Şimdi Ara

'''PLAYSTATION 4 ve PC İÇİN TV TAVSİYELERİ ANA KONU''' (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.883
Cevap
67
Favori
219.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertvontrier

    4k geleceğe yatırım diyenler...

    http://www.teknoblog.com/lg-uh9800-8k-98-inc-115522/

    Hocam Panasonic 8k'yı 3,5 yıl önce tanıtmıştı http://shiftdelete.net/panasonicten-8k-cozunurluklu-plazma-tv-39558

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jack_sparrow_82 J kullanıcısına yanıt
    Plazma televizyonlar tarih oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertvontrier

    Plazma televizyonlar tarih oldu.

    Bu tarz büyük ebatlarda lcd ye göre çok daha iyiler. Zaten günümüzde bile büyük ebatlı tv'leri çok çok iyi ama fiyat konusunda çok pahalılar. Bundan dolayı Türkiye pazarında yoklar. Ayrıca Panasonic'te bir çok ürününü Türkiye pazarına sürmüyor artık. Çünkü kaliteli ürün yapıyor ve bu da doğal olarak fiyatına yansıyor. Türkiye hem çok küçük bir pazar hemde insanların alım gücü çok zayıf. Ayrıca konu plazma veya lcd tv değildi. Ben 8k tv'nin 3,5 yıl önce tanıtıldığını belirtmek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 8 Ocak 2016; 18:38:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bary_15

    Bu :http://urun.n11.com/led-tv/samsung-40j6370-full-hd-dahili-uydu-curved-smart-tv-P73710538

    TV'yi an itibariyle almış bulunmaktayım, 2 güne elimde olur, imşallah PS4 için aldım bakalım araştırmalarım sonucu. TV geldikten sonra tecrübelerimi paylaşırım arkadaşlar.

    Arkadaşlar TV geldi Oyun performansı ve görüntüsü gayet güzel, alacak arkadaşlara tavsiye ederim. Sorusu olan sorabilir.




  • BOYUT?
    olarak tavsiyem ne kadar büyük o kadar iyi playstation veya bilgisayar monitörü olarak. gözünüz alışıyor öyle büyük görünmüyor hemde oynarken uzaktaki nesneleri daha büyük görüyorsunuz bu bir avantaj.

    KAVİSLİ Mİ? DÜZ MÜ?
    kavisli modeller tercihimdir ancak kavisli oldumu mesela 50" kavisli tv kavisten dolayı 49" miş gibi yer kaplıyor. 50" kavise kadar kavisli tv lerde kavis çok yok ancak 55" gibi tv boyutu büyüyünce kavis de artıyor.

    HIZ?
    olarak dikkat edilmesi gereken iki özellik var birisi "tepkime süresi= ms". tepkime süreleri hiçbir tv nin özellik kısmında yazmaz ki online oynayacaklar için tepkime süresi yani ms çok önemlidir. yani oyundaki görüntünün ekrana gelme süresi bu süre bir tvde 0,20ms iken diğerinde 0,80 ise 0,20ms olan size ilk ateş eder, siz ilk vurulduğunuzu gördüğünüzde belkide adam size 2. veya 3. yü ateş ediyordur o anda ama görüntü geç geldiğinden birde bakmışsınız ölmüşsünüz. bu çok büyük dezavantaj.

    TEPKİME SÜRESİ?
    olarak sony en iyi marka olarak biliyorum tabiki modele göre değişir ancak geçen sene teknosada indirimde 4000tl olan bir 50" sony tv vardı fullhd düz ekran 200mhz gerçek hız ve 17ms tepkime süresi vardı. buna nazaran 3500tllik 4k lg tvde 1000mhz yazıyordu ama gerçekte 50-100mhz gibi okudum ve tepkime süresi 67ms miş. 3000tllik samsung 48" kavisli fullhd modelde 40ms gibi okudum. kısacası o ucuz seri lg tvler tam bir playstation düşmanı gibi göründü gözüme. ancak sony ekranı mat ekran olduğundan tecihimi samsung 48h6870 den yana kullandım tam parlak ekran yansımalar renkler en canlısı. yani ekran materyali ne kadar parlak olursa görüntü o kadar canlı oluyor. buna tv kapalı veya siyah renkte iken yandan baktınızmı mağazadaki parlak ekranlar hemen kendini belli ediyor satıcılara kalsa hepsi parlak ekran.

    KAÇ MHZ?
    bir diğeri mhz olayı bu genelde özelliklerde yazar ancak abartılı rakamlar ile yok 1000mhz 1400mhz gibi bunlar gerçek değildir. görüntü yineleme hızı diyelim. yani görüntünün akıcı olması. bu 1000 mhz aynı görüntüyü bir kaç kere göstererek sanki görüntü akıcıymış gibi görüntü verir bu ayarı artırıp azaltabilirsiniz ancak fazla artırıncada görüntü netliği azalır. flulaşır. 3000tl altı çoğu televizyon taş çatlasa 100mhz dir. 200mhz tv ler genelde 4000tl üzeri oluyordu geçen sene. 4000-3000tl altındaki lg tv lerde bu çok abartılıyor gerçek mhz değeri çok düşük lg tvlerde. lg marka 200mhz olan tvler o 6000-8000tl civarı olanlar.

    4K MI FULLHD Mİ?
    tabiki full hd çünkü sizin ps4 tvye 1920 renk gönderiyor sizin tv kafasına göre renkleri kopyalayarak 4000renge çoğaltıyor. sonra görüntüdeki netlik bozuluyor. bu normal tv yayınlarında dahada kötü 540rengi 4000renge çoğaltıyor vede sanki anten bozukmuş gibi görüntü geliyor. ama aynı alanda daha fazla piksel olması görüntüyü pürüzsüz gösteriyor orası ayrı konu. 4k için erken belki ps5te.

    3D?
    3d sadece heveslik olarak kaldı kimse gözlüğü takıpta uzun süre 3d görüntü zilemiyor veya oyun oynamıyor birkere ps4 olarak görüntüyü 3d ayarladınızmı inanılmaz görüntü kalitesini çözünürlüğü playstation kısıyor. görüntü 3d oluyor kalite ps2 kalitesine düşüyor. e buda hiç zevk vermiyor. tvden 2d yi 3d ye çevirdiğinizdede etki o kadar güzel olmuyor. yani oyundada filimdede 3d sadece 2-3 saatlik heves.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 12 Ocak 2016; 23:55:28 >




  • Şu başlığın 159 sayfasınıda okudum kendime uygun bir model bulamadım.

    Lg markasının 49LB620V modeli çok h49LB620V çok hoşuma gitmişti stoklarda kalmamış , bir daha gireceğinide sanmıyorum.
    Genel olarak sony markası önerilmiş mantıklıda görünüyor ama en çok önerilen modelleri benim bütçemi katlıyor.

    1.300 liralık bütçeye güncel! olarak ne önerirsiniz arkadaşlar. 42'' veya daha büyük bir ölçekte sadece ps4 konsolunda oyun için kullanılıcak bir televizyon bakıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony nin tv lerinin diğer tv lere göre Playstation 4 bakımından herhangi bir avantajı var mı arkadaşlar. Yoksa şayet lg ya da samsung un modellerinden düşünüyorum. Varsa mecburen Sony tv bakacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf ps4 için tv alacaksanız sony android tv alın 42 inc olanları yeterlidir kimse kusura bakmasın çok tv denedim sonyde karar kıldım bir de panasonic o da ülkemizden çekildi maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS4 ü açtığımda otomatik HDMİ bağlantısına geçmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim? TV PHİLİPS Easylink özelliği var fakat olmuyor. PS2 scart girişinden bağlıyken cihazı açar açmaz hemen görüntüye geçiyordu. ps4 de illa tv kumandasından mı geçiş yapmak zorundayız???
  • samsung 6140 serisi,panasonic dt50 ve sony W950B tv lerini kullandım,tecrübeler doğrultusunda şunu söyleyebilirim playstation için kesinlikle sony tv alınmalı,bu saydığım tv ler içinde en muazzam görüntüyü sony W950B ile aldım inanılmaz renk derinliği netlik ve görüntü akışı var özellikle futbol oyunlarında oluşan titreme ve bulanıklaşma sonyde en minimum seviyede sony den önce panasoniğin en iyi tv si diyebileceğim dt50 modelini kullanıyordum onunda görüntüsü çok çok iyiydi fakat sony kadar değil,yeni tv alacaksanız tavsiyem sony.


    http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-av/tv/full-hd/UE55ES6140WXTK
    http://www.teakolik.com/panasonic-47inc-tx-l47dt50e-incelemesi/
    http://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/w950b-series#editorial_image_19631719772223511131430




  • Millet takmış yok ms yok hz valla ben 65 inç sony 4K tv de akıyorum ne takılma nede başka birşey var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Goyonegu

    Millet takmış yok ms yok hz valla ben 65 inç sony 4K tv de akıyorum ne takılma nede başka birşey var.

    Dimi ms hz falan boş şeyler bunlar ne gerek var bu arada senin tv ne ps4 bağlı dimi
  • Sony KD-65X8505C

    Televizyonum bu gayet akıcı oynuyorum oyunları hiç bir sıkıntı yok hatta içeride 42 inç daha var küçük geliyor konsol büyük ekran da oynanır şahsi düşüncem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun monitörde oynanır diyen bir grup var sayfalarca saçma sapan monitör tavsiye etmişler.
    Yıllardır eğlence sektöründe çalışıyorum.Bilmeniz gerekenleri kısaca özetliyorum;


    Eğer FPS oyunları oynamayı seviyorsanız ve bu oyunları online olarak oynuyorsanız,konsolunuzu da bilgisayar kullanır gibi,ekran ile aranızda 50-75 cm mesafe ile kullanıyorsanız size tavsiyem küçük ekran bir TV,"var ise bir monitör" kullanmanız.Çünkü bu sayede odaklanmanız kolay olacak ve tepki süreniz minimuma inecektir.Profesyonel oyuncuların TV yerine monitör tavsiye etmesinin ana sebebi budur.Tepki süresini minimuma indirip odak alanını maksimuma çıkarma.(Ekran ufak olduğu için odaklandığınız alan otomatik olarak normale göre daha büyük oluyor)

    Normal bir ev kullanıcısı iseniz "online oyun oynamıyorsanız" konsol ile aranızda 1,5-3m mesafe var ise size tavsiyem FHD çözünürlüğe ve 100hz tazeleme hızına sahip herhangi bir marka televizyon.Çünkü sizin için önemli olan görüntü kalitesi "ms" sizin için önemli olmamalı çünkü online oyun oynamıyorsunuz o yüzden bütçenizi zorlayıp 3-4 bin liralık televizyon sizin için gereksiz.SEG 39" FHD 100 hertz 850 TL.Bu TV sizin gereksiniminizi fazlasıyla karşılar ve 2-3 bin tl cebinizde kalır.

    Hem ev kullanıcısı hemde online oyun oyuncusuysanız pamuk eller cebe.Çünkü sizin için ms ve hertz değeri ayrıca ekran büyüklüğü en önemli 3 etmen.Bu 3 kulvarda konsol için en iyi kaliteyi sunan tek firma maalesef SONY.Maalesef diyorum çünkü onlarda bu alanda tek olduklarını bildikleri için pazarda istedikleri gibi at koşturuyorlar.Eğer siz bu sınıftaysanız ve TV için 2-3 bin TL bütçeniz var ise size tavsiyem SONY KDL43W805C TV'yi almanız.Gerek tepki süresi gerek tazeleme hızı gerekse görüntü kalitesi yönünden gördüğüm en iyi "SONY f/p ürünü".

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • Osse-Saeros kullanıcısına yanıt
    Evet hocam tam da aradığım cevabı vermişsiniz:) haftasonu Sony nin tv sini almaya gidiyorum, Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turanugur kullanıcısına yanıt
    şimdiden hayırlı olsun.Teknosa'da şu an için indirim var aklınızda bulunsun.
  • Osse-Saeros kullanıcısına yanıt
    bak bu daha güzel oldu, yardımlarınız için teşekkürler hocam SONY KDL43W805C tv alıyorum Allah'ın izniyle c.tesi günü.
  • turanugur kullanıcısına yanıt
    yardımcı olabiliysem ne mutlu bana.tekrar hayırlı olsun.
  • Ben aldım oyun için çok memnunum hocam ses ve görüntü çok iyi ama smart tv olarak düşünürseniz çok aman aman yüksek değil.. Zaten adı üstünde smart led olarak geçiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.