Şimdi Ara

Ping Dalgalanması ve Aşırı Yüksek Ping.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar. Son 6-7 aydır TurkNet kullanıyorum. Son bir aya kadar 35/6 Mbps'lik paketini kullanıyordum ve gayet de memnundum. Ancak bir ay kadar önce altyapının değişmesinden dolayı 100/8 Mbps'lik pakete geçtim. Yine ilk birkaç hafta her şey normaldi. Ancak son zamanlarda akşam 19:00'dan geceye kadar ping aşırı yükseliyor ve hiçbir şey yaptırmıyor. Snr margin değerlerim aynı. Bina ankastresinden evime kadar cat-6 kablo çekili. Bağlantı sağlarken de kablolu bağlanıyorum ve hiçbir program açık olmuyor. TurkNet oim'de destek kaydı oluşturdum ancak çözüm odaklı şeyler yapılmadı. Yoğunluk olabileceği veya modemden kaynaklı olabileceği ifade edildi ancak modemimde herhangi bi problem yok. Sizce problem nedir?

    Ping Dalgalanması ve Aşırı Yüksek Ping.







  • Satürasyon problemi olabilir hocam yıllar önce benim bölgemde de yaşanıyordu şikayet sonrasında kapasite artırımı yapılıp çözüldü o zamandan beri herhangi bir problem yaşamadım.

  • Merhaba, destek kayıt numaranızı paylaşır mısınız?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Bu sorundan ötürü iki destek kaydı açtım ikisinde de sorun çözülmedi ve destek kayıtlarını kapattım. Ama yine de buraya bırakıyorum. "51297536 ve 51148372" Bu iki destek kaydına bakabilirsiniz.

  • Karagenc2 kullanıcısına yanıt
    Farklı bir modemle denemenizi rica ederim, sorun devam ederse tekrar bilgi verir misiniz?
  • Müşteri hizmetleri koltuğunda oturan personellerin ekserisi donanımsız olduğundan, maalesef, çözüm odaklı değiller. Kapasitenin yetersiz olduğunu ifade ettim, network ekibi kontrolleri sonucu bizim tarafımızda herhangi bir problem yok o yüzden bir şey yapamayız dediler.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Hocam mesela şu an problem yok. Akşam 19:00 civarı gibi sorun başlıyor. Sizce modem problemli olsa şimdi de sorun yaratmaz mı? Ama yine de akşam vakti farklı bi modemle deneyeceğim.

  • Karagenc2 kullanıcısına yanıt
    Sizi anlıyorum ancak tekrar farklı bir modemle test ederek buradan bilgi verirseniz ekiplerle iletişime geçeceğim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Bugün farklı bir modem(Zyxel vmg3312-b10b) aldım biraz önce de kurulumunu yaptım. Ancak ping problemi ortadan kalkmadı. Kuvvetle muhtemel ki kapasite sorunu var ve satürasyon problemi yaşıyoruz. Kapasite arttırılması için ekiplerle iletişime geçerseniz sevinirim.

  • Karagenc2 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, farklı bir modem ile tekrar denediğinizi ve sorunun devam ettiğiniz ekiplerle paylaştım. En hızlı şekilde sizinle iletişime geçeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 19 Mart 2022; 8:21:4 >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Ekibinizden bir beyefendi ile sabah görüştük. Hattınızı 75 mbps sabitleyelim problem çözülebilir dedi, olmadı. Sonrasında da oyun sunucusunda kusur aradı. Yalnız ben sadece oyunlarda ping problemi yaşamıyorum. Tüm uygulamalarda ping oluyor dedim. Tekrardan tracert testi istedi. Şaka gibi resmen. Daha öncesinde neredeyse 10 defa tracert testi attım. Sorun çözülmüyor maalesef dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz. Destek kaydına(51419014) tracert testini attım tekrardan. Yapılması gereken şeyi de bizzat söyledim, yardımcı olmak maksadıyla. Pazartesiye kadar sorun düzelmezse de farklı bi ıss tercihim olacak.

  • aynı sorunu ben modem yüzünden yaşadım nasıl bir saçmalıktır anlamadım yani oyunlarda ping yapıyor modem hatta hala evimde çalısır vaziyette duruyor diğer modemi takıyorum ping yok değiştiriyorum hemen ping başlıyor birinde download hızı fazla birinde ping düşük ikisinide dene tarafını seç gibi yani :D

  • Karagenc2 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, net uzmanımıza tekrardan bilgi verdim. Kontrol ederek size dönüş sağlayacak.
  • Ben türknet abonesi değilim ama türk telekom altyapısı var. Ben Samsun bölgesindeyim bende akşamları ping oluyor. Hız düşüyor. 1.1.1.1 pingim 25 civarı normalde 18 olması gerekir. Bölgesel sorun mu var acaba o yüzden yazdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ketum K kullanıcısına yanıt

    Ah hocam keşke 18'den 25 olsa yoğunluk derim sesimi çıkarmam. 1.1.1.1 ve 8.8.8.8 ikisine de ping attığımda 150ms üzeri alıyorum akşam vakitlerinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de iki modem ile denedim. Hatta 2-3 gündür, günde iki kere falan modemleri değiştiriyorum ama yok her şey olduğu gibi kalıyor. Keşke sizin yaşadığınız gibi bir şey yaşasam destek kaydı bile açmam o kadar bezdirdiler yani. 😃


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gs09gs09 kullanıcısına yanıt

    Ping sorunu olan modemi taktığında günün her saati mi oluyor peki, yoksa sadece akşam saatlerinde mi ping artıyor ?

  • x3x kullanıcısına yanıt
    Her saati hemde az buz degil 20 ms takilirken bir anda 1000 ping oluyor 20 sn sonra dusuyor 2 3 dk sonra gene bi firliyor

    Ping yapan modem tp link td-w9960 eu v1

    Dusuk net hizi veren tplink td-w9970 10 mbs az hiz veriyor bu modem

    Snr 6.7 kopma vs olmuyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.