Şimdi Ara

PlayStation 5'in yeni büyük sistem güncellemesi tanıtıldı: Harici SSD desteği ve daha fazlası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PlayStation 5'in çıkışından bu yana oyuncular harici depolama desteği bekliyor diyebiliriz. Geçtiğimiz aylarda bu destek beta kullanıcıları için erişime açıldı ve sonunda tüm kullanıcılar için erişime açılacak.



    Ayrıca Bkz.Eylül ayının geri kalanında Xbox Game Pass'e eklenecek oyunlar belli oldu: 13 yeni oyun



    PlayStation 5'in Yeni Sistem Güncellemesi



    PlayStation 5'in yeni büyük sistem güncellemesi tanıtıldı: Harici SSD desteği ve daha fazlası



    PlayStation 5 Kullanıcı Deneyimi Geliştirmeleri




    • Kontrol Merkezi Özelleştirme - Oyuncular artık ekranın alt kısmında hangi kontrollerin gizleneceğini veya gösterileceğini düzenleyerek veya seçerek Kontrol Merkezi'ni daha rahat ve özgür bir şekilde özelleştirebilir.

    • Gelişmiş Game Base - Oyuncular artık Kontrol Merkezi'ndeki Game Base'ten arkadaşlarına ve gruplara kolayca mesaj yazabilir ve görüntüleyebilir.



    Oyuncular, Game Base'i tam ekranda görüntülerken, arkadaşlarının kaç tanesinin çevrimiçi, meşgul veya çevrimdışı olduğunu görebilir ve aynı anda birden fazla arkadaşlık isteğini kabul edebilir, reddedebilir veya iptal edebilir.



    Oyun Kitaplığı ve Ana Ekran Güncellemeleri - Aynı oyunun PlayStation 4 ve PlayStation 5 sürümlerine sahipseniz, bu sürümler artık Oyun Kitaplığı'nın "Yüklü" sekmesinde ve Ana ekranda ayrı olarak görünecektir. Her oyun sahip olduğu paltformu net bir şekilde belli ediyor.



    Ekran Okuyucu Kontrolleri - Oyuncular artık Ekran Okuyucu özelliğini duraklatabilir veya devam ettirebilirsiniz (PlayStation + Üçgen düğmelerine basın). Ayrıca okuduğu her şeyi tekrar etmesini sağlayabilirsiniz (PlayStation + R1 düğmelerine basın).



    PlayStation 5'in yeni büyük sistem güncellemesi tanıtıldı: Harici SSD desteği ve daha fazlası



    Sosyal Deneyim Özelleştirmeleri



    PlayStation Now Çözünürlük Seçimi - PlayStation Now aboneleri, oyun akışı için tercih ettikleri video çözünürlüğünü 720p veya 1080p seçebilir.



    Yeni Övgü Türü: “Lider” - Çevrimiçi bir maçın ardından oyuncular, yeni övgü türü olan "Lider" seçeneği ile rakibini tebrik edebilir.



    Otomatik Video Yakalaması - Artık PlayStation 5 otomatik olarak oyunda zorlu bir şeyi başardığınızda veya bir şeyi iyi yaptığınızda otomatik olarak o anın videosunu kaydedecek.





    Dahili TV Hoparlörleri için 3D Ses Desteği



    PlayStation 5 Eylül Güncellemesi, oyuncuların yerleşik TV hoparlörleri aracılığıyla 3D ses deneyimi yaşamaları için destek ekliyor. Ses menüsünde özellik etkinleştirildiğinde, standart iki kanallı TV hoparlör sesini üç boyutlu sese dönüştürerek oyunun atmosferine girme hissini artırır. Oyuncular, odaları için optimize edilmiş 3D ses ayarını uygulamak için DualSense kablosuz denetleyicilerindeki mikrofonu kullanarak odalarının akustiğini ölçebilir.



    Harici Depolama Desteği



    Yarından itibaren tüm dünyadaki PlayStation 5 oyuncuları, PlayStation 5 konsoluna veya PlayStation 5 Digital Edition konsoluna harici bir M2 SSD ekleyebilir. SSD'nin nasıl ekleneceği ve hangi modellerin uyumlu olduğuyla ilgili detaylı bilgileri buradaki sayfadan bulabilirsiniz.



    Yeni güncelleme 15 Eylül'de tüm PS5 sahipleri için erişime açılacak. Haberimizde yazan detaylar dışında daha fazla detay öğrenmek isterseniz buradaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca aşağıdan yeni güncellemenin tanıtım videosunu da izleyebilirsiniz.






    Kaynak:https://blog.playstation.com/2021/09/14/ps5s-september-system-software-update-launches-globally-tomorrow/



  • Sony'nin iyi yaptığı şeylerden biri de bu artırılabilir depolama olayı. PS4'te 2 TBlik Harddisk alıp takmıştım konsola. Kendi standart Harddiskini de harici HDD olarak kullanmıştım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güzel güncelleme bekliyoruz bakalım

  • Hadi hayırlısı daha ne olsun jilet

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şu harici depolama desteği xbox series x’e gelir umarım kendi ssdleri çok pahalı….

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SSD yi öve öve bitiremediniz !
    ama gerçekten hızlı bir sistem için
    gereken artırılabilinir ram özelliğinin gelmesi şart !

  • hocam yeter da şu ram takınız bitmedi gitti PlayStation 5'in yeni büyük sistem güncellemesi tanıtıldı: Harici SSD desteği ve daha fazlası  unix konularından buraya taşımayın bari..


    herkes biliyor ram'in okuma/yazma hızlarını ama olmuyor/yapılmıyor

  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt

    zaten ps5 os unix temelli bir varyant ! :D

  • ios forumuna da sıçrar bu iş :)

  • Arkadaşlar 2.5 ssd yi usb den veya bir aparatla ps5 ssd yerinden bağlayabilirmiyiz .

    elimde 2.5 ssd var bunu değerlendirebilirmiyim.

  • onnow78 kullanıcısına yanıt

    SSD olarak sadece NVMe Gen 4 SSD'ler takılabilmekte. Onu harici kutuya koyup, sadece PS4 oyunlarını oradan çalıştırabilirsiniz.

  • Kaç gb geldi güncelleme ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.