Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (264. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Spaceman81 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
107.780
Cevap
259
Favori
3.950.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
78. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ketchup. kullanıcısına yanıt
    Aslında her şeyi SSD'ye bağlı değil.O zamana kadar da PS5 grafik gücü bakımından Xbox Series X kadar olmasa da gayet yeterli bir cihaz.Üstüne üstlük hem Xbox hem de Playstation tarafında DLSS benzeri çözümler düşünülüyor.Ancak bu bahsettiğimiz özellikler tam anlamıyla kullanılana kadar Xbox Series X, grafik gücü bakımından daha güçlü bir cihaz.Bunun üstüne Xbox tarafı Series X için DirectML teknolojisini tam anlamıyla entegre edebilir ve bunu efektif bir şekilde kullanabilirse bundan kazanabileceği güç artışı da kayda değer olacaktır.Bunun dışında eğer dediğimiz gibi olursa ve PC de PS5 seviyesine hızlı bir zamanda (tahmini 2-3 yıl) erişebilirse bunun üstüne geliştiriciler de bunları hedef alarak oyunlarını yaparsa bu sefer sizin düşündüğünüz şekilde bakarsak eğer bu durum Xbox Series X için bir facia olabilir.Tabi ki bu konuştuklarımız hep teoride kalan şeyler.Geleceği şekillendirecek olan oyun geliştiricileri ve onların tercihleri.Bunlara göre oyun sektörü şekillenecek ve o şekilde hangi platformun daha iyi çözümler düşündüğünü,hangi platformun yeni nesile daha hazır bir şekilde girdiğini anlamış olacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 1 Mart 2021; 18:59:39 >




  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    son oyun konsollarını görüyoruz aslında bir fenomenin sonu :) bakalım nasıl bitecek satış rakamlarına göre (vg chartz) 5.05 e 3.6 milyon ile ps5 önde götürüyor tabi bunda asya pazarındaki sony baskınlığı en büyük neden olarak ortada ama ps3 ile beraber kullanıcının aslında 3. parti oyunları en iyi grafikli cihaz hangisi ise ona yönelişi inkar edilemez ps3 ün çamur grafikleri, xbox one ın 900p-720p fiyaskosu(dx12 yalanı :D), one x ile gelen toparlanma bize bunun yadsınamaz olduğunu gösteriyor önümüzdeki dönemde 2022 sonları çok kritik geçecek ac nin 2022 e ertelenmesi, bu yıl çıkacak cod un düşük bütçeli olması hem geafik anlamında hem satış anlamında ipi kimin göğüsleyeceği 2023 başında belli olur diye tahmin ediyorum.


    Bu arada size teşekkür ediyorum bilgilendirmeleriniz için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt

    Bu "gelecek cloud gamingde" safsatası bana 2010 lardaki 3d, kinect dayatmaları gibi geliyor. O zamanlar da aynı muhabbet dönüyordu ; yok 3d tvler piyasayı domine edecekmiş de, gamepade elvedaymış da.. Cloud mevzusu da şirketlerin "mevcut alışkanlıklar değişecek ve geride kalacağız hemen çağa uygun yenilik getirmeliyiz" kaygısı, ama 3d ve kinect gibi tutmayacak bir strateji bence. Proje rafa kaldırılmaz ama talebin beklenilenden çok daha düşük olacağına inanıyorum. Hatta ilerleyen yıllarda cloudu iyice dayatmaya başladıklarında herkes isyan edecek klasik oyunculuğa dönün diye.

    Asıl tehlike mobil platform, bana göre konsol ve pcdeki en kötü oyunlar mobildeki en iyi oyundan kat kat daha kaliteli. Paintden bozma rezil oyunların kısa sürede milyonlarca dolar kazandırması büyük ve kaliteli oyun yapan stüdyoları yavaş yavaş mobile kaydıracak diye endişeleniyorum. Aslında xcloud, mobil oyunlarla vakit geçiren kaliteden bihaber yeni nesli konsol ve pc oyunculuğuna çekme görevi görebilir. Kütüphanedeki oyunları donmadan daha iyi görsellerle oynama isteği uyandırabilir. Sony de en azından sırf bu amaçla aynı şeyi mobile getirmeli. Tablet&mobil oyunculuğu kalite standardını o kadar düşürdü ki yeni neslin önüne ne atsan beğeniyorlar, ve çok kazandırıyor. Biz aynı yaşlardayken bir oyundan beklentimiz bambaşka şeyler olurdu. Detroit yapımcısı olsam yüz modeli yapmak için ayırdığım vakte yanardım açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ketchup. kullanıcısına yanıt
    Yeni nesilde hem Xbox Series X hem de Playstation 5 önceki nesillerden farklı olarak çok zor şartlarda ama çok güçlü şekilde çıkış yaptılar.Her iki konsolun da potansiyeli çok büyük.Her iki firmanın da oluşturduğu konsollar dahilinde gelecek yıllarda atacağı adımlar çok önemli rol oynayacak.Bu adımlar ile de hangi platformun diğerine göre daha önde olduğu belli olacak.Benim tahminimce kimin daha iyi adımlar atmış olduğunu tam olarak 2023 sonu 2024 başı gibi anlayabileceğiz.Tek temennim bu gidişat dahilinde her firmanın oyuncular için olumlu sonuçlar doğuracak adımlar atması.Biz de oyuncular olarak bize hitap eden cihazı bu zaman doğrultusunda seçeceğiz.

    Rica ederim.Umarım yeteri kadarıyla detaylı,doğru bilgilerle güzel ve açıklayıcı bir şekilde anlatabilmişimdir.
  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketchup. -- 1 Mart 2021; 19:24:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı zamanda bir bilgisayar oyuncusu olarak Xbox'dan tek beklentim kafalarına vura vura, döve döve Bethesda'ya Starfield ve TES 6'yı sağlam bir şekilde tamamlattırmaları. Komple Fallout serisini Obsidian'a teslim etmeleri. Arkane'e de şöyle yeni bir Dishonored yaptırsalar da keyfimiz yerine gelse. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    Playstation tarafında da umarım GOW Ragnarok ve Horizon Forbidden West aralık 2020 olsa da bu yıl içinde çıkartmaları. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • ketchup. kullanıcısına yanıt
    Favori filmlerinden birisinin böyle güzel bir miim ile taçlandırılması... Gerçekten bir şaheser

    Çelişen noktalar aynı zamanda bir PC oyuncusu olmam ve Playstation fanboyu olmamam

    Yine de her platformu seviyorum.Hepsi, biz oyuncular için güzel işler çıkartıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 1 Mart 2021; 19:42:38 >
  • brnbry kullanıcısına yanıt

    Hocam ps tarafını bilmem ama bethesda oyun geliştirirken özerk olacak hatta kendi isterse stüdyo bile satın alabilecek ancak bunları yaparken sadece son onayı ms ve spencer verecek mart ayında eğer iddialar doğruysa bir etkinlik göreceğiz bu etkinlikte vaat edilen şey yeni oyunlar göstermek olmayacak sadece yol haritasını göreceğiz (merak ettiğimiz soru olan tes exc olacak mı gibi) ki sızıntılar yüksek oranda tes in exclusive olacağını işaret ediyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayara çıksın da yeterli benim için [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] Ki Xbox radikal bir karar alıp only on Xbox demez herhalde.

  • brnbry kullanıcısına yanıt
    Bunlara ek olarak iki taraftan da Forza ve Gran Turismo konusunda kaliteli çıktılar bekliyorum. Sırf bu iki oyun için iki konsolu da alırım. Gran Turismo ertelenmesi üzdü ama bug dolu çıkacağına geç çıksın daha iyi.
    Forza konsoldaki vaktimin yarısından çoğunu alıyor zaten, tek dileğim soldan direksiyondu o da olmayacak sanırım.
  • https://www.donanimhaber.com/xbox-tan-mart-ayinda-etkinlik-bekleyenlere-kotu-haber--130678

    Mart ayında Xbox Etkinliği ile alakalı resmi bir açıklama gelmiş.Malesef böyle bir etkinlik olmayacakmış :(


    Xbox Pazarlama Yöneticisi Aaron Greenberg :

    "Beklentileri belirlemek için söylüyorum: Böyle bir şey olmayacak. Her zaman yeni şeyler üzerinde çalışıyoruz, ancak oyun duyurularının veya dünya prömiyerlerinin yapılacağı bir ekinlik yakın zaman gelmeyecek."



    Bunlardan bağımsız olarak From Software'ın yaptığı Elden Ring oyununun tanıtımı Mart ayı içerisinde tanıtılma ihtimali olabilirmiş.

    Edit : Donanımhaber'in bu şekilde yazdığı yazı tam olarak gerçeği yansıtmıyormuş.Yurtdışı haber kaynaklarına (IGN) ve atılan Tweet'lere göz atıldığında bu Mart ayında bir Xbox Etkinliği olsa bile Elden Ring fragmanı veya Elden Ring'in tanıtımı olmayacağı ve bu tarz önemli ve büyük oyunların tanıtılmayacağı bir etkinlik olacakmış.Bunu, oyuncuların beklentiyi yükseltmemesi için söylemek istemiş pazarlama birimindeki yönetici.Tabi ki bundan bağımsız olarak Elden Ring yakında tanıtılır mı tanıtılmaz mı bilemiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 2 Mart 2021; 1:36:37 >




  • Funder vizyonunu iyi sergilemiş, gelecek Cloud gamingte değilmiş. Vah vah.

    Amazon, Sony, Google, Microsoft, Nvidia gibi teknoloji devleri keşke sana sorsaymış da sırf bu teknoloji için dünya para harcamak zorunda kalmasalarmış. Vizyonun müthiş cidden.

    Cloud gaming pc ve konsolu öldürür mü? Hayır hiç sanmıyorum, en azından kısa vadede olmaz bu. Ama bu teknoloji el konsolu kavramını öldürecek, yani bu işten kötü etkilenen Nintendo olur. Ama onun da özel oyunları kurtarabilir.

    Arkadaş 3D teknolojisine benzetmiş de alakası yok. Bir teknolojinin devrim yapıp yerleşmesi için ya yeni bir alan, pazar yaratması lazım. Ya da mevcut teknolojilerden daha büyük rahatlık sunması lazım.

    Cloud gaming sadece pcde, konsolda kullanacağınız bir şey değil. Telefonda, tablette vs taşınabilir teknolojik aletlerde ya da televizyonda bile kullanabiliyorsunuz. Yani hem çok rahat hem de yeni bir alan yaratıyor.

    Bu teknolojiye dair yazılan en komik yorumlardan bir tanesiydi bu bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet Xcloud'u savunuyorum çünkü güzel bir teknoloji. Herkesi kendiniz gibi fanboy zannetmeyin. Bizim Xbox'u eleştirme sebebimiz kötü olması, Sony kötü olsa onu eleştirirdik.


    Yeşil gözlüklerinizi çıkartamadığınız için herkesi kendiniz gibi fanboyluk yapıyor zannediyorsunuz ama burada fanboyluğun alasını sizin yaptığınızı şu son yorumlar bile kanıtlar hadi iyi geceler [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Funder

    Bu "gelecek cloud gamingde" safsatası bana 2010 lardaki 3d, kinect dayatmaları gibi geliyor. O zamanlar da aynı muhabbet dönüyordu ; yok 3d tvler piyasayı domine edecekmiş de, gamepade elvedaymış da.. Cloud mevzusu da şirketlerin "mevcut alışkanlıklar değişecek ve geride kalacağız hemen çağa uygun yenilik getirmeliyiz" kaygısı, ama 3d ve kinect gibi tutmayacak bir strateji bence. Proje rafa kaldırılmaz ama talebin beklenilenden çok daha düşük olacağına inanıyorum. Hatta ilerleyen yıllarda cloudu iyice dayatmaya başladıklarında herkes isyan edecek klasik oyunculuğa dönün diye.

    Asıl tehlike mobil platform, bana göre konsol ve pcdeki en kötü oyunlar mobildeki en iyi oyundan kat kat daha kaliteli. Paintden bozma rezil oyunların kısa sürede milyonlarca dolar kazandırması büyük ve kaliteli oyun yapan stüdyoları yavaş yavaş mobile kaydıracak diye endişeleniyorum. Aslında xcloud, mobil oyunlarla vakit geçiren kaliteden bihaber yeni nesli konsol ve pc oyunculuğuna çekme görevi görebilir. Kütüphanedeki oyunları donmadan daha iyi görsellerle oynama isteği uyandırabilir. Sony de en azından sırf bu amaçla aynı şeyi mobile getirmeli. Tablet&mobil oyunculuğu kalite standardını o kadar düşürdü ki yeni neslin önüne ne atsan beğeniyorlar, ve çok kazandırıyor. Biz aynı yaşlardayken bir oyundan beklentimiz bambaşka şeyler olurdu. Detroit yapımcısı olsam yüz modeli yapmak için ayırdığım vakte yanardım açıkçası.

    Açıkçası bende başlarda tutmayacak bir proje gibi görüyordum, fakat dünyadaki internet kalitesiyle bizim internet kalitemizi karşılaştırmamak lazım, kaldı ki ülkemizde bile beta aşamasında olan servis belli seviye oyun oynatıyor.


    Ayrıca bu teknoloji bir şeylerin yerini almayacak, olan sistemi donanımsız sürdürmeye yarayacak, o sebeple konsol firmalarını yada oyun yapımcılarını ters köşe yapacak bir durum yok, tek odaklanmaları gereken nokta sunucu ve servis kaliteleri, günümüzde uğraştıkları donanım, lojistik gibi mevzulardan sıyrılacaklar...


    Bugün dünyada konsolların yok satmasının sebebi üretim yavaşlığı, lojistik yetersizlik vs vs ben bugün konsol almak istesem bile alamıyorum fakat servis mantığında olsa parayı basıp oyuna girebileceğim.


    3d veya kinect ile karıştırmamak lazım, bu teknolojiler oyun yapısını değiştirmeye yönelik alternatif ürünler, benim dediğim sistemde değişen farklılaşan bir şey yok...





  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    BAFTA ADAYLIK DURUMU

    The Last of Us Part 2- 13 Dalda Aday
    Ghost of Tsushima- 10 Dalda Aday
    Spider Man Miles Morales- 7 Dalda Aday
    Dreams- 6 Dalda Aday
    Sackboy A Big Adventure- 4 Dalda Aday
    Final Fantasy 7 Remake -1 Dalda Aday


    Microsoft :
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Persona_6





    BAFTA ADAYLIK DURUMU

    The Last of Us Part 2- 13 Dalda Aday
    Ghost of Tsushima- 10 Dalda Aday
    Spider Man Miles Morales- 7 Dalda Aday
    Dreams- 6 Dalda Aday
    Sackboy A Big Adventure- 4 Dalda Aday
    Final Fantasy 7 Remake -1 Dalda Aday


    Microsoft :


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 





  • Dünya tercihini çoktan yaptı. Bizim xbotlar hala game paspas game paspas


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇöpPass kimsenin umurunda değil, herkes özel ve güzel oyunlar istiyor. Bu da sadece Ps5'de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    ÇöpPass kimsenin umurunda değil, herkes özel ve güzel oyunlar istiyor. Bu da sadece Ps5'de var.

    Ozaman devam[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 262263264265266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.