Şimdi Ara

Philips Hue Hakkında (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.304
Cevap
112
Favori
109.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chronotide kullanıcısına yanıt

    Şu an motorlu perde kullanıyorum. Yansıtılan alan arkasına led koyacak kadar önde ama yine de duvara yakın. Perdeyi daha ön tarafa alabilirim ama UST projeksiyon kullandığımdan aslında kullanmak istediğim/önerilen perde tipi ALR perdeler. Direk sabit çerçeveli ve duvara yapışık oluyor. ALR perdeler zaten çok pahalı. Şimdilik düşünmesem de ileride bu perdeye geçersem Hue set komple boşta kalacak. Zira arkasına lightstrip çekebileceğim bir yapı olmayacak. Gradient sağlam pahalı. 120 inch perdeyi kaplamak için lightstrip ile bile sağlam harcama yapmam gerekirken Gradient alacaksam zaten en az 2 katına çıkıyor. O yüzden şimdilik askıya aldım bu projeyi. Belki ileride 2.el vs. uygun fiyatlı bir Synchbox denk getirirsem perde arkasına olmasa da çevresine playbarlar ile bir ambiyans aydınlatma yaparım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 24 Mayıs 2021; 16:9:30 >
  • kadirkul20 kullanıcısına yanıt
    Şuan yaşadığınız sorunun aynını yaşıyorum. Modem falan değiştirmedim. Kendi kendine bir anda oldu. Em bağlantısı dışında kısmı devre dışı. Etkinleştir deyip hesabımla giriş yaptığımda boş gri bir sayfa açılıyor. Tek bir meethue hesabım var. Bu gibi hesapları açar açmaz password manager’a not ediyorum. Yani hesabımdan eminim. Google hesabımla giriş yapmışım zaten yeni bir hesap açmamışım. Yine de diğer iki mailimi de denedim ancak sonuç yok. Bu arada eşimşb telefonunda sorun yok. Ev bağlantısı dışında kısmı etkin o telefonda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aliboduroglu kullanıcısına yanıt
    1-bridge i sifirlayin.
    2-tarayici gecmisini silin.
    3-3.yeni bir mail adresi olusturun. Bunun uzerinden giris yapmayi deneyin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • herkese günaydın.
    telefonu değiştirdikten sonra ev dışı kontrolü gerçekleşmiyor. bunu nasıl düzeltebilirim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aliboduroglu kullanıcısına yanıt
    Cozuldu mu! ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kadirkul20 kullanıcısına yanıt
    Evet üstad. Farklı ve yeni bir hesap açmadan ve cihazı resetlemeden önce üretici ile görüşme yapmak istedim. Twitter’dan yurtdışı ile yazıştım. Bazılarını sizin de yazdığınız birkaç farklı yöntem denettiler. Bilgisayardan giriş, tarayıcı geçmişi temizleme, vpn ile deneme gibi. Sonra da destek telefon numarasını paylaştılar. Aradım. Önce ev dışından bağlantının tek bir cihaz ile yapılabildiğini söylediler. Ben birden fazla cihazla daha önce yapabilmeme rağmen emin olamadım acaba eşimin cihazında yeni mi aktif ettim diye düşündüm. Sonra bu bilgiyi twitterdan tweethue ile paylaştım. Yanlış bilgi dediler. :D Tekrar numarayı aradım böyle böyle tespitiniz yanlışmış diye. Bizim ekranımızda böyle bir bilgi var dediler. Sonra son birkaç gündür google hesabı ile bağlanan birkaç kişinin daha benzer sorun için aradığını, google servisleri ile aradaki entegrasyondan kaynaklı sorun olabileceğini söyleyip yeni bir hesap açarak denememi istediler. Evde olmadığım için ancak az önce deneyebildim. Hotmail adresimle meethue için yeni bir hesap açtım be uygulamadan bununla giriş yapıp bridge i bağladım. Tüm ayarlar geldi. Eşimin telefonunda da ev dışında bağlantıdan çıkış yapıp yeni hesapla girdim. Sorun düzeldi gibi görünüyor. Sonuç itibariyle sizin önerilerinize geldik yine :)

    Bu arada hue bridge ile ilgili iki olumsuz tespitim var. Çözüm bulabilenler varsa lütfen paylaşsın.

    Başta söylediğim gibi eşimin ve benim telefonlarımızda uygulama kurulu ve konum servisi sayesinde akşam havanın kararmasından sonra eve geldiğimizde ışıkların yanmasını evden çıkarsak da sönmesini sağlayabiliyoruz. Ancak sorun şu ki ben evden çıkarsam ve eşim evde kalırsa ışıklar yine sönüyor. Aynı şekilde eşim evde ise ben eve geldiğimde ışıklar yanıyor. Zaten yanıyorsa eve gelme ayarında olduğu renk ile değişiyor. Yani hue konum servisi özelliğinde son evden çıkan ve ilk eve gelen durumlarında aksiyon alması gerekirken buna hiç dikkat etmiyor. Bu ilk sorundu.

    İkincisi de akşam hava karardığında ışıkların otomatik yanması için bir ayar yaptım. Bunda da evde olmasak bile yanıyor. Yani evdeysek ve hava karardıysa diye iki koşul koyamıyorum. Diyelim ki şehir dışına gittik yine de o saatte ışıklar yanıyor. İlla bu rutini hatırlayıp disable etmem gerekiyor böyle durumlarda. Bu iki durum gerçekten can sıkıcı.

    Bu gün telefonda bu sorunlardan bahsettim philips destek ekibine. Güya destek veren arkadaş da kendisi geçen hafta bunu fark edip ekibe bildirmiş de çalışma yapılıyormuşmuş. Basit bir geri bildirim açarak uygulamalarını güncellemek yerine adam geçiştiriyorlar. Eğer daha önce apple telefon desteği ile görüşen varsa bilir. Onlar da aynısını yapar. Bir sorundan bahsedersiniz sanki çok umurlarındaymış gibi evet efendim gerçekten çok can sıkıcı. Ben de benzer bir sorun yaşamıştım. Size elimden gelen desteği vereceğim. Gerekiyorsa kaydınızı yetkili üst birime taşıyacağım. Bıt bıt bıt. Sahte empati. Sonuç sıfır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aliboduroglu kullanıcısına yanıt
    Evdeki kisilere gore senaryolar hue uygulamasinda yok dediginiz gibi. Apple homekit uygulamasinda var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Bir deneyeyim hocam bilmiyordum. Bu iki senaryo olsa yeter.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ev dışı bağlantı sorununu yaşayan tek ben değilmişim anlaşılan, genel bir sorunmuş yakında çözülür umarım, yeni mail hesabı açmak zorunda kalmayalım 😊

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 15 metre uzunlugunda koridora led dosyecektim. Philips hue lightstrip ciddi para tutacagi icin homekit destekli TRY 104.98 40% İndirim | Apple Homekit akıllı LED şerit ışık RGB 12V Wifi LED ışık şeridi duvar arka lamba bant Alexa/Google ev Siri ses kontrolü

    https://tr.aliexpress.com/item/1005002328670687.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60066170139&aff_fcid=84e3d05fc7f245fa97af71ed0c3a3264-1622052673661-04047-_vX62tP&tt=MG&aff_fsk=_vX62tP&aff_platform=default&sk=_vX62tP&aff_trace_key=84e3d05fc7f245fa97af71ed0c3a3264-1622052673661-04047-_vX62tP&shareId=60066170139&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=29dcf9047eab4dcd9522014d33942aa3 bu tarz bir urun arayisi icine girmistim. Bugun geldi, philips hue ile alakasi yok. Yari isigi bile veremiyor. Renkler tam rengini veremiyor. Ozelikle beyaz ve gun isigi renginde sacmaliyor. Tek iyi yani homekit ile sorunsuz calisiyor. Bozulursa hue light strip alacagim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bilgisi olan birisi yardım edebilirse çok sevinirim.

    Evde Hue Sensör kullanıyorum ve Homekit'e de kayıtlı. Herhangi bir hareket algıladığında Ev uygulaması üzerinden bildirim geliyor ama sorun şu ki ev internetine bağlı değilken bu bildirimler gelmiyor, bunun sebebi ne olabilir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Ana hub kurulu olmasi lazim. Yani evinizde surekli bulunan ipad, apple tv veya homepod olmasi lazim. Bildirim disinda zaten ev uygulamasini evin aginda degilken kullanamazsiniz ki.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • herkese selamlar. önceden android kullanıyordum ve ev dışı bağlantıda hiçbir sorun yaşamamıştım ama iphone 12 pro'ya geçtikten sonra bir türlü ev dışı bağlantı gerçekleşmiyor. hub'a reset atıp tekrar kurulum yaptım ama çözülmedi. bu problemi yaşamış çözmüş kişilerden yardımcı olmalarını rica ediyorum.

    Philips Hue Hakkında

    ev dışı bağlantıdan buraya yönlendiriyor tarayıcıyla ama burada herhangi bir şey çıkmıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SmtSvm kullanıcısına yanıt
    Onceki mesajlarda bahsetmislerdi. Baska hesap acarsaniz duzeliyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Müşteri hizmetleri numarası +90 850 390 19 22

    Buradan yaşadığınız sorunlarla ilgili destek alabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SmtSvm kullanıcısına yanıt
    Meethue sistemine google hesabıyla mı bağlanıyorsunuz yoksa meethue özelinde bir hesap mı açtınız?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aliboduroglu kullanıcısına yanıt
    Google hesabı ile bağlanıyordum ama hesabı komple silip tekrar yeni bir hesap açıp giriş yaptım ve sorun düzeldi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SmtSvm kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şekilde yaptım. Sanıyorum sadece google hesabı ile giriş yapanların bu sorundan etkilendiği bilgisi doğru.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gurkans G kullanıcısına yanıt

    Değerlendirmelerinizi okudum. Philips Ambilight TV'den Sony'e geçiyorum. Yeni TV (75XH9096) mevcut TV'imden (65PUS9435) 10 inch daha büyük. Bu led seti her ne kadar 65 inch'e kadar kullanılabilir gözükse de Amazon yorumlarında 75 ve hatta 85 inch ile bile kullanan var. Açıkçası ya HDMI Synchbox+75 inch Gradient LightStrip+Hue Bridge alıp 5-6000TL harcayacağım ya da bu seti 112 USD'ye alacağım. Hue setinde tabi bir de ilave olarak medya player eklenecek malum Synchbox direk TV uygulamaları ile uyumlu değil. Ama Shield TV Pro olduğundan onu masrafa ilave etmedim.


    Aradaki fiyat farkı tabiri caiz ise korkunç ama Govee setin performansı da pek kötü durmuyor. Elbette birebir dahili ve/veya Synchbox kurulumlu bir Ambilight performansı beklemiyorum ama hem sizin video hem de diğer

    kullanıcıların yükledikleri videolar oldukça tatmin edici duruyor. Aklımı çelmedi değil zira Ambilight kullanımına alıştım ve TV daha büyük olsa da ambilight olmadan nasıl bir izleme tecrübesi sunacak ona da tam emin olamıyorum. Ambilight aklımın bir köşesinde hep var.


    Bu set ile en azından uygun maliyete test imkanım olur diye düşündüm. Bir de incelemelerde kamerayı 65 inch alanı görecek şekilde kalibre edilip saturasyon ve parlaklık ayarı yapıldığı zaman 75 inch TV için de neredeyse aynı performansı verdiğini okudum. Ledlerin boyu 75 inch kaplamayacağı için ledler 65 inch TV'de olacağı gibi köşelere yakın olamayacaktır. O yüzden ilave olarak Govee lightbarları da düşündüm. Fiyatı 73 USD. Onları da alsam bile maliyet olarak Philips Hue setin çok çok altında kalıyor. Ayrıca hem 4 taraflı aydınlatma ve hem de barlar ile ilave çevresel aydınlatma kurulmuş oluyor. Dezavantaj olarak 2 adet kamera TV'nin altında/üstünde olacak. Kamera ne kadar dikkat dağıtıcı oluyor acaba? Genelde kısa bir süre içinde gözlerin alıştığı ve oradaki varlığının bile fark edilmediği yazılmış.


    Sonuç olarak dahili Ambilight alternatifi olarak oldukça pahalı Synchbox'lı çözüme göre en iyi alternatif sanırım şu an Govee Immersion kiti. %15-20 maliyetine %80-85 başarım elde ediliyor gibi duruyor. Bir süredir kullanıyorsunuz sanırım. Genel bir güncelleme yapacak olsanız özellikle aydınlatma kalitesi ve görüntü ile ambiyans aydınlatması arasındaki gecikme için ilave neler söylersiniz hocam?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 30 Mayıs 2021; 9:44:3 >
  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    Bugun geldi urun. Philips hue uygulamasına ışık olarak ekleniyor. Hue uygulamasında sorunsuz. Dediğiniz gibi fiziksel düğme ile ac kapa yapıldığı zaman uygulamada geç gözüküyor durumu. Ancak tepki suresi anlık.

    Ancak hue uygulaması, bu aksesuarı apple HomeKit ile entegre etmiyor. Ben eder diye düşünmüştüm.

    Hue uygulaması, homeassistant a entegre ediyor. Homeassistant uzerinden homekit destegi oldu. Ayni sekilde apple ev uygulamasında da durum gec gözüküyor (fiziksel düğme ile ac kapa yapıldığında).

    Sonuc olarak HomeKit destegi isteyenler eğer homeassistant var ise sorunsuz. Ancak ilerde Philips hue uygulaması veya homeassistant destegi çekerse o zaman iste sıkıntı:) 2 tane almıştım, tüm evdeki anahtarları buna geçirmeyi planlıyorum.

    34 tl gümrük parasi yazmışlar. Bu hafta 5 kadar paket geldi aliexpressden. En ucuzu ve en kucuk paket buydu ama en fazla parayi buna yazmışlar ne alakaysa:) 800 tl lik, 3 kg agirliginde buyukce pakete 17 tl yazmislardi 2 gun once gelen pakete.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.