Şimdi Ara

***/// PIC DÖKÜMANLARI-PROGRAMLARI \\\*** Güncellenmektedir...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
14
Favori
96.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben her seferinde saatlerimi pic programlarını ve dökümanlarını aramakla harcamaktan bıktım. Her aradığım ayrı bir yerde. Bunun için aynı sorunu diğer arkadaşlarda yaşamasın diyorum ve sadece PIC programlamak için ana malzemeleri hatta topic tutarsa, bilgi ve dökümanlarla bu başlıkta toplayalık diyorum. (***/// PLC (Otomasyon) Topiği \\\*** ile birlikteyiz)


    Sizden tek ricam, zamanında sizi uğraştıran araştırmaları, sizden sonrakilerin uğraşmaması için birlik olalım ve o çalışmaları buraya aktaralım. İşlerimiz bir adım daha önde olsun.


    Umarım aynı görüşte oluruz.... (HAYIRLI OLSUN)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgeyazilim -- 5 Kasım 2006; 23:44:45 >
  • eyvallah
  • Arkadaşlar herkez bayram tatilindemi yoksa bu aralar PIC bilen azaldımı? Bu linkin bana bir faydası olmicak, herkeze bir faydası olacak.
  • Usta güzel bi başlık olmuş tebrikler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdreNaline® -- 24 Ekim 2006; 14:11:28 >
  • "Devre PIC16F877 ile LM1036 entegresinin birleştirilmesiyle yapılmıştır. BASS,TIZ,DENGE,SES seviye ayarı LCD ekranda görsel olarak 15 ayrı kademeli bişimde yapılıyor.

     ***/// PIC DÖKÜMANLARI-PROGRAMLARI \\\*** Güncellenmektedir...


    Devre PIC16F877 ile LM1036 entegresinin birleştirilmesiyle yapılmıştır. BASS,TIZ,DENGE,SES seviye ayarı LCD ekranda görsel olarak 15 ayrı kademeli bişimde yapılıyor.Ayrıca bu devreye başka tonkontrol entegreleri kolayca adapte edilebilinir yada eqlayzer entegresi bağlanabilir. 4 ayrı kanallı herhangibi devre eklenebilinir.


    Çalışma prensibi çok basit. 4 ayrı 4er bitlik dijital veri toplanıp analog sayıya dönüştürülüyor dirençlerin ortak çıkışlarında 0v...5v arası gerilim15 ayrı kademede veriliyor.bu gerilim tonkontrol entegresisnin seviye girişlerine uygulanıyor.LM1036 stero sesin tonunu analog gerilimle kontrol edebilen bir entegredir. seviye giriş vaoltajı 0v...5,4v dur. bu seviye pıc çıkışındaki gerilime uygundur.

    ASM VE HEX dosyalarını , devre şemasını , proteus6.9 similasyonunu bu linkten indiriniz:
    http://www.***hemenpaylas.com/download/1449171/pic_tonkontrol-2.zip.html




  • kardeş acaba ******* lı yere ne yazacağız? sakın hemen paylas falan deme :)
  • Kardeş eline saglık çalışma harika kolay gelsin..
  • Arkadaşlar size internette bulduğum 7 kadar saat-termometre uygulaması veriyorum. Ben daha inceleyemedim ama umarım hepsi çalışıyordur. Bunlar paylaşan arkadaşımada teşekkür ediyorum.

    Saat ve Termometre Uygulamalarını buradan indirebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgeyazilim -- 27 Ekim 2006; 23:48:01 >
  • Güzel bir çalışma .deniyeyim bakalım nasıl olacak
  • beyler super bir calisma olmus..beyinlerinize saglik. ALLAH(c.c) razi olsun.ben de yardim edecegim insallah.
  • Arkadaşlar bir ara (yeni başlayıpta heyecanlı zamanımda) yaptığım PWM uygulamasını sizlerle paylaşmak istiyorum. İki örnek var. İlk kendi programcılığımzı kullanarak PWM üretme, ikincisi ise 16F877nin PWM kanalını kullanarak PWM üretme. Her ikisindede iletim değerini klavyeden giriyorsunuz ve sonucu LCD den görüyorsunuz. PWM genliğini butonlar ile değiştirip, değişimi LCD den izleyebiliyoruz. Bunlar proteus ile sınırlı kalmayıp bizzat denediğim çalışmalar. Bağlantılarda bir sorun olamdıktan sonra kesinlikle çalışır.

    Not : Program PIC C de yazılmıştır. Programlarını ilk mesajlarımızda bulabilirsiniz. (

    http://rapid-share.com/files/1184347/PC_C_ile.rar.html (aradaki - işaretini kaldırmayı unutmayın)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgeyazilim -- 29 Ekim 2006; 20:33:23 >




  • -> Visual C#-PLC-PIC Haberleşmesi ile İlgili Eğitim Programı
    Yazan : Bilgehan ŞAHİN

    Program ile ilgili bilgileri içerisinde verdim. Programın kaynak kodları içerisinde yardımcı olabilecek şekilde mevcut. Fakat hepsini vermedim. Kullanacak kişiye yardımcı olacak kadarı ile mevcut. Program Visual C#.NET 2005, V3.2 STEP 7 MicroWIN SP1 (Siemens PLC S7-200 kullanılmak üzere) ve HTLPIC (PIC C ile PIC16F877 kullanılmak üzere) programlarında yazılmıştır. Tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum, .NET 2005 versiyonunda yazılan programların diğer PC'lerde kullanılabilmesi için Framework v2.0.50727 'nin kurulu olması gerekmektedir. Kolay gelsin...

    > Setup dosyasını indirmek için tıklayın

    NOT: italik ve koyu yazılmış olan kelimeler indirme linki içerdiği için örnek ve diğer gerekli programlar için buradan giriş yapmalısınız.




  • bilge yazılım paylaşımlarınız için teşekürler.
  • eline sağlık bilgeyazılım...
  • gördüğüm kadarıyla forumda bu tarz konular çok sık açılıyor. dolayısı ile değerli forum yöneticileri bu başlığı üst konu olarak tayin ederlerse pic ile ilgilenen arkadaşlar açısından yararlı olabileceğine inanıyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: r2d2droids

    gördüğüm kadarıyla forumda bu tarz konular çok sık açılıyor. dolayısı ile değerli forum yöneticileri bu başlığı üst konu olarak tayin ederlerse pic ile ilgilenen arkadaşlar açısından yararlı olabileceğine inanıyorum...


    Bunu bildirdik ama talebi takip edeceklerini söylediler. Sizinde göreceğiniz gibi kimse ilgi göstermedi. Sonuçta bunlar benim elimde var ve böyle bir şeye ihtiyacım yok. Ben sadece ihtiyacı olanı düşündüğüm için açmıştım, kaldı gibi. Ne diyim, sağlık olsun
  • yazı panosu çalıştımı.
  • Şu an onunla uğraşıyorum. Sorun var, çözemedim. Titreme yapmaması lazım ama yapıyor. Sanırım donanımda. Tabi yazılımdada oynama yapıyorum.

    Bu sorun parlaklığıda etkiledi. Tam randımanlı olmadı. Bir yerlerde bir yalnışım var da, nerde bulamadım. Bakalım, inşallah çözerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgeyazilim -- 4 Kasım 2006; 15:51:22 >
  • PIC besleme uçlarına en yakın şekilde yerleştirilmiş 100n gibi bir kond varmı???
  • 220uFlık var. Yoksa ondanmı diyosun?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.