Şimdi Ara

Philips Hue Entertainment ile Her TV'ye Ambilight Mümkün Olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
6.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlığı biraz cümle olarak açtım ki ilgi çeksin.

    Aynı benim gibi sırf ambilight'tan dolayı istemeye istemeye philips TV almayı düşünen hatırı sayılır bir üyemiz mevcut.

    Sayımız az olabilir ancak HUE teknolojisine ve ambilight'a karşı bir ilgi olduğu muhakkak.

    Eğer sony ve LG ambilight benzeri bir özellik sunsalardı daha fazla tercih edilirdi bu modeller eminim.

    Yıllardır philipsin tekelinde olan bu sistem şimdi yine kendi HUE ışıklandırma sistemleri altında diğer TV ve monitörlere hatta odalarımıza ve bahçelerimize kadar yayılacak gibi görünüyor.

    "Hue Entertainment" sistemi resmi lansmanı henüz yapılmadı , halen geliştirme aşamasında ama en önemli ortaklığını Razer firması ile Razer Chroma altında yapmış bulunuyorlar.Böylece razer chroma destekli ürünlerle philips hue ışıklandırması senkron olarak ambilight benzeri hatta daha da kapsamlı bir ortam yakalanmış oluyor.

    Henüz playstation , xbox , apple tv, netflix gibi platformlar için bir uygulama üretilmiş değil ama üzerinde çalışılıyor.

    Böylece ambilight ve philips tv olmasa bile gerek bir monitör gerekse bir TV ile benzer birdeneyim yaşama imkanı yakalayacağız.

    Ambilight sisteminde tV arkasında her biri bağımsız ampüller mevcut , philips hue lightstrip'teki led ampüller bildiğim kadarıyla bağımsız değiller ama her biri bağımsız olan ledler içeren bir lightstrip de piyasaya çıkabilir.

    Ayrıca tv etrafına hue lambalar konarak çok kapsamlı bir ışıklandırma yaratılabilir.

    Tek eksik olan senkronizasyonu yapacak bir uygulama.

    İşte hue entertainment projesi bunu hedefliyor.

    Şu an konu ile ilgili açılmış reddit konuları ve siteler mevcut ama ocak ayında gelmesi gereken uygulamalar ve proje ortaklıkları hala duyurulmuş değil.Önümüzdeki aylarda gelişmeler olması muhtemel.

    O yüzden benim gibi sırf ambilight için philips TV almayı düşünenler çok acele etmesin ve bu projeyi takibe alsın derim.

    Reddit konu başlıkları : https://www.reddit.com/r/Hue/search?q=hue+entertainment

    Resmi philips sitesi :https://www2.meethue.com/en-us/support/entertainment

    İlgili bir site :https://huehomelighting.com/philips-hue-entertainment/

    Razer Chroma ortaklığı :
    https://www.youtube.com/watch?v=GzgwqVHuZ44







  • Philips Hue Entertainment ayarları ( geliştirme aşamasında ):

    https://www.youtube.com/watch?v=Jy5MQLYgNHw
  • hocam gelişmeler nedir?
    biraz kurcaladım da pek anlayamadım ben :)
  • Philips Hue Play HDMI Sync Box 16/10/2019 da çıktı.

    Bununla laptop a gerek kalmadan hdmi Tv lerde ambilight özelliği kullanılabilecek.
    https://www.youtube.com/watch?v=b-D51_BGrxs&list=FL7PeeCGP-gPb0nVD5kPT7WA&index=2&t=0s
    https://www2.meethue.com/en-us/p/hue-hdmi-sync-box-/046677555221



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZoLBaN -- 21 Ekim 2019; 12:44:43 >




  • 230 $ sanırım yurtdışında ülkemizde dolar kurunu 10 la çarparak tl rakamına ulaştığımız için fiyatı hayal kırıklığı olabilir, gerçi philips hue fiyatları kura göre baktığmızda çok anormal değil ama belli olmaz 1500 tl altında olması çok mümkün değil sonuçta bunun dışında ambilight tv lere göre dezavanjlarıda var philips ambilight tv lerde tek tarafta birden fazla renk gösterme durumu var örneğin ekranın üst tarafında güneş doğuyorsa mavi turuncu sarı renkleri üst tarafındaki ledlere dağıtarak gösterebiliyor güneşin olduğu yerler sarı etrafı turuncu kalan bölümler mavi gibi bu tarz bir sistemle ekranın taraflarına göre baskın renkleri verebilecek, deneyim olarak yine kötü bir deneyim olacağını düşünmüyorum ama bu sistemin hakkını verebilmek için ambilight tv etrafına hue dizmek daha mantıklı geliyor bana.
  • 230 USD sadece Sync Box hocam. Hue bridge gerekiyor ve ayrıca Light Strip alınması gerekecek. Komple paket olarak 400USD civarı harcamak lazım buna. Ambilight olmayan kaliteli bir TV, örneğin Sony Xf9005, yanına güzel gidebilir veya fixed frame perdeli projeksiyon sistemine de olabilir. Açıkçası Ambilight çok seven birisi olarak fiyatını biraz pahalı buldum.
  • tabiki haklısın dostum konu hue lerin bilgisayardan bağımsız tv ile kullanılması için sync box olduğu için onun üzerinden yazdım yoksa bridge + hue bileşenleri zaten sabit-değişken maliyet, bu arada bridge i dün amazon dan 269 tl ye aldım indirimde yakın zamanda daha altını görmedim almayı düşünenler için bilgi olsun çünkü biçok yerdede bugün itibariyle hue rakamları azıcık yükselmiş, bridge yanınada play+play genişleme aldım ikiside 459+409 vatanda daha ucuzunu bulamadım. bu ikiliyi ben hem philips tv hemde monitörde kullanmayı düşünüyorum değişmeli olarak, bilgisayarda monitör için kullanmayı düşünenler içinde bence benim tercih ettiğim paket fiyat performans olarak oldukça iyi şuan.
  • Güle güle kullanın hocam. Ambilight işlevini çok seviyorum. Beğenmeyen de çok var ama benim açımdan içerik izleme keyfime kesinlikle katkısı var. Muhtemelen bugün 58PUS7304 alacağım. Daha önceden 2016 model 6000 serisi kullanıyordum.

    Monitör olarak da 2020'de çıktığı zaman Philips 328m1r düşünüyorum. Ambiglow var onda da. Monitör olarak da aklınızda bulunsun. Yeni çıkacak cihaz oldukça güzel duruyor.
    4K/120Hz ve HDR600. Şu an 2020 Q1 çıkışı planlı ve fiyatı da 600Euro olacakmış sanırım. Onu da bekliyorum.

    Diğer çevresel Hue işine henüz girmedim. Bir ara onlara da bakacağım. Örneğin Vatan'da Hue Premium kit 1499TL. İçinde 2 Play bar, 1 Led Strip ve Bridge var. Bunları Amazon.com'da toplayınca 240 USD yapıyor. Hue Sync Box fiyatı 230 USD. TR gelirse/geldiğinde tek başına muhtemelen 1499TL olacak. Bu durumda 3000TL gibi bir ilave masraf ile Ambilight olmayan TV/Projeksiyon gibi ortamlara bu işlev kazandırılabilir. Philips TV ve Hue ürünleri kur uyarlaması nispeten daha insaflı. Ama yekünde yine de ciddi bir masraf. Işıklandırma için 3000TL ayrı bir cihaz parası demek. O yüzden direk Ambilight TV alacağım tekrar.

    Aslında indirim zamanı MediaMarkt Sony 55XF9005 modelini 6000TL'ye sattı. O da çok güzel bir TV ve alacağım 58PUS7304'ten görüntü kalitesi de daha iyidir. Ama Ambilight işi tercihlerimi direk yönlendiriyor :)




  • Ambilight kesinlikle çok keyifli bir önceki tv alımımda da aklımda kalmıştı bu sefer hiç bir markayı araştırmadan philips e yöneldim bende 58PUS7304 aldım beklediğimden iyi çıktı diyebilirim ilk izlenim olarak , 328m1r monitörü görmüştüm ama elimde biri 2k 144 hz ips biri 4k va + freesync + hdr iki tane iyi monitör var yakın zamanda sanırım monitör alımı yapamam çok iyi bir cihaz olduğunun farkındayım yeni konsolların özelliklerini gördükten sonra belki 2021-2022 de düşünebilirim.

    1499 tl lik paketi gördüm ama led strip e bir kullanım alanı düşünemedim şunaki mevcut oda ve kurulum konusunda sonrasında go eklemesi yapabilirim ama play leride bi görmek istiyorum kullandığım oda zaten küçük tv + play ler bile ciddi aydınlatacaktır fazlası odayı gereğinden fazla aydınaltabilir 10m2 civarı bir oda.

    Bu paraya daha iyi paneller bulunabili belki ama bencede ambilight ayrı bir dünya ve kesinlikle tercih sebebi.




  • Başka bir marka televizyona ambilight yapabilmek mümkün mü acaba, bridge ve ledstrip alıp. Ps4 PC kullanımı olan tv ye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taskonamco

    Başka bir marka televizyona ambilight yapabilmek mümkün mü acaba, bridge ve ledstrip alıp. Ps4 PC kullanımı olan tv ye
    PC için Hue Sync yazılımı var onunla yönetilebiliyor, diğer cihazlar için PS4, TV box vs gibi Play HDMI Sync Box var fakat fiyat biraz yüksek, 240€ Almanya'da fiyatı var, Türkiye'de henüz görmedim. Bununla birlikte bridge i de almalısınız.
  • gurkans G kullanıcısına yanıt
    AliExpresste de bir kaç ürün var 1200₺ civarına geliyor, ama emin olamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.