Şimdi Ara

Philips'in Yeni Ultra Yakın (Lazer TV) Projeksiyonları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Philips projeksiyon kısmında çok adı geçmez ama lazer tv kısmında öncülerdendir.2013 yılından beridir çeşitli lazer tv leri piyasaya sürdü.

    bu yıl içersinde duyurusunu yaptığı iki tane model var.Birisi screeneo u4 . diğeri ise screeneo u5. screeneo u4 piyasaya çıktı. U5 ise ön satışta yakında çıkacak.



    screeneo u4 küçük yapıda 400 ansi lümen değerinde 1080p doğal çözünürlükte hdr destekli ve tavsiye edilen 80 inçe kadar bir ekran verebilmektedir.



    Philips'in Yeni Ultra Yakın (Lazer TV) Projeksiyonları

    Screeneo u4 Daha detaylı bilgi için TIKLAYIN


    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    screeneo u5 2200 ansilümen değerinde 4k HDR VE Dolby Vision destekli, 150 inçe kadar ekran genişliğine sahip.HDMİ 2.1 ve game mod özelliği var.


    %130 Rec709 renk gamut değerine sahip. Frame upscaling özelliği var. Üzerinde Androind 11 ile geliyor.8 köşe düzeltmesi mevcut.3d film desteği ve


    25000 saat lamba ömrü var.


    Avrupa ön satış fiyatı 1 799 eruo.Güncel kurla 34 bin tl yapıyor.



    Philips'in Yeni Ultra Yakın (Lazer TV) Projeksiyonları



    Screeneo u5 Daha detaylı bilgi için TIKLAYIN




  • Bu lazer projeksiyon cihazları tvnin yerini alacak bence. ALR UST perdeler ve lazer projeksiyonlar biraz ucuzlasa da herkes alabilse.

  • QRX kullanıcısına yanıt

    Benimde düşüncem o yönde. Kullanmaya başlayınca çok keyifli oluyor. Daha üst bir modele geçicem üç dört ay içerisinde. Televizyonların gelecekte yeri yok gibi.

  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Şu an ne kullanıyorsunuz?
  • QRX kullanıcısına yanıt

    Epson ls300

  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    Hangi modele geçmeyi düşünüyorsunuz?
  • QRX kullanıcısına yanıt

    Karar vermedim araştırıyorum. Epson ls800, Formovie, Philips in yeni modeli aklımda olanlar.

  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Epson ls800 le resmen çıkarmış masaya vurmuş. Benim de gözüm onda ama fiyat fena.

  • ULYSES kullanıcısına yanıt

    epson ile görüştüm resmi olarak gelmemiş daha.satanlar ithale dip satıyor.fiyat daha uygun olabilir.o yüzden beklemedeyim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpcore

    epson ile görüştüm resmi olarak gelmemiş daha.satanlar ithale dip satıyor.fiyat daha uygun olabilir.o yüzden beklemedeyim.

    Ls500 ve Ls300 piyasadaki diğer ust lere göre oldukça uygun fiyatlarla gelmişti. Ama kur o zamanlar farklıydı tabi. İnşallah düzgün bir fiyatlandırma olur. Benim ust işi iki senedir bekliyor. Yeni ve daha güzel ürünler çıkıyor ama bekledikçe fiyatlar şişti. Pişman oldum zamanında almadığıma.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Ls500 ve Ls300 piyasadaki diğer ust lere göre oldukça uygun fiyatlarla gelmişti. Ama kur o zamanlar farklıydı tabi. İnşallah düzgün bir fiyatlandırma olur. Benim ust işi iki senedir bekliyor. Yeni ve daha güzel ürünler çıkıyor ama bekledikçe fiyatlar şişti. Pişman oldum zamanında almadığıma.



    Alıntıları Göster

    bırakın Tütkiye yi dünya nereye gidiyor belli değil.o yüzden para ayırıp alabiliyorsan beklemeyeceksin.yoksa pişman oluyrosun.benimde bekleyip almadığım şeyler var.

    3-4 ay içersinde ust bir projeksiyona geçebilirsem uzun süre masraf etmem.ls300 bile çok uzun süre götürü beni ama insanın içinde doymak bilmeyen bu açlık sardımı bir kere kaçışı olmuyor.kafaya taktım bir kere:)

  • U5 iyiymiş ama 1800 Euro ön sipariş modeli. 150 Euro da kargo var. Zaten TR istesek gümrük vs sorun. Tr’ye resmi olarak gelirse de asıl fiyat olan 3300 Euro olur. Bugün datışa çıksa 80K’ya satarlar. LS300’den ben de çok memnunum ama LS800 çıkınca bir acaba dedim yükseltme için. Çoğu UST modeli gelmiyor zaten TR’ye.


    Indiegogo TR kargo göstermiyor. Bakalım Philips bu cihazı TR'ye getirecek mi ve getirirse satış fiyatı ne olacak? Yoksa 1800(+150 Euro) özelliklerine göre çok çok iyi.

    Güncel bir model olarak 2200 lümen yerine biraz daha yüksek olsa tam tamına olurmuş U5.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 1 Ocak 2023; 11:10:55 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    ls300 den bende çok memnunum ama tadını alınca lazer tv in üst segment alıp uzun süre kullanmak istiyorum.ls300 de uzun süre götürecek bir cihaz bence ama kaşıntı tuttumu tutuyor isnanı.phlips modeli tr özel fiyat politikası yapıyor gendelde.ben 80 bin tl çıkaraklarını sanmam.daha uygun ya da hiç götürmezler.satılmaz yoksa.

    ls800 çok iyi bir cihaz.resmi satış oalrak gelmedi hala.bekliyorum bende.

    formovie arkasında xioami olduğundan çok övülmesine rağmen güvenmiyorum.

    bakalım şimdilik beklemedeyim.

  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Ben UST işine LG PF1000U ile başladım ve sonra da lazer cihaz olarak LS300'e geçtim. LS800 şu an TR'de 2 satıcıda satılıyor. Ama EPson resmi satıcı olup olmama durumlarını bilmiyorum. EPSON LS800 için Dolby Vision, HDR10+, Dynamic Tone Mapping ve HDMI 2.1 yuva olmaması eksik. Renk gamutu da benzer cihazlara göre biraz daha düşük kalmış. Ayrıca diğer Epson cihazlarda da olan grayscale, gamma ve renk yönetim ayar eksiklikleri vurgulanmış. 2022 yılı için bazı eksiklikleri olan bir model olarak geldi bana. Ama parlaklık değeri oldukça yüksek. Eminim ki görüntü kalitesi çok iyidir.


    Globalde model çok da TR'ye gelmiyor. LS300 öncesi Xiaomi'nin cihazını kullandım ama DLP arızasından kısa sürede iade oldu. Formovie cihazı yurtdışından almam sanırım. En azından TR faturalı/arkasında TR'de satış yapan bir firma olmalı.


    Philips'in yeni modeli özellikleri ile hoşuma gitti. Ama tek lazer ışık kaynağı, kontrast 1200:1 ve 2200 lümen parlaklıktan endişe duyarım. LS300 3600 lümen ve LS800 ise 4000 lümen. ALR perde kullandığımdan çevresel ışık dezavantajı az ama yine de parlaklık değernin yüksek olmasını tercih ederim. U5 kampanya fiyatı gibi 2000-2200 Euro olsa çok güzel fiyat olur ama 3500 Euro olarak gelecek.


    Philips geldiği zaman göreceğiz bakalım. TV fiyatları UK fiyatları ve Sterlin kuruna göre tutarlu oluyor. Normalde liste fiyatı 3500 Euro. Açıkçası 70-80K aralığında satılmasını beklerim ama oldukça kısıtlı bir kitlesi var UST'lerin. O yüzden belki promosyonlu bir satış süreci ile giriş yapabilir Philips.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 3 Ocak 2023; 15:39:17 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Xiaomi'nin şu an a101de satılan 4k projeksiyonunu mu kullandınız daha önce? Memnun muydunuz? Bu fiyata tavsiye eder misiniz?


    Xiaomi Mi 150" 4k Lazer Projeksiyon - A101

  • QRX kullanıcısına yanıt

    Evet hocam. O modeli hiçbir şekilde tavsiye etmem. Her iki revizyonunda da tasarım hatası var. İçeride kullanılan bir metal parça DLP kablosuna baskı yapıp aşırı ısınmaya ve bir süre sonra da görüntüde bozulmalara yol açıyor. Hele ki 46K gibi bir fiyata.


    Kesinlikle Epson LS300 tavsiye derim. Full HD olduğuna aldanmayın. Piyasadaki Epson LS800 dahil zaten pixel shifting/doubling vb. teknolojiler ile 4K çevrimi yapıyor. Yani Native 4K değil. Epson LS300'ü izlerken 4K olmadığını benden başka kimse (eşim, arkadaşlarım) fark etmiyor. Ben de bu tarz konuları bildiğim için belli anlarda fark ederim ancak. Görüntü kalitesinden çok memnunum.


    Şu an gördüğüm kadarıyla fiyatı beyaz/siyah renk fiyatı 36/40K TL. Yanında ALR perde "lazer TV seti" olarak alındığından fiyat biraz daha makul oluyor. Satan yerlerden teklif alarak değerlendirin.


    ALR perdesiz de kullanılır demek isterdim ama ben kullanmazdım. Lazer UST cihaz alınıyorsa bence ALR perde alınmalı. Ben 120 inch ALR perde aldım. 150 inch o zaman da yoktu ve şimdi de göremedim. Yeni cihazlar artık 150 inch ebatı desteklemeye başladı. Evet ALR perdeler oldukça pahalı. Ama bence alınmalı. Artık o kısmı biraz tercih, biraz tahammül ve biraz da bütçe ile alaklı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 3 Ocak 2023; 14:25:42 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Hocam sizde hem 75pml9506 hem de epson ls300 var sanırım. Bende şu an 50 inch LG 4k bir televizyon var. 75 inch tv almak istiyordum aslında ama sonrasında bu lazer projeksiyonlar aklımı çeldi. Epson ls300 4k olmadığı için düşünmemiştim. Pml9506 ve 9507 de baktığım ve indirim döneminde güzel fiyatlara düşen tvlerden. Sizce bu şekilde bir tv almak mı mantıklı olur yoksa lazer projeksiyon mu bakmalıyım. Tv yayınları izlemiyorum. Genelde film, dizi izlemek ve oyun oynamak için tvyi kullanıyorum. Bütçem maksimum 40 bin civarlarında.

  • QRX kullanıcısına yanıt

    Hocam TV ve büyük ekran projeksiyon çok ayrı 2 dünya. Dediğim gibi LS300 1080P (4K sinyal kabul ediyor bu arada) ama diğerleri 4K diye düşünmeyin. Onlar da native 4K değil. TV'den de ayrıca çok memnunum. Ama 120 inch ebat olarak çok ayrı bir keyif veriyor. Yeni nesilde 77 inch OLED TV'ler 80-100K TL oldu. 40K bütçe 75 inch miniled için yeterli bir bütçe ama Lazer UST+ALR perde için yeterli değil. Bütçe olarak 75PML9506/9507 daha uygun sizin için.


    Bizde de TV yayını izleme oranı %0-%1 arası. Genel kullanım PS5 ve Xbox Series X ile konsol, Netflix,Amazon Prime, Disney+ vb. streaming platformları ve 4K yüksek bitrate film izleme diyebilirim.


    Monitör olarak da LG 42OLEDC2 kullanıyorum.Önceki TV'im ise Sony 75XH9096 FALD VA panel idi. Yani paneller ve cihazlar arası rahatlıkla karşılaştırma yapabilirim. O yüzden 75PML9506'dan gayet memnunum diyebilirim.


    Tek cihaz olarak bakılıyor ise 75PML9506/9507 iyi bir tercih. Özellikle de Ambilight seviyorsanız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 3 Ocak 2023; 15:34:7 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    evet o yazılan ve hatta bir çok farklı içerik üretici ,satıcı teknik servis bilmem ne toplanıp test yaptıkları bir video vardı onuda izledim.orada bir numarada formovie çıkıyor.bu grup yıllar öncede aynısı yaptı ve bende ona aldanarak xioami nin lazer tv alacaktım.hatta denemek için aldım kullandım ama hiç beğenmedim.seninle konuşmuştuk zaten bu mevzuyu.kağıt üstünde dediğin eksikler görünüyor ama iş izlemeye gelince epson açık ara bence daha iyi.

    hadi epsonuda geçtim samsung ve lg in lazer tvleri bence çok iyiler.renkler canlıklık netlik harika görünüyor.onları bile geçmiş nasıl oluyorsa anlamadım.


    yabancı forumlarda bir çok eleştiride xioami para dağıtıyor içerik üreticilerine falan övsünler diye yazılara okudum.günahlarını almıyım bana da biraz öyle geliyor.

    formovie hiç görmedim belkide gerçekten de bahsettikleri kadar iyidir.merak ediyoyorum ama görmeden denemeden almam.

    philips uygun olursa aslında yeni nesil diyebileceğimiz bir çok özelliği barındırıyor.sadece lümen değeri düşük . ben gündüzde açıyorum oyun falan oynuyorum o yüzden sıkıntı olurmu bilemedim.

    yine en garanti ls800 gibi duruyor.hdr veya dolby vision takıntım yok.bence hala çok eksikler ve standartı tutturamadılar.bir görüntü muazzam diğeri leş gibi oluyor.sürekli renk ayarı yapmam lazım.belli bir süre sonra direkt kapatıyorsun hdr dolby visionu.standart bir yapıya kavuşmadığı sürece bu sorunlar devam eder.

    hdmi 2.1 olsa güzel akıcı oynamak için ama ben asıl oyunalrımı oyunuc monitörde oynarım.hikaye modlu god os war gibi oyunlar projeksiyonda oynuyorum ama o da bir kaç ekz.monitörde oyun oynamak hala çok daha iyi.büyük ekran olması bana çok bir artı katmıyor.ama 2.1 olsun tabiki.koymamaları eksiklik olmuş.

    acele etmemek lazım.yeni ciahzlar çıksın bakalım.philips,lg,samsung,epson,viewsonic,optama .bunların hepsnini lazer tv cihazları var.yenileride geliyor.bakarız ederiz durama göre fikir alışverişi yapar alırız veya ls300 le şimdilik devam ederiz.ls300 çok iyi bir cihaz.son derece memnunum.

  • sarpcore kullanıcısına yanıt

    Aslında durum bu tam olarak. LS300 gerçekten çok iyi. LS800 çok daha iyi olacaktır. Sadece 2022 model bir cihaz bakınca artık HDR10+, Dolby Vision, HDMI 2.1 gibi özellikleri insan istiyor. Zira mevcut cihazı yükseltirsem 70-80K gibi bir harcama yapmak gerekir ve bu seviyede bir üründe de güncel teknoloji ve portların olmasını istiyor insan. Ama elzem değil.


    Asıl önemli olan görüntü kalitesi. Epson da o tarafta çok başarılı. Philips U5 için en büyük çekince düşük parlaklık, kontrast ve ışık kaynağının single laser olması. Preview izledim. İlk görüşler fena değil.


    Birçok markanın lazer UST modeli var ama TR'ye gelmiyor. Bu segment bir ürünü de TR'den faturalı olmadan almak istemem açıkçası. daha önceden aldığım Xioami modeli kısa sürede bozuldu. Banggood vb. bir yerden almış olsaydım muhtemelen parası komple gitmiş olacaktı. Ama kısa sürede fatura bedelini iade aldım ve fiyat değişimlerinden etkilenmeden Epson LS300 almıştım o zaman. Yeni cihazı yurtdışından ancak kendim gidip alırsam ve tax free vs. ile TR fiyatına göre en az %40 ucuza gelirse düşünebilirim.


    Ama şu an değişim pek düşünmüyorum. Çıkan/çıkacak modelleri bir görelim bakalım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.