Şimdi Ara

ping sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar ben TTnet fiber kullanıyorum 24mb hızında istisnasız hiç bir zaman internet hızında sıkıntı yaşamadı ama iş akşam 20:00 ile 22:00 saatleri aralığına geldiğinde bu a... k... oyunun da ne oluyosa ping normalde 40-50 lelerde gezerken 90-100-120 ms aralığına çıkıyo ve oynanmaz hale geliyo defalarca supportta yazdım internet servis sağlayıcınızla görüşün dediler ttneti aradım hattınızda sorun yok dediler ben bu ping le nasıl başia çıkıcam



  • Normal zamanlarda aldığın 40-50 değerler super değerler dostum. Ben en iyi zamanımda 60-70 alıyorum. 25mbit turksat kablonet kullanıcısıyım. Akşam saatlerinde veya haftasonu pingimizin artmasının sebebi iki şeyden birinden veya her ikisinden kaynaklanıyor. Birincisi o saatlerde serverdaki kullanıcı sayısının artması ikincisi yerelde (apartman, mahalle vs) internet kullanan sayısının artması. Bende de artış oluyor 100-120 ye çıkıyor. Bilen arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum. Ben netimin hızın arttırsam mesela 100mbit yapsam pinged düşüş olurmu? veya fibere geçsem? teşekürler
  • Aynı Problem bendede var Türkiye'deki internet trafik ağındaki yoğunluk diye tahmin ediyorum çünki internettin en fazla kullanıldığı saatler o bahsettiğin saatler saat 24:00 dan sonra ping baya düşüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akşam pingin yükselmesinin 2 sebebi var.
    1- Serverda oyuncu sayisi artıyor ve server yoğun oluyor.
    2- Serverların yurt dışında olmasından dolayı, akşam saatlerinde Türkiye genelinde yurtdışı internet çıkışı yoğun oluyor ve ping artıyor .

    40-50 dediğiniz ping iyi değerler. 100 'ün altındaki pingleri normal kullanıcılar hissetmez. 50 den 90 a çıkmasını nasıl farkediyorsunuz acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.