Şimdi Ara

Piyasada Orijinal Diye Satılan Sahte HP Adaptörlere Dikkat!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adaptörünüz bozuldu ve yeni adaptör alacaksınız diyelim... Volt, amper, soket ve polarite uyumlulukları yeterli diye düşünürsünüz ama bu değerlerin birebir aynı olması da yetmez.


    Adaptör dediğimiz şey, alternatif akımı (AC) doğru akıma (DC) çeviren bir devre. Bu devre üzerinde direnç, kondensatör gibi çeşitli öğeler var. Ve adaptör bozulmalarının kaynağı, çoğunlukla kondensatör patlamaları olmakta. Yeni adaptör almak yerine, kondensatör değişimleri ile de sorunu çözebilirsiniz. Adaptörü basit bir maket bıçağı ile açabilirsiniz.


    70-80 liraya satılan muadil adaptörler var. Bunlardan uzak durun. Çünkü bunlar ucuz üretim. İçine bazı bileşenleri koymadıkları için normal adaptörden daha hafif oluyorlar. Kısa sürede çok fazla ısınıyorlar. Daha kısa ömürlü olmaktalar. Beslemeleri de stabil değildir, cihaza belirtilenden daha yüksek veya düşük voltaj gönderirler. Sonuçta kısa süre içinde bataryanız, anakartınız hasar görür.


    Piyasada %100 orijinal diye 200-300 liraya satılan adaptörler de klondur. Adaptörün üzerinde HP logosu ve diğer güvenlik logolarının oluşu, orijinali taklitten öteye geçmemektedir.


    HP logosu var diye orijinal sanmayın, kutusuna HP barkodu basılmış diye orijinal sanmayın, her sakallı dedemiz değil.


    Klon adaptörü kolayca nasıl anlarsınız? Üzerindeki yazım hatalarına bakın. Mesela orijinal adaptörde adres olarak "Boeblingen, Germany" yazar, klonda "Bolingen Gemany" yazar mesela. Çaylak işi olduğu kanıtlanır.


    HP bu adaptörleri kendisi üretmiyor, başka firmalara ürettiriyor, ama onlar da yazım hatası yapacak kadar da amatör değil.


    Kısacası, 70-80 liraya satılan adaptör de sahte, 200-300'e orijinal diye satılan da  


    Birkaç bin lira saydığınız bilgisayarınızı, daha az para harcayım diye dandik adaptörlere kurban vermeyin. Ne yapıp edip orijinal adaptör bulun. İkinci el piyasasında bulma şansınız çok yüksektir.


    Giriş ve çıkış değerleri birebir aynı olsun. Verimlilik seviyesi (efficiency level) kategorisi aynı olsun. Gerekli güvenlik sertifikaları etikette olsun ve en önemlisi, etikette en ufak yazım hatası olmasın. Adaptör kısa sürede cayır cayır olmasın.


    Esnaf "orijinal" deyince orijinal olmuyor, bu tür kriterler orijinalliği-sahteliği belirliyor.


    Kolay gelsin.








  • O adres kısmını veya yazım hatasını bilerek yapıyorlar. Yakalandıkları zaman cezaları farklı oluyor galiba :)


    Ben internet de Original diye satılan ürünler gördüm. Yemin etse başı ağrımaz. Adam markasını Original diye koymuş :)

  • "Adresi bilerek yanlış yazmak" diye bir şey yok. HP'nin Almanya'daki Böblingen şehrinde bir ofisi var, her HP adaptörün üstünde bu adres yazar. İngilizcede "ö" harfi olmadığından "Boeblingen" diye yazarlar.


    Ama kloncular bu adresi bile doğru yazamıyor. Önünde Adidas, arkasında Adibas yazan ayakkabılar vardı bi ara, onun gibi  


    Bu adaptör işi şakaya gelmez arkadaşlar. Laptopların adaptörü ve bataryasına da gözünüz gibi bakın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarcosDH

    "Adresi bilerek yanlış yazmak" diye bir şey yok. HP'nin Almanya'daki Böblingen şehrinde bir ofisi var, her HP adaptörün üstünde bu adres yazar. İngilizcede "ö" harfi olmadığından "Boeblingen" diye yazarlar.


    Ama kloncular bu adresi bile doğru yazamıyor. Önünde Adidas, arkasında Adibas yazan ayakkabılar vardı bi ara, onun gibi  


    Bu adaptör işi şakaya gelmez arkadaşlar. Laptopların adaptörü ve bataryasına da gözünüz gibi bakın.

    Şöyle bir varmış onun için dedim. Örneğin bir şeyi birebir taklit edersen marka dahil cezası daha yüksek harf hatası veya başka bir hata yaparsan cezası daha düşükmüş :)





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.