Şimdi Ara

Piyasa çok mu durgun bende mi bişey var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    yaklaşık 15 gündür toyota corolla aracımı satmaya çalışıyorum. ilan aşağıda

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2010-elegant-corolla-kazasiz-lpg-li-134776923/detay/

    fiyat olarak çok yuksek oldugunu dusunmuyorum. sahibindendeki ilanlara göre fiyatı uygun bile aslında

    inanırmısınız 15 gündür sadece bir kişi aracı görmeye geldi. Özellikjle plakayı kapattım ki ciddi alıcılşar en azında tramer kaydı içn plakayı sorsun diye. plaka soran kişi sayısı da bir elin parmaklarını geçmez. Aracımda da gram boya yok bu arada.

    herkes telefonla fiyat soruya e haliyle de sadece fiyat soran adam bana ciddi alıcı izlenmi bırakmıyo.







  • Hocam, ilk olarak sahibinden piyasasının satış piyasasından %10 fazla olduğunu göz önüne almak lazım. Yani sizin aracın ortalama fiyatları yazdığınız ayarda. Bu %10 düştüğümüzde 38 civarı bu arabanın satış piyasası olduğunu görürüz. Birde arabaların galeri piyasası var ki orada ki oynamada ilan fiyatlarıyla %20 oynar. Yani siz galeriye gittiğinizde size önerecekleri para 34-35. Kısacası eğer ciddi satıcı iseniz ne galericileri ne sahibinden piyasasını ciddiye alın. O aradaki dengeyi kurduğunuzda aracınız çok rahat satılacaktır. Yok ben bundan aşağı inmem derseniz. Aşırı nasip dışında min. 5-6 ay beklemeniz gerekir.
  • galericiden ne araba alınır ne araba satılır

    ilginç olan kimsenin arabayı görmek istememesi 35 e vercem arabayı ama belki araba pert kayıtlı. motoru iflas etmiş. bunları hiç soran yok.

    varsa yokssa telefonla son fiyat ne olur.

    35.000 liram var diyen adam ver. belliki galerici bu tip

    hayırlısı bkalım vardır bi kısmeti
  • bilkerk B kullanıcısına yanıt
    ben şahsen plaka gözümeyen aracı bakmadan eliyorum. plakayı kapatmanız iyi olmamış.
  • ilker1041'in dediğide önemli bir konu. İnsanların artık vakitleri iyice kısıtlı binici insanlar her gördüğü arabaya gidip bakamaz ki ilk yaptığı plakayı sorgulatmak. Siz onu kapatarak baştan eksi başlıyorsunuz. Artık piyasada araba çok hocam insanlar araştırınca zaten temiz araba bulurum diyor. Şartlar eskisi gibi değilki muayeneden km'si fln herşeyi öğrenebiliyorsunuz. Yani insanlar için artık ilk şart fiyat. Eskiden olduğu gibi benim arabam temiz devri bitti. Sıfır araba kampanyalarından ötürü piyasada zaten çok temiz araba var artık. Geçen bir araba bakıyorum piyasa 26-27. Adam benim arabam temiz 30 diyor :). Daha o devirler geçti. İlk olarak gerçekçi olmak lazım ve arabayı dünyada tek görmemek lazım. Galericiler konusunda ise biraz haklılık payın var lakin onlar olmasa emin ol senin arabanın sahibinden piyasası 47-48 olurdu. O konuda önemli.
  • plakayı su yuzden kapatıyorum. telefon açan adam plakayı sormassa telefonla pazarlık yapmıyorum. plakayı soranları ciddiye alıyorum.

    hatta kendi arabamı tramerden kendim sorgulattım. isteyene tramerin msajını bile ben gönderiyorum
  • Üstteki arkadaşın dediği gibi sahibinden.com fiyatları çok yüksek. Sizde bunu baz alarak fiyatınızı belirlemişsiniz.
    Şahsi fikrim, aracınıza lafım yok ancak benzinli olduğu için, bu fiyata ben dizel tercih ederim.
    Çoğu kişide eminim ki böyle düşünüyordur.
  • fiyat bence de yüksek, kurban bayramına kadar sahibinden.com fiyatları gerçeği yansıtamıyor malesef. abartılı rakamlara aldanıp gerçek satıcılar yüksek rakam belirliyor ve mağdur oluyorlar. bu işin ticaretini yapanlar zaten pazarlığı düşünerek %10 yüksek fiyat yazıyorlar. neyse bu hikaye uzar gider ama satılacak malın satılacak fiyattan yazılması uygundur, hem malınız satılır hem de gereksiz pazarlık muhabbetleri olmaz. dün bir araç için mesaj attım, sahibi 1,500 tl birden düştü :)ben de aradım 1000 Tl daha düşürdüm, aksilik olmazsa pazartesi bakıp alcam.

    Sonuç: aracınızı satmaya gerçekten niyetliyseniz fiyatı gözden geçirin ve Kurban dan önce vermeye bakın. (sadece tecrübe :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilkerk

    fiyat olarak çok yuksek oldugunu dusunmuyorum. sahibindendeki ilanlara göre fiyatı uygun bile aslında

    inanırmısınız 15 gündür sadece bir kişi aracı görmeye geldi. Özellikjle plakayı kapattım ki ciddi alıcılşar en azında tramer kaydı içn plakayı sorsun diye. plaka soran kişi sayısı da bir elin parmaklarını geçmez. Aracımda da gram boya yok bu arada.

    herkes telefonla fiyat soruya e haliyle de sadece fiyat soran adam bana ciddi alıcı izlenmi bırakmıyo.


    sahibinden.com'daki galeri fiyatlarında, tutulan araçlar için %10'dan başlayan ve %20lere kadar uzanan bir pazarlık payı var. Çoğu satıcı, bunun farkında olmadan ordaki liste fiyatlarına bakarak hatalı bir satış fiyatı belirler ki ben de öyle yapmıştım. Aracı, İzmir gibi bir şehirde olduğum ve mesleğimin verdiği güvenle satmıştım ama olması gereken fiyatın üzerinde satmışım.

    Ciddi alıcı, aynı anda pek çok araca bakıyor ve mümkün olan en kestirme yoldan gidiyor. Plakası açık onca araç dururken, plakası kapalı araçların plakasını öğrenmek için telefon açmanın mantığı yok. Bu, tüm alışverişler için böyledir. Alıcıya en az zahmet verdiren satış ilanı, en iyi ilandır.

    Ciddi alıcı, önce fiyat sorar, çünkü kendi bütçesini geçen ve hiç bir şekilde aramayacağı araç için zaman harcamaz. 40 bin lira bütçesi olan bir adam için en önemli detay, sizin aracın 40 bine verip vermeyeceğinizdir, 40 bine vermiyorsanız, aracınızın durumunun o alıcı açısından hiç bir önemi yoktur, ki zaten ilanda plaka/motor/şase numaraları dışında herşeyi açıkça yazmışsınız. Ciddi olmayan alıcı ise, zaten almayacağı araç için telefonda sohbet eder, hatta yetmez aynı şehirdeyseniz çıkar gelir. Hele de araç çekici bir şeyse. Bizim işyerinden birinin C180 compressor ilanını vermiştim, sadece araçla test sürüşü yapmak amacıyla gelen ve kesinlikle alıcı olmayan tipler bile vardı, neredeyse hiç biri fiyat sormadı, almayacağı aracın fiyatını sormaya haliyle gerek yok çünkü.

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacivert25

    Galericiler konusunda ise biraz haklılık payın var lakin onlar olmasa emin ol senin arabanın sahibinden piyasası 47-48 olurdu. O konuda önemli.


    galericiler konusunda yanılıyorsunuz. Bir piyasa kuralı olarak, tüccarların yokluğunda piyasa fiyatları yükselmez, düşer. Arabasını acilen satmak zorunda olan veya isteyen birisi, piyasa fiyatının %10-25 altına galericilere verir. Galericiler olmasaydı, o fiyata piyasaya verecekti. 2007 model Honda Civic Elegance otomatik aracı, sahibi galeriye 27.500e verdi, kendisinin araç satışıyla ilgilenecek kadar zamanı yok çünkü, galerici de o aracı 31.000 gibi satacak. Sahibi kendi satsaydı, Honda Civic 2007 elegance otomatiğin piyasa fiyatı, 30-40 bandından, 30 altına düşecekti.




  • piyasa bitik
  • Şunu da düşünün,

    -35,000TL'ye 0 ya da 0 ayarında araç almak mümkün mü?
    -Evet.

    Öyle olunca da adam öncelikle 0 otomobillere bakar. Dacia imiş hatta çinli markalar imiş farketmez.

    Ha, benimki de sıfır ayarında 50,000km'yi bulmamış derseniz haklısınız.

    Aracınızı güzel bir yere çekin ve fotoğraftan anlayan bir kişiye fotoğraflatın. İlanınızı ilgi çekici bir hale getirin ki millet görsün.

    Mesela başlığı "0 gibi, 0 masraflı, ilk sahibinden" şeklinde değiştirebilirsiniz. Resimden ve kategoriden aracın markası modeli zaten belli oluyor.

    Mevcut ilanları model yılı ve fiyata göre sıralatın, aracınızı bu kriterlerde daha ilgi çekici bir yere taşımaya çalışın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacivert25

    Hocam, ilk olarak sahibinden piyasasının satış piyasasından %10 fazla olduğunu göz önüne almak lazım. Yani sizin aracın ortalama fiyatları yazdığınız ayarda. Bu %10 düştüğümüzde 38 civarı bu arabanın satış piyasası olduğunu görürüz. Birde arabaların galeri piyasası var ki orada ki oynamada ilan fiyatlarıyla %20 oynar. Yani siz galeriye gittiğinizde size önerecekleri para 34-35. Kısacası eğer ciddi satıcı iseniz ne galericileri ne sahibinden piyasasını ciddiye alın. O aradaki dengeyi kurduğunuzda aracınız çok rahat satılacaktır. Yok ben bundan aşağı inmem derseniz. Aşırı nasip dışında min. 5-6 ay beklemeniz gerekir.

    yorumu cok begendim
    +1
  • yazılan fiyatla satılacak fiyat farklı. geçen hafta astramı sattım. sizin aracınıza da ilanda gözüm çarptı ama 44 bin gibi bir fiyata çok düşük km li dizel corolla elegantlar varken 42.000 yazan ilanınız hiç cazip gelmedi. burda sizi kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın. 38 39 bence satabileceğiniz fiyat. 40. bin bandında gırtlak dolu focus titanium x ler var. o araçlar varken özellikle toyota hastası olmayan kişi zor alır.
  • Bana göre fiyat pek uygun gelmedi aynı kilometrelerde dizel otomatik 2012 model auris alınabiliyor. sebebi bu olsa gerek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker1041

    ben şahsen plaka gözümeyen aracı bakmadan eliyorum. plakayı kapatmanız iyi olmamış.

    Aynen. Sayfayi actigimda plaka kapaliysa bu işte bi iş var deyip kapatirim sayfayi. Ilan detaylarina bile bakma tenezzulunde bulunmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bende 1 aydir cebimde para araba ariyorum dogru durust arac yok. 45bine arac bulamiyorum passat bakiyorum ayni ilanlar aylarca duruyor burunlarindan kil aldirmiyolar ariyosunuz sorsaniz kimsenin ihtiyaci yok. Juke bakiyorum 50bin istiyolar dizeline kardesim zaten sifiri 58 birde 18bine sifir faiz veriyo nissan. Velasil millet ucmus gidiyor orijinal yazmis ariyosun abi lokal boya var ee ozaman neresi orijinal...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler cavaplarınız için

    biraz daha modifiye edip güncelleyeyim ilanı
  • okullar açıldı piyasa hareketlendi 41 e satıldı araç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda4

    Şunu da düşünün,

    -35,000TL'ye 0 ya da 0 ayarında araç almak mümkün mü?
    -Evet.

    Öyle olunca da adam öncelikle 0 otomobillere bakar. Dacia imiş hatta çinli markalar imiş farketmez.

    Ha, benimki de sıfır ayarında 50,000km'yi bulmamış derseniz haklısınız.

    Aracınızı güzel bir yere çekin ve fotoğraftan anlayan bir kişiye fotoğraflatın. İlanınızı ilgi çekici bir hale getirin ki millet görsün.

    Mesela başlığı "0 gibi, 0 masraflı, ilk sahibinden" şeklinde değiştirebilirsiniz. Resimden ve kategoriden aracın markası modeli zaten belli oluyor.

    Mevcut ilanları model yılı ve fiyata göre sıralatın, aracınızı bu kriterlerde daha ilgi çekici bir yere taşımaya çalışın.

    BENDE BÖYLE DÜŞÜNÜYORDUM AMA Bİ DE ŞU GERÇEK VAR MESELA BEN SATIYOrum linkteki (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-masrafsiz-en-dolu-octavia-lpg-li-boyasiz-orjinal-sorunsuz-134158109/detay/ ) arabayı . alırken şunu düşündüm o araçlarla bu kilometre ve daha fazlası yapılır mı ayrıca kaç araçta bu konfor bulunur. düşük model= yüksek kalite= uygun fiyat mesela mercedeslere bakın 90 model araba 25.000 tl ama taş gibi




  • bakan çok olur bir favorilerine ekleyen , ama almaya gelen kimse olmaz,tel de muhapbet yapmak için arayan dangalarlarıda hesaba katarsak gerçek alıcı gelene kadar bekler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.