Şimdi Ara

Philips Hue Hakkında (49. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.344
Cevap
115
Favori
111.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oup59 kullanıcısına yanıt

    Merhaba;


    İyi bir kalibrasyon ile 75inchtede kullanılabilir, TV niz duvardan bir miktar mesafeliyse hissetmezsiniz bile, sonuçta duvardan o renk yansıyacaktır. Hatta yazmıştım ben yaklaşık 10-12 cm i yanlışlıkla kopardığım için kesip lehimlemek zorunda kaldım son parçada. Altta o kısa olan yerde de çok bir fark hissetmiyorum.


    Kameranın varlığını unutuyorsunuz , bu gerçekten bir sorun değil.


    Ben çok üzerine düşemedim farklı yoğunluklarım sebebiyle, kamerayı TV üstüne değil de altına hatta sehpaya bir yerlere monte etsem daha iyi sonuç alabilirim gibi geliyor. Ortamın ışığı ve yansıma etkiliyor. Ama yine de 900 lira için performansı çok çok iyi diyebilirim. Ambient bir TV kullandığınız için kıyaslamaya girerseniz biraz sizi üzebilir, direkt data girişi ile yapılan bir aydınlatma ile aynı değiller bunu daha önce de iletmiştim, ama sırf ambiyans için de sony yerine philips TV tercih edemem. Philipsi aldığım dönemde philips tv gerçekten çok iyiydi bugün ellerinde sadece ambielight var ne yazık ki. Sırf bu özellik için de 5-6bin TL lik masrafa girmem açıkçası.


    Videoları izlemişsiniz zaten, açıkçası ben o videolardaki kadar yüksek bir doğruluğa ulaşamadım, çünkü ilgilenemedim. Kamerayı çok iyi konumlandırıp, sınırları çok iyi belirlemek gerekiyor. Ama gördüğünüz gibi bu performansa ulaşmak mümkün.


    Selamlar.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sorumsuzadam

    Bugun geldi urun. Philips hue uygulamasına ışık olarak ekleniyor. Hue uygulamasında sorunsuz. Dediğiniz gibi fiziksel düğme ile ac kapa yapıldığı zaman uygulamada geç gözüküyor durumu. Ancak tepki suresi anlık.

    Ancak hue uygulaması, bu aksesuarı apple HomeKit ile entegre etmiyor. Ben eder diye düşünmüştüm.

    Hue uygulaması, homeassistant a entegre ediyor. Homeassistant uzerinden homekit destegi oldu. Ayni sekilde apple ev uygulamasında da durum gec gözüküyor (fiziksel düğme ile ac kapa yapıldığında).

    Sonuc olarak HomeKit destegi isteyenler eğer homeassistant var ise sorunsuz. Ancak ilerde Philips hue uygulaması veya homeassistant destegi çekerse o zaman iste sıkıntı:) 2 tane almıştım, tüm evdeki anahtarları buna geçirmeyi planlıyorum.

    34 tl gümrük parasi yazmışlar. Bu hafta 5 kadar paket geldi aliexpressden. En ucuzu ve en kucuk paket buydu ama en fazla parayi buna yazmışlar ne alakaysa:) 800 tl lik, 3 kg agirliginde buyukce pakete 17 tl yazmislardi 2 gun once gelen pakete.

    Merhaba;


    Ben test ettiğimde aynı durumla karşılaşmıştım ama bu modülden değil hue bridgeden kaynaklanıyor. Smartthings hub ile bunu yaşamıyorsunuz, benim entegrasyonum STH üzerinden. Hue bridge i de entegre ettim.


    Sipariş verirken satıcıdan gümrüğe beyanı düşük yapmasını isteyin. Paketin boyutundan ziyade deklerasyondaki fiyata bakarlar.


    Kıymet*20%+8 Tl sunum +* 0,8 TL damga vergisi olarak hesaplanır . Kıymeti 10$ gösterirse 26TL civarında ödersiniz.


    Ben uzunca bir süredir 10adet modülü kullanıyorum, oldukça memnunum. 3-4 tane daha ihtiyacım var, bir ara onları da tamamlayacağım.


    Selamlar.





  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Ben de smartthings yok. Dedigim gibi app de gecikmeli durumu gostermesi cok sorun degil. Acikcasi başarılı bir urun.

    Satici zaten 0.9$ belirtmis ama ne akla hizmetse 26 tl yansitmislar.

    Ben de bugun 5 tane siparis verecegim. Saticidan indirim kodu istedim 5 tane alacağım diye 3$ lik indirim kodu gondermis.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gurkans G kullanıcısına yanıt

    Yorumlarınız için çok teşekkür ederim hocam. Normalde 75 inch olarak Philips 2021 PML serisini bekleyecektim. Kağıt üzerinde müthiş özelliklere sahip ama 75PML9636 serisi için konuşulan fiyat 3300 Euro. Çok fazla geldi. Bir de yeni teknoloji. Piyasada kendsine biraz yer etsin ve göreyim istiyorum. O yüzden 75XH9096'yı da indirimde yakalayınca aldım.


    TV ile duvar mesafesini ayarlayabilirim. Gerçek ambilight performansı beklemiyorum ve zaten evde başka Ambilight TV de olmayacak. Kullanmakta olduğum 65PUS9435'i muhtemelen satacağım veya başka bir eve geçecek.


    Sanırım Govee Immersion kite bir şans tanıyacağım. Genel olarak yorumlar kalibrasyonu iyi yapıldığı zaman oldukça başarılı olduğu yönünde. Köşelere 65 inch kadar yakın olmaz ama Amazon yorumlarında 75 inch ile kullanan çok kullanıcı gördüm. Maliyetine göre performansı çok iyi olarak yorumlanıyor zaten. Videolarda renk senkronizasyonu konusunda mükemmel olmadığı belli zaten. Biraz gecikme de var. Ama fiyatına göre kabul edilebilir gibi duruyor.


    Ambiligt gerçekten seviyorum ama evimde henüz başka Hue bileşenleri olmadığı için terk etmem de çok zor olmayacaktır diye düşünüyorum. Aslında gradient light 75 inch biraz daha ucuz olsaydı belki yine de göze alabilirdim. Sync box olsun, Hue bridge olsun farklı yerlerde tekrar kullanabileceğim parçalar ama gradient light TV ebatına göre alacağım bir parça. Sadece o 2750TL'ye geliyor.

    Bir de synchbox HDMI 2.1 değil. O da biraz aklımı karıştırdı. Artık yeni cihazlar HDMI 2.1 ile geliyor. Cihazı alır almaz eski teknoloji olmuş oluyor. Philips bir twittter mesajına bu cihazı donanımsal olarak yeni bir model ile güncellemeyi düşünmediklerini söylemiş. Belki çok sonraları yeni bir sürüm çıkartır ama Synch Box ne ise o olarak kalmış olacak.


    Cumartesi gününden beri alışayım diye Ambilight kapalı kullanıyorum :) Bakalım yeni TV hayırlısıyla bir gelsin ve sorunsuz bir şekilde kullanmaya başlayayım. Ambiyans aydınlatmasını sonra değerlendireceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 1 Haziran 2021; 14:26:26 >




  • Merhabalar. Bridge üzerinden şerit veya farklı kombinasyonları kontrol edebilmek için illa ethernet mi gerekiyor?
    Yani ethernet olmadan bridge bir işe yaramıyor mu?
    Outdoor şerit led alacağım ancak, illa bridge istiyor. Bridge de alayım da evde wireless internet var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasahay N kullanıcısına yanıt
    Eternet ile bağlantı şart..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nasahay

    Merhabalar. Bridge üzerinden şerit veya farklı kombinasyonları kontrol edebilmek için illa ethernet mi gerekiyor?
    Yani ethernet olmadan bridge bir işe yaramıyor mu?
    Outdoor şerit led alacağım ancak, illa bridge istiyor. Bridge de alayım da evde wireless internet var.

    Wireless adaptör ile ya da evde kullanmadığınız bir router varsa bridge modda bağlayarak , kablosuz networkunuze dahil edebilirsiniz.

  • Peki bu bluetoothlu modelleri, bridgesiz kullanamıyor muyuz? Bridge olmadan hangi özellikler kısıtlanıyor?
    Bu çok saçma bir durum olmuş yahu, bridge en azından wifi ile internete bağlanabilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nasahay

    Peki bu bluetoothlu modelleri, bridgesiz kullanamıyor muyuz? Bridge olmadan hangi özellikler kısıtlanıyor?
    Bu çok saçma bir durum olmuş yahu, bridge en azından wifi ile internete bağlanabilirdi.

    Mesafe kısıtı olur (aynı odada olmanız gerekir genelde), dışarıdan erişemezsiniz, max 10 cihaza kadar tanıtabilirsiniz ve otomasyonları kuramazsınız.


    Hue yerine wifi led şerit kontrolcü alıp dilediğiniz led şeridi bağlamanız bence sizin için daha iyi bir çözüm olacaktır.


    Hue bridge in wifi netwokunuze doğrudan bağlanamamsı sizin için kısıt ise 100-150 TL bandında bir extenderı alıp kablosuz ağınıza bağlayıp, ethernet portuna da hue bridge i takabilirsiniz.


    Bunların da haricinde, internetinizi kablosuz dağıtan bir cihaz elbette vardır, direkt onun ethernet portuna neden bağlamıyorsunuz? Onun üzerine koyarsınız, arada çok çok uzak mesafeler yoksa zigbee protokolü bir ev için gayet yeterli mesafelerde iletişimi sağlıyor.





  • Teşekkürler bilgiler için.

    Dışarıdan müdahale edemememin pek önemi yok benim için.

    Sadece merak ettiğim husus, bluetoothlu ürünleri aldığımda sadece telefonda ki uygulama üzerinden renk değiştirme, parlaklık açıp kısma, kapatıp açma gibi tüm işlemleri yapabiliyor muyum?


    Bunun haricinde bana bir extender örneği verir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ios'da yeni güncelleme geldi ve uygulamanın tasarımı çok güzel olmuş ama şöyle bir sıkıntı var şimdi. güncelleme öncesinde apple watch ile senkron etmiştim ve bazı tuşlar eklemiştim. saat ile açıp kapatabiliyordum ama güncelleme sonrasında apple watch'ın kendisindeki hue uygulaması silinmiş ve hue'nin uygulamasında da apple watch ile senkron etme kısmı gözükmüyor. bu sorunla karşılaşan ve çözen var mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nasahay

    Teşekkürler bilgiler için.

    Dışarıdan müdahale edemememin pek önemi yok benim için.

    Sadece merak ettiğim husus, bluetoothlu ürünleri aldığımda sadece telefonda ki uygulama üzerinden renk değiştirme, parlaklık açıp kısma, kapatıp açma gibi tüm işlemleri yapabiliyor muyum?


    Bunun haricinde bana bir extender örneği verir misiniz?

    Evet bu işlemler Bluetooth app üzerinden yapılabiliyor.Aşağıdan inceleyebilirsiniz. Bahsettiğim kısıtlar haricinde diğer sahne yaratma açma kapatma, dim renk değişimi işlemlerinde kullanabilirsiniz.


    https://www.philips-hue.com/en-us/explore-hue/apps/bluetooth



    Aşağıdaki cihazı da bridge'i kablosuz ağınıza bağlamak için kullanabilirsiniz.


    https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa850re-300mbps-n-kablosuz-kompakt-access-point-ve-menzil-genisletici-pm-bd302580?wt_gl=cpc.6802.dsa.elk.it-ag-modem&isFashion=true&gclid=Cj0KCQjwh_eFBhDZARIsALHjIKeeTcHBrpIM56Vdg0A-aLuKPsQmuw0bi94MCOCE8VGzrS3OKyqloLUaAsmiEALw_wcB





  • Hocam son soru.

    Şimdi ben lightstrip v4 alacağım. Ancak sanırım bunu köşeleyemiyoruz? Yani, köşe dönmek için araya ek mi atmak gerekiyor?

    Uygun bir ürün gösterebilir misiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nasahay

    Hocam son soru.

    Şimdi ben lightstrip v4 alacağım. Ancak sanırım bunu köşeleyemiyoruz? Yani, köşe dönmek için araya ek mi atmak gerekiyor?

    Uygun bir ürün gösterebilir misiniz?

    https://www.smarthomepoint.com/philips-hue-lightstrips-guide//


    Bu makalede bahsediyor. Köşe dönmek için Hue 'da araya ek köşe atamazsınız bildiğim kadarıyla.(Kesip ek yapmak gibi..) Yine de araştırın. Kırmadan katlayabilirsiniz. Bu arada ne kadar uzunlukta bir şerit çekeceğinize göre güç gereksinimini de hesaplayın, ucu uca istediğiniz kadar extention kit ekleyemezsiniz, birden fazla kontroller almanız gerekebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 9 Haziran 2021; 9:8:56 >




  • gurkans G kullanıcısına yanıt

    Hocam Centris bu aralar amazon.co.uk de indirime giriyor. Oturma odası için + şeklide olanı £263,68 ne, kargo vergi dahil £298.87 ne geldi.


    https://www.amazon.co.uk/gp/product/B088S1YPM3



    Philips Hue Hakkında
  • Güle güle kullanın, güzel fiyatmış. Bunun 4lüsü ile ilgileniyordum ben de, bir bakayım kardeşim Londra'da çalışıyor, alıp gelmesini rica edebilirim. Bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler.


    **Fiyat 332 olmuş, benim istediğim model ise 400 de hala :) Bekleyelim biraz daha.

  • arkadaşlar 2 tane hue go ve bridge'mi satıyorum. go'ları deneme maksatlı 3-4 kere çalıştırdım. bridge'yi hiç çalıştırmadım. amblight tv ve ampuller yetti bana bunlar gereksiz geldi. istanbul elden vereceğim. kargo, iade vs. pek vaktim yok. merter metro istasyonuna yakın iş yerim.


    go'ları 450 den bridge'yi 300'den veriyorum. bridge'nin kutusu yok. faturaları falan da atmışım.


    Philips Hue Hakkında
  • Assagidaki resimdeki philips hue beingi almak istiyorum ama sorun salonun kösesine takmak istedigim yerde tavanda elektrik kablolari yok ama assagida kösede elektirik prizi yakin.Elektirik prizine baglanabiliyor mu direk olarak?


    https://image.migros.ch/fm-xl/236125359808b496bace16557d2f313b11834a93/philips-hue-being-wand-deckenleuchte.jpg




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabanci_ch -- 18 Haziran 2021; 7:43:15 >
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.