Şimdi Ara

Philips 55PUS6581 Kullanıcı Deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
12
Favori
34.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Sadece Vatanbilgisayar tarafından satılan, 3 yönlü Amblight özelliğine sahip, multifunction kumandalı ve Android OS ile gelen Philips UHD TV incelememi ve görüşlerimi bu ürünü merak edenler için yazacağım.

    Öncellikle TV bir Android TV, yani Google Play mağazasından TV için özel desteğe sahip tüm APP'ler çalışmaktalar. Bu da size diğer OS'lara göre daha geniş bir imkan sunuyor.

    Fakat tahmin edeceğiniz üzere bu yüklemeler TV'nizi oldukça yorabiliyor, yavaşlatıyor. (Hızlı bir kapat aç işlemi ile (ort. 5sny sürüyor) rahatlatıyorsunuz)

    Üründe benim bildiğim 1.5GB ram mevcut ve 16GB dahili hafıza bulunuyor. Ram konusunda bir sıkıntı yaşatmıyor. Sonuçta bu ürün bir smartphone değil.

    Görüntü yenileme hızı ve Xbox One performansı olağan üstü. Asla asla bir sıkıntı yaşatmıyor. Zira HDMI girişleri bu alandaki en son donanıma sahip. Parlaklık ve netlik ile Philips diğer markalardan ayrılıyor.

    Netflix kumandaya entegre olarak geliyor, bu da benim bu TV'yi almamdaki 2 ana sebepten biriydi, artık TV izleme mantığını şahsım adına gereksiz ve çağdışı buluyorum, içeriğinizi siz kontrol etmelisiniz, Netflix'in açılması ve izlemeye başlamanız sadece 10sny sürüyor.

    4K görüntü gösterimi, USB'den 4k medya oynatımı muazzam. Bir saniyeliğine bile kasma yapmıyor. Ayrıca USB'lerden tüm formatları okuduğu gibi Türkçe altyazıda karakter problemi de bulunmuyor. Decoding'den Turkish seçip kapatıp açıyorsunuz ilk kurulumda.

    Gelelim kumandaya, aşağıda da gördüğünüz üzere bu ürünün kumandası diğer tüm Philips serilerinin üstünde. Metal bir çerçeveye sahip, klavyesi ve bir adet laptoplar gibi mouse touchpad'i bulunuyor. Ayrıca kumanda dahili mikforon ile arama yapabiliyor, içerik görüntülüyebiliyorsunuz.


    ---------------------------------------------------------------------------

    Tabiki hiç bir teknolojik ürünün mükemmel olmadığı gibi, bu üründe de geliştirilmesi gerekenler mevcut. Yukarıda yazdığım gibi android OS olması programlar arası geçişte yavaşlama yaşatıyor. hızlı bir restart ile çözüyorsunuz.

    Internet browser'ı malesef Chrome değil, sebebini çözemedim, android olmasına rağmen üstelik, güncelleme ile gelir diye düşünüyorum. Chrome olmadığı için gereksiz kasıyor, Explorer gibi.

    Kumandaki klavye tuşları bazen TV'nin kasması sebebiyle algılanmıyor. Bunun da sebebini merak ediyorum doğrusu, bir sonraki güncellemeyi bekliyorum şahsen. Şu anda 5.1 yüklü.

    Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

    Philips 55PUS6581 Kullanıcı Deneyimi
    Philips 55PUS6581 Kullanıcı Deneyimi
    Philips 55PUS6581 Kullanıcı Deneyimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Red Fox -- 16 Aralık 2016; 14:12:49 >







  • Cevap yazmayayım dedim ama tutamadım kendimi RNNN kusuruma bakma . Herşeyin en iyisi olacak, alınacak takıntısı hepimizde olabilir ama şu da var, cebimizdeki paranın miktarı. Ben alırken atıl olarak biriktirdiğim bir miktar doları hazır dolarda artmışken bozdurup aldım, 2600TL civarlarına geldi bana bu Philips 55PUS6581 modeli. Şimdi kalkıp 4500- 4800Tl bandındaki ürünlere bulaşmamamı en azından böyle açıklayabilirim size RNNN dostum. Param bu kadardı fazlasını da vermeyi düşünmüyordum. Ayrıca bu televizyonun diğer ürünlerden farkı var biri android oluşu diğeri ambilight oluşu (tercih meselesiydi benim için özellikle ambilight). Evde hue sistemimde vardı denk geldi aldım memnunum. Banding i falan görmüyorum bile öyle diyeyim size, o kadar takıntılı değilim açıkcası. Herşey cebimizdeki parayla ilintili sonuçta. Tamam herşeyin iyisini güzelini alalım , o zaman satalım Fiat Agea ları hepimiz az daha yüksek fiyatlı olan :) BMW, Mercedes lere binelim ama hepsi aynı işi yapıyor sonuçta, 4 kauçuk lastik ve kumaş yada deri koltukla seyahat ettiriyor sizi.
    Bu televizyonu satın alan kişilerin neden tercih ettiğini bilip bilmeden yerin dibine doğru eleştirmeye ne hakkınız var ki, bir kere yazın geçin, gezegeni mi kurtaracaksınız Philips markasından . Param buna yetti aldım, fiyatı uygundu aldım, 2000TL kar ettim vs diyorum kendi adıma.

    Siz tercih ettiyseniz ve memnun değilseniz satın Ürününüzü, yok zaten tercih etmediyseniz bizi bize bırakın lütfen. Bizde de göz var o testi yapanlar kadar göz var en azından kendi adıma söyleyeyim. İngilizcem de var, yurtdışı test sitelerini de okuyabiliyorum anlayabiliyorum.

    Eleştirdiniz, güzellik kattınız ama bence fazlası da böyle tepki verebilecek vatandaşlar, saçma polemikler doğuruyor. Ben kendi adıma size aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ediyorum. Sorun anlaşılmıştır sanırım, yeterli gelmiştir herkese.

    Kırılıp darılacağın bir yazı yazdıysam kusuruma bakma şimdiden , kesinlikle amacım bu değil. Sadece gözden kaçırdığın bir maddiyat meselesi de var seçim kriterleri içinde onu da belirtmek istedim.

    Saygı ve sevgilerimle.
    Barış.
  • Değerlendirme için teşekkürler. Fiyatı ve özellikleriyle dikkat çeken bir televizyondu ancak kullanıcı deneyimi de bir o kadar azdı. Panelinizin banding, ışık sızması, bulutlanma ve piksel hatalarına karşı testini yaptınız mı? Ayrıca 2160p 60fps.te video performansı nasıldır? IPS olduğu için düşük kontrastta ve ışıklı ortamda problem oluyor mu? Bu konularda da geri dönüşlerinizi bekliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monochromatic

    Değerlendirme için teşekkürler. Fiyatı ve özellikleriyle dikkat çeken bir televizyondu ancak kullanıcı deneyimi de bir o kadar azdı. Panelinizin banding, ışık sızması, bulutlanma ve piksel hatalarına karşı testini yaptınız mı? Ayrıca 2160p 60fps.te video performansı nasıldır? IPS olduğu için düşük kontrastta ve ışıklı ortamda problem oluyor mu? Bu konularda da geri dönüşlerinizi bekliyoruz.


    Bahsettiğiniz testleri nasıl yapacağımı açıklarsanız yapıp burada paylaşırım.

    Evet 4dk 60fps testlerini yaptım, performansta en ufak bir kusur yok. Performans 100/100.

    https://www.youtube.com/watch?v=iNJdPyoqt8U

    Bunun haricinde ışıklı ortamda kullanmıyorum TV'mi, amblight devamlı açık olduğu için ışık kaynaklarını kapatıyorum.

    Düşük kontrast'dan bahsiniz nedir?




  • Bütçe gereği 49PUS7101 veya 55PUS6581 arasında kaldım. Açtığınız konu imdadıma yetişir umarım. 7101 serisini neden tercih etmediniz veya 6581 tercih sebepleriniz neler?
    Teşekkürler
  • Chrome hiçbir Philips Android Tv'si ile gelmez.
    Alternatif olarak, bilinmeyen kaynaklar aktif edilip, UC BROWSER(daha stabil) apk olarka kurulup, kullanılabilir.

    Bilinmeyen kaynakların aktif edilebilmesi için, cihazın "son"(Kasım ayı) yazılım güncellemesinin olması gerekir.

    Detaylı bilgiler aktarılacaktır..

    ----
    @standalone; 7101, kasa olarak yarı yarıya daha ince, 10w daha fazla ses gücüne sahip(subwoofer) ve görüntü yazılımında ekstra olarak "philips premium color"ı kullanmakta. Başka hiçbir farkı yok.
    Philip premium color ile yüzde 10-15 civarı renk varkı oluşuyor, kırmızı tonajlarında ki renklerde bu durumu bariz şekilde görmek mümkün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scartor -- 16 Aralık 2016; 18:6:25 >
  • 6581 de 3 yönlü amblight, cok daha iyi bir kumanda ve daha iyi hdmi desteği mevcut. Bu sebeplerden dolayı 6581 aldim.



    Ses sistemi ile kullanıyorum. Tv lerin hoparlorune katlanamıyorum.
  • scartor kullanıcısına yanıt
    Neden böyle kesin bir yargı ile Chrome un gelmeyeceğini yazdınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Red Fox kullanıcısına yanıt
    Yargı değil, bilgi.

    Philips tv'ler de Android 4 ve 5 sürümlerinin hiçbirinde gelmedi şu ana kadar. Google'ın kendi yaptığı işletim sistemine, chrome tarayıcısını eklememesi garip.

    Ancak belirttiğim gibi 2016 serisi olan bu ve diğer cihazlara gelmeyecektir. Apk olarak kurulabilir.
    Darısı 2017 serisine diyelim.
  • The Red Fox kullanıcısına yanıt
    LED aydınlatmalı panellerin kontrast değerleri görece düşüktür, bu da aydınlık bir ortamda izleme zevkini düşürür. Kusur olarak adlandırılacak bir şey değildir, sadece izleme kalitesiyle alakalı bir durumdur.

    Vertical banding (dikey bantlanma) LED aydınlatmalı panellerde karşılaşılması muhtemel, sağ sol yönünde hareketli sahnelerde görülen birkaç cm kalınlığında dikey koyu renkli dikdörtgen gölgelerdir. Mesela futbol maçı izlerken belirebilir. Çok belli değilse kabul edilebilir olduğu görüşü hakim, ancak belirgin ise ürün değişimi/tamiri talep edilebilir. Aşağıda linkini verdiğim videoyu test amaçlı kullanabilirsin.

    https://www.youtube.com/watch?v=NxWeH-M3O6M

    Canlı/ölü/takılı piksel, ışık sızdırma ve bulutlanma ile alakalı bilgileri ve test yöntemlerini yine forumdan öğrenebilirsiniz.

    Neden 7101 değilde 6581 alındığını soranlar olmuş. Biz aldığımızda arada 700 TL'ye yakın fark vardı. Bu farka değip değmeyeceğinden emin değildik. Aşağıdaki linkten iki tv'yi de kıyaslayınca bize 6581 daha mantıklı geldi.

    http://www.displayspecifications.com/en/comparison/30aff6a

    Bizim televizyon da bugün gelecek. Servisin geldiği saatte hava henüz kararmamış olacak. Galiba bulutlanma var mı yok mu ancak akşam test edebilirim. Değerlendirmemi de yine bu başlık altına yazarım.

    Şuna inanıyorum ki teknoloji biraz da şans işi. Herkese televizyonu hayırlı olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: monochromatic

    LED aydınlatmalı panellerin kontrast değerleri görece düşüktür, bu da aydınlık bir ortamda izleme zevkini düşürür. Kusur olarak adlandırılacak bir şey değildir, sadece izleme kalitesiyle alakalı bir durumdur.

    Vertical banding (dikey bantlanma) LED aydınlatmalı panellerde karşılaşılması muhtemel, sağ sol yönünde hareketli sahnelerde görülen birkaç cm kalınlığında dikey koyu renkli dikdörtgen gölgelerdir. Mesela futbol maçı izlerken belirebilir. Çok belli değilse kabul edilebilir olduğu görüşü hakim, ancak belirgin ise ürün değişimi/tamiri talep edilebilir. Aşağıda linkini verdiğim videoyu test amaçlı kullanabilirsin.

    https://www.youtube.com/watch?v=NxWeH-M3O6M

    Canlı/ölü/takılı piksel, ışık sızdırma ve bulutlanma ile alakalı bilgileri ve test yöntemlerini yine forumdan öğrenebilirsiniz.

    Neden 7101 değilde 6581 alındığını soranlar olmuş. Biz aldığımızda arada 700 TL'ye yakın fark vardı. Bu farka değip değmeyeceğinden emin değildik. Aşağıdaki linkten iki tv'yi de kıyaslayınca bize 6581 daha mantıklı geldi.

    http://www.displayspecifications.com/en/comparison/30aff6a

    Bizim televizyon da bugün gelecek. Servisin geldiği saatte hava henüz kararmamış olacak. Galiba bulutlanma var mı yok mu ancak akşam test edebilirim. Değerlendirmemi de yine bu başlık altına yazarım.

    Şuna inanıyorum ki teknoloji biraz da şans işi. Herkese televizyonu hayırlı olsun.


    Dikey dortgenler var dediginiz gibi aşırı belirgin degiller. Hiç yapmayan tv var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayırlı olsun. Bende 55pus6501 / 12 aldım sizinki ile fark 3 taraflı Ambilight ve kumanda. Benim tv salı veya çarşamba gelecek cumaya anca kurulur. Biraz daha paylaşımda bulunursanız. Eğer çok aksi birşey olursa iptal ederim.



    Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeMaieju

    Hayırlı olsun. Bende 55pus6501 / 12 aldım sizinki ile fark 3 taraflı Ambilight ve kumanda. Benim tv salı veya çarşamba gelecek cumaya anca kurulur. Biraz daha paylaşımda bulunursanız. Eğer çok aksi birşey olursa iptal ederim.



    Şimdiden teşekkür ederim.

    Eğer panel kalitesi aynıysa şimdiden güle gule kullanın. Yalnız fiyat farki nedir bilmiyorum ama amblight ve kumanda farki için değer. Model yükseltmeyi öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 55pus6561 miş aldığım model, ezbere yazmışım . 3800 TL ye aldım. Karşılaştırma sitesinde en ufak ayrıntısına kadar aynı tek fark kumanda. Modeller arasınsaki farklar sırası ile 2 Ambilight -> 3 Ambilight - > kumanda.

    Umarım memnun kalırım yazılımdan görüntü konusunda şüphem yok.
  • Şu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

    Yurtdışı sıfır ama eski model JVC MX JD5 ( 5.1 DTS) müzik seti aldım. Bilgisayara bağlarken AUX dışında ses alamadım optikten. RCA felanda mümkün olmadığı için deneyemedim kablom da yok gerçi.

    Bu ses sistemini benim televizyona hoparlör seti olarak bağlamak mümkün mü ( AUX hariç. Bu şekilde 5 hoparlör çalışmıyor) Sanki sadece veri yollamak için tasarlanmış.



    Philips 55PUS6581 Kullanıcı Deneyimi

    Philips 55PUS6581 Kullanıcı Deneyimi




  • Çok teşekkürler. Bende bunda karar kıldım. Vatanda var sadece dediğiniz gibi ve 1-2 gün içinde indirim vs olrusa hemen alacağım.

    55KS8500 Samsung curved arasında kalmıştım ancak geçen ay telefon hediye kampanyası bitince çok da mantıklı gelmedi bana. Arada bi televizyon kadar daha fiyat farkı var.

    Umarım indirim vs olur da alırım hemen. Evde 32" Philips ambilightlı tv ye muhtaç kaldık. Maşallah 9.yılına girdi 1 kere servis yüzü görmedi. Kendime yemin ettim, bir şeyi philips üretiyorsa başkasına bakmayacağım diye. Evde 20 farklı ürün var philips marka :)
  • arkadaşlar ben de bu tv. yi almaya karar verdim.harici hdd takıp film izlerken altyazıyı tanımama ya da başka bir sorunla karşılaşan oldu mu.bir de maç izlerken banding sorunu var mı ?
  • https://youtu.be/TrTZ_KYqmRo

    philips tv ile ilgilenen yeni satın almak isteyen tv araştırması içinde olan arkadaşlar için amatörce bir tanıtım videosu yayınladım umarım faydalı olur.modelimiz:philips 49"pus6581

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6581 güncelleme geldi yükledim. fakat 6501 leke gelen güncellemede android 6.0 oluyor fakat 6581 güncellemesi 5.1 lolipop devam şimdilik sitesinde yakın zamanda gelecek diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de yakalaşık 3 aydır bu tv'yi kullanıyorum deneyimlerimi bu konu altında paylaşmak istedim.Ürünün artıları ve eksileriyle , mümkün olduğunca tarafsız kalmaya çalışarak devam edeceğim:

    OLUMLU ÖZELLİKLERİ:
    - Tv'nin en büyük artısı inanılmaz 4K kalitesi. Teknoloji marketlerdeki samsung, lg ve sony markalarala kıyasladığımda kesinlikle güzel gelmişti ancak eve gelince çok daha güzel olduğunu anladım. Youtube daki 4K videoları, trt 4K'yı, yabancı 4k kanalları ve usb 4K videoları sorunsuz gösteriyor.


    -Diğer artısı tabiki amblight özelliği.Film izlerken inanılmaz bir hava yaratıyor tüm salonda. Ayrıca arkadaşımda 49pus6561 modeli var(bu modelle çok büyük bir farkı yok) oda ps4 kullanıyor ve amblight süper bir efekt veriyor. Bunun dışında amblight özelliğini, sese göre ya da videonun akışına göre çalışmasını seçebiliyorsunuz.

    -Diğer bir artısı Android tv olması. Yakın zamanda yaptığım güncellemeyle android 6.01 versiyonuna yükseldi.Uygulamaları Google playden ya da philips marketten indirebiliyorsunuz.Google play den her uygulamayı indiremiyorsunuz ama istediğiniz her uygulamayı Pc den flashınıza atıp tv de kurabilirsiniz.büyük oyunları dahi rahatça çalıştırıyor.Philips marketinde ise çok fazla uygulama yok ama yine farklı uygulamalara denk gelebiliyorsunuz.
    Smart tv de forumlarda söylenenin aksine hızlı ve sorunsuz ancak sen 4 - 5 uygulama açıp hiç birinden çıkış yapmadan işine devam edersen doğal olarak kasma yapıyor.

    -Kanal geçişlerinden de bahsedelim. Kanal geçişleri genelde 2 saniye, nadir de olsa 3 saniye oluyor en fazla. Kesinlikle abartıldığı gibi bir kanal geçişini bekleme olmuyor. Bu süreler benim için eksi bir özellik değil ancak bir başkası için sıkıntı olabilir.Ne beklediğinize bağlı biraz.

    -Diğer artısı Kumandası. Kumanda çok şık tasarlanmış,mikrofon özelliğiyle arama yapabiliyorsunuz, tuşları çok rahat. yalnız onunda beğenmediğim kısımları var; tuşların boyutları biraz küçük, tuşların üzerindeki yazılar yeterince belirgin değil ve en önemlisi kumandanın arkasındaki klavye bazen takılabiliyor ve sonra birden bastığınız bütün harfler yazıyor.Bana bir kaçkez kumandanın algılamaması sorunu oldu, pilini çıkartmam gerkti.

    Tv de eksi diyebileceğim bir kusur olarak, Perfect Motion yada ismini tam olarak yazamadığım teknolojisi. onu açınca hareketli görüntülerde görüntüdeki nesnenin etrafında bulanıklaşmalar ve pikselleşmeler oluyor, kapatınca bir sorun olmuyor.Maç izlemiyorum ancak maç açtığım zaman hareketli görüntülerde dikey çizgilerin olduğu görülüyor.Bulutlanma , ışık sızması veya diğer sorunları teknik servis sorun olarak görmediğini duymuştum diğer arkadaşlardan. çünkü ben genelde film izliyorum ve filmlerde bu durumu fark etmek çok zor.o nedenle çok kurcalamadım bu sıkıntıyı.

    - Diğer bir eksi tarafı da Tv nin hd olmayan görüntüleri tam anlamıyla bir 4K tvden beklenen görüntüyle alakasız kötü göstermesi.Kaliteli görüntüde ne kadar iyiyse, kalitesiz görüntüde de bir o kadar başarısız.Adamlar sanki şunu diyor: bizim tv ile kalitesiz görüntü izlemeyin, gözünüz bozulur :D Eğer bir dsmart, digitürk, tvbu gibi şeyleriniz varsa bunu sıkıntı etmeyin ancak bunlar yoksa Tv nin kendi uydu alıcısıyla kullanacaksanız benim gibi, HD yayını olmayan kanallarda sizi tatmin etmez. Bilemiyorum bu kadar farkının olması belki de HD görüntüleri çok iyi göstermesi de olabilir :D

    - Diğer bir olumsuz özelliği Mkv dosyalarını oynatırken sıkıntı çıkartması, görüntüde yer yer bozulmalar yapıyor.bazı altyazılarda da Türkçe karakter sorunu yaşadım . sanırım diğer arkadaşlar böyle bir sıkıntı yaşamamışlar.Sıkıntı yaşamayanlar hangi ayarları menüden değiştirdiklerini yazarlarsa sevinirim.Android tv olmasının avantajını kullanarak mx player, vlc .. gibi uygulamalarla her videoyu açabiliyorsunuz ve altyazı sorunu olmuyor.

    - menüleri dolaşırken genelde takılma filan olmuyor, akıcı bir şekilde menülerde geziniyorsunuz.Tabi bazen takılmalar olabiliyor o durumda tepki vermesini beklemek gerekebiliyor yada en son çare olarak Tv yi kapatmak gerekebiliyor. ancak bunu çok nadir yaşıyorsunuz (Aman nazar değmesin :D)

    -Tv yi aldıktan sonra farkettiğim sonradan Tv yi bile iade etmek gibi kısa sürelik bir çelişki yaşamamma neden olan ,HDR özelliğinin olmayışı beni açıkçası üzdü biraz . görüntüye nasıl bir katkı sağladığını karşılaştıramadım ama 6561 modelinde olduğunu biliyorum. Fakat hdr özelliğini kullanan diğer philips modellerinin yorumlarına baktığımda inanılmaz bir görüntüsü olduğu söyleniyor. Kısmet :D

    Benim deneyimlerim bunlar alacak olanlara belki yardımcı olmuşumdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darknorrec -- 19 Nisan 2017; 10:55:0 >




  • 49pus7101 modeli hakkında bilginiz var mı nasıl tv? Parasını hakkediyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.