Şimdi Ara

Photoshop'da Seçili Alana Yazı Yazı Nasıl Sığdırılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aslında yapmak istediğim basit bir iş, ama nedense bunu yapmakta zorluk çekiyorum. Nette araştırdıklarım ise işime yaramadı.

    Yapmak istediğim bir alanı, mesela yuvarlık veya kareyi yaratıp veya seçip, içine yazıyı attığımda otomatik olarak içine sığması.

    Ne yazık ki internetteki araçlarda bunu Pen Tool ile yapıyorlar ama bunun ile kusursuz bi kare veya dikdörtgen alan yaratamıyorum.

    Add Anchor Pen Tool aracı tam kusursuz bir kare veya dikdörtgen çiziyor ama sabit kalmıyor yok oluyor. Bu aracın yaptığı kareyi veya dikdörtgeni sabitlemeyi bir türlü bulamadım. Kusursuz kare veya dikdörtgen alan nasıl yaratılıp içine yazı sığdırılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 2 Mayıs 2019; 18:20:31 >



  • Ne istediğiniz tam anlaşılmıyor ama attığım örnekte dakika 2:30 'dan sonrasını izlerseniz "Path Selection" ve imleç ile doğru yeri seçince istediğiniz şeyi yapabilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=qhxFSIlTDPU
  • iGroN İ kullanıcısına yanıt
    Yapmak istediğimi resimli anlatayım. Bir sayfaya hayali bir alan açıp metnin de bu alana otomatik sığdırılmasını istiyorum. İstediğim basit ama bunu yapamıyorum.

    Bunu -pembe kutulu olan- Horizontal Type Mask Tool aracı yapıyor gibi yapıyor ama işlem bitince metnin hayaleti kalıyor, metin yok oluyor!

    Photoshop'da Seçili Alana Yazı Yazı Nasıl Sığdırılır?

    Photoshop'da Seçili Alana Yazı Yazı Nasıl Sığdırılır?

    Photoshop'da Seçili Alana Yazı Yazı Nasıl Sığdırılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 25 Nisan 2019; 10:19:54 >




  • iGroN İ kullanıcısına yanıt
    Bunun diğer türlüsü de mesela bir karikatür balonunun içine metni atayım otomatik sığsın istiyorum bunu da yapamıyorum. Bunun basit bir yolunu bulamadım bir türlü.

    Photoshop'da Seçili Alana Yazı Yazı Nasıl Sığdırılır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 25 Nisan 2019; 10:16:3 >
  • Neyse forumda uzmanım diye geçinenlerden bana fayda olmadı, basit bir sorunu bile halletmek yine kişinin kendisine düştü çok şükür youtube içinde bu konuyu doğru bir şekilde uygulayıp yardımcı olan bir videoya rastladım çözümü çok güzel anlatmış.

    Aslında seçili alanı type tool ile yaratmamız gerekiyormuş, bunu tabii ki tahmin etmek bir hayli güçtü. Çok şükür hallettim. Bir de balon içine yerleştirmeyi bulursam ekleyeceğim. Burada kimseden hayır yok ne yazık ki.





  • neredeyse bütün grafik programlarında sizin aradığınız konu başlığı wrap text olarak geçer. İstediğiniz alana yazıyı sınırlara göre yerleştirmek için kullanılır. Araştırırsanız bulursunuz sanırım
  • combaba C kullanıcısına yanıt
    Yani şu balonun içine metin nasıl otomatik yerleştirilir bilemiyorsun, anlatamıyorsun, link atamıyorsun, ama uygulamanın ismini biliyorsun, iyi ona da şükür.

    Yakında bunun da gerçek çözümünü bulup buraya koyarım şu amatör halimle. Benim bile daha çok katkım var buradaki profesyonelimsilere.
  • PSD hangi versiyon kullanıyorsun bilmiyorum. Ve PSD yi 3,1 versiyondan beri kullanırım. Hiç böyle bir şeye ihtiyacım olmadı.

    Hemen kısaca öğrendim ve sanada anlatayım.

    -Yeni bir sayfa aç
    -istediğin balonu kapalı şekliyle oluşturmak için P tuşuna bas. Çizime başla. Umarım pen tool aracını kulanmayı biliyorsundur. Bilmiyorsan onuda açıklarım.
    -çizim bitip şekli kapatınca T tuşuna basarak text butonunu aktif edeceksin. Şimdi dikkat etmek gereken şey şu: mousu pen ile çizdiğin şeklin üstüne getirdiğinde mousun ucu yamulmuş bir çizgi gibi çıkar. Eğer tıklardan bu çizimini üzerine yazı yazabilirsin demektir. Ama çizimin kapalı olan iç tarafına geldiğinde bu defa mousun ucu daire içinde imleç gibi olacak. onu gördüğünde tıkla ve yazmaya başla. Yapmış olduğun çizim senin sınırların olacak. Sınırlardan uzaklık ayarı varsa da ben bulamadım. Zira bu tür ayrıntıları vektör programlarda yaparız.

    Son olarak PSD yi bilmediğini varsayarak;

    balon çizimini önce yap. O balona göre biraz içeriden pen tool ile çizimi yap derim.

    Umarım işini görür.

    Nerede kullanacaksın bu bilgiyi?




  • combaba C kullanıcısına yanıt
    Aslında sorumu tam anlatamadığımı düşünüyorum. Sorunum balon nasıl çizilir veya yazı nasıl yazılır değil katiyen.

    PS CS4 kullanıyorum.

    Resim bu aşağıdaki. Bu balonun içini seçtiğimizi düşünelim ve elimizde "copy" bir metin var, biz bu metni "paste" yaptığımızda metin balonun içine kendisi yerleşsin istiyorum. Yani o yuvarlığın içine oturtmakla uğraşmayayım.

    Bunu bir çizgi roman sayfasının balonlarını Türkçe çevirileri ile değiştirmek olarak anlatayım. Amatörce bir şey deniyorum, ama bunu sırf internete bakarak bulmam mümkün olmadı.

    Photoshop'da Seçili Alana Yazı Yazı Nasıl Sığdırılır?




  • BU işi photo shopta bu şekilde yapamazsın. Ben corel drawı iyi bildiğim için corelden örnek verebilirim. Ama sen bilmiyorsan ta işin başına gitmememiz gerekir. Photo shop temelde resim düzenleme programıdır. Senin istediğin ise vektörel bir olay.

    Bu yapacağın işi sürekli bir işse corel draw öğrenmeni tavsiye ederim. Belki Aİ de de yapabilirsin. Ama ben Ai yi o kadar iyi bilmiyorum. Yok bir kerelik ve belli sayıda olacaksa bana özelden yaz, bir kaç örnek gönder. Ben sana yardımcı olmaya çalışayım.
  • combaba C kullanıcısına yanıt
    Açıkcası bu işin çok basit bir formülü olduğunu düşünüyorum ama bu formül henüz buralarda yok. Her türlü şeyi yapabilen PS için bu iş çocuk oyuncağı olması gerek ama nasıl, bunu keşfetmem gerek.
    Sanıyorum vakti zamanında yıllar evvel eski bir PS versiyonunda bunu bir arkadaşım yaparken görmüştüm ben de denemiştim ve yapmıştım, şimdi o arkadaşa ulaşmam zor ben tde unuttum nasıl yapıldığını, ama bunu çözüp bu çözümü de buraya koymadan benim gözüme uyku girmeyecek.

    İlgin için ayrıca teşekkürlerimi sunarım arkadaşım.
  • öyle basit bir yolu var mı bilmiyorum. Ben olsam nasıl yapardım diye düşündüm bir kaç saat. Şöyle bir öneri getirebilirim. Kaç çeşit baloncuk kullanacaksan onları shape olarak çiz ve kütüphaneye ekle. Kullanmak istediğinde kütüphaneden çağırır ve yazdığım yöntemle kullanırsın. Bildiğim kadarıyla shape leri büyültme küçültme ve döndürme yapabiliyorsun. Eğer çok farklı bir çizim olacaksa sadece onu çizer ve kütüphaneye eklersin. Konuyla ilgili dersleri "photoshop shape library veya photoshop shape adding" olarak yotutubede aratırsan sana yardımcı olacak dersler çıkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.