. Ea play hizmeti playstation da da mevcut, yıllık 169₺ şu an aylık 8₺ kampanyalı sonrasında ise 25₺ ea play hizmeti. Bu fiyatlara denemelik ya da bitirmelik herkes oynayabilir. Sizdeki ultimate gamepass sistemine gömülü ea play hizmeti(oyunu kiralamak) ile satın almayı karşılaştırıyorsun. Gülünç olmayın.
  • dark dragon kullanıcısına yanıt
    @kaanowicz ve @dark dragon sallama değil gerçek fiyat, store'a girip bakabilirsiniz. Ea Play eksik olmuş evet mesaja ekledim, bilgilendirme için teşekkürler.
  • EvoRoncatto kullanıcısına yanıt
    Üstün oyuncu nedir ya 😂 Zevk meselesi bu, bu kadar abartmaya gerek var mı?
  • Aynen yaa... Birazdan biri gelir Mart ayında Gamepass çöpüne gelen çöp oyunları över şimdi...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony in en kötü ergonomiye sahip kontrolcusunun bu olduğunu düşünüyorum hem elde daha büyük hem de daha ağır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir muz espirisi dönüyordu xbox tayfası için. SONY onları da kendine çekmek için olaya el atmış anlaşılan[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playstation5 -- 3 Mart 2021; 18:44:27 >
  • tolgakutukcu kullanıcısına yanıt
    Çoğul konuşuyorsun. Ben sallama demedim. Algı yaratımın yanlış ve karşılaştırman yanlış. Biri hizmetle kiralanan biri satın alım. Aklı başında her insan ne kadar parası olursa olsun 700₺ ona vermez biraz araştırmasını yapar ea play de olduğunu görür ve o hizmetten bu oyunları oynar.
  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Digital Foundry'nin incelemesine göre hem Xbox Series X hem de PS5 ikisi de aynı ayarlarda hemen hemen aynı performansı veriyorlar.Birçok durumda stabil 60 fps veriyorlar.Ancak Xbox Series X bir haritada 42 fps'lere kadar düşebiliyor.Ayrıca Digital Foundry'nin bahsettiğine göre VRR kullanılsa bile ekranda performans düşüşü olduğu belli oluyormuş.PS5 ise bu haritada bile 60 fps'i korumayı başarım tamamen stabil 60 fps veriyor.Burada Digital Foundry Xbox tarafında yazılımsal bir sorun olabileceğini bir optimizasyon sorunu olabileceğini söylüyor.Çünkü benzer bir durum Xbox One X ve PS4 Pro'da da yaşanıyormuş.Birçok noktada stabil 60 fps verebilen Xbox One X birkaç noktada PS4 Pro'dan bile daha düşük fps veriyor.Xbox Series X geriye uyumluluk olarak daha iyi olduğu için böyle bir sorun yaşanmasını beklemiyordum.Ayrıca Xbox Series X'in her geriye uyumlulukla çalışan oyunda tam performans vereceğini Xbox mühendisleri kendileri belirtmişti.PS5'in geriye uyumluluk konusunda sisteminin daha farklı çalıştığını geriye uyumluluk modlarının olduğunu bundan dolayı tam performans verip vermediğini de bilemiyoruz.Playstation mağazasında oyun PS4 oyunu olarak satılıyor.Gerçekten garip doğrusu.Eğer yazılımsal bir sorun varsa yakın bir zamanda çözülecektir.Tabi ki bu performans değerleri iki konsolun da gerçek gücünü tam olarak yansıtmıyor olabilir.Çünkü bu oyun aynı zamanda PS4 ve Xbox One ailesine de çıkış yaptı.En iyi karşılaştırma sadece yeni nesil konsollara çıkış yapacak oyunlarda olacaktır.




    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]




  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    hocam oyun one x enhanced değil yani normal one versiyonu çalışıyor gayet doğal fps düşüşleri neticede ps4 performans olarak xbox one dan çok daha iyi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    evet birşey bulamadın şimdi de fiziksel özelliklere mi geldin[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ketchup. kullanıcısına yanıt

    Hocam oyun Xbox Series X'te Xbox One versiyonu olarak çalışmıyor.Xbox Series X, Xbox One X versiyonunu çalıştırıyor ; PS5 ise PS4 Pro versiyonunu çalıştırıyor.Xbox Series S sadece Xbox One ve Xbox One S versiyonunu çalıştırıyor.Yanlış bilmiyorsam Xbox One X zamanında çıkış yapan oyunlar haricinde son zamanda çıkış yapan oyunların hepsi Xbox One X Enhanced diye isimlendirilmiyor.Eğer Xbox One X versiyonunda farklı çözünürlük sunuluyorsa 4K Ultra HD şeklinde yazılıyor.Eğer Xbox Series konsollarında farklı bir özellik varsa sadece "Optimized for Xbox Series S/X" şeklinde ibare çıkıyor.Buna benzer en yakın örnek The Medium oyunu.Oyun sadece yeni nesil konsollarda ve PC'de çıktığı için "Optimized for Xbox Series S/X" şeklinde yazmışlar.Yani bu şekilde FPS düşüşü olması normal değil.Bu yüzden Digital Foundry bu durum çok garip yazılımsal bir sorun gibi duruyor şeklinde söylüyorlar videoda.Onlar da böyle bir düşüş olmasını beklemiyorlar yani.Xbox Series X'in gücüyle doğru orantılı değil bu gözüken şeyler.


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 3 Mart 2021; 20:26:43 >




  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    hocam orada etiketler kısmında “one x ile güçlendirildi” yazması lazım yoksa bildiğiniz sadece one oyununu 4k da açıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ketchup. kullanıcısına yanıt
    Dualsense elit insanlar için üretildiğinden evet fiziki yeterlilik önemli
  • Hocam geriye uyumlulukta eğer Xbox One X'te farklı bir şey sunuluyorsa Xbox Series X'te de aynı şekilde sunuluyor.Ayrıca Xbox Series X geriye uyumlulukta en iyi konsol.Xbox mühendislerinin belirttiğine göre de Xbox Series X geriye uyumluluklu oyunlarda bile tam performanslı olarak çalışıyor.Tüm gücünü kullanıyor yani.Xbox Series X'in daha iyi bir performans vermesi için illa Xbox One X Enhanced yazması gerekmiyor.


    Hatta bir örnek verecek olursam Xbox One X Enhanced oyunlar kütüphanesi içerisinde Yakuza 0 ve Yakuza Kiwami oyunları var.Burada yazdığına göre Xbox One X Enhanced bu oyunlar.Ancak mağazaya bakarsanız öyle değil.Xbox One X Enhanced ibaresi oyunların olduğu mağazada yer almıyor.Bunu hem Game Pass kütüphanesi üzerinden hem de Xbox One X'imde mağazadan bakarak doğrulattım.


    https://www.xbox.com/en-US/games/xbox-one/xbox-one-x-enhanced-list


    https://www.microsoft.com/tr-tr/p/yakuza-kiwami/9nbj51bd0lth?activetab=pivot:overviewtab


    https://www.microsoft.com/tr-tr/p/yakuza-0/9npp17lhj3mk?activetab=pivot:overviewtab


    Buna rağmen Xbox One X'te 1440p , Xbox One'da ise 900p çalışıyor bu iki oyun.Xbox One X Enhanced olmadığı için farklılık olmaması lazımdı ama öyle.


    Benzer şekilde Watch Dogs 2 oyunu yakın zamanda FPS Boost özelliği ile Xbox Series konsollarında 60 fps olarak çalışabiliyor.Bu oyun da Xbox One X Enhanced değildi.O zaman bu oyun nasıl daha iyi performans verebildi?


    Hatta bu oyunların hiçbirisinde kayda değer bir fps düşüşü yok.Hepsi Xbox Series X'te daha iyi performans veriyor.Verilen performans da stabil.


    Daha da geriye gidelim.Gta 4 Xbox One X'te bile stabil 60 fps performans veremiyor.Oyunun çözünürlüğü sürekli aynı.Sadece Xbox 360'tan upscale edilmiş.Xbox Series X'te ise stabil 60 fps verebiliyor.Ayrıca grafik Xbox One X'teki ile aynı olmasına rağmen Auto HDR özelliği mevcut.Sizin dediğiniz mantıkla Xbox Series X'in Gta4 Xbox One X Enhanced olmadığı için Xbox One X kadar performans verebilmesi lazımdı.Ancak tamamen stabil bir 60 fps deneyimi sunuyor Gta4'te.


    Tekrar konumuza dönersek, Need for Speed Hot Pursuit Remastered Xbox One X'te 4K sunulduğu için ve fps kilidi 60 olduğu için Xbox Series X'te çoğu zaman 60 fps verebiliyor.Xbox One ve Xbox One S'te çözünürlük 1080p olduğu için ve 30 fps kilitli olduğu için Xbox Series S bu çözünürlükte çok daha iyi fps verebilmesine rağmen maksimum 30 fps verebiliyor.Xbox Series X'in bu oyunda stabil 60 fps verememesinin başka bir sebebi var bu, oyunun Xbox One X Enhanced olmamasından tamamen bağımsız bir şey.





    https://news.xbox.com/en-us/2020/10/13/xbox-series-x-and-xbox-series-s-backward-compatibility-update/#:~:text=Backward%20compatible%20games%20run%20natively,and%20every%20backward%20compatible%20game.



    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]


    Edit : Digital Foundry'nin makalesine göre Gta 4'te Auto HDR görüntüdeki doğallığı bozuyor gibi gözüktüğü için Xbox tarafından bir ara kaldırılmış.Sonradan tekrar eklendi mi Xbox Series X konsolum olmadığı için tam olarak bilemiyorum.Bilen varsa bilgilendirmek için yazabilir.



    Bir Edit daha : Digital Foundry incelemesinin altında yorumlarda benzer sorunun oyunun PC sürümünde de olduğu söylenmiş.Xbox konsolları mimari olarak PC'ye benzediği için hemen hemen aynı mimari üzerinde kurulduğu için belki sorun buradan kaynaklanıyor olabilir.PC'deki sorun çözüldüğünde Xbox tarafında da bu sorun kolayca çözülebiliecektir diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 3 Mart 2021; 21:20:13 >




  • Daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu.
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 3 Mart 2021; 20:17:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KrallŞaplakçı kullanıcısına yanıt

    yani bu saygısızlığa bu adminlerin sesi çıkmıyor ya ben daha ne desem bilemedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KrallŞaplakçı

    Dualsense elit insanlar için üretildiğinden evet fiziki yeterlilik önemli

    Bu kaliteli arkadaş sonradan mesajlarını siliyor. Çok ciddiye almayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 264265266267268
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.