Şimdi Ara

PLANTRONİCS GAMECOM 788 İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Plantronics Gamecom 788 modelini yaklaşık 4 saattir çeşitli film sahneleri ses kayıtları ve müzik kayıtları ile test ediyorum. İnternette çok fazla kullanıcı yorumu ve incelemesi bulunmadığından sizlere de yardımcı olması açısından inceleme yazıp ilk izlenimlerimi aktarmak istedim.

    RESİMLER İLE BAŞLAYALIM












    İNCELEME

    Ürünü hepsiburada.com dan 269 tl fiyat ile sipariş verdim. Garantili ürün.

    Kutu içeriği çok sade içinden küçük bir kitapçık çıkıyor Türkçe dahil çeşitli dillerde kısa bir anlatım mevcut.
    Kutusı şık diyebilirim ama bunlar önemsiz detaylar. Biz kulaklığa geçelim.

    İlk dikkatimi çeken tasarım gayet oturaklı olmuş. Ne abartı ne basit. Malzeme kalitesi olarak dikkatimi çeken eksi bir özelliği yok. İnternetteki yorumlardan olsa gerek plastik malzeme kırılma konusunda korkutmuştu beni ancak hiç kırılacak gibi durmuyor. Özellikle benim gibi cd ye dvd ye parmak izi bırakmayan kullandığı elektroniklerin hassas noktalarına dikkat eden. vurup kırmayan dikkatli bir elektronik kullanıcısı için hiç bir sorun teşkil eden bir kötü detay göremedim. Siz yinede takıp çıkartırken dikkatli olun gereğinden fazla esnetmeyin derim. Bazı yorumlarda pilastiğin kulaklığa bağlantı noktalarından kırıldığını duydum.

    ERGONOMİ ve KONFOR:

    İlk başta fulaklık üzerinde bulunan ses kısma ve açma kontrolu, microfon mute tuşu ve Dolby Surround On - Of tuşu pek hoşuma gitmemişti.Kaloyu tercih ederdim dedim ama 10 dakkalık kullanımla kablo üzerindeki kontrolcuyu el ile yoklamaktan bile kolay olduğunu farkedince doğrusu bu olmuş dedim. Dolby açıldığında tuş kısmında bulunan surround on veya of olma durumunu gösteren bir ikaz ışığımız var.Bunun dışında ışıltılı pırıltılı bir caf caf yok. Tsarım sade ve şık ama basit değil. Tam istediğim gibi. Kulaklık aralıksız 4 saattir kulağımda. Kafa üzerindeki kadifemsi yastık sertik e dokunuş olarak güzel. Bunun yanında kulaklık yastıkları da aynı malzeme.Kulak ve kafam büyük değil.Klaklık boyutu iyi geldi bana. sağ ve sol kulaklğın yükseklik ayarı iyi yapılırsa konfor oldukça iyi ağrı falan yok.Kulaklarım ve başım bu yeni düzene alışana kadar süreceğini düşündüğüm ufak kulaklığı el ile hareket ettirme istekleri arada oluyor 3 saatten sonra.Ergonomi ve konfor iyi. Bahsetmeyi unuttuğum önemli bir konu da kablo Kablo sağlam bir izlenim veriyor örgü olmaması düşündürmüştü fakat gerek yok gibi kalınlığı ve sağlamlık hissiyatı yeterli.
    Daha önce bahsettiğim gibi 780 ve 788 de bir kac kırılma vakasına internette bu kulaklığı araştırırken rastladım.
    Fakat bunu ben şuna bağladım; Kulaklık kısımları boynunuza asarken rahat etmek için çevrilebilir bir yapıda. Fakat kulaklığın dikeydeki içe dönük açısı sebebiyle çevirirken kendi ekseninde bir döndürme kuvveti uygulamayı es geçen bir kullanıcı zaman içerisinde buralardaki plastiği yorar. Kısacası kulaklığı kendi ekseninde çevirmemek gerektiğini farkettim. Kulaklığı açısı gereği bağlı olduğu uçlardaki yuvarlak bağlantı noktaları etrafında çevirmek lazım. Kısacası zorlamazsanız kırılacak bir yapısı yok elime alır almaz kıranların nasıl kırdığını anladım. Başıma takarken kırıldı diyenler için şunu söyleyeyim. Zaman içerisinde buralarda yarattığınız deformasyon illa çevirirken kırmanıza gerek olmadan gayet normal kullanımda kırmanız için yeterli. Kulaklık gayet sağlam arkadaşlar arada istisna olarak okuduğumuz bir kaç kırılma vakası kullanımla alakalı belli ki.

    SES KALİTESİ:

    Ses kalitesi verilen fiyatın çok çok üzerinde. Ses yüksekliği yeterli ancak bangır bangır değil. Yeteri kadar yüksek ve kaliteli berrak bir sesi var. Verdiğiniz para karşılığında sizi bazen şaşırtıyor.

    Seslerde bozulma patlama yok. Sanki ses gücü bozulmanın başladığı bölge ile sınırlanmış gibi. Son ses te de aynı kalite devam ediyor.

    Stereo ses oldukça iyi.Bir oyuncu kulaklığı alırken aynı anda müzik keyfimi de katlayabilecek bir kulaklık sahibi olduğumu farkettim. Dip baslarda tizler ve mid sesler gyet düzgün. Berrak ve kalitesinden ödün vermiyor. Bas kalitesi de oldukça yeterli şöyle ki abartı olmayan doygun ve kaliteli basları var özellikle dip basları hiç fena değil. Tizler de gayet net ve pırıl pırıl kulağı rahatsız edecek kadar abartı değil. Tam tadında. Berrak doygun ve tınılı ahenkli bir sesi var.

    DOLBY SURROUND

    Kulaklık 40 cm hoparlörler kullanıyor yani virtual 7+1.Fakat ses kaynağının kalitesine göre kulaklık çevresel sesi şaşırtıcı derecede iyi vermekte.
    Fakat özellikle izlediğim bazı videolarda ağzımı açık bırakan bir surround kalitesi hissettim. Örneğin çevremde dolaşan bir helikopterin önde tepemde dönüp durduğunu arkamdan geçtiğini tüm detaylarıyla konumunu ve uzaklığını algılayabildiğimi bir videoda farkettim. Kulaklığın surround kalitesi şaşırtıcı. Ben virtual bir 7+1 den bu kadarını beklemezdim. Filmlerdeki kalite de oldukça başarılı. Açıkçası hem film hem oyun hem müzik performansı oldukça başarılı. Müzikte ki ses kalitesi ve doygun ve kulağı rahatsız etmeyecek kadar iyi dengelenmiş bas tiz dengesi paramı boşa vermemişim dedirtiyor. Basları da yeterli.

    Yazılım konusunda bir kaç not düşmek lazım. Sitesiden yüklediğimiz sürücü de bazı film ve ses equalizer modları olsa iyi olurmuş. Yazılımsal anlamda yetersiz diyebilirim.Ancak pek te oynama ihtiyacı hissettiren yahu şu sesler şu frekanslar çok baskın dediğim durumlar olmadı. Herşeyiyle ses konusunda başarılı ve dengeli buldum. Ses kalitesine ve berraklığına fiyatına göre vereceğim not 10 üzerinden 9 veya 10 olur.

    Paramı iyi bir şeye verdiğimi hissettirdi. Ergonomisi ve konforu da eksiksiz. yazıyı bir yandan çeşitli ses kayıtları araştırıp dinleyip yazdığım için uzun sürede yazıyorum ve az önce yazdığım kulaklığı oynatma ihtiyacı da kalmadı gibi bir şey. kafaya yaptığı baskı onda bir oranda daha az olabilirdi.

    Microfon ve ses iletimi.

    Microfon fısıltı dahil her türlü sesi eksiksiz alıyor. Mic sesleri çok temiz ve net bunu kendi yaptığım kayıdı dinleyerek teyit ettim. Evde kendi kendime sizin için çığlık bile attım. Ses çığlık ta atsanız patlayıp çatlamıyor. Microfon kullanılmadığı zaman yukarı kaldırılabiliyor. Ancak tamamen sökülemiyor. Ses kartının kulaklığın içine gömülü olması yerine kabloda bir ses kartı olmasını tercih ederdim.İstediğim durumlarda sadece jaklar ile başka platformlarda kullanamıycak olmam kötü.Ama sadece pc kullanımım için aldığım için benim kullanım amacıma bir dezacantajı yok. Kulaklık yalıtımı kötü. Bu benim istediğim bir özellik çünki kendi sesimi duyamadığımdan gece oyun sırasında bağıra bağıra konuşmamı engelliyecek.Valideye yaradı. Kadıncağız benim yüzümden uyku uyuyamıyor. Fakat yüksek seste bir şey dinlerken kulaklıktaki ses microfona iletilmekte. Dediğim gibi microfon ses almada çok başarılı.bu sesleri de kaçırmıyor haliyle.İki dudağınız arasında kısık sesle belli belirsiz bişey fısıldasanız bile microfon net bir şekilde alıyor sesi. Kulaklıktan aldığı ses sizin sesinizi ve duyulmanızı etkileyecek bir seviyede değil. Oyun seslerini alıyor olması gözünüzü korkutmasın gayet geriden ve kısık bir ses. Oyunlar sırasında Voice activation şeklinde sohbet ederken gereksiz yere oyun sesiyle açılacak kadar değil. Yani kullanıma sıkıntı yok aksine hassaslığı ve kalitesiyle yüzümü güldürdü.

    SONUÇ : 269 TL ye daha iyi bir şey alabilirmiydim bilmiyorum fakat ses kalitesi ve surround başarısı ergonomisi ve microfon kalitesiyle benim aradığım ürün olmayı başardı. Dengeli ve berrak ve ideal bas dengesinde şaşırtan kalitede bir müzik performansı var. Bir oyuncu kulaklığı olarak müzikteki başarısı bana bal kaymak oldu. Rahat, ses kalitesi yüksek fiyatı makul ve iyi bir surround başarısına sahip bir kulaklık.Ses kalitesi olarak bir çok rakibinin önünde diyebilirim. Tavsiye edebileceğim bir kulaklık.

    Almayı düşünen arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.Malzeme kalitesi üst düzey değil ama üzecek cinsten de değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 21 Şubat 2016; 10:51:53 >



  • Fotoğraf ekleme konusunda bir sıkıntı oldu daha sonra fotoğraf eklenicek.
  • Yaptığınız inceleme için teşekkürler. Gayet yerinde ve detayları ile ele almissiniz. Benim gibi şuan game kulaklık alma arefesinde olan ve daha önce Logitech G430 kullan biri için, çok iyi ayirt edici detaylari ele almissiniz.

    Bu konu ve başka konularda okuduğum gercek kullanıcıların olumlu yorumlarindan sonra bu kulaklığı almaya karar verdim.

    Ayrica değindiğiniz noktalardan biri olan kırılma konusunda, kullanıcıların bu konuda daha dikkatli ve ayarlarken plastiği kullanıma bağlı olarak deforme etmesinden kaynaklı olduğunu düşünmekteyim. Kendi adıma söylemek gerekirse tüm cihazlarimi titizlik ile kullandığım için böyle bir sürpriz ile karsilasacagimi sanmıyorum.

    Şuanwww.sanalmarketim.com da en uygun fiyatı vermekte ve diğer muadillerine göre daha cazip kılmakta. Umarım sizi ve diğer kullanıcıları uzmeyip memnun bıraktığı gibi benide memnun eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Fikir verebildiysem ne mutlu bana. Elektronigi dikkatli kullanan bir kullanicinin kirmasi imkansiz zaten.Hala kullaniyorum kulakligi.Kulaklik o kadar hassas degil.Sadece Bizim millet gibi elektronigi ordan oraya firlatan ve kafasina takarken 50 cm esneterek takanlara gore degil, normal bir kullaniciya gore uretilmis. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 26 Aralık 2016; 19:49:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnceleme için teşekkürler.

    Bir kaç sorum olacaktı izninizle;

    Uzun süreli kullanım da kafaya baskı yapıyor mu?

    Ürünü kullanırken baş ağrısı gibi şikayetiniz oldu mu?

    Malzeme kalitesi, kablo yapısı ve kontrolcüler kaliteli mi hemen bozulacak gibi mi?

    Mikrofon kısmını bantlamışsınız resimde, sürekli aşağı mı düşüyor mikrofon?

    Mikrofon kaliteli ses alıyor mu?

    Hala kulaklıktan memnun musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Virüsü -- 25 Aralık 2016; 13:14:9 >
  • Bilgisayar Virüsü kullanıcısına yanıt
    Kafaya baskı yapmiyor.Ergonomisi cok iyi. Cok rahat bir kulaklik. Kablo yapisi ve kontrol kisimlari saglam.
    Mikrofon sesi ve sesteki temizlik cok iyi.mikrofon gurultuleri engelliyor. Cok temiz ve net bir mikrofon sesi var.
    Mikrofon kutudan bantli cikiyor. Dusme yada gevseklik gibi bir durumu yok.

    Hala kullaniyorum ve cok memnunum.tek olumsuzlugu kumas yastik kisim cok rahat toz topluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    Bugün sanalmarketimden siparişini verdim. Uzun soluklu bir kullanım için sabırsızlıkla bekliyorum.

    Kulak pedlerinin G430 ki gibi yıkanabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FoxPark

    Bugün sanalmarketimden siparişini verdim. Uzun soluklu bir kullanım için sabırsızlıkla bekliyorum.

    Kulak pedlerinin G430 ki gibi yıkanabilir mi?

    Malesef yikanamiyor. Birde cok hizli toz topluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 26 Aralık 2016; 19:50:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ellerine sağlık kardeşim çok güzel bir inceleme ve paylaşım olmuş bende sanalmarketim.com dan urunu aldim gelmesi için sabırsızlanıyorum. Battlefield 4ü singleplayer en bastan tekrar oynayacağım özellikle crysis i denemek istiyorum 20tllik kulaklikla oynamak mukhemmel oluyordu eskiden simdi ise bu kulaklikla 2 ve 3. Oyunlarini tekrsr bitirmek isterim o giysinin icinde gibi hissettiriyor mutlaka bu kulakligi alan oyu cular crysisi tekrar oynamayi deneyin ve tabiki call of duty black ops serisinide bu kulaklikla tekrar deneyeceğim
  • Oyunda ses gerçekten herşeyi değiştiriyor ben hep ses sistemiyle oyun oynardim 5+1 surround sistemle ama artik bazi yasanan sikintilardan dolayi sikayetler filen yuksek ses acamiyorum artik bende kulaklik kullaniyirum hic ses sistemiyle almadigim keyfi aldim oyunlardan kucuk vasit bir kuaklikla simdi bu kulaklikla inanizmaz keyif alacagimi tahmin ediyorum gercekten ses oyun icin en onemli seymis ozellikle o silah sesleri patlama sesleri bunlar kulagomi tirmalamadan gelsin istiyorum bakalim bu keyfi bu kulaklikta yasayabilecekmiyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoSSgO

    quote:

    Orijinalden alıntı: FoxPark

    Bugün sanalmarketimden siparişini verdim. Uzun soluklu bir kullanım için sabırsızlıkla bekliyorum.

    Kulak pedlerinin G430 ki gibi yıkanabilir mi?

    Malesef yikanamiyor. Birde cok hizli toz topluyor.

    Kulaklık dün itibari ile elime ulaştı. Gayet şık ve bir o kadar da kırılma hissiyatı bende yaratmadı. BF3-4 te yaklaşık 30 dk bir denemeden sonra ne bir baş agrısı nede kulakta rahatsızlık vermedi. Ses seviyesi gerçekten makul ve hem müzik hemde oyunlarda bozulmadı. Bir konuda sanırım hemfikiriz, dışardaki sesi içeriye bir miktar alıyor fakat oyun akışına kendinizi kaptırdığınızda dış sesler kesiliyor.

    Sürücülerini kendi sitesinden indirdim ve Win 10 uyumlu olan dosya zip dosyasında yoktu. Bu işlemi Win 8.1 deki klasöre girerek kurulumunu oradaki setup dosyası ile yapılıyor. Kurulum bitince sağ alt bar da yardımcı programı çıkıyor. Orada iki seçenek veriyor. Biri oyun için diğeri müzik dinlemek için.

    Farklı bir kurulum ise aygıt yöneticisinden yüklü olan sürücüyü güncelleştir diyerek indirilen klasör gösterilip güncelleme yapılır. Bu sürücüyü kurmadığınız zaman kulaklık stereo olarak çalışıyor. Kurduktan sonra ses aygıtlarından yapılandırılıp 7.1 seçeneği seçiliyor.

    Ayrıca baslar sanki bir tık aşağıda gibi geldi. Bu konu aslında kişiden kişiye değişir diye düşünmekteyim. Açıkçası kulaklık almak isteyenler bu fiyata başka marka ile macera aramasına gerek yok.
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Gule gule kullanin. Bas seviyesini de ses seviyesinide bozulma olmayacak sekilde optimum duzeyde tutmuslar.Ben bas kalitesini ve ses kalitesini ses ve bas seviyesinden daha onemli buluyorum. En azindan Bangir Bangir bası logitech gibi 0 ses kalitesiyle dinlemektense bu des kalitesiyle ideal bir bas daha iyidir.Tabi beklentiler gorecelidir.

    Tekrar hayirli olsun güle güle kullanin ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MKcebeci M kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Hayirli olsun. Beklentinizi bu fiyati ile en duzgun karsilayabilecek kulaklik hence. Umarim keyifle kullanirsini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoSSgO G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    Kullandıkça kulaklığın gerçekten ve abartısız olarak kalitesini daha iyi anlıyorum. 2 saat süren oyun deneyiminden sonra bile hiç bir agrı sızı hissetmedim. Ses gerçekten çok berrak. Çünkü son seste bile oyunun en ince detayına kadar olan sesleri çok rahat duyabildim. Bas konusunda haklı olabilirsiniz aslında. Bozulan ses dinlemektense berrak ve dengeli bas-tiz daha iyi. Aldığıma gerçekten pişman değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.