Şimdi Ara

PİYASADAKİ GAZLARA DİKKAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili forum müdavimleri,

    Geçtiğimiz yıllarda LPG konusunda yaşadığımız sıkıntıların takipcisi olduk ve sorunun çözümünde hepinizin desteğini aldık (Yaptığım anketlere katıldınız) bunun için tekrar teşekkür ediyorum...

    Yeni baş gösteren sıkıntı içinde dikkatinizi çekmek ve bu konudada desteklerinizi vererek konuya yardımcı olmanızı rica ediyorum.

    Son günlerde her iki servisimize müracaat ederek sorun yaşayan müşteriler artmıştır,
    Bu sorunlar iki başlıkta toplanmıştır
    1- Aracım Gaza geçer geçmez stop ediyor,
    2- Aracım gazda giderken birşey yok ama ışıklarda yada dönüşlerde yavaşladığımda araç stop ediyor.

    1 nci sorunun kaynağının Tüpraştan sevk edilen LPG nin içerisinde yoğun olarak su bulunduğu tarafımızdan tesbit edilmiştir ve X marka dağıtıcının tesis md. ile yaptığım görüşmede Sorun yaşayan tüm araçların onarım bedellerinin Tüpraş tarafından ödeneceğini ve gerekeni yapmamızı söylemişlerdir ve öyle de oldu. Tüm araçların Tank, Regülatör temizliği yapıldı LPG valfi Filtreleri ve enjektörleri değişti bedeli fatura karşılığında ilgili kurumlar tarafından ödendi.

    2 nci sorunun kaynağını hala tesbit edemedik ve bu konuda sizlerden destek istiyorum...
    Yıllardır araçlarını sorunsuz kullandıkları halde yaklaşık 2 aydır bu sorunu yaşayan değerli forumdaşlarım...

    Bu sorunu yaşayanlar son aldıkları gazın fişlerini tarattırarak benimle PM den paylaşsınlar ve gaz aldıkları istasyonun hangi gazı sattıklarını öğrenerek bana iletsinler. İlgili firmalara bu sorunumuzla ilgili müraacatımı yaparak sorunun giderilmesinde üzerime düşeni yapacağım. Şimdilik bu paylaşımlarınızın PM yapılmasının doğru olacağını düşünüyorum.

    1 nci örnekte olduğu gibi bu konuda dağıtımcı firmaların suçunun olmadığını düşünüyorum, Bu yüzden lütfen paylaşımlarımızın mahremiyetine dikkat edelim.
    Saygılarımla
    Faruk Sevgili



  • Merhaba Faruk bey, güzel bir konu olmuş zira bende gaza geçişlerde silkeleme problemi yaşıyorum. EcoDrive üzerinden ince ayarlar yaptığım halde geçiş düzgün olsa da rölantide çok azda olsa vuruntu, kısa kesme değerinde %7'ye kadar anlık artışlar gözlemliyorum. Aynı şekilde programda hata katsayısında %7'ye fırlıyor ki bu direkt yakıt kalitesini aklıma getiriyor.
  • 1- regulator girisinin bakir borusunu cikartin yerinden.
    2- elinize eldiven takin (lpg cilde temas ettiginde birinci derecede yanik yapar)
    3- elinize beyaz ve temiz bir bez alarak bu borudan gaz gecisine imkan verip bu beze,pamuga puskurtunuz.
    4- bezde lekeler olusuyorsa lutfen hijyenik olarak paketleyerek bana kargo ediniz. Ben numune leekeleri tahlil ettirecegim.
    duyarliliginizicin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. sorun bende oluyor şuanda bazen lpgciye gittim regulatör değişecek patlamış 300 tl dedi. ama bunu bazen yapıyor bazen yapmıyor anlamadım depo bitince başka marka gaz alacağım bakalım ne olcak.
  • Tüpraş rafinerisinin verdigi gazlarda zaman zaman bu tip sorunlarla karsilasilmistir.LPG alırken doğalgazdan elde edilen LPG yi satan firmalara dikkat etmenizi tavsiye ederim.Katkili,güçlendirirmiş ,dinlendirilmis, veya ince gaz gibi reklam tuzaklarına düşmeyiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gectigimiz kışın bende de 2. sorun meydana gelmişti. 3 ay boyunca lpg mi taktırdıgım ustaya gide gele bıktım usandım. bazı parcalar değişti, defalarca ayar yapıldı falan.. ilk baslarda sorunu bulamayınca arabadan demişlerdi ama benzinde sorun olmayınca arabaya bulamadılar sorunu.. deneye deneye yaptılar.. şimdilik cok sükür sorunum yok.
  • her şey mümkün

     PİYASADAKİ GAZLARA DİKKAT


     PİYASADAKİ GAZLARA DİKKAT


     PİYASADAKİ GAZLARA DİKKAT


     PİYASADAKİ GAZLARA DİKKAT


     PİYASADAKİ GAZLARA DİKKAT
  • Ankara susuz kalmayacak desenize
  • Aslında sübap koruma için iyi bişey gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MSC Performans

    Aslında sübap koruma için iyi bişey gibi

    Bakın bu hiç aklıma gelmemişti !!!
    Evet subap sorununa kesin çözüm, su soğutmalı katkılı LPG tüm bayilerimizde
  • Faruk bey firma ismi vermemenizin özel bir nedeni var mı? Bendeki sorunun aygaz eurolpg'den olduğunu tahmin ediyorum, son 2-3 depoyu opet'ten aldım ve bu sorun var. 50 derece gaz sıcaklığında bile rölanti hoşuma gitmiyor. Sizde bununla ilgili şikayet var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 5 Ağustos 2012; 23:04:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MSC Performans

    Faruk bey firma ismi vermemenizin özel bir nedeni var mı? Bendeki sorunun aygaz eurolpg'den olduğunu tahmin ediyorum, son 2-3 depoyu opet'ten aldım ve bu sorun var. 50 derece gaz sıcaklığında bile rölanti hoşuma gitmiyor. Sizde bununla ilgili şikayet var mı?

    Özel bir nedeni yok diyebilirim. Sadece suçu olmayan firmaların adına leke gelmesinden insani olarak rahatsızlık duyarım.
    1 nci sorundaki problemin Tüpraştan kaynaklandığını anlayana kadar sabır göstermeden direk dağıtımcı firmanın ismini verseydim şimdi o firmadan özür dilemek zorunda kalırdım.
    Böyle bir duruma düşmek istemiyorum.
    Saygılar.
  • @MSC Performans

    Eğer kullandığınız gaz ile aklınızda soru işareti varsa;
    Gazınızı sıfıra kadar bitirin ve başka marka gaz alarak aracınızı enaz bir depo kullanın ikinci deponuzu aynı yerden fullediğinizde tekrar kalibrasyon yaparak sonucu gözlemleyin.
    Saygılar
  • Faruk Abi ;
    Birinci sorun bende yaklaşık 1 yıldır mevcut. ( LPG takılalı 2,5 yıl oldu,markası Bravo)
    Bu sorunla size başvurdum,6-7 ay oluyor,dizinizi sakatladığınız dönemdi.AS Otogaz'a geçtik,ustayla test sürüşü yaptık,PC'de saatlerce denedik,enjektörlerden birinin çalışmadığını gördük,enjektörleri değiştirdik.Ayarımızı yaptık;sorun azaldı ama düzelmedi.
    İkinci sorun hiç olmadı,sadece ilk geçişte sıkıntı var.Gün içindeki diğer geçişlerde sorun yok.
    Direk marka vereceğim,sorun başgösterdiğinde Aygaz kullanıyordum.Size gelmeden önce Total kullanmaya başlamıştım,o zamandan beri neredeyse kesintisiz kullanıyorum,geçen ay tatilde 3-4 depo Aygaz Mogaz İpragaz vs. aldım sadece farklı olarak,şu ara Total'e devam ediyorum.

    Benim sorun da bununla ilgili olabilir mi ? Eğer evet diyorsanız bayramdan sonra yukarıdaki pamuk testi için yanınızdayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruksevgili

    Ankara susuz kalmayacak desenize



    o işi çödük
  • faruk bey cok teşekkür ediyorum okadar önemli bir noktayı dile getirdinizki
    Geçmiş yıllar ve şu an dahil olmak üzere yaptıgım araştırmalarda 2 arızada lpg kaynaklı ve bu konu için elimiz deki numune örnekleri malzemeler test parcalarını
    gerekli birimlere&firmalara gönderilmiş olup cevap beklenmektedir.
  • Haber var ama firma ismi yine yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ahmet_

    Haber var ama firma ismi yine yok.



    Ben bu işi büyük firmaların yaptığına inanmak istemiyorum zaten.
    Bu işi pompacılar yapıyor,
    Bu kanıya neredenmi vardım...
    Ben SORUN İLE gelen müşterilerimin nereden yakıt aldığının çetelesini tutuyorum. (Nedense bunu hep yaparım)
    Kötü gaz satan firmalar bu işi sadece haftada 1 gün yada 2 gün yapıyorlar, sonra normal gazı satıyorlar.
    Nedenmi ?... KDV li gazın tonu 3 tl ise (Faraza) KDV siz gazın tonu 1.5 tl Tabii ne idüğü belirsiz bir gaz bu arada

    Adaletsiz vergilendirme = Kaçakçılık

    Büyük firmaların tek suçu varsa oda bayilerini denetleyememeleridir. Her hafta sonu bayilerine su soruyu sorabilmeliler bana göre
    SEN BUHAFTA BENDEN 350 TON LPG ALDIN AMA SAYAÇLARINDA 400 YON YAKIT SATILMIŞ GÖRÜNÜYOR ? NEREDEN BULDUN ?
    Bu soruyu bayilerine soramadıkları müddetce başları beladan burunları B.k tan çıkmaz.
    Benim izmitte tesbit ettiğim markayı bilseniz aklınız tavana vurur, ama bunu Ana firma bilmiyormu tabiiki biliyor ama güçlü ve çok satan bir firma olması sebebiyle ona ağzını açıp bir kelime bile edemez, ettiği takdirde o firma astronomik rakamlarla başka markaya geçer.
    Bilmem anlatabildimmi.

    Siz kullanıcıların yapacağı tek şey var, Özgürce kimseden korkmadan sorunlu olduğundan emin olduğunuz bayileri fşleyin ve onların kendisine gelmesini sağlayın. Buradan tek tek paylaşın. Ben göz önünde olan birisi olarak paylaşamayacağım özür dilerim.
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 20 Eylül 2012; 22:33:59 >
  • lpg yakıtlarının içindeki yağ oranı diye düşünüyorum. yoğunluk söz konusu. lpg den kalın olan bu sıvı enjektörlerde ince bir katman, tabaka oluşturuyor. haliyle araç soğuduktan sonra ilk geçişlerde soğuk ve tabiki daha yoğun olan bu sıvı, enjektörlerin hareket duyarlılığını etkiliyor. yani yavaşlatıyor. benim başıma çok geldi bu tip lpg yakıtları. enjektörü dağıtıyorum, sprey ile güzelce temizliyorum. bu spreyden biraz da filitreye sıkıyorum, ilk çalışmada bir kaç saniye sarsıntılı çalışıyor fakat sonrasında ideal çalışmaya geri dönüyor. gaz az ise şamandırayı söküp, bildiğim bir marka olan x gaz alıyorum. sorun ortadan kalkıyor. umarım sizin için de bir miktarda olsa faydalı bir bilgi paylaşmışımdır...
    saygılarımla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.