Şimdi Ara

Playstation VR2 [ANA KONU] PS5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: byvolcan , byvolcan Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.614
Cevap
130
Favori
147.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Psvr2 doğru kurulum be ayarları.


    Playstation VR2 [ANA KONU] PS5
    Playstation VR2 [ANA KONU] PS5resetera
    PSVR2: How to get the right fit, avoid CA as well as tracking glitches
    https://www.resetera.com/threads/psvr2-how-to-get-the-right-fit-avoid-ca-as-well-as-tracking-glitches.690037/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 28 Şubat 2023; 22:1:44 >







  • Playstation VR2 kullanırken en çok karşılaşılan sorunlardan biri Motion Sickness - Hareket Hastalığı olarak geçiyor. Mide bulantısı ve baş dönmesi gibi durumlar yaşanabiliyor. Biraz araştırma yaptım ve bu durumu engellemek için internette paylaşılan bazı öneriler topladım.


    1) Herhangi bir semptom(mide bulantısı, baş dönmesi) hissederseniz oynamayı kesinlikle bırakın. Semptom yaşanmasına rağmen oynamaya

    devam etmek beynin VR yüzünden bunları yaşadığınıza tamamen ikna olmasına neden olacağı için uzun vadede bu sorunları sıkça yaşamaya başlarsınız.

    2) 10-20 dakikada bir mola vererek birkaç dakikalık dinlenme seansları yapın.

    3) Başlangıç için ayakta oynamak yerine oturarak oynamayı tercih edebilirsiniz.

    4) Oynarken ekran gözlüğü olarak kullanılan, mavi ışık filtreli gözlüklerden kullanabilirsiniz.

    5) Mağazada oyun ayrıntıları bölümündeki "Comfortable" yeşil olarak geçen oyunları başlangıç için tercih edin.

    6) Oyun oynadığınız alana vantilatör koyabilirsiniz.

    7) Oynamaya başlamadan önce zencefil tüketebilir ve oynarken sakız çiğneyebilirsiniz.

    8) Aç karnına VR oynamayın.

    9) Oynamadan önce bol bol su için.

    10) Mide bulantısı giderici bileklik kullanabilirsiniz. (Google'da aratarak bulabilirsiniz. Yorumlarda işe yarayanlar da var yaramadığını söyleyenlerde.)



    Başlangıç için oyunlar:


    - Moss 1 & 2

    - Job and Vacation Simulator

    - Cosmonius High

    - Tentacular

    - Star Tenders


    Her şeyden önce VR'ı doğru bir şekilde takmayı ve IPD göz bebekleriniz arasındaki mesafeyi doğru şekilde ayarlamayı unutmayın.

    Çoğu kişi doğru takmadığı ve IPD'yi doğru ayarlamadığı için bulanıklık gibi sorunlarla karşılaşabiliyor. Bu da motion sickness'a neden oluyor.


    İşinize yararsa ne mutlu bana.  

    2500 dolar alan adama

    2000 euro alan adama

    starbucks çalışıp 200.000 yen alan adama mı koyacak 600 dolar


    şu koca firmalara oturduğunuz yerden akıl karı vermek bunu anlayamıyorum

    Bütün dünya senin oyun oynadığın odadan ibaret değil


    daha ucuza mı gelsin istiyorsun hocam onun problemi Sony değil siyaset yapmak istemiyorum

    Bir aydan kısa zaman var ön sipariş açmaya korkuyor aç herifler, gülerek takip ediyorum. Dünyanın her yerinde sipariş verip beklemeye geçti herkes. Burada hala gelecek mi, bitecek mi, ne kadar olacak. Açarsın bir ay kala siparişi insanlar ne olacağını bilerek kendini hazırlar, verir siparişini. Streamer dilencilere kutu açtırıp eğlendirmek dışında bir şey yaptıkları yok.

    Bu vr2 yüzünden, 130 saatlik gt7 deneyimim 630 saate çıktı.Oyunda platin trophy almama sebep oldu.Oyundaki tüm araçları satın alıp (almadığım bir tane kaldı sadece:) , hepsini denememe sebep oldu.Uzun bir aradan sonra bana t300 ve th8a aldırmama sebep oldu, komple stand yaptırmama sebep oldu.İşte geldiğim son nokta.  


  • Bakalım nasıl bir görünüşü olacak fiyatlandırma neolacak hayırlısı olsun

  • Playstation 5 sahibi olarak kendime Oculus Quest 2 almayı düşünüyordum... şu Metaverse evrenini merak ettiğim için ikisi arasında bir seçim yapmam gerekecek zannedersem Oculus Quest 2 alacağım Playstation 5 VR oyunlarına para dayanmaz hemde PS5 VR ile Metaverse evrenine giriş yapamayız diye düşünüyorum.

  • GalacticHope kullanıcısına yanıt

    VR2'nin çıkmasına en az 1 sene var bence oculus alıp sıkılınca satsanız ikisini de kullanmış olursunuz

  • önlerden yerimizi alalım..
  • Oculus 2 sahibi olarak artık kablolu cihaz almam diye düşünüyorum

  • Thathurts kullanıcısına yanıt

    kablolu olması benimde canımı sıktı. En sevmediğim şey kablolu bağlantılar cihazlarda. Yine de bir göstersinler cihazı ona göre kararımı veririm




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasomen -- 5 Ocak 2022; 18:30:25 >
  • Açıklanan bilgilere göre, vr2 ile ilk çıkan vr arasındaki farklara bakalım.

    Ekran çözünürlüğü, ilk vr'da 1920x1080'di. Göz başına düşen ekran çözünürlüğü 960x1080'di. Vr2'de ise 4000x2040, göz başına düşen çözünürlük 2000x2040.

    Vr1 ile Vr2'de aynı ekran teknolojisi oled ekranı kullanıyor.Ekran parlaklığı ile akalalı bir bilgi yok ama, vr2'de hdr ekran olacak.Bu da daha parlak bir ekrana işaret ediyor.

    Görüntü tazeleme oranı ikiside aynı 120hz.

    Fov'a baktığımız zaman vr1'de 100 derece iken, vr2'de bu açı 110 dereceye çıkarılmış.

    Vr1 derinlik bilgisini ve kontrollerin konumunu karşıya konumlandırdığımız ps kameradan yapıyordu.Vr2'de ise 4 kamera ve yakınlık sensörü, kaskta mevcut olacak, burdan hem controller, hem derinlik bilgisi verileri algılanacak. Vr2'de extra olarak göz hareketlerini takip eden bir sensör olacak.Yani gözünüz ne tarafa doğru bakarsa, o bölgeye odaklanıp orası netleştirilecek.Yani benim tahminim bu yönde. Bu da önemli bir gelişme.Çünkü ilk vr'da sağ veya soldaki bir nesneyi, kafanızı döndürmediğiniz müddetçe bulanık olarak görüyorduk. Vr2'de sadece göz hareketlerimiz ile baktığımız bölgeye odaklanıp, orası netleştirilecek.Yani aynı gerçek hayatta olduğu gibi.

    Vr2 kaskında extra dokunsal geri bildirim desteği olacak.Daha çok 3d ses desteği ile beraber, dualsense'e benzer bir deneyimi yaşatacağını düşünüyorum.Bunu ellerimizde değilde, kafamızda hissedeceğiz.Vr2'nin kontrollerindeki dokunsal geri bildirim desteği ile beraber çalıştığı zaman çok daha iyi bir deneyim yaşatacağını düşünüyorum.

    Vr1'de kablo karmaşası vardı, takıp kullanması epey zahmetliydi.Vr2'de tek type-c kablo ile ps5'e bağlanacak.Yok şu kabloyu şuraya bağla,yok bu kabloyu yanlış bağladın problemleri olmayacak.


    Şimdilik kask ile alakalı bilgiler bunlar. Tip olarak nasıl bir şeye benziyor, ağırlığı vs. ne kadar ve diğer özellikleri alakalı bir bilgi şimdilik yok.Vr2 için özel bir etkinlik düzenlenip, orada görsellerini gösterip, çıkış tarihi ve fiyat bilgisini paylaşırlar diye düşünüyorum.


    Kontrolcü kısmına gelirsek, onu zaten geçtiğimiz yaz ayında görselleri ile beraber görmüştük.

    Vr1'de ps3'te kullanılan, move controlleri kullanabiliyorduk. Tabi htc vive ve oculus'un kontrolcüleri ile kıyaslandığında, çağ dışı kalıyordu. Üzerinde analog kontrolcü olmadığı için, çoğu oyunda ilerlemek otomatik veya seçtiğimiz konuma doğru kendi kendine gidiyordu. Vr2 controller deki extra analog çoğu oyunu, hatta vr desteği olmayan oyunları bile kontrol etmemizi sağlayabilir.Zaten dualsense'deki tüm teknolijiler bu controllerde mevcut.

    Htc ve oculus'un kontrolcülerine benzer görünüyor ama fazladan, bilekleri de saran bir tasarımı var. Sanırım parmak hareketleri ile beraber bilek hareketlerinide görecek.

    Yukarıda dediğim gibi tetik tuşları tıpkı dualsense'deki gibi geri bildirim destekli olacak.

    Kontrolcüler, kasktaki kamera ve sensörler ile eş zamanlı olarak çalışacak.

    Yani move controller ile kıyaslandığında, adeta çağ kapatıp, çağ açan bir fark var diyebiliriz.


    Yani özetlersek, bunların hepsini birleştirdiğimizde, ilk vr ile baya baya büyük bir fark olacak Ps5'in gücü ile beraber çok güzel oyunlar göreceğiz.Tabi burda oyun desteği önemli, bazı oyunların, özellikle sony exclusive oyunlarının, herhangi bir özel vr versiyonu olmadan, çalışması gerekir.Misal gt sport vr versiyonu ile ana oyun arasında baya bir fark vardı.Normal kariyerini oynayamıyordun.Sadece iki araba ile yarışabiliyordun.Kısacası vr'da full gt sportu oynayamıyordun.Vr2 ile bunun son bulacağını umuyorum.Yani gt7 ana oyunda ne varsa, hepsini vr'da da oynayabilmemiz lazım.O zaman vr'ın kısıtlı oyun kütüphanesi genişlemiş olur.





  • GalacticHope kullanıcısına yanıt

    Ben öyle yaptım hocam,


    Bencede girileceğini düşünmüyorum ama Oculust gibi uygulama çeşitliği arttılır ve çapraz platform desteği gelirse o zaman bir şeyler olabilir diye düşünüyorum.

  • Vr2 için ilk duyurulan oyunun videosunu da paylaşalım.

    Horizon Call Of The Mount
    https://www.youtube.com/watch?v=yPNn-jwAC9c&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 8 Ocak 2022; 11:26:42 >
  • 300 dolara falan çıkarlarsa öttürür piyasayı. Bi’ de. HL: Alyx gelse PS Store, üf.
  • Playstation VR2 [ANA KONU] PS5
  • Oculus Quest 2 alsam mı yoksa VR2 mi beklesem diye düşünüyorum. Bir yandan da acaba böyle bir cihaz alıp bir iki hafta sonra hevesimi alıp bir kenara bırakır mıyım diye düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PVH

    Oculus Quest 2 alsam mı yoksa VR2 mi beklesem diye düşünüyorum. Bir yandan da acaba böyle bir cihaz alıp bir iki hafta sonra hevesimi alıp bir kenara bırakır mıyım diye düşünüyorum

    Oyun desteği önemli , normal standart çıkan oyunların en azından yarısının vr ile optimize olması lazım. O zaman sıkılma durumu olmaz. Ne kadar çok çeşit olursa o kadar uzun ömürlü olur.

  • Wireless olmasını ciddi umut ediyordum ama ince bir kablosu varsa sorun yok. ilk gün alırım bulabilirsek.

  • Teknik geliştirmelere ek olarak tek kablo olması gerçekten müthiş bir ilerleme, Resident Evil 7 için PS VR satın almıştım, habire HDMI değişikliği yapmak PS4 Pro ile tam bir işkence haline geliyordu.

    Resident Evil 9 da baştan sonra VR2 ile oynanabilir ise efsane olur.
  • Playstation vr2 kaskı ve son hali ile yeni kontrolcüler görücüye çıktı.




  • Konu baya ölü, hiç heyecan yok.Halbuki ilk vr'ı sevenler için çok daha iyi bir deneyim geliyor. Belki bu akşam ki etkinlikte tam çıkış tarihi duyurulabilir. Sony'de şu vr2'in adam gibi tanıtımını yapmadı, reklamlar zayıf gidiyor. Bu da hayra alamet değil.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GT_55

    Konu baya ölü, hiç heyecan yok.Halbuki ilk vr'ı sevenler için çok daha iyi bir deneyim geliyor. Belki bu akşam ki etkinlikte tam çıkış tarihi duyurulabilir. Sony'de şu vr2'in adam gibi tanıtımını yapmadı, reklamlar zayıf gidiyor. Bu da hayra alamet değil.

    Önceki jenerasyon da ki VR her oyuncu tarafından alınası bir cihazdı ve yaygındı oyunlar da ucuzdu şimdi yenisinin nasıl fiyatta geleceği az çok belli hocam 10 bin den aşağı da olmaz hadi cihazı aldık diyelim oyunları Ateş pahası nasıl heyecan olsun millette nasıl alacağız diye düşünmekten öteye gidemiyoruz malesef ..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.