Şimdi Ara

Philips 46PFL9705 mi LG 47LW5500 mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İkisi de 3000 TL ama teknik açıdan pek bilmiyorum hangisi daha iyi diye.LG'i izleme şansım oldu ama Philips'i göremedim mağazada yoktu.Yardımcı olabilirseniz sevinirim



  • selam,kıyaslama yaptığınız iki modelden lw 5500 lg,nin iyi modellerinden ama 9705 philips,in en üst serisi ve bence fiyatı geçen senenin modeli olduğu için değerinin çok altında dolayısı ile aralarında kıyaslama olmaz philips ile ilgili alttaki linkten lg ile ilgili bu bölümdeki ana konu başlığından fikir edinebilirsiniz

    http://forum.donanimhaber.com/m_40820991/tm.htm
  • İki panelin 3D görüntüde çalışma prensibi birbirinden çok farklıdır. 46PFL9705 SG gözlüğü kullanan aktif bir 3D TV. 47LW5500 ise FPR teknolojisine sahip pasif panel kullanıyor.

    Şimdi bu ne demek açıklayayım.

    SG teknolojisinde gözlük ve TV arasında bir sinyal alışverişi durumu zorunlu olduğundan, gözlükler elektromanyetik dalga yayıyor ve bu dalga sayesinde TV ile bağlantı kuruyor. 60Hz 3D görüntü sağladığı için de bizim flicker dediğimiz ekran titremesi yoğun olarak algılanıyor. Yalnız elektronik bir sistem olduğundan izleme sırası çok sınırlı ve gözlük fiyatları pahalı olsa da doğalın üzerinde bir 3D performansı sunuyor.

    FPR teknolojisi ise tamamen pasif bir teknoloji olup, hem TV'ye, hem de gözlüğe eklenen polarize film sayesinde hiçbir sinyalizasyon olmadan direkt alıyor 3D görüntüyü. Bu sayede göz için sağlıklı bir 3D deneyimi sunuyor. Onun dışında aynı anda polarize gözlüklerin her iki camına da görüntü geldiği için 3D@120Hz bir görüntü alıyor ve bu şekilde flicker durumu oluşmuyor. Ayrıca TV ile sinyal alışverişi olmadığından bakış açısı genişliyor ve sağ-sol dengesinde crosstalk olmuyor.

    Philips'in de tıpkı LG gibi FPR panelli modelleri mevcut. Bu TV yerine onunla bir kıyaslama yapmanızı tavsiye ederim. Panel seçimi öznel bakış ister. Bizim verdiğimiz önerileri elbette önemseyin ama para verip, satın almadan evvel TV'yi kullanımınıza uygun olarak mutlaka deneyin. Bu forumda özellikle oyun performansı için konsolu alıp, denemeye gideni geçin, PC kasasını alıp, deneyen kullanıcılar bile mevcut. O yüzden hiç çekinmeyin ve mutlaka deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.