Şimdi Ara

Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.225
Cevap
39
Favori
202.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar ismim ömer , philips 55inch 7304 the one tv modelini vatan bilgisayardan artı slink akım korumalı prizle birlikte 4883 tl ye aldım,öncelikle ürünüm horoz lojistik tarafından manisaya geldi, ama gelene kadar neler çektim , ardından philips servisi gelip kurdu,

    Televizyonu almadan önce inanın hiç bir bilgim yoktu, evlenip yeni yuva kurucağım için araştırma sürecine girdim ve bu sitesinin çok faydası oldu, ekran boyutlarından tutun ips va panel nedir netflixi bile bilmiyordum desem yalan söylemiş sayılmam, şuan ama çoğu konu hakkında elimden geldiğince yardım etmeye hazırım sizlere.

    Gelelim televizyona , inanın 2-3 gündür kullanıyorum çok memnunum , renkler çok güzel , ekran boyutu iyi 55ekran, renkler seçenğinde 3-4 tane mod var canlı standart film gibi,öyle ışık sızma tozdur onlarda yok, sadece kanal geçisi 2-3 saniye oda normal kendi uydusunu çanaktan aldığı için resimleri ekliyorum

    Aklınıza takılan almak isteyene yardımcı olurum sorun yok sorun sorularınızı
    Not:internet kullanmadım 2 hafta sonra evleneceğim için o zaman bağlatıcam










    Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)
    Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)
    Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)
    Philips 55pus7304 The One Tv (VİDEO-RESİM KURULUM-İNCELEME)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gardiyan45 -- 31 Ağustos 2019; 1:17:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba arkadaşlar,

    Bugün 58" konusunda da paylaştığım ve alacağımız modele karar verme aşamasında kafamızı bulnadıran bir kaç konu ile ilgili genel görüşlerimi paylaşmak istedim. Doğruluğu yada haklılığından ziyade sadece kendi düşüncemi ifade etmek niyetim.

    Benim cocuklugumdan beri ilerisi dusunulup 100 hz alinmali deniyordu. Ben 40 yasina geldim :)) hala öyle söyleniyor. Ve biz bu süreçte bir çok 50hz paneli keyifle kullandık.

    Eskiden tv ureticileri daha fazla 100 hz panel uretiyordu simdi dogru durust uretmez oldular. Bu tarz panelleri daha cok monitorler icin gelistiriyorlar. Zaten ciddi anlamda farkini gorebileceginiz tek ortam orasi su an. Ve onda da sadece tv destegi yetmiyor kullandiginiz ekran kartinin da bu performansa destek olmasi gerekiyor. bildiginiz uzere kucucuk monitorlerin fiyati da dev tv lerle yarisiyor zaten.

    Bunu bir elestiri olarak dusunmeyin lutfen bu konu forumlar da yillardir tartisiliyor ve alinan sonuclar tv ve film yayinlari ve oyun konsallari icin bir fark dogurmadigini ortaya koyuyor. Cunku bu kanallardan alinan hic bir yayin 100/120 hz veya katlarinda degil. Detaylarina fazla girmeden fikrimi soyleyeyim. Hz olayi ve va mi? İps mi? gibi insanlarin kafasini bulandiran ve uc kurusluk keyfimiz icin almayi planladigimiz tv icin bile (hangi marka model olursa olsun) kafamizda bir suru soru isareti birakan detaylar inanin tv yi alip odaniza koyduktan bir sure sonra anlamsizlasiyor. Elbette bütçesi yeterli olan 100hz alsın. Benim de ayirabilecek butcem olduktan sonra olmuşken 100hz olsun derim. Yada durumum daha iyidir almışken oled alayım diyebilirim. Ama bu durumlar dışında, imkanları zorlayarak kendinizi zora sokmaya değecek bir özellik olmadığı görüşündeyim.

    Herkesin hem fikir olmasi gereken konu, kusursuz bir panel yok maalesef. Olmasi da soz konusu degil gibi gorunuyor. Bugun en pahali panel olan ve bir cogumuzun imrenerek baktigi oled panellerle ilgili bir arastirmaya baslasaniz, burada okudugunuzdan cok daha fazla sorun ve elestiri ile karsilacakasiniz. Ki bu forum da bile, arizali oldugu icin ayni marka ve donemi icin en iyi kabul edilen oled tv sini 3 kez yenisi ile degistirip 4. De tamamen iade ettigini soyleyen kisilere sahit olursunuz.

    O yuzden bence diger kullanici elestrilerini elbette degerlendirmekle birlikte kendi ihtiyaclariniza hitap edecegini dusundugunuz, kendi deneyimleriniz ve aliskanliklariniza gore guvendiginiz bir marka ve model uzerinde karar kilmaniz en dogrusu olacaktir.

    Hem teknosa da hem de vatan da philips ve lg adina calisan arkadaslarim var. Diger magazalarin bi cogunda da elbette bu tarz firma calisanlari bulunmakta. İkisi de kendi markalarini satmak durumundalar. Magazada satilan toplam tv lerin belli bir oraninin kendi markalari olmasi gerekiyor ki prim alabilsinler ve cogu calisan bunu diger markalari kotuleyerek yapmaya calisiyor. O yuzden magazadaki kisi tanidiginiz dahi olsa herhangi bir marka yada modele o kisilerin soylemleri ile yonelmeyiniz. Tercihlerinizi ve alternatiflerinizi magazaya gitmeden once belirleyip almayi dusundugunuz modeller hakkinda on bilgi edinin. Magazaya gittiginizde eksik oldugunuz bilgiler de saticidan yardim istemeye calisin ve eger bilgili olmadigini seziyorsaniz karsinizdakinin daha bilgili bir calisanla gorusmeye calisin ve urunleri sizin onem verdiginiz konular da test ederek degerlendirmeye calisin.

    Arkadaşlar son olarak da Philips Pus serisi Android işletim sistemi ile iligili kendi goruslerimi paylaşayim. Zaman zaman sistemin agir, hantal calistigi yonunde elestiriler okuyorum. Yalniz elestiriler hep "oyle oldugu soyleniyor" seklinde yani direk ben kullandim cok kotu diyen birisine rastlamadim bu konuda tum elestiriler duyum uzerine. Benim philips pus serisi ile 4. yilim ve android yeterince hizli ve sorunsuz calisiyor. Ben sistemsel olarak ciddi hic bir sorun ile karsilasmadim. Philips in ilk android cihazlarinda sorunlar olduguna ben de sahit olmustum fakat 2016 yilindan itibaren cikardiklari seriler de Androidi oldukca stabil calisir hale getirdirler. Gelelim bir baska konuya. Kanal gecisleri icin yavas deniyor. Evet yavas da sonucta dakikalarca beklemiyorsunuz en fazla iki saniyenizi alir. Bunun en hizlisi nasil geciyor kanallari merak ediyorum. Herhalde kanal degistirilecegini anlayip daha tusa dokunmadan o kanala atlayan zihin okuyucu modeller mevcut :)) Ustelik eskiden ailecek her aksam ayni anda uc bes dizi izlenirken kanallar arasinda zap yapilirdi. Simdi izleyecek program bulamiyoruz. Hepimiz netflix yada harici kaynaklardan film yada dizi izleme veyahut oyun konssollarindan oyun oynama pesindeyiz.

    Lutfen yanlis anlamayin amacim kullandigim modeli ovmek yada elestrilere karsi cikmak degil. Burdaki bircok kisi bu tv yi almis kullaniyor zaten. Bir kac kisinin daha almasini saglamak kimseye bir fayda getirmeyecek. Sadece deneyimlerimizi paylasarak almayi dusunenen kisilere bilmedikleri detaylarda yardimci olabiliriz. Gercekten ihtiyac duyulan ve alim kararlarinizda belirleriyici olabilecek detaylar uzerinde durmaniz en dogrusu. Yoksa insanin kafasi bulaniyor yok yere.

    Ben bu tv yi alirken onceliklerim asagidaki gibiydi. Ve bu saydigim ozellikler disinda olasi kusurlari da goze almistim zaten. Siz de boyle bir sira belirlerseniz kolaylik olur.

    1- Android Tv İstiyorum (Çünkü kullandigim diger cihazlar ve uygulamalar pc, cep telefonu, soundbar, spotify, deezer vs birerbir uyumlu ve kusursuz calisiyor)
    2- Chromecast (Yukarida saydigimi uyumu saglayan en onemli ozellik)
    3- Ambilight ( Sinema izlemenin keyfini baska bir boyuta tasiyor. bir tv nin otesinde evinizin salonu icin harika bir detay ve alternatifi yok. Kullanmayi dusundugum Philips hue urunleri ile salonun dekorasyonu ve aydinlatmasi icin en gerekli parca)
    4- Güncel Görüntü ve Ses Formatları (Dolby Vision ve Dolby Atmos gibi şu an için en güncel formatları destekleten en makul fiyatlı ürünlerden biri. Sahip oldugum soundbar ve oyun konsolum da bu formatlari destekliyor ve bu ozellikleri verimli bir sekil de kullanabiliyorum.)
    5- Fiyat (Onceligim olan tüm özellikleri en uygun fiyata sunuyor)
    6- Görüntü Performansi ( Bunu sona koydugum icin onemsemedigimi dusunmeyin. Kendi segmenti ve fiyat araligi icin goruntu performansi da fazlasiyla yeterli. Bu segmentteki diger marka ve modellerin bu tv den daha basarili oldugu noktalar oldugu gibi basarisiz oldugu alanlar da vardi ve bu benim secimimi etkileyecek boyutta bir fark olusturmadi)
    7- Dizayn-Malzeme Kalitesi-İşçilik (Bu konuda markalar arasinda ciddi bir fark gormuyorum. Metal cerceve arti bir deger olabilir.)
    8- Servis (Bu konuda her marka da ciddi memnuniyetsizlikler var ve bu bolgesel olarak farkliliklar gosterebiliyor. Ustelik servis calisanlarinin bir cogunun bizler kadar bile teknik bilgisi yok maalesef. Bu yuzden iyi yinde bir beklentim hic olmadi.)

    Aklima gelenler bunlar...

    Sabirla okuyanlara teşekkür ederim...

    Saygılarımla...
    insanlara bu ürünleri almayın diyince marka düşmanı oluyoruz demekki illa bu paraları verip kendiniz anlamanız gerekiyormuş giriş sebviye kalitesi yerlerde olan ips panellere dünya paralar veriyorsunuz yazık..

    parlaklık deseniz yerlerde kontrast deseniz aynı siyah deseniz berbat ekran yansıma deseniz berbat ışık alan ortamlardaki fotolara bakıyorum ekranda görüntüden çok yansımalar gözüküyor parayı kolay kazanmayan adamın aklı varsa bu tv lere üç kuruş bile vermez..

    şimdi isteyen beni taşlamaya devam edebilir belki yeni aalacak olan birileri varsa bir kaç kişide kurtarsam kardır..

    iyi günler arkadaşlar...bir müddet formda yoktum...bazı arkadaşlar daha önceki paylaşımlarını okumuştur... Aralık/2019 dan bu yana 1 yıldır 3 adet tv iade edip, yaklaşık mart/2020 den bu yana da philips 55PUS7304 / 64 kullanmaktayım... 1 yıl içerisinde 1 adet LG 55SM8000 (ölü piksel-banding-ışık sızması) 2 adet 58PUS7304 (banding-bulutlanma-ölü piksel) sebepleriyle iade ettim.... Şu anda mart/2020 den bu yana 55PUS7304 / 64 kullanmaktayım...bu tv den genel anlamda genel özelliklerinden, görüntü kalitesinden ve de ambilighttan memmunum... ancak philips malzeme ve işçilik olarak oldukça vasat.... neyse gelelim asıl konuya,


    Mart 2020 ayında aldığım tvnin 5 ay sonra aşağıdaki fotolarda görüldüğü üzere panellin bölgesel olarak ledlerde sönme/kararma oluştu... bunun üzerine servis tv panelinin değişimini onayladı ancak bende Tüketici hakları açısından tv ürününün yenisi ile değişimini talep ettim, philips merkez kabul etmedi ve bana panel değişimi ve + 6 ay garanti uzatma teklif etti, bende kabul etmedim...bu süreçlerden sonra servis raporu ve diğer belgelerle e-devlet üzerinden 1ay önce Tüketici Hakem Heyetine "ÜRÜNÜN MİSLİ İLE DEĞİŞİMİ" talebiyle başvuruda bulundum ve süreç devam etmektedir...Tüketici hakları açısından garanti süresi içerisinde arızalanan üründe firma tüketicinin talebi doğrultusunda Malın Onarımı, Misli ile değişimi, para iadesi (tüketici hangisini talep ederse) yerine getirmek zorunda... bu açıdan haklı olduğumu düşünüyorum ve kazanacağıma eminim...genel olarak Tüketiciler olarak hakkımızı mutlaka aramalıyız...yoksa firmalar cesaretlenerek bizlere defolu, hatalı, sorunlu ürünler satmaya devam eder...


    kısa sürede 3.pihilips TV sinde de sorun yaşayan biri olarak özellikle TV hakları Çinli TP Vision şirketine devredildiğinden bu yana philips tv lerde marka üretim ve malzeme kalitesi ile Müşteri ilişkileri-memnuniyetti açısından çok şey kaybetmiş olduğunu gördüm...tabiki bu birazda bizim gibi ülkelerde daha fazla rahatlar.... burada kastım tgenel olarak Pihilps markasını kötülemek değil, yaşananları kullanıcı deneyimi olarak paylaşmaktır... şu marka iyi bu marka kötü gibi bir iddiam yok...ancak philips PUS7304 serisi tv lerde üretim ve kullanım kalitesi beklentimin altında bulunmaktadır ve müşteri iletişimi ve yaklaşımları müşteri odaklı değil firmayı koruma odaklıdır... diğer bazı firma deneyimlerimde (LG ve SONY) genel olarak müşteri iletişiminin daha iyi olduğunu gördüm...Sonuç olarak mutlaka sorun olacaktır önemeli olan Tüketici Haklarımızı Bilerek Hakkımızı doğru ve kararlı bir şekilde aramaktır...saygılarımla...

    Herkese tekrar selam,

    TV’yi Amazon’dan aldım geldiğinde servis için çağrı merkezini aradığımda kurulumu kendimin yapabileceğini garantinin iki sene olduğunu söyleyen bir kayıt dinleyip TV’yi kendim kurdum.

    Epey güzel bir cihazmış görebildiğim kadar forumda yazılan konular benim başıma gelmedi (kasa ayrıklığı vb) cihaz kendisi yazılımını da güncelledi.

    Epey memnunum şu ana kadar ambilight gerçekten güzel bir teknolojiymiş

    Yeni alacaklara tavsiye ederim mevcut kullanıcılar da güzel günlerde kullansın
    Ben bu siteyi ne zamandır takip ediyorum hep karşıma şu RNNN denen herif çıkıyor,sanki babasında kalma va panel şirketi var öve öve bitiremiyor adam,koskoca lg philips gibi büyük markalar aptal ıps panel çıkarıyor bitek sen akıllısın va panel diye tutturmuş, önceli çoğu mesajına baktığımda iki resimler arası farkı atıp va panel övüp sonra rezil olmuştur ips panel daha iyi görüntü, odam üç taraftanda güneş alıyor gündüz kamera açısından kaynaklı tabiki perdenin yansıması hafif oldu öğlen sıcağında gelmiş bide demezmi ışık sızması bir halt anladığı yok televizyondan açık ve net söylüyorum ,milleti tutturmuş bi va panel başka kelime hafızası yok,manisada oturan varsa gelin misafirim olsun televizyonumu incelesin baksın, gece karanlıkta ben ışıkları kapatıp mis gibi filmimi izliyorsam bu benim için güzel televizypndur,gelipte bana 10-15 bin televizyonun va panelini övmesin çünkü salonumda yan yana izlemiyorum bir tek televizyon var daha iyisini alana kadar en iyisi izlediğimdir nokta, bu rnnn denen çakalda herşeye atlayıp yanıltmasın sizi
  • şu an vatanda 5150 gibi bir fiyat siz o fiyata nasıl aldınız.
  • 21.08.2019 tarihinde akşam 10 dan sonea vatanın sitesinde yüzde 15 indirim oldu, tavsiyem acele etmeyin ara ara böyle güzel indirimler denk geliyo her gün akşam 10 dan sonra takip edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam bende almayı düşünüyorum mümkünse internet bağlattığınızda detaylı bir video inceleme çekmeyi düşünür müsünüz?
    Şuan için tv nin 4k performansını deneyebildiniz mi takılmadan oynatabiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabiki internet gelsin ara yüzleriini internet dolaşımınıda çekicem, şuan televizyonda 101inci kanalda trt 4k var , günün bazı saati mehmetcik yada ertuğrul diye diziler var ama genellikle belgeseller ve inanın izlemesi muhteşem trt4k belgesel, bazen 1 saat izledikten sonra diğer hd kanallara geçince fark oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gardiyan45

    Tabiki internet gelsin ara yüzleriini internet dolaşımınıda çekicem, şuan televizyonda 101inci kanalda trt 4k var , günün bazı saati mehmetcik yada ertuğrul diye diziler var ama genellikle belgeseller ve inanın izlemesi muhteşem trt4k belgesel, bazen 1 saat izledikten sonra diğer hd kanallara geçince fark oluyor
    Trt4k performansının iyi olması önemli çünkü bazı tv lerde trt4k hiç çıkmıyormuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BiraZdan eve gidip bi kaç video çekmeyi düşünüyorum , yarın youtube koyduktan sonra buraya eklerim linki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun. Arızasız, sıkıntısız, güle güle kullanmanız dileğiyle.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • c_basher kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam videoları yükledim bakabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun.. Ben kanal geçişlerini Beğenmedim.. Zap yaparken insanı çileden çıkarır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gardiyan45

    Teşekkür ederim hocam videoları yükledim bakabilirsiniz
    Kanal geçişleri yavaş ama bu nerdeyse bütün tv lerde böyle.
    Ses biraz az gibi geldi belki videoda tam anlayamadım siz nasıl buldunuz ses yeterli mi?
    Trt4k yayın nasıl hocam açıkçası videoda yayının kalitesi tam belli olmuyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lene kullanıcısına yanıt
    Maalesef kanal geçişleri göründüğü gibi yavaş hocam,ama ben kablo tv uydu net bağlatıcam inşallah hd kutuda daha hızlıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gardiyan45 -- 31 Ağustos 2019; 18:24:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevruz84 kullanıcısına yanıt
    Sesi ortalara kadar gayet yeterli güçlü, sonlara kadar açamıyorum zaten , elbette ses sistemi kadar güçlü basları odayı inletmiyor ama bir televizyonda film izlerken yada müzik dinlerken ki sesi tatmin ediyor

    Trt 4k performansı gerçekten en sevdiğim yanı oldu sadece ülkemizde bildiğim kadarıyla trt4k var oda hep belgesel yok normal diziler koyuyorlar ara ara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gardiyan45 G kullanıcısına yanıt
    Sagemcom Yeni 4K Kutu(DT6142UHD /DIGITURK

    Bu kutuyu taktır.. Bana dua et.. Farkı gör.. Başka da bir şey demiyorum..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lene kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz kutu ne oluyor? Digitürke mi üye olcuam ne kadar maliyeti bana biraz bilgi verirmisiniz , interneti varmı kutuda nasıl merak ettim , bu arada netten araştirim bi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gardiyan45 G kullanıcısına yanıt
    İnternetten araştır.. Evet Digitürk Üyeliği.. Şiddetle tavsiye ediyorum.. Başka da bir şey demem.. Dua nı eksik etme yeter.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam hayırlı olsun.. Siyah ekran testi yaptınız mı? Işık sızması gibi unsurlar varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Öncelikle Evliliğiniz sonrasında da televizyonunuz hayırlı olsun.
    Ben de kısmetse 2 ay sonra evleneceğim. Malum 10 gündür baya bir tv araştırması yapıyorum fakat kafam allak bullak oldu.
    Birini alsak alt yazı problemi oluyomuş çözülmüyormuş, ötekini alsak sesi desteklemiyormuş. 100 hz almak için baya bir niyetlendim.
    Tam bu yeni tv yi gördüm bütün özellikleri bir araya toplamışlar dedim ki bir baktım 50HZ miş.

    Tv nin sahibi olarak size ve bilgisi olan arkadaşlara sormak istiyorum; 50 hz HDR10 ve 10+ sertifikalı olan bir tv yine de 100HZ'i aratır mı?

    samsung nu8000 çok istiyorum ama alt yazı lazım olucağı zaman problem yaşarsam çok pişman olurum. Bu yeni tv yi alabilirim ama onda da 50 Hz kafama takıldı. Ne yapmalıyım bilemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FNDR

    Merhaba Öncelikle Evliliğiniz sonrasında da televizyonunuz hayırlı olsun.
    Ben de kısmetse 2 ay sonra evleneceğim. Malum 10 gündür baya bir tv araştırması yapıyorum fakat kafam allak bullak oldu.
    Birini alsak alt yazı problemi oluyomuş çözülmüyormuş, ötekini alsak sesi desteklemiyormuş. 100 hz almak için baya bir niyetlendim.
    Tam bu yeni tv yi gördüm bütün özellikleri bir araya toplamışlar dedim ki bir baktım 50HZ miş.

    Tv nin sahibi olarak size ve bilgisi olan arkadaşlara sormak istiyorum; 50 hz HDR10 ve 10+ sertifikalı olan bir tv yine de 100HZ'i aratır mı?

    samsung nu8000 çok istiyorum ama alt yazı lazım olucağı zaman problem yaşarsam çok pişman olurum. Bu yeni tv yi alabilirim ama onda da 50 Hz kafama takıldı. Ne yapmalıyım bilemedim.
    Şu zamandan sonra tercihiniz kesinlikle 100hz olsun çok daha uzun ömürlü olur. Bu cihaz giriş seviyesi bir ürün, nu8000 üst seri cihazlardan biri. Eğer nu8000 seviyesine çıkacak bütçemiz varsa 55xf9005 e yönelin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.