Şimdi Ara

Pingplotter yorumlayabilecek var mı acaba? İnternette gezinemiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, indirme ve yükleme hızlarımda bir problem yok ama internet sayfaları çok yavaş. Bazıları açılmıyor bile, muhtemelen packet loss ile ilgili. Modem değiştim, İSS değiştim. Herhalde ya iç tesisat ya da santraldeki portumla ilgili sorun. Bir bakabilir misiniz şu pingplotter testine?


    Pingplotter yorumlayabilecek var mı acaba? İnternette gezinemiyorum.



  • Bu teste göre packet loss falan yok hocam DNS kullanıyorsun onu bir kaldırmayı dene istersen.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusobreak

    Bu teste göre packet loss falan yok hocam DNS kullanıyorsun onu bir kaldırmayı dene istersen.

    PL% şeklinde yazan packet loss değil mi hocam? Özellikle türk telekom gayrettepe'de sıkıntı var gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayjan -- 23 Şubat 2021; 22:25:47 >
  • Merhaba, sorununuz devam ediyorsa online işlem merkezi üzerinden destek kaydı oluşturur musunuz? Teknik ekibimiz hattınızı kontrol ederek size dönüş sağlayacaktır.
  • Paket kaybı olabilmesi için en son adımda PL olması lazım. Ara hoplardaki kayıplar bir etki yaratmazlar. Muhtemelen sorununuzun sebebi başka bir şey.

  • berkayjan kullanıcısına yanıt

    Aradaki sunucularda packet loss varmış gibi görünsede aslında icmp kapalı sunucular bunlar önemli olan en sonda packet loss varmı yokmu ona bakmanız lazım yani kaynaktan hedefe paketleriniz tam olarak gidiyor.

  • yusobreak Y kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler. Fakat yabancı izlediğim bir videoya göre 3. hopta packet loss meydana geliyorsa hatta bir sorun olabileceğini söylüyor. Diğer hoplarda ICMP doğru olabilir fakat 3. hop nedeniyle sitelerde sorun yaşıyor olabilirim. Sürekli veri gelen sitelerde verilerin gelmesi duruyor. Mesela tradingview'de dolar kuru 30 sn sonra falan tekrar hareket etmeye başlıyor. Twitch'te chat akıyor sonra 30 sn duruyor. Aynı şekilde Donanımhaber bazen tak diye açılıyor, bazen yüklenmesi 1 dk'yı buluyor. Bu ne ile ilgili olabilir? Dediğim gibi ISS değiştirdim yine TT altyapısı kullanan. Sorun Türknet ile ilgili değil, TT ile ilgili muhtemelen, santralim ya da portum ile ilgili. Önceden böyle bir sorun yaşamıyordum çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayjan -- 25 Şubat 2021; 23:21:38 >
  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Oluşturduğunuz destek kaydı numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.