Şimdi Ara

Plaj ve plaja çok yakın kamp yerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
8
Favori
27.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba plaja 0 yada plaja çok yakın bir yere kamp kurarak tatil yapmak istiyorum varmıdır önerileriniz kamp alanlarındaki gibi gidip plajdan 200m geride çadır kurmak istemiyorum.birde ilk çadırım olcak decathlondan kaliteli bir çadır alıcam ama şuan için mat ve uyku tulumu almama gerek varmı yoksa altıma ve üstüme yorgan alsam olur mu?



  • Ankaradan clio hb ile tek başıma üç gün önce yola çıktım.

    Geldiğim yer antalya kemer. Zaman sorunum yok. Amacım oldukça ekonomik şekilde antalyadan başlayan bodrum veya cesmede son bulan bir sahil turu.

    Geçtiğimiz yıl buna benzer tur yapmıştım bir arkadaşımla. Ucuz küçük pansiyonlarda iki kişi 60-100 tl arası. Yemek olayında ucuza kaçmadan temiz kaliteli ve doğal gıdalar almıştık. Epey eğlenceli olmuştu.



    Bu yıl ise yola kendi arabamla ve cadirimla çıktım. Ankara kentpark decathlondan önceki hafta sonu arpenaz 2 marka mavi çadır aldım.

    Yanında 120 cm genişlikte şişme mat, ayak pompası çadır içi tepe lambası bir de kafaya takılan led lambalardan. Evden ise hata mı yaptım bilmiyorum beyaz çarşaf koydum valizimin bir köşesine. Belki de otelde kalıyormuş havası versin istedim yada temiz hissettirir diye düşündüm.



    Ana amacım denize girilebilecek tüm koyları bedavaya yakın paralara gezip tatil yapmak.



    Kafa dinlemek istiyorum.



    Tabi ki bir kaç kitap aldım yanıma ikisi bitti, bu gün 3. gün biticek.



    İlk duragim kemer merkez sahil oldu. Ayağımın tozuyla arabada şortumu giyip havluyu çantaya atıp denize girdim. Şu gerçekten harika. Kemer sahildeki işletmeler şezlong için 10 tl alıyorlar. Kızıyorum normalde ama verdim neyse. :)



    Hava kararmaya başlayınca çadır kurabileceğim yer bakmaya başladım. İlk çadır deneyimim olduğundan ne nerede nasıl olur bilmiyorum tabi. Google map ten yardım alıyorum sürekli.

    Sahilin en sol tarafında kındıl camping etiketi görüp gittim karanlikta.



    6-7 kadar çadır atan yerli aile tipler vardı. Ama hallerinden belli ki sürekli böyle takılıyorlar. Orta yere açtım çadırı acayip de heyecanlıyım aslinda. :)

    Kamp yerinde 2-3 tane kadar ahşap masa var sahil tarafında, üzerlerinde de üçlü priz gördüm ama kullanmadım. Saat 10 civarı olmuştu yattım uyudum mis gibiymiş . Sabah günle beraber uyandım. Ankara'da ki evde uyanmalarimdan farklıydı o sabah.





    Yemek olayını da marketlere girip kaşar domates salatalık biber vs. ile sağlıklı şekilde yiyorum. Bir an aklıma herşey dahil otellerde 3 öğün kurulan yemek tezgahları geldi. Semire semire yediğimiz hani. Off allah kurtarsın :)



    Kemer'den ertesi gün öğleden sonra yola koyuldum. Çamyuva kiris sahile indim denize bat cik kuruyunca bindim tekirovaya. Yine muhteşem bir deniz. Dayanamadım attım kendimi. Zaten10 dk da kuruyorsun 40 derece maşallah.



    Yola devam, asıl kampcıların mekanı çıralı olimpos. Olimposa bu 4 gelişim oldu. Eskilerin de bildiği gibi eski halinden eser yok tabi. Nedir gördüğüm: gençlerden daha çok aileler geliyor 3 çocuk 4 çocuklu filan. Sahile karpuz taşıyan amcalar. Hasemalar filan. Değişik yani. Olimpos ağaç evler şu an da kahvaltı akşam yemeği dahil 70-150 tl arası kişi başı.



    Şunu da arada belirtiyim sezon gerçekten düşük. Antalyadan olimposa kadar gördüğüm en canlı yer kemer. O da rus turistler. Esnafın yüzü gülmüyor.



    Esnaf demişken kemer esnafı gerçekten leş. İnanamıyorum turist giriyorsa dükkana el pençe diz divan. Fırsat varsa bir o kadar da SALÇA. Barzoluk tavan yani. Dükkana Türk giriyorsa zahmet edip yerinden bile kalkmıyor ilgilenmiyor. Esnaf dükkanların önüne sandalye atmış ikili üçlü gruplar halinde her geçen rusa laf atıp yavşıyor.. Her neyse...



    ikinci gece olimposta hayalet camp yerinde çadır açtım. 30 tl çadır. Kahvaltı akşam yemek de istersen 50 tl. Çadır acemisi olduğumdan direk sahile kurmadim çadırı ilk gün için.



    Sonraki gün ise çıralı sahilinin en sağ tarafında park ettim aracı ve çantamı alıp 200-300 m kadar yürüyerek olimpos sahiline gittim. Akan derenin sağ tarafındaki ağaçlıklı alanda in gibi bi yer vardı oraya attım çadırı sabah güneş rahatsız etmesin diye ama çok faydası olmadı.



    Akşam 5-6 gibi aileler pansiyonlarina dönerken 7-8 gibi gençler akmaya başladı sahile.



    Gecenin ilerleyen saatlerinde sesini duyduğum enstrümanlar: klasik kemençe, saksafon, gitar, darbuka... Gerçekten iyiydi. Bir şişe chivas götürdüm o gece.evden getirmiştim para verip almadım. :))





    Bugün kemere geri döndüm olimpos çıralı adrasan sahilleri çok güzel ama çok da sessiz evet dinlenmek için çıktım yola ama ilk bir kaç gün canlılık aradım yalan yok.



    Yazmaya devam edicem. Bölük pörçük karmaşık gibi olduysa kusura bakmayın..
  • Antalya da kemer adrasan arası çok güzel koylar var.Eminim oralarda çok rahat kamp yapabilirsiniz.Üstelik her gün farklı yerlerdede konaklayabilirsiniz.Yorgan konusunda ise eğer çok eşya götürmeyecekseniz yorgan alıabilirsiniz ama uyku tulumuna göre yer kaplar tabiki de(tabi bu götürdüğünüz yorganın kalınlığınada bağlı)
  • merhaba; sahile sıfır çadır kurmak her zaman uygun olmayabilir.
    Rüzgarlı gecelerde çadırın sağa sola savrulacaktır, çadırın içi kum dolacaktır vs.
    Bunun için rüzgardan korunaklı veya az rüzgar alan yerleri tercih etmen geceyi rahat bir uyku ile geçirmen için iyi olacaktır.
    Rüzgar yoksa denizin dibinde çadır kur çok sıkıntı olmaz.


    İkincisi mat zemin ile çok büyük bir oranda irtibatını kesecektir. Zemindeki serinliği soğukluğu kesecektir.
    Belki sahil kısmında lazım olmaz, ben kumun üzerinde veya ufak bir halının üzerinde yatarım dersen, öyle rahat yatak aramam dersen sorun olacağını düşünmüyorum.
    Uyku tulumu yerine yorgan tercih ederseniz yaz ayı için alacağınız bir uyku tulumundan daha iyi olacağını zannetmiyorum.
    Yorgan ve battaniye ağır olur, polyester yorgan alırım derseniz oda çok yer tutacaktır.

    Trekking ve Dağcılıkta bir diğer önemli hususta yorgan ve battaniye ıslandığı zaman ağırlığını düşünün. Taşımasını düşünün.
    Ama uyku tulumu ıslandığı zaman güneşli havada kuruması daha çabuk olacaktır. Bu şekilde bir çok cihetten değerlendirme yapılabilir.

    Outdoor'da malzemelerini daha çok yapacağın faaliyetlere göre seçmende fayda var.
    2000m. üzeri trekking veya dağlarda dolaşmak için alacağın uyku tulumu; sahilde yapacağın tatil için uyku tulumunun aynı olması ya sahilde ya dağda sana çok zorluklar çıkaracaktır.
    Mesela sahil kısmı için +10 derece alacağın bir tulum dağda üşümene sebeb olabilir. Veya dağ için alacağın -10 derece bir tulum sahilde pek konforlu olmayacaktır.

    Yani anlatmak istediğim malzeme seçimi önemli ve çok önemli. Neyi nasıl yapacağınıza karar vermek lazım.
  • ilk defa çadırda kalacağım amacım şimdilik tatil yapmak ve tatili ucuza getirmek 2 arkadaş gideceğiz arabamız yakın olur zaten eşya sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum mat uyku tulumu takibiki alacağım ama şimdi yaz için almasmda olur diye düşündüm.Güzel kafa dinleyebileceğim yerlere çadır kurup tatil yapmak istiyorum çok fazla koy bilmiyorum ama didim akbükte bir koya gitmiştim kimse yoktu öyle yerlerde çadır kursam kimse bişey demez heralde zaten arkadaş polis. buna benzer başka koylar varsa rahat çadır kurabileceğim paylaşırsanız sevinirim
  • maalesef ülkemizde kamp yerleri veya kamp kurulacak yerler çok belirli değil. şöyle tarif edeyim, sahile elbette çadır kurabilirsiniz, kimse size bir şey diyemez. fakat civarlarda pansiyonlar veya özel mülküne ücret karşılığı çadır kurduranlar varsa bunlar hemen gelirler "buraya çadır kurmak yasak" yaygarasına başlarlar ve çadır kuranların içine bir korku verirler ki taa gelip bizim pansiyonlarda kalsınlar diye. gidin patara sahiline çadır kurun kimse bir şey demiyor çünkü etrafta tesis yok, ama gidip kabak koyuna çadır kurunca hemen bir kaç kişi geli. " buraya çadır kurmak yasak, bekçi gelir gibi laflar ederler" ve sonradan şurada çadır kurabilirsiniz ama 30 lira derler. ama yasak olmasına rağmen yasağı dinlemeyip çadır kuranlarda olur. şunu unutmayın genel olarak bütün sahiller devletin malıdır.

    bir diğer meselede şu; akdeniz bizim karadeniz gibi heryerden su çıkmıyor hatta su kıtlığı var desem yeridir. her koyda su bulamayabilirsiniz fakat kişi başı 10-15 lira verip çadır kuracağınız bir işletmenin duş, su, wc gibi hizmetlerinden faydalanmış olacaksınız vs.

    araba varsa ve kamp yapacağınız yere kadar gidebiliyorsanız sorun yok, isterseniz yatak döşek getirin. farklı ve sessiz, sedasız koy antalya-fethiye arası çok var ama bir çoğuna araç ile inmeniz imkansız. kumluca ile antalya arası koyların hepsi güzel fakat bu arası için çadır, su, konaklama konusunda bir bilgim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azelea kullanıcısına yanıt
    anladım teşekkürler cevaplarınız için
  • kaputaj plajında kamp kurabileceğim bi yer varmı acaba?
  • merhaba; kaputaş plajında çadır kurabilirsin ama ilk önce plajı bir tarif edeyim. alanı çok dar, plajın üzerinden sahil yolu geçmekte ve sahilin geri planında kanyon mevcut, etraf kayalık ve yar. çadır ancak sahile kurabilirsiniz veya sahil yolunun kenarında bir çadırlık yerler (net hatırlamıyorum) varsa oralara kurabilirsiniz. kimsenin size birşey söyleyeceğini zannetmiyorum. çünkü bir önceki mesajımda dediğim gibi etrafta pansiyon türü tesisler olmadığı için sizi rahatsız edende olmaz diye düşünüyorum.

    fakat plajın alanı çok dar olmasına,
    sahilde ince kum olmamasına,
    etrafının yar ve kayalık olmasına, gibi bize göre olumsuz etkenler olmasına rağmen plaj gerçek turkuaz mavisi suyuyla, dağdan gelen suyun sahilin altından akıp denize dökülürken verdiği serinliğiyle ve bakir kalması dolayısıyla çok meşhur bir yer. kalkan'ın ve kaş'ında fazla denize girmek için Fazla sahili olmadığı içinde buralar doluyor. onun için yaz mevsimlerinde gündüz iğne atsanız yere düşmez tabiriyle çok kalabalık olur. gece de kimse kalmaz. gelenler günü birlik gelir, dönerler.

    şartlar böyle. sizi fazla tanımadığım için kalmanız konusunda birşey diyemeyeceğim. şöyle kaputaş'a çadır kurup bir gün kalınabilir gecenin ıssızlığında, dalgaların şışırdamasında güzel bir nostalji yaşayabilirsiniz ama iki, üç gün burada kalırsanız sıkılacağınızı düşünüyorum.
    şimdiden hayırlı tatiller. iyi bir planlama yapmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalkan'dan taaaaa kaş'a sahilden
    kaş'tan demre'ye dağların üzerinde. (sahilden değil yani)
    demre'den de taaa finike'ye kadar deniz kenarından sahil yolu mevcut fakat tamamen kayalık. sadece demre düz bir ovada sonra tekrar finike'ye kadar kayalıklardan ilerleyen sahil yolu mevcut. işte bu kayalık sahil şeridi arasında kaputaş gibi ufak tefek sahiller mevcut.

    sahil olsun, sahilin arkası ormanlık olsun, biraz medeniyete yakın olsun istiyorsanız kumluca-Antalya arasındaki koylar veya sahiller güzel. ilk başta aklıma gelen adrasan, çıralı, tekirova, olympus, kemer, göynük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azelea -- 1 Temmuz 2016; 4:44:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda ve adalarda bildiğiniz yerler var mı ??
  • ben bu kamp olayi ile amator olarak ilgilenmeye basladim. 2. deneyimimizi saroz korfezinde gokcetepe tabiat parkinin kamp alaninda yasadik ve cok keyif aldik.denize sifir orman icinde guzel biyer,suyu tertemiz ama taslik.gunluk 30 lira falan ama bi gunluk verip bikac gun de kalabilirsiniz koskoca orman neticede.istanbula araba ile 2.5-3 saat.belki yeni basliyorsunuzdur diye nacizane birkac tavsiyede bulunma istiyorum,cadirinizin altina mutlaka sisme yatak alin (intte ve buyuk marketlerde var) aksi taktirde rahat uyuyamazsiniz,mutlaka golge olucak bir yere kurun ve gidiceginiz yerde dus,wc,cesme vb. imkanlar olsun. bunlarin bi kismi eksik olunca eziyete donusebiliyor kamp isi. iyi tatiller
  • Ankaradan clio hb ile tek başıma üç gün önce yola çıktım.

    Geldiğim yer antalya kemer. Zaman sorunum yok. Amacım oldukça ekonomik şekilde antalyadan başlayan bodrum veya cesmede son bulan bir sahil turu.

    Geçtiğimiz yıl buna benzer tur yapmıştım bir arkadaşımla. Ucuz küçük pansiyonlarda iki kişi 60-100 tl arası. Yemek olayında ucuza kaçmadan temiz kaliteli ve doğal gıdalar almıştık. Epey eğlenceli olmuştu.



    Bu yıl ise yola kendi arabamla ve cadirimla çıktım. Ankara kentpark decathlondan önceki hafta sonu arpenaz 2 marka mavi çadır aldım.

    Yanında 120 cm genişlikte şişme mat, ayak pompası çadır içi tepe lambası bir de kafaya takılan led lambalardan. Evden ise hata mı yaptım bilmiyorum beyaz çarşaf koydum valizimin bir köşesine. Belki de otelde kalıyormuş havası versin istedim yada temiz hissettirir diye düşündüm.



    Ana amacım denize girilebilecek tüm koyları bedavaya yakın paralara gezip tatil yapmak.



    Kafa dinlemek istiyorum.



    Tabi ki bir kaç kitap aldım yanıma ikisi bitti, bu gün 3. gün biticek.



    İlk duragim kemer merkez sahil oldu. Ayağımın tozuyla arabada şortumu giyip havluyu çantaya atıp denize girdim. Şu gerçekten harika. Kemer sahildeki işletmeler şezlong için 10 tl alıyorlar. Kızıyorum normalde ama verdim neyse. :)



    Hava kararmaya başlayınca çadır kurabileceğim yer bakmaya başladım. İlk çadır deneyimim olduğundan ne nerede nasıl olur bilmiyorum tabi. Google map ten yardım alıyorum sürekli.

    Sahilin en sol tarafında kındıl camping etiketi görüp gittim karanlikta.



    6-7 kadar çadır atan yerli aile tipler vardı. Ama hallerinden belli ki sürekli böyle takılıyorlar. Orta yere açtım çadırı acayip de heyecanlıyım aslinda. :)

    Kamp yerinde 2-3 tane kadar ahşap masa var sahil tarafında, üzerlerinde de üçlü priz gördüm ama kullanmadım. Saat 10 civarı olmuştu yattım uyudum mis gibiymiş . Sabah günle beraber uyandım. Ankara'da ki evde uyanmalarimdan farklıydı o sabah.





    Yemek olayını da marketlere girip kaşar domates salatalık biber vs. ile sağlıklı şekilde yiyorum. Bir an aklıma herşey dahil otellerde 3 öğün kurulan yemek tezgahları geldi. Semire semire yediğimiz hani. Off allah kurtarsın :)



    Kemer'den ertesi gün öğleden sonra yola koyuldum. Çamyuva kiris sahile indim denize bat cik kuruyunca bindim tekirovaya. Yine muhteşem bir deniz. Dayanamadım attım kendimi. Zaten10 dk da kuruyorsun 40 derece maşallah.



    Yola devam, asıl kampcıların mekanı çıralı olimpos. Olimposa bu 4 gelişim oldu. Eskilerin de bildiği gibi eski halinden eser yok tabi. Nedir gördüğüm: gençlerden daha çok aileler geliyor 3 çocuk 4 çocuklu filan. Sahile karpuz taşıyan amcalar. Hasemalar filan. Değişik yani. Olimpos ağaç evler şu an da kahvaltı akşam yemeği dahil 70-150 tl arası kişi başı.



    Şunu da arada belirtiyim sezon gerçekten düşük. Antalyadan olimposa kadar gördüğüm en canlı yer kemer. O da rus turistler. Esnafın yüzü gülmüyor.



    Esnaf demişken kemer esnafı gerçekten leş. İnanamıyorum turist giriyorsa dükkana el pençe diz divan. Fırsat varsa bir o kadar da SALÇA. Barzoluk tavan yani. Dükkana Türk giriyorsa zahmet edip yerinden bile kalkmıyor ilgilenmiyor. Esnaf dükkanların önüne sandalye atmış ikili üçlü gruplar halinde her geçen rusa laf atıp yavşıyor.. Her neyse...



    ikinci gece olimposta hayalet camp yerinde çadır açtım. 30 tl çadır. Kahvaltı akşam yemek de istersen 50 tl. Çadır acemisi olduğumdan direk sahile kurmadim çadırı ilk gün için.



    Sonraki gün ise çıralı sahilinin en sağ tarafında park ettim aracı ve çantamı alıp 200-300 m kadar yürüyerek olimpos sahiline gittim. Akan derenin sağ tarafındaki ağaçlıklı alanda in gibi bi yer vardı oraya attım çadırı sabah güneş rahatsız etmesin diye ama çok faydası olmadı.



    Akşam 5-6 gibi aileler pansiyonlarina dönerken 7-8 gibi gençler akmaya başladı sahile.



    Gecenin ilerleyen saatlerinde sesini duyduğum enstrümanlar: klasik kemençe, saksafon, gitar, darbuka... Gerçekten iyiydi. Bir şişe chivas götürdüm o gece.evden getirmiştim para verip almadım. :))





    Bugün kemere geri döndüm olimpos çıralı adrasan sahilleri çok güzel ama çok da sessiz evet dinlenmek için çıktım yola ama ilk bir kaç gün canlılık aradım yalan yok.



    Yazmaya devam edicem. Bölük pörçük karmaşık gibi olduysa kusura bakmayın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz yukarı çıkaralım
  • Bozcaada harika bir yer
  • Hocam anlatım da güzel olmuş. Bence ayrı bir konu aç. Ayrıca şu arabanın anahtarı ve değerli eşyalar(cüzdan vs.) ne yazptın gezerken, uyurken ya da denize girerken?
  • 11 temmuzda çıktığım yolculuğum devam ediyor :))





    Cüzdan telefon gibi değerli eşyaları uyurken çadırın içine yanıma alıyorum. Su ana kadar sorun yaşamadım. Risk de hissetmedim açıkçası.



    Denize girerken ise sırt çantamı alıyorum yanıma telefon anahtar cüzdanı koyuyorum tek olduğum için bi gözüm sahilde oluyor ama yine de hiç bir sorun yaşamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denizde kamp yapacaklar için bozcaada beylik koyu tavsiyemdir.
  • Rez alayım , yarın bizde gitmeyi düşünüyoruz
  • Balıkesir'de bildiğiniz güzel bir yer varsa yardımcı olur musunuz. Aracım var o yüzden araca yakın bir yere kurabilirsem benim için daha iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu başlığı altından bakan arkadaşlar için yardımcı olsun diye yazayım...

    ANTALYA-ÇIRALI-MAVİŞ CAMPİNG

    Çıralı sahilin sonuna doğru yer alan maviş campingde 1 gece kamp attım.Mekanın sahili güzel fakat çadır için kısıtlı bir gölge alanı var yeterince gölgelendirilmemiş.Çadırda çok vakit geçirmemeyi düşünüyorsanız sıkıntı olmaz.Onun dışında genç ağırlıklı kitle konaklıyor buda geceleri çok ses olduğu anlamına geliyor.Zemin kum.Yemek veriyorlar fiyatı et veya sebze olmasına göre değişiyor.Ateş yaktırıyorlar.Mutfakları,tüpleri,su ısıtıcıları var kullanmanıza izin veriyorlar.açık ve kapalı duş imkanı var tuvaletler temiz tavsiye ederim.

    Fiyatlar kişi başı yemek ücreti hariç 25 TL,istediğiniz kadar çadır atabiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.