Şimdi Ara

Playstation Now hakkındaki görüşleriniz, Servis sizce uygun mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Soru başlık kısmında, açık ve net. Lütfen bu başlığı kirletmeyin, hepimiz için çok önemli bir konu, çünkü ABD, Japonya ve avrupanın belli başlı ülkerinde bu tutarsa bizi hiç düşünmeden belki de ps5'i bu sistem merkezinde yürütecekler.

    Bu spoiler genel bir serzeniş içerir;

    Her ayın ortasında genel olarak en büyük şikayetim paramı su gibi içen faturalardır, elektrik, su, telefon, derken hayatımıza önce internet, sonra da cep telefonu sonra ek olarak cepten internet, daha sonra da digitürk, tivibu, daha sonra da öncelerde çok büyük begeni toplayan ama PS4 ile birlikte çoğu kişinin kızmaya başladığı PS+ girdi. Şu an hiç küçümsenmeyecek miktarda parayı ayın başında Türkiye'nin en güçlü yabancılara ait özel şirketlerine akıtıyorum, hepiniz de aynı durumdasınız eminim. Bundan rahatsız olsam da bu servisler olmazsa olmazım diyorum, o nedenle yarı mutlu şekilde yaşıyorum. Ama bu aylık ödemeler özellikle cep telefonumda kullanmadığım dakikalar, smsler, internet'in parasını benden çatır çatır alıyorlar, nasıl ki ttnet ve digitürk'te aynı şeyi yaşatıyor bana ama alternatifsiz olmaları bunun tek nedeni.


    Bugün betası başlayan PS Now, bilmeyenler için söyliyeyim, Playstation 3 oyunlarını , Sony'nin serverları üzerinden oynayabileceğimiz bir servis, aynı film izlermiş gibi , store'a giriyoruz, kirala diyoruz ve seçtiğimiz süre boyunca hemen oynamaya başlıyoruz. 5mb/s bir internet hızı öneriliyor servis için. Tek tek oyun kiralayabileceğimiz bir servis, 4 seçenek mevcut, 4 saat, 7 gün, 30 gün, 90 gün şeklinde.
    Hemen örnekler vereyim :
    Deus Ex: Revolution , çoğu kez indirime girdi, 5$'dan falan ama net birşey hatırlamıyorum , PSNOW fiyatlandırması : 4 saat için 4.99, 7 gün 6.99, 30 gün 15.99 90 gün 29.99
    Metal Gear Solid 4 : 4 saat için 3.99, 7 gün 7.99, 30 gün 12.99 90 gün 24.99 $
    F1 2013 : 4 saat için 6.99, 7 gün 11.99, 30 gün 22.99 90 gün 49.99 $

    Oyunlar genelde bu aralıklarla değişiyor.
    Ben kendi kendime sordum, ben neden ve nasıl oyun kiralarım diye. Aklıma tek bir olay geldi, arkadaşlar bana geldi ve bende fifa 14 yok, o zaman 4 saatliğine kiralarım. Başka hiçbir ama hiçbir durumda kullanabileceğimi sanmıyorum. Tabi ben geçen nesilde çıkan bütün oyunları oynadığım için bu şekilde düşünüyor olabilirim.

    Servis şu an için sadece ps3 oyunlarını barındırıyor, yani zaten size yaz indirimi ile ps3'te 10 ila 15 liraya kalıcı olarak sattıkları oyunları, o fiyatlardan ps4'te oynama imkanı veriyoruz deyip, kiralamaya çalışıyorlar.
    Görüş ve önerileriniz, kullanır mısınız, yoksa elinizi bile sürmez misiniz?







  • Sanki fiyatlar biraz tuzlu gibi kiralamak için. Onun yerine satma seçeneğide ekleseler güzel olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi bildiğim kadarıyla ps plus tarzı aylık üyelik tarzı bir model yapacaklarmış yakın zamanda. örneğin ayda 10 dolara şu kadar oyun, ya da şu kadar saat kiralama gibi. Böyle bir durumda çok daha cazip gelecektir. Ancak bizi ilgilendiren kısmı şu ki, siz denediniz mi bilmiyorum ama ben bağlantı testi yaptım, testi geçemedim. Bu sistem şu anda bizim memleketi bırakın, Avrupa için bile zor. Neogaf'ta İngiliz'in biri yazmış, bağlantı testini Londra'da bile geçememiş. Yarın bir gün bizim buralara gelir mi, nasıl olur onu zamanla göreceğiz. Ama teoride güzel bir hadise. Stream yerine İndirerek kiralama olayı olsa çok daha kolay ve güzel olur aslında, 60 dolarlık oyunu 7 - 8 dolarlığına bir haftalık kiralasak, oynayıp bitirsek sonra sistem silse kendi kendine, gayet hoş olurdu.
  • Ps 3 oyunlarını bu fiyatlara kiralayacağıma gider ikinci el bir ps3 alırım kırılmış orda istediğim oyunu oynarım.Kiralamak değil de direk oyunu satın alabiliyor olsak bu fiyata gayet güzel olurdu.
  • Bu fiyatlara bu sistem tam bir soygun sayılır. 7 günlük fiyatına zaten kutulu versiyonu alınabilir. İyi ki internetim yavaş dedim ilk kez.
  • xbox360 larin fiyatlari biraz daha ucuzlasin kirilmis bir tane alip gecmis nesilde oynamadigim ama ilgi alanima giren oyunlari tek tek oynamayi dusunuyorum ps3 ex lerinin neredeyse tamamini oynadigim icin xbox hem en ucuz hem mantikli secenek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaramaz bir şey aha bak buraya da yazdım

    http://forum.donanimhaber.com/m_94966314/tm.htm
  • İyi gibi duruyor aslında bazı exc. oyunlar gelirse sisteme 10 numara olur.PS3'ü hiç olmamış ama PS4 sahibi biri olarak kullanırım.
  • Bu fiyatlandırmanın kesinlikle değişeceğini düşünüyorum.Ama Onlive gibi bir sistem olsaydı çok çok iyi olurdu. öyle olsaydı elimi sürerdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lextor -- 2 Ağustos 2014; 0:50:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çok yanlış bir sistem oyuncu adına dezavantajı bol.Benim PS3 diskini takıp PS4'te oynayabilmem gerekir PS3'ün çıkışında PS2 oyunlarını oynayabildiğimiz gibi..Benim böyle bir ihtiyacım yok ama böyle bir düşünce varsa bu özellik cihazda olmalıydı.Onun öncesinde kalan PS2 ve PS1 oyunları da madem böyle bir düşünce var Store'dan satılmalıdır..Kiralama hem çok gereksiz hem de çok pahalı bir uygulama.
  • Uygulama bana gayet mantıklı göründü.Geçmiş nesilde kaçırılan veya oynanmak istenen bi oyunu yeni kullanıcılar için çok büyük bir avantaj.Bende geçmiş nesilde istediğim bütün oyunları oyandım nerdeyse ama bazen aradan zaman geçince eskileri hatırlamak iyi oluyo bu durumlarda harika bana göre.Ayrıca şuan başlangıç olarak sistem gayet normal şeklide fiyatlandırmış.Tahmin yürütüyorum sadece ama servisin birde sony açısından masrafı var ve öyle küçük bi hizmet degil ilerdede belki kaç kişiye servis verilicek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drummerdude -- 2 Ağustos 2014; 2:36:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insan ister istemez delleniyor madem bu oyunlar var sen neden bunlari plus kullananlara vermiyorsun da sacma sapan indie oyunlar veriyorsun diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Us psn için Playstation Now Beta katılım kodu gelmişti. Kodu us psne ekledim, playstation now programını cihaza indirip kurdum. Ücretsiz oyunlardan birini program vasıtasıyla indirdim sırf denemek için maalesef 8mb hız yetersiz geldi. Bağlanmaya çalışırken hata veriyor. Bir kaç oyunu denedim başarısız oldu. 8mb hız kapıma geldiğinde 5 e iniyor, sonradanda adil kota kullanımından dolayı 3 e. Bu hız ve imkanlarla servis bana göre değil.
  • kiralama sistemine karşıyım satın alma olması lazım
  • Su durumda en çok fayda görecekler ps vita sahipleri. El konsolunda ps3 oyunlarını oynamak heyecan verici. Tabi yine wi-fi ile ev ortamında oynanacak,3g ile ne kadar verimli olur, ne kadar kota götürür bakmak lazım. Daha önceden ps3 sahibi olup da ps4 e gecenler için çok anlamlı değil. Konsol olayına ps4 ile girenler faydalanabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en azindan test etmek icin bir tane demo oyun koysalardi iyi olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece online oynayabileceksek o fiyatlara kiralamak yerine satmalılardı bence fakat bu da hayvani bir server yatırımı gerektirir
  • Bence haftalik ve aylik fiyatlar makul. Ama gunluk fiyatin konmasi da daha yerinde olurdu. 4 sa. kira icin 3,99 vermek biraz abartili olmus..
  • Bence sistem 3 5 oyun değil, en azından 10 oyun olsa ve fiyatlar bu sekilde olsa daha mantıklı olur, su haliyle 2 tane oyunu bir aylık kiralarsanız misal, aslında 15 günlük kiralamaya 1 ay parası vermiş oluyorsunuz, onun yerine servise 1 ay üyelik fiyatını biraz arttırıp secilebilen 5 ila 10 oyun falan acsa o zaman ancak tercih edilebilir oldugunu düşünüyorum.
  • Bu sistemin oyuncular için kârlı olmasının tek bir yolu var. O da aylık bir abonelik ücreti ödeyerek istediğimiz oyunu istediğimiz kadar oynayabilmek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.