Şimdi Ara

PHP ile MySQL'den alınan verileri tasarlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlıktan da anlayabileceğiniz gibi PHP ile MySQL den aldığım verileri css kullanarak nasıl özelleştirebileceğimi sormak istiyorum. Örnek vermek gerekirse veritabanından bir resim ve resimle alakalı başlık çekiliyor. Resim belirlediğim ölçülerde gelecek ve altında başlık olucak. Onun altında da alakalı yönlendirme butonu. Daha bu işlere yeni başladım. İnternette biraz araştırma yaptım ama bulamadım. Belki burada bilen birisi vardır. Şimdiden teşekkür ederim.




  • Ne demek istediğini tam anlamadım ancak birçok farklı yöntemle bunu yapabilirsin. Fonksiyon yazabilirsin veya daha basit şekilde yazdırabilirsin. Örneğin resim adını veritabanından çekip resim değişkenine atayarak yazdırmak istiyorsun diyelim.

    <img class="resim_css" src="<?php echo $resim; ?>" width="500" height="600">



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Estimatoreng -- 6 Nisan 2021; 23:53:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mysqli_num_rows ile çekip $row['kolon_adi'] şeklinde alabilirsin

  • Özelleştirmeden kastın nedir?.


    Örneğin bir tablo içine çekeceksen bu datadan gelen veri ile bir alakası yoktur. Normal html tablonu yazar css de şekillendirirsin tablo içine çekilen veriler zaten css ine uygun html in neresine php kodu yazdıysan oraya gelir.


    Şey gibi düşün css yazarken belli bir font tanıtırsan sitene datadan veri çektiğinde gelen verinin fontuda sitene tanıttığın fontla aynı olur. Yani CSS inde ne belirtirsen ona uygun şekilde görüntülenir

  • Teşekkür ederim cevaplarınız için

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.