Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107.634
Cevap
259
Favori
3.943.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
166 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cheryl Mason

    Pcye gelmesini bir noktada anlayabiliyorum. Windows Microsoft'tun en büyük platformu zaten. Ama kendi oyunlarını rakip konsola getirmesi aşırı anlamsız.


    Xbox oyunlarının Ps5'e gelmesi yerine kendi konsoluna özel olup kalite çıtasını yukarıya çıkarmasını tercih ederim. Bu sayede Sony de daha kaliteli oyunlar yapar. Ama Microsoft resmen rekabet edemiyor bu şekilde.

    Sony de oyunlarının bazılarını windowsa gerirdi. Microsoft ps e, sony de pc ye oyun çıkarsın bence. Sony exc ler pc ye gelirse ps almak da bir çok insan için anlamsız olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MambaVino kullanıcısına yanıt
    Olurdu, şöyleydi, böyleydi değil.

    Durum şu an bu, PlayStation demek kalite demek, konsol pazarında PlayStation'ın 4 - 5 kat daha fazla satmasının bir nedeni var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 29 Kasım 2020; 18:21:27 >



  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğerki sony nin o exclusiveları sonsuza kadar kendi bünyesinde tutacağını sanıyorsanız net söylüyorum hayal dünyasındasınız beyler. Açık konuşalım Sony şirket olarak asla ama asla bir Microsoft değil, adamlar dünyanın en büyük 3. şirketi. Sony de kendi payını büyütmek istiyor, bu nedenle bu adamlar da pc platformuna oynayacaklar https://www.eurogamer.net/articles/2020-08-30-sony-says-expect-more-of-its-first-party-playstation-games-on-pc#:~:text=PlayStation%20has%20largely%20ignored%20PC,on%20Steam%20in%20August%202020. o yüzden ''sırf exc. için ps alınır moruqh yaa'' demeniz çok saçma tıpkı ''sırf gamepass içi n xbox alınır moruqh yaa'' demeniz gibi.





  • Ds4te ki özellikleri hangi oyun kullandı ps4te.. ve rekabetçi oyunlarda o trigerlardaki bası sureleri ,tepkiler, titresimler oyuncuyu engeller. Adam fpsde ms ile yarışıyor..

    Ama o özellikler guzel mi cok guzel düşünülmüş hemde.

    Ps5 kolunu deneyemedim ama suana kadar xbox controlleri her zaman psten iyiydi ele oturması ,sağlamlığı ve carpaz analogu ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 29 Kasım 2020; 18:13:52 >
  • Hocam her şeyden öte iyi olana iyi demeyi bilmeliyiz, her ne alırsak alalım. Ne demişler; sezarın hakkı sezara. Evet dualsense müthiş bir teknoloji, arkadaşımın ps5 digitalin de deneme fırsatım oldu ve özellikle astro playroom da hakkını vermişler dualsense in fakat gel gör ki mesela miles morales de o kadar iyi çalştığı söylenemez. Dualsense bence geleceğin teknolojisi ve bu potansiyelin harcanmaması gerekiyor bence yoksa bu direk oyun sektörü adına çok yazık olur. E bir zahmet sony de özellikle exc. ler de bu teknolojiyi kullanır umarım çünkü ds4 de touchpad le anca uncharted da harita açıp kapatıyorduk [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] sony özellikle AAA oyunlarda da elini taşın altına koyarak bu desteğin olması için diretmeli yoksa bu güzelim potansiyel harcanmış olur. Uzun kullanımda neden bilmiyorum ama bende bilek ağrısı yaptı, benden kaynaklıdır diye düşünüyorum. Ama hala daha xbox gamepadi ''competitive'' shooter lar da daha iyi geliyor bana, gerek ele oturuşu gerek tetik tuşlarının gerg,nliği vs tam biçilmiş kaftan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piyade_Nefti -- 29 Kasım 2020; 18:30:14 >




  • Piyade_Nefti P kullanıcısına yanıt
    Dedigim gibi ps5i denemedim.. önceki serilerdeki ps ve xboxu kıyasladım.

    Eger ps5 kolu ele oturması xbox gibiyse daha iyidir. Sony zaten teknolojisi ile farkı ortaya koymuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 29 Kasım 2020; 18:34:39 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MambaVino

    Playstation’ın özel oyunları olmasa siz dahil kaç kişi şu anda Playstation tercih edebilirdi ? Sadece eski alışkanlıklarından vazgeçemeyen insanlar ve fanatikleri kalır, geri kalanlar ya PC, ya da Xbox tercih ederdi.



    Alıntıları Göster

    Valla Ps5 alma sebebim net exc oyunlar. Exc oyunlar olmasaydı konsol almazdım bile. O konsola özel bir şeyler olacak ki bende onu almam gerektiği hissini oluştursun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Playstation5




    Ben Xbox gamepad'inin asimetrik analog yapısını daha çok seviyorum. Dualshock & DualSense, uzun süre kullanımda sol baş parmağımı ağrıtırken Xbox Gamepad'inde sıfır ağrı ile devam edebiliyorum.


    Sony, Xbox'ınkine benzer şekilde yer değişikliği yapsa linç yiyeceğini bildiği için maalesef geri durup 3rd party firmalara bu asimetrik yapıyı yaptırıyor. Ürünler, orjinallerinin 2 katı pahalı oluyor. Aynı fiyat ve kalitede olsalar kesinlikle asimetrik 3rd party yapımı PlayStation ürünü alırdım ek olarak.





  • Hocam dualshock & dualsense tetik tuşlarına felan sadece işaret parmaklarınızla mı basıyorsunuz ?
    Ben işaret parmağımla L1,R1, orta parmağımla R2 L2 basıyorum . Benim tutuş şeklimde ps analogları çok rahat oluyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 29 Kasım 2020; 19:39:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Caped 117 Crusader

    Vaktim olursa bu konuya uzunca bir şekilde neden Microsoft'un daha iyi olduğunu yazarım. Exclusive diye ağlayanlar asıl exlusive olayının ms'da oldugunun farkında değiller.

    Öncelikle Xbox'da oyun yok demek oldukça yanlış, kaliteli oyunların seri şeklindeki halleri yani aranılan türlere göre oyun ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor.


    Forza Motorsport / Forza Horizon kalitesinde bir ürün Playstation'da yok ve bu oyunlar konsol sattıracak türde oyunlar oynanış süreleri oldukça fazla. Pc'ye de çıkıyor yaaa saçmalığı da oyun pc'de de oynansa yine microsoftun platformunda, microsoft altyapısında oynanıyor. Oyun çıkmıyor denilen platforma şeffaf bir gözle bakılınca gayet oyun olduğu kör değilse gözüküyor ve kalitesiz yapımlar değil.


    Sony tarafına gelirsek açıkçası Sony'deki oyunların devamlılığı yok, oyunu bitirdikten sonra oynamak için sebep kalmıyor. Bu saatten sonra exclusive olsa ne olur olmasa ne olur ayrıca övünülen exc oyunlardaki saçma sapan hikaye, karakterlerin yine saçma sapan değişimlerini bir kaç ay önce fazlasıyla gördük. Burada gözler gamepass'in kötülendiğini de gördü bu mesaja da saldırılacak çünkü playstation markasının oluşturduğu bir kültür var ve hala bunun ekmeği yeniyor. Playstation 5 çıkışına baktığımız zaman elle tutulur bir oyun olmadığını oynayanda fazlasıyla biliyor. Spider-man iyi bir arkham kopyasıydı tuttu ve onun 3 saatlik dlc'si olacak bir oyunu ana oyun olarak çıkışta sunmak bana etik gelmiyor. Bethesda'nın satın alınmasıyla birlikte insanlara konsol aldıracak tüm oyun ve stüdyo kuvveti şu an Microsoft'un elinde, herkes biliyor ki 360 döneminde de Microsoft'un konsol ve oyunları sonradan açılmıştı çünkü bunlar her zaman uzun vadeli yatırımlardır. Zaman geçtikçe neyin ne olduğunu daha iyi bir şekilde anlıyor olacağız, daha konsolun içinde olan donanımın potansiyeli dahi ortaya çıkmamışken yapılan saldırılar anlamsız. Sony ve playstation markalarını kötülemiyorum ancak körü körüne savunmak çok yanlış mesajlara baktığım zaman xbox'ın gamepad'ine dahi saldırılmış kusura bakmayın ama pc platformunda bile tercih edilen gamepad xbox'a ait. ds4 kullanımı oldukça az adam akıllı adaptasyonu bile yok. Xbox'a çıkmış oyunların inceleme ve puanları da ortada ne zaman Sony Gears gibi, Forza gibi konsolu konsol yapacak ürün çıkarır o zaman değerlendirmeye alınır. God of war ve last of us markaları için açıkçası bir konsola 8 bin tl'den fazla para verip üstüne oyunlarına 500-600 TL bayılmak akıl karı bir iş değil, hele ki Türkiye'de yaşanılıyorsa.


    Şu an beklenildiği gibi Sony iyi gidiyor ancak bu sürdürülebilir bir şey değil ve Sony'de bunun farkında zaman içindeki aradaki fark gözükecek. O kadar övünülen konsolun halini de aşağıdaki gibi göstermek lazım konsol adam akıllı çalışıyor mu bu bile muamma.



    Playstation 5 Painful Launch - YouTube





  • quote:

    Orijinalden alıntı: KrallŞaplakçı

    Hocam dualshock & dualsense tetik tuşlarına felan sadece işaret parmaklarınızla mı basıyorsunuz ?
    Ben işaret parmağımla L1,R1, orta parmağımla R2 L2 basıyorum . Benim tutuş şeklimde ps analogları çok rahat oluyor .

    Anladım dediğini.


    Oyundan oyuna değişiyor tutuşum. Rekabetçi bir oyun oynuyorsam tamamen kavrarım gamepad’i. İşaret parmaklarım L1-R1’de, orta parmaklarım 2’lerdedir.


    Onun dışındaki tarzlarda üst düğmelerin hepsini işaret parmaklarımla kullanırım.


    Nasıl kullanırsam kullanayım, 2. saatte sol baş parmağımı ağrıtıyor simetrik analog düzeni.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim tutuş şeklimde baş parmaklar geriye gidiyor ve ps analoglarının olduğu yere rahat oturuyor. ama herkesin eli aynı değil o şekilde de rahat edemiyor olabilirsiniz tabi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KrallŞaplakçı -- 29 Kasım 2020; 19:31:38 >
  • Devkitler geç gitti falan, bunlar ucuz bahanelerdir. Valla ben bu multiplarform oyunlarda series x her oyunda farkını koyar diyordum. Şimdi ps5 versiyonuna yaklaşmak için çözünürlük düşürüyorlar. Rdna2 big navi bu boru mu? Devkit mevkit dinlemez, her çıkan oyunda farkını gösterirdi. Bence artık kabullenmek lazım. Bu zamana kadar çıkan oyunlarda bunu kanıtlamıştır. Ps5 ( belki bir tık güçlü) ve series x denk güçtedir. Yok en güçlü konsolmuş, yok en iyi konsolmuş falan, bunların artık bir hükmü yoktur. Artık iki platform arasındaki farkı exclusive oyunlar belirleyecektir.

    Bu arada şu ana kadar kullandığım en iyi gamepad xbox one gamepadiydi. Ta ki dualsense'e kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 29 Kasım 2020; 19:27:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Tırtflops mıst pıvırfıl konsolları 60 Fps yakalamak için çözünürlükten feragat etmiş !?[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

    Ana başlıkta zamanında yazmıştım: xboxx 1080p, xboxs de 675p dinamik çözünürlükte diye sağlaması oldu.


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    Kamerada takılmalar da bonusu !!


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]



    Kaynak microsoft yayıncsı;








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Playstation5 -- 29 Kasım 2020; 20:1:51 >




  • ekskilusivvvvv eksilusivvvvvv eksilusivve 500 tl+ para virmezsem olmağğğzzzzz mudlaka eskulisivvvvv olmaiiiiiii


    girişimizi yaptığımıza göre:


    Ps konsol dünyasının iphonesi olma yolunda ilerliyor. Türkiye'de hakikaten zengin oyuncağı olmaktan öteye gidemez, eskulisiv ile kendi yağında kavrulur gider.


    xBox tarafında ise bırak series'i, one bile gamepass ile gayet yaygın olacaktır.


    Uzun bir süreden sonra Ps'clerin forumlarda bu kadar bastırdığı, bastırmaya çalıştığını gördükçe aslında yaklaşan tehlikenin boyutlarıyla alakalı gizli endişeler taşıdıklarını düşünmeden edemiyorum.


    Ha isterse 8k 1000 fps versin sayın capon abilerimiz. benim için sony sadece tv'dir. birde eskiden pilleri vardı. :)

  • Beni yine bir gülme aldı kusura bakmayın


    On Xbox Series X:
    -The lowest resolution found was 2112x1188p in that torch section, but it's now locked at 60fps
    -2304x1296p instead of 2560x1440p in the hut for stable 60fps
    -Runs at a lower resolution than PS5

    The quality mode is native 4K on Series X and PS5. No resolution drops were noticed, 30fps capped
    -Camera angle change stutters are still present
    -Cut-scene camera stutters have not been fixed either on Microsoft consoles & PC

    Performance Mode (60fps) on Xbox Series S:
    -Resolution generally around 720p, sometimes slightly above 800p
    -Frame-rate is better than pre-patch Series X but worse than PS5

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla Japonun Tv si Konsolu vs iyi hoş ta arabası çok kötü be abicim. 2020 model arabada dinazor çağından kalma 1.6 atmosferik kullanıyorlar öğk[sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-675C938D1

    ekskilusivvvvv eksilusivvvvvv eksilusivve 500 tl+ para virmezsem olmağğğzzzzz mudlaka eskulisivvvvv olmaiiiiiii


    girişimizi yaptığımıza göre:


    Ps konsol dünyasının iphonesi olma yolunda ilerliyor. Türkiye'de hakikaten zengin oyuncağı olmaktan öteye gidemez, eskulisiv ile kendi yağında kavrulur gider.


    xBox tarafında ise bırak series'i, one bile gamepass ile gayet yaygın olacaktır.


    Uzun bir süreden sonra Ps'clerin forumlarda bu kadar bastırdığı, bastırmaya çalıştığını gördükçe aslında yaklaşan tehlikenin boyutlarıyla alakalı gizli endişeler taşıdıklarını düşünmeden edemiyorum.


    Ha isterse 8k 1000 fps versin sayın capon abilerimiz. benim için sony sadece tv'dir. birde eskiden pilleri vardı. :)

    Forum halkına bir hizmette bulunalım;




    "EXCLUSIVE! EXCLUSIVE! EXCLUSIVE! 500 TL + para vermezsem OLMAZ! Mutlaka EXCLUSIVE OLMALI!"


    Girişimizi yaptığımıza göre:


    PS, konsol dünyasının iPhone'u olma yolunda ilerliyor. Türkiye'de hakikaten zengin oyuncağı olmaktan öteye gidemez, exclusive(ler) ile kendi yağında kavrulur gider.


    Xbox tarafında ise bırak Series'i, One bile Gamepass ile gayet yaygın olacaktır.


    Uzun bir süreden sonra PS'cilerin forumlarda bu kadar bastırdığı, bastırmaya çalıştığını gördükçe; aslında yaklaşan tehlikenin boyutlarıyla alâkalı gizli endişeler taşıdıklarını düşünmeden edemiyorum.


    Ha, isterse 8K 1000 FPS versin sayın Japon abilerimiz. Benim için Sony sadece TV'dir. Bir de eskiden pilleri vardı. :)





  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.