Şimdi Ara

Phenom II X4 965 ve FX6100 arasında kaldım.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anakart olarak Gigabyte 990XA-UD3'ü almayı düşünüyorum.

    işlemciler arasında 50 tl fark var, 965BE sanırım, (be olmayanı da varmış) 50 tl kar etmek için 965 almak mantıklı olur mu?

    FX6100'ü pek önermiyolar. Bunun sebebi çok kötü olması mı yoksa beklentileri karşılamaması mı ?

    bi de 965 140w cpu, anakartın destekleyip desteklemediğini öğrenemedim, 2 si sorun çıkartır mı ?



  • Phenom II X4 965 daha iyidirZaten stoklardan tükenmek üzere.Çoğu yerlerde kalmadı

    Edit:"-ler" eki kaldırıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xRay97 -- 1 Nisan 2012; 10:31:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKhan

    Anakart olarak Gigabyte 990XA-UD3'ü almayı düşünüyorum.

    işlemciler arasında 50 tl fark var, 965BE sanırım, (be olmayanı da varmış) 50 tl kar etmek için 965 almak mantıklı olur mu?

    FX6100'ü pek önermiyolar. Bunun sebebi çok kötü olması mı yoksa beklentileri karşılamaması mı ?

    bi de 965 140w cpu, anakartın destekleyip desteklemediğini öğrenemedim, 2 si sorun çıkartır mı ?


    Fx6100 beklenen performansı vermedi için pek fazla tercih edilmeyen bir işlemci
  • sorularınla çok güzel noktalara değinmişsin,kaç ay olduğunu bilmiyorum aylarca,ürün,sistem,f/p,ileriye dönük upgrade ve daha aklıma gelmeyen onlarca değerlendirme yaparak karar kıldığım sistemimi bugün sonunda aldım. ürünler gelince test edip f/p değerlendirmemide burda paylaşcam. şimdi tek tek cevaplayalım sorularını.

    öncelikle bu sistem için bütçeni, sistemi nekadar sürede upgrade etmek istediğini (3ay,1yıl,9yıl :) örn) ve hangi amaçlar için kullancaksın (oyun,ofis,grafik vs) bunlarıda sorayım..

    almayı düşündüğün anakart,benimde herzaman listemin başında oldu,tam bir f/p canavarı.ileriye dönük destekleri saymakla bitmiyor. bir diğer seçenek bu ürünün yerini alabilecek Gigabyte GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1) modeli. eğer 16GB ram yeter, onboard ekran kartı olsun diyorsan,veya Crossfire yapmıycam PCI-E 16X DDR5 ekran kartı bana yeter ve Fx veya Phenom bana yeter Fx2'yi desteklemesi önemli değil dersen,aralarında 100TL fark var. tabi bu sistemi ne amaçla kullandığına ve upgrade zamanına göre bu anakart seni vezirde yapabilir rezilde. dediğim gibi kullanım amacı ilk sırada geliyor sistem toplarken. ben sonuç olarak ürünleri garantili temiz ikinci el almaktan yana kullandım,böylelikle ürünlerim hem isteğimin üst segmentini yakaladı hem garantili oldu. bütçemden dolayı ürünlerin sıfırını asla alamazdım

    (aldığım ürünler

    AMD FX 6100 6 ÇEKİRDEK İŞLEMCİ 3.3 GHZ 14 MB CACHE 32 NM 10.12.2011 VATAN FATURALI - sıfır 335 TL (vatan indirimsiz)

    ASUS M5A99X/SB950 AM3+ DDR3 2133 MHZ ANAKART SATA 3----19.12.2011 VATAN FATURALI - sıfır 360 TL (vatan indirimsiz)

    GSKILL RIPJAWS GAMİNG SERİES 2X4 GB 1600 MHZ CL9 KİT - sıfır 114 TL

    toplam : 809 TL (bu bilgileri benim yöntemimi değerlendirmek için kullanabilesin diye yazıyorum,zira benim sistemim kargo vs dahil 523Tlye geldi.

    içim rahatmı kesinlikle rahat,çünkü en başta yeni mimarinin nimetleri olcak elimde,32nm daha az ısı,daha stabil,daha yeni teknoloji. yeni teknolojinin getirisini asla göz ardı etmeyin,milyar dolarlarla bu ürünler üretiliyor basit bişey değil bu, kimse kendini riske atmaz ticarette.heleki böyle firmalar daha kötü bişey yaparak kendi iplerini çekmezler,zira amd'de çok eleştriliyor performans açısından,çünkü amd'ciler biliyoruzki inteli geçecek gücümüz var neden herşeyimizi ortaya koyup i7 3950x i geçen işlemcimiz yok diyoruz. haklıyızda . ama dengeler var, intel ve amd arasındaki dengeler, sanmamalıyızki bunlar danışıklı döğüş yapmıyorlar, illaki var, bu sayılı firmalar piyasayı belirliyor sonuçta. neyse konuyu dağıtmayalım. yeni nesil herzaman "yeni" dir ve yeni olanın artısı mutlaka vardır.!!

    965BE ve 965 versiyonlarından seçim yapılcaksa tabiki 50tl görülmeden BE alınmalı. ilerde sisteminizin gücü yetmezse overlock potansiyeli ile performans artırarak bi süre daha idare edebilirsiniz,elden çıkarırken daha çabuk satılır,daha çok rağbet görür 965'e göre.

    gel gelelim Fx6100 serisine : Önerilmemesinin nedeni kesinlikle kötü olması değildir, tek sebebi 2012 amd'cilerin beklentilerinin altında kalmasıdır,bu beklentilere yukarda değindim. bu yüzden pek fark görülmeyen 965BE tavsiye edilmeye devam ediliyor,oysaki çok önemli noktalar atlanıyor, yeni teknoloji dedikya 32nm olması enbaşta overclock yaptığınızda size daha az ısınmayla daha iyi stabilite verecektir.ikincisi önbellek, önbellek nekadar önemli diye sorduğumuzda kimin için önemli değildir diyorum kendi kendime. çünkü hiçbirimiz tek işlem yapmıyoruz sistemde, elimizden geliyorsa aynı anda bir çok işlem yapıyoruz. buda demektirki "nekadar cache bellek okadar çoklu işlem" bilgisinden yola çıkarak Fx-6100'ün 14mb cache'si ile 965BE'nin 7mb cache'sinden iki kat fazla olduğudur ve size iki kat daha fazla çalışma alanı sunacaktır. "Sırf bunun için bile Fx-6100 alınır" (bence). ha şimdi sizin beklentiniz nedir diye düşünelim şimdi, ki ben öyle yaptım ve araştırmalarım sonucu fazlasıyla karşılıycağnı görerek bilinçli olarak aldım Fx-6100'ü.

    çok alakasız olabilir ama bi örnek vermek istiyorum. araba piyasasını bilmeyenimiz yoktur. birzamanlar 1995-1998 kasa Toyota Corolla araba modelleri okadar çok tutulduki 2004'e kadar çıkan modeller piyasada para etmedi. oysaki 2003 model Toyota Corolla 1996 modelden daha donanımlı, daha az yakıt tüketimli ve çevre dostuydu. biz modelleri küçük farlı büyük farlı olarak ayırdık ve çoğunluğun hoşuna giden modeli tuttuk,buda seçmeli ürünlerde insan psikolojisinin yatkın olduğu modeli 1995-1998 model yaptı. yani bilimsel ve teknolojik olarak daha iyi olan 2003e kadar olan modelleri seçmedik kullanıcı olarak.

    işlemci seçimindede bu şekilde bir kanı var, bekleneni göremeyince kullanıcı alışkın olduğuna devam ediyor,oysaki yeni teknolojiyi kullansa "ileride" daha iyi perfomans alacak ürününden. nasıl daha iyi performans, örneğin windows 8 de %10-15 daha yüksek performans vercek Fx serisi işlemciler. peki 965 BE ne olacak windows 8e göre eski teknoloji kalarak Fx'in gerisine düşecek...

    bence burda sistemimizi belirlerken ileriye dönüklük çok önemli bir rol oynuyor, mantıklı bi şekilde bakıp artılarını görebilen hiçbi insan eski teknolojiyi istemez. ben aldım çünkü biliyorumki bu 32nm,14mb cache, yeni mimari ürün. ve 6 çekirdekli bir işlemci. şimdi 1055T veya 1090T alırız ozaman diyenler olcaktır. bunlar tamamen benim düşüncelerim kimse katılmak zorunda değil ama benim düşüncem daha pahalı olan 1090T yeni mimari varken artık popülaritesini kaybetmişitir. evet performans var ama fiyat'tan kaybediyor...

    hadi birde Fx'in performansıyla karşılaştıralım x6'ları. en başta şunu düşünelim x6 mimarisini aşmadan ileriye dönük plan yapmadan yeni mimari oluşturulmaz. illaki eskisinin üstüne birşeyler konulur. buda demek oluyorki yarın win8'de veya bir güncellemeyle Fx serisini i5 i7lerle yarıştırma çabası içinde olursa amd ozaman nedemek istediğim daha iyi anlaşılır sanırım. neden böyle birşey dedim onuda açıklıyım, bu tür büyük firmaların illaki B planı vardır ve olmalıdırda, her seride zamanı geldiğinde B planlarını kullanabilmek için şuan kullanıcılara açmadıkları kapılar vardır üürnlerinde. örneğin ürün piyasaya çıkıyor, alıyoruz, işlemci destek listesi vasat, sonra satış politikalarına göre ve diğer bileşenlerin piyasa durumuna göre bir bios güncellemesiyle o ürünün destek listesini kabartıp kullanıcıları mıknatısla çeker gibi ürüne çekiyorlar ve o ürün biostan sonra daha fazla verimli oluyor,veya bir işlemci daha yüksek hızlarda bellek mimarisi destekliyor yada işlemcinin ısınma problami çözülüyor (zira ısınma problemi 2000'lerde kaldı :) amd için, çok ısınıyor diyen iyi bir fan taksın diyebiliriz )

    seçtiğiniz anakart veya GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1) veya Asus P599X-EVO anakartların 965 - 965 BE - Fx-6100'ü evet,çalıştırabilir desteği vardır.

    İşlemci destek listelerine bakarak hangi işlemcileri destekleyip desteklemediğini görebilirsin;

    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3901 - Socket AM3+ - AMD 990X - GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)

    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3817 - Socket AM3+ - AMD 880G - GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1)

    kısaca özetlersem, fx yeni teknolojidir,beklentileri karşılamadı diye almamak mantıksızlık olur, çünkü phenomlara fark attığı testlerde,yavaş kaldığı testlerde mevcut. bu açıdan bakınca athlon x2'nin fxi geçtiği bi test bile var. onun için genele bak, getirilerine bak, f/p'ına bak ve fx al derim. zira fiyat olarak çok az bi fark var aralarında (ikinci el üründe) ha Fx2'de alabilirsin ozaman 4-5 ay belki 8-9ay daha beklemek zorunda kalırsın. seçim sana kalmış,benim tercihim Fx-6100'den yana oldu,ürün bugün gelcek test ettiğimde görüşlerimi tekrar bildiririm

    görüş ve önerilerim bana aittir, katılmayabilirsiniz, saygı duyarım. herkeze iyi forumlar dilerim
  • Valla eline sağlık abi çok güzel açıklamıssın ayrıca bende yakın bir zamanda bilgisayar toplamayı dusnuyorum , ürünü test ettigin zaman burda bizimle paylaşırsan sevinirim . Ayrıca Kasanın ozelliklerini de yazarsan güzel olur
  • teşekkür ederim kardeşim, umarım işine yarar. yarın kurulumu yapıp birkaç test yapcam, Fx düşünen arkadaşlara faydası olması için paylaşırım mutlaka.(zira ben çok aradım kişisel testler çok azdı net'te)

    kasa özellikleri şu şekilde,

    AMD FX 6100 6 ÇEKİRDEK İŞLEMCİ 3.3/3.9 GHZ 14 MB CACHE 32 NM
    ASUS M5A99X/SB950 AM3+ DDR3 2133 MHZ ANAKART SATA 3
    GSKILL RIPJAWS GAMİNG SERİES 2X4 GB 1600 MHZ CL9 KİT
    SAPPHIRE HD5770 1 GB 128 bit
    Western Digital 1 TB Green Power HDD
    Snopy Atx kasa + Xilence 350W PSU
    Lite-on Dvd-rw

    Psu'yu hesapladım rahatlıkla yetiyor. işlemciyi turboya yada overlock'a alıncada yetcekmi diye bakcam, testten sonra yazarım :))

    aklınıza takılan bişey olursa sorun arkadaşlar,bilgi paylaşmak güzeldir.
  • 6100
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rock_solid77

    teşekkür ederim kardeşim, umarım işine yarar. yarın kurulumu yapıp birkaç test yapcam, Fx düşünen arkadaşlara faydası olması için paylaşırım mutlaka.(zira ben çok aradım kişisel testler çok azdı net'te)

    kasa özellikleri şu şekilde,

    AMD FX 6100 6 ÇEKİRDEK İŞLEMCİ 3.3/3.9 GHZ 14 MB CACHE 32 NM
    ASUS M5A99X/SB950 AM3+ DDR3 2133 MHZ ANAKART SATA 3
    GSKILL RIPJAWS GAMİNG SERİES 2X4 GB 1600 MHZ CL9 KİT
    SAPPHIRE HD5770 1 GB 128 bit
    Western Digital 1 TB Green Power HDD
    Snopy Atx kasa + Xilence 350W PSU
    Lite-on Dvd-rw

    Psu'yu hesapladım rahatlıkla yetiyor. işlemciyi turboya yada overlock'a alıncada yetcekmi diye bakcam, testten sonra yazarım :))

    aklınıza takılan bişey olursa sorun arkadaşlar,bilgi paylaşmak güzeldir.

    hocam senin herşey güzel de, harddisk işi bozuyo gibi biraz.

    green power diskkler değişken dönüş hızına sahipler, ekonomi için hızını düşürebiliyor, 7200 rpm'lik diskler gibi performans vermeyebilir. yapacağın testleri de etkileyebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SPaCeLoRD

    quote:

    Orijinalden alıntı: rock_solid77

    teşekkür ederim kardeşim, umarım işine yarar. yarın kurulumu yapıp birkaç test yapcam, Fx düşünen arkadaşlara faydası olması için paylaşırım mutlaka.(zira ben çok aradım kişisel testler çok azdı net'te)

    kasa özellikleri şu şekilde,

    AMD FX 6100 6 ÇEKİRDEK İŞLEMCİ 3.3/3.9 GHZ 14 MB CACHE 32 NM
    ASUS M5A99X/SB950 AM3+ DDR3 2133 MHZ ANAKART SATA 3
    GSKILL RIPJAWS GAMİNG SERİES 2X4 GB 1600 MHZ CL9 KİT
    SAPPHIRE HD5770 1 GB 128 bit
    Western Digital 1 TB Green Power HDD
    Snopy Atx kasa + Xilence 350W PSU
    Lite-on Dvd-rw

    Psu'yu hesapladım rahatlıkla yetiyor. işlemciyi turboya yada overlock'a alıncada yetcekmi diye bakcam, testten sonra yazarım :))

    aklınıza takılan bişey olursa sorun arkadaşlar,bilgi paylaşmak güzeldir.

    hocam senin herşey güzel de, harddisk işi bozuyo gibi biraz.

    green power diskkler değişken dönüş hızına sahipler, ekonomi için hızını düşürebiliyor, 7200 rpm'lik diskler gibi performans vermeyebilir. yapacağın testleri de etkileyebilir.

    kesnlikle haklısın kardeşim. bütçe ssd'ye yetmedi, bu şekilde idare etmek zorundayım bisüre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rock_solid77



    sorularınla çok güzel noktalara değinmişsin,kaç ay olduğunu bilmiyorum aylarca,ürün,sistem,f/p,ileriye dönük upgrade ve daha aklıma gelmeyen onlarca değerlendirme yaparak karar kıldığım sistemimi bugün sonunda aldım. ürünler gelince test edip f/p değerlendirmemide burda paylaşcam. şimdi tek tek cevaplayalım sorularını.

    öncelikle bu sistem için bütçeni, sistemi nekadar sürede upgrade etmek istediğini (3ay,1yıl,9yıl :) örn) ve hangi amaçlar için kullancaksın (oyun,ofis,grafik vs) bunlarıda sorayım..

    almayı düşündüğün anakart,benimde herzaman listemin başında oldu,tam bir f/p canavarı.ileriye dönük destekleri saymakla bitmiyor. bir diğer seçenek bu ürünün yerini alabilecek Gigabyte GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1) modeli. eğer 16GB ram yeter, onboard ekran kartı olsun diyorsan,veya Crossfire yapmıycam PCI-E 16X DDR5 ekran kartı bana yeter ve Fx veya Phenom bana yeter Fx2'yi desteklemesi önemli değil dersen,aralarında 100TL fark var. tabi bu sistemi ne amaçla kullandığına ve upgrade zamanına göre bu anakart seni vezirde yapabilir rezilde. dediğim gibi kullanım amacı ilk sırada geliyor sistem toplarken. ben sonuç olarak ürünleri garantili temiz ikinci el almaktan yana kullandım,böylelikle ürünlerim hem isteğimin üst segmentini yakaladı hem garantili oldu. bütçemden dolayı ürünlerin sıfırını asla alamazdım

    (aldığım ürünler

    AMD FX 6100 6 ÇEKİRDEK İŞLEMCİ 3.3 GHZ 14 MB CACHE 32 NM 10.12.2011 VATAN FATURALI - sıfır 335 TL (vatan indirimsiz)

    ASUS M5A99X/SB950 AM3+ DDR3 2133 MHZ ANAKART SATA 3----19.12.2011 VATAN FATURALI - sıfır 360 TL (vatan indirimsiz)

    GSKILL RIPJAWS GAMİNG SERİES 2X4 GB 1600 MHZ CL9 KİT - sıfır 114 TL

    toplam : 809 TL (bu bilgileri benim yöntemimi değerlendirmek için kullanabilesin diye yazıyorum,zira benim sistemim kargo vs dahil 523Tlye geldi.

    içim rahatmı kesinlikle rahat,çünkü en başta yeni mimarinin nimetleri olcak elimde,32nm daha az ısı,daha stabil,daha yeni teknoloji. yeni teknolojinin getirisini asla göz ardı etmeyin,milyar dolarlarla bu ürünler üretiliyor basit bişey değil bu, kimse kendini riske atmaz ticarette.heleki böyle firmalar daha kötü bişey yaparak kendi iplerini çekmezler,zira amd'de çok eleştriliyor performans açısından,çünkü amd'ciler biliyoruzki inteli geçecek gücümüz var neden herşeyimizi ortaya koyup i7 3950x i geçen işlemcimiz yok diyoruz. haklıyızda . ama dengeler var, intel ve amd arasındaki dengeler, sanmamalıyızki bunlar danışıklı döğüş yapmıyorlar, illaki var, bu sayılı firmalar piyasayı belirliyor sonuçta. neyse konuyu dağıtmayalım. yeni nesil herzaman "yeni" dir ve yeni olanın artısı mutlaka vardır.!!

    965BE ve 965 versiyonlarından seçim yapılcaksa tabiki 50tl görülmeden BE alınmalı. ilerde sisteminizin gücü yetmezse overlock potansiyeli ile performans artırarak bi süre daha idare edebilirsiniz,elden çıkarırken daha çabuk satılır,daha çok rağbet görür 965'e göre.

    gel gelelim Fx6100 serisine : Önerilmemesinin nedeni kesinlikle kötü olması değildir, tek sebebi 2012 amd'cilerin beklentilerinin altında kalmasıdır,bu beklentilere yukarda değindim. bu yüzden pek fark görülmeyen 965BE tavsiye edilmeye devam ediliyor,oysaki çok önemli noktalar atlanıyor, yeni teknoloji dedikya 32nm olması enbaşta overclock yaptığınızda size daha az ısınmayla daha iyi stabilite verecektir.ikincisi önbellek, önbellek nekadar önemli diye sorduğumuzda kimin için önemli değildir diyorum kendi kendime. çünkü hiçbirimiz tek işlem yapmıyoruz sistemde, elimizden geliyorsa aynı anda bir çok işlem yapıyoruz. buda demektirki "nekadar cache bellek okadar çoklu işlem" bilgisinden yola çıkarak Fx-6100'ün 14mb cache'si ile 965BE'nin 7mb cache'sinden iki kat fazla olduğudur ve size iki kat daha fazla çalışma alanı sunacaktır. "Sırf bunun için bile Fx-6100 alınır" (bence). ha şimdi sizin beklentiniz nedir diye düşünelim şimdi, ki ben öyle yaptım ve araştırmalarım sonucu fazlasıyla karşılıycağnı görerek bilinçli olarak aldım Fx-6100'ü.

    çok alakasız olabilir ama bi örnek vermek istiyorum. araba piyasasını bilmeyenimiz yoktur. birzamanlar 1995-1998 kasa Toyota Corolla araba modelleri okadar çok tutulduki 2004'e kadar çıkan modeller piyasada para etmedi. oysaki 2003 model Toyota Corolla 1996 modelden daha donanımlı, daha az yakıt tüketimli ve çevre dostuydu. biz modelleri küçük farlı büyük farlı olarak ayırdık ve çoğunluğun hoşuna giden modeli tuttuk,buda seçmeli ürünlerde insan psikolojisinin yatkın olduğu modeli 1995-1998 model yaptı. yani bilimsel ve teknolojik olarak daha iyi olan 2003e kadar olan modelleri seçmedik kullanıcı olarak.

    işlemci seçimindede bu şekilde bir kanı var, bekleneni göremeyince kullanıcı alışkın olduğuna devam ediyor,oysaki yeni teknolojiyi kullansa "ileride" daha iyi perfomans alacak ürününden. nasıl daha iyi performans, örneğin windows 8 de %10-15 daha yüksek performans vercek Fx serisi işlemciler. peki 965 BE ne olacak windows 8e göre eski teknoloji kalarak Fx'in gerisine düşecek...

    bence burda sistemimizi belirlerken ileriye dönüklük çok önemli bir rol oynuyor, mantıklı bi şekilde bakıp artılarını görebilen hiçbi insan eski teknolojiyi istemez. ben aldım çünkü biliyorumki bu 32nm,14mb cache, yeni mimari ürün. ve 6 çekirdekli bir işlemci. şimdi 1055T veya 1090T alırız ozaman diyenler olcaktır. bunlar tamamen benim düşüncelerim kimse katılmak zorunda değil ama benim düşüncem daha pahalı olan 1090T yeni mimari varken artık popülaritesini kaybetmişitir. evet performans var ama fiyat'tan kaybediyor...

    hadi birde Fx'in performansıyla karşılaştıralım x6'ları. en başta şunu düşünelim x6 mimarisini aşmadan ileriye dönük plan yapmadan yeni mimari oluşturulmaz. illaki eskisinin üstüne birşeyler konulur. buda demek oluyorki yarın win8'de veya bir güncellemeyle Fx serisini i5 i7lerle yarıştırma çabası içinde olursa amd ozaman nedemek istediğim daha iyi anlaşılır sanırım. neden böyle birşey dedim onuda açıklıyım, bu tür büyük firmaların illaki B planı vardır ve olmalıdırda, her seride zamanı geldiğinde B planlarını kullanabilmek için şuan kullanıcılara açmadıkları kapılar vardır üürnlerinde. örneğin ürün piyasaya çıkıyor, alıyoruz, işlemci destek listesi vasat, sonra satış politikalarına göre ve diğer bileşenlerin piyasa durumuna göre bir bios güncellemesiyle o ürünün destek listesini kabartıp kullanıcıları mıknatısla çeker gibi ürüne çekiyorlar ve o ürün biostan sonra daha fazla verimli oluyor,veya bir işlemci daha yüksek hızlarda bellek mimarisi destekliyor yada işlemcinin ısınma problami çözülüyor (zira ısınma problemi 2000'lerde kaldı :) amd için, çok ısınıyor diyen iyi bir fan taksın diyebiliriz )

    seçtiğiniz anakart veya GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1) veya Asus P599X-EVO anakartların 965 - 965 BE - Fx-6100'ü evet,çalıştırabilir desteği vardır.

    İşlemci destek listelerine bakarak hangi işlemcileri destekleyip desteklemediğini görebilirsin;

    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3901 - Socket AM3+ - AMD 990X - GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)

    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3817 - Socket AM3+ - AMD 880G - GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1)

    kısaca özetlersem, fx yeni teknolojidir,beklentileri karşılamadı diye almamak mantıksızlık olur, çünkü phenomlara fark attığı testlerde,yavaş kaldığı testlerde mevcut. bu açıdan bakınca athlon x2'nin fxi geçtiği bi test bile var. onun için genele bak, getirilerine bak, f/p'ına bak ve fx al derim. zira fiyat olarak çok az bi fark var aralarında (ikinci el üründe) ha Fx2'de alabilirsin ozaman 4-5 ay belki 8-9ay daha beklemek zorunda kalırsın. seçim sana kalmış,benim tercihim Fx-6100'den yana oldu,ürün bugün gelcek test ettiğimde görüşlerimi tekrar bildiririm

    görüş ve önerilerim bana aittir, katılmayabilirsiniz, saygı duyarım. herkeze iyi forumlar dilerim

    Bu güne kadar FX işlemcilerle ilgili epey yorum okudum. Ama bu yorum en mükemmeliydi. FX 6100 ve AMD M599X Evoyu bende 5 gün nce sipariş etmiştim. Sizin yorumlarınızla ne kadar doğru bir tercih yaptığımı şimdi anlıyorum. Ev kullanıcısı olarak (Oyun, film izleme, müzik dinleme, internette sörf v.s) kesinlikle amd tercih ediyorum. Ama ticari düzeyde bir sistem toplasaydım kesinlikle intel alırdım.
  • X4 965 al derim.
  • Kısa ve öz açıklıyım;

    Eğer profesyonel overclock yapacaksan veya mühendislik, çizim işleriyle uğraşacaksan fx6100 al.

    Oyun bilgisayarı alıyorsan ve ilerde az birşey (4ghz) overclock yapsam yeter diyorsan x4 965 al.

    Bu söylediğimi benchmark sonuçlarını incelersen daha iyi anlarsın.

    Asıl önerim bitçeni 200tl daha arttırıp i5 2500k almak. Tam bir geleceğe yönelik f/p oyun bilgisayarı işlemcisi. 5ghz overclock oluyor.
  • fx6100 hakkında bir bilgiye sahip değilim ama bir arkadaşım x4 kullanıyor. Özellikle oyun için almıştı ve gayet memnun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timuti05

    quote:

    Orijinalden alıntı: rock_solid77



    sorularınla çok güzel noktalara değinmişsin,kaç ay olduğunu bilmiyorum aylarca,ürün,sistem,f/p,ileriye dönük upgrade ve daha aklıma gelmeyen onlarca değerlendirme yaparak karar kıldığım sistemimi bugün sonunda aldım. ürünler gelince test edip f/p değerlendirmemide burda paylaşcam. şimdi tek tek cevaplayalım sorularını.

    öncelikle bu sistem için bütçeni, sistemi nekadar sürede upgrade etmek istediğini (3ay,1yıl,9yıl :) örn) ve hangi amaçlar için kullancaksın (oyun,ofis,grafik vs) bunlarıda sorayım..

    almayı düşündüğün anakart,benimde herzaman listemin başında oldu,tam bir f/p canavarı.ileriye dönük destekleri saymakla bitmiyor. bir diğer seçenek bu ürünün yerini alabilecek Gigabyte GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1) modeli. eğer 16GB ram yeter, onboard ekran kartı olsun diyorsan,veya Crossfire yapmıycam PCI-E 16X DDR5 ekran kartı bana yeter ve Fx veya Phenom bana yeter Fx2'yi desteklemesi önemli değil dersen,aralarında 100TL fark var. tabi bu sistemi ne amaçla kullandığına ve upgrade zamanına göre bu anakart seni vezirde yapabilir rezilde. dediğim gibi kullanım amacı ilk sırada geliyor sistem toplarken. ben sonuç olarak ürünleri garantili temiz ikinci el almaktan yana kullandım,böylelikle ürünlerim hem isteğimin üst segmentini yakaladı hem garantili oldu. bütçemden dolayı ürünlerin sıfırını asla alamazdım

    (aldığım ürünler

    AMD FX 6100 6 ÇEKİRDEK İŞLEMCİ 3.3 GHZ 14 MB CACHE 32 NM 10.12.2011 VATAN FATURALI - sıfır 335 TL (vatan indirimsiz)

    ASUS M5A99X/SB950 AM3+ DDR3 2133 MHZ ANAKART SATA 3----19.12.2011 VATAN FATURALI - sıfır 360 TL (vatan indirimsiz)

    GSKILL RIPJAWS GAMİNG SERİES 2X4 GB 1600 MHZ CL9 KİT - sıfır 114 TL

    toplam : 809 TL (bu bilgileri benim yöntemimi değerlendirmek için kullanabilesin diye yazıyorum,zira benim sistemim kargo vs dahil 523Tlye geldi.

    içim rahatmı kesinlikle rahat,çünkü en başta yeni mimarinin nimetleri olcak elimde,32nm daha az ısı,daha stabil,daha yeni teknoloji. yeni teknolojinin getirisini asla göz ardı etmeyin,milyar dolarlarla bu ürünler üretiliyor basit bişey değil bu, kimse kendini riske atmaz ticarette.heleki böyle firmalar daha kötü bişey yaparak kendi iplerini çekmezler,zira amd'de çok eleştriliyor performans açısından,çünkü amd'ciler biliyoruzki inteli geçecek gücümüz var neden herşeyimizi ortaya koyup i7 3950x i geçen işlemcimiz yok diyoruz. haklıyızda . ama dengeler var, intel ve amd arasındaki dengeler, sanmamalıyızki bunlar danışıklı döğüş yapmıyorlar, illaki var, bu sayılı firmalar piyasayı belirliyor sonuçta. neyse konuyu dağıtmayalım. yeni nesil herzaman "yeni" dir ve yeni olanın artısı mutlaka vardır.!!

    965BE ve 965 versiyonlarından seçim yapılcaksa tabiki 50tl görülmeden BE alınmalı. ilerde sisteminizin gücü yetmezse overlock potansiyeli ile performans artırarak bi süre daha idare edebilirsiniz,elden çıkarırken daha çabuk satılır,daha çok rağbet görür 965'e göre.

    gel gelelim Fx6100 serisine : Önerilmemesinin nedeni kesinlikle kötü olması değildir, tek sebebi 2012 amd'cilerin beklentilerinin altında kalmasıdır,bu beklentilere yukarda değindim. bu yüzden pek fark görülmeyen 965BE tavsiye edilmeye devam ediliyor,oysaki çok önemli noktalar atlanıyor, yeni teknoloji dedikya 32nm olması enbaşta overclock yaptığınızda size daha az ısınmayla daha iyi stabilite verecektir.ikincisi önbellek, önbellek nekadar önemli diye sorduğumuzda kimin için önemli değildir diyorum kendi kendime. çünkü hiçbirimiz tek işlem yapmıyoruz sistemde, elimizden geliyorsa aynı anda bir çok işlem yapıyoruz. buda demektirki "nekadar cache bellek okadar çoklu işlem" bilgisinden yola çıkarak Fx-6100'ün 14mb cache'si ile 965BE'nin 7mb cache'sinden iki kat fazla olduğudur ve size iki kat daha fazla çalışma alanı sunacaktır. "Sırf bunun için bile Fx-6100 alınır" (bence). ha şimdi sizin beklentiniz nedir diye düşünelim şimdi, ki ben öyle yaptım ve araştırmalarım sonucu fazlasıyla karşılıycağnı görerek bilinçli olarak aldım Fx-6100'ü.

    çok alakasız olabilir ama bi örnek vermek istiyorum. araba piyasasını bilmeyenimiz yoktur. birzamanlar 1995-1998 kasa Toyota Corolla araba modelleri okadar çok tutulduki 2004'e kadar çıkan modeller piyasada para etmedi. oysaki 2003 model Toyota Corolla 1996 modelden daha donanımlı, daha az yakıt tüketimli ve çevre dostuydu. biz modelleri küçük farlı büyük farlı olarak ayırdık ve çoğunluğun hoşuna giden modeli tuttuk,buda seçmeli ürünlerde insan psikolojisinin yatkın olduğu modeli 1995-1998 model yaptı. yani bilimsel ve teknolojik olarak daha iyi olan 2003e kadar olan modelleri seçmedik kullanıcı olarak.

    işlemci seçimindede bu şekilde bir kanı var, bekleneni göremeyince kullanıcı alışkın olduğuna devam ediyor,oysaki yeni teknolojiyi kullansa "ileride" daha iyi perfomans alacak ürününden. nasıl daha iyi performans, örneğin windows 8 de %10-15 daha yüksek performans vercek Fx serisi işlemciler. peki 965 BE ne olacak windows 8e göre eski teknoloji kalarak Fx'in gerisine düşecek...

    bence burda sistemimizi belirlerken ileriye dönüklük çok önemli bir rol oynuyor, mantıklı bi şekilde bakıp artılarını görebilen hiçbi insan eski teknolojiyi istemez. ben aldım çünkü biliyorumki bu 32nm,14mb cache, yeni mimari ürün. ve 6 çekirdekli bir işlemci. şimdi 1055T veya 1090T alırız ozaman diyenler olcaktır. bunlar tamamen benim düşüncelerim kimse katılmak zorunda değil ama benim düşüncem daha pahalı olan 1090T yeni mimari varken artık popülaritesini kaybetmişitir. evet performans var ama fiyat'tan kaybediyor...

    hadi birde Fx'in performansıyla karşılaştıralım x6'ları. en başta şunu düşünelim x6 mimarisini aşmadan ileriye dönük plan yapmadan yeni mimari oluşturulmaz. illaki eskisinin üstüne birşeyler konulur. buda demek oluyorki yarın win8'de veya bir güncellemeyle Fx serisini i5 i7lerle yarıştırma çabası içinde olursa amd ozaman nedemek istediğim daha iyi anlaşılır sanırım. neden böyle birşey dedim onuda açıklıyım, bu tür büyük firmaların illaki B planı vardır ve olmalıdırda, her seride zamanı geldiğinde B planlarını kullanabilmek için şuan kullanıcılara açmadıkları kapılar vardır üürnlerinde. örneğin ürün piyasaya çıkıyor, alıyoruz, işlemci destek listesi vasat, sonra satış politikalarına göre ve diğer bileşenlerin piyasa durumuna göre bir bios güncellemesiyle o ürünün destek listesini kabartıp kullanıcıları mıknatısla çeker gibi ürüne çekiyorlar ve o ürün biostan sonra daha fazla verimli oluyor,veya bir işlemci daha yüksek hızlarda bellek mimarisi destekliyor yada işlemcinin ısınma problami çözülüyor (zira ısınma problemi 2000'lerde kaldı :) amd için, çok ısınıyor diyen iyi bir fan taksın diyebiliriz )

    seçtiğiniz anakart veya GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1) veya Asus P599X-EVO anakartların 965 - 965 BE - Fx-6100'ü evet,çalıştırabilir desteği vardır.

    İşlemci destek listelerine bakarak hangi işlemcileri destekleyip desteklemediğini görebilirsin;

    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3901 - Socket AM3+ - AMD 990X - GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)

    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3817 - Socket AM3+ - AMD 880G - GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1)

    kısaca özetlersem, fx yeni teknolojidir,beklentileri karşılamadı diye almamak mantıksızlık olur, çünkü phenomlara fark attığı testlerde,yavaş kaldığı testlerde mevcut. bu açıdan bakınca athlon x2'nin fxi geçtiği bi test bile var. onun için genele bak, getirilerine bak, f/p'ına bak ve fx al derim. zira fiyat olarak çok az bi fark var aralarında (ikinci el üründe) ha Fx2'de alabilirsin ozaman 4-5 ay belki 8-9ay daha beklemek zorunda kalırsın. seçim sana kalmış,benim tercihim Fx-6100'den yana oldu,ürün bugün gelcek test ettiğimde görüşlerimi tekrar bildiririm

    görüş ve önerilerim bana aittir, katılmayabilirsiniz, saygı duyarım. herkeze iyi forumlar dilerim

    Bu güne kadar FX işlemcilerle ilgili epey yorum okudum. Ama bu yorum en mükemmeliydi. FX 6100 ve AMD M599X Evoyu bende 5 gün nce sipariş etmiştim. Sizin yorumlarınızla ne kadar doğru bir tercih yaptığımı şimdi anlıyorum. Ev kullanıcısı olarak (Oyun, film izleme, müzik dinleme, internette sörf v.s) kesinlikle amd tercih ediyorum. Ama ticari düzeyde bir sistem toplasaydım kesinlikle intel alırdım.

    Teşekkür ederim,güle güle kullan timuti05. kesinlikle çok güzel bir şeçim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ««T®AVI§»»

    fx6100 hakkında bir bilgiye sahip değilim ama bir arkadaşım x4 kullanıyor. Özellikle oyun için almıştı ve gayet memnun.

    Fx-6100 kısaca, Fx-4100 serisinin mhz olarak birmiktar düşük, cache bellek ve çekirdek olarak yüksek olan modelidir.

    Fx-4100 -http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series%20FX-4100.html

    Fx-6100 -http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series%20FX-6100.html

    buradan özelliklerine ulaşabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rock_solid77

    quote:

    Orijinalden alıntı: ««T®AVI§»»

    fx6100 hakkında bir bilgiye sahip değilim ama bir arkadaşım x4 kullanıyor. Özellikle oyun için almıştı ve gayet memnun.

    Fx-6100 kısaca, Fx-4100 serisinin mhz olarak birmiktar düşük, cache bellek ve çekirdek olarak yüksek olan modelidir.

    Fx-4100 -http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series%20FX-4100.html

    Fx-6100 -http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series%20FX-6100.html

    buradan özelliklerine ulaşabilirsiniz

    Saolun hocam bilgilendirme için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rock_solid77



    sorularınla çok güzel noktalara değinmişsin,kaç ay olduğunu bilmiyorum aylarca,ürün,sistem,f/p,ileriye dönük upgrade ve daha aklıma gelmeyen onlarca değerlendirme yaparak karar kıldığım sistemimi bugün sonunda aldım. ürünler gelince test edip f/p değerlendirmemide burda paylaşcam. şimdi tek tek cevaplayalım sorularını.

    öncelikle bu sistem için bütçeni, sistemi nekadar sürede upgrade etmek istediğini (3ay,1yıl,9yıl :) örn) ve hangi amaçlar için kullancaksın (oyun,ofis,grafik vs) bunlarıda sorayım..

    almayı düşündüğün anakart,benimde herzaman listemin başında oldu,tam bir f/p canavarı.ileriye dönük destekleri saymakla bitmiyor. bir diğer seçenek bu ürünün yerini alabilecek Gigabyte GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1) modeli. eğer 16GB ram yeter, onboard ekran kartı olsun diyorsan,veya Crossfire yapmıycam PCI-E 16X DDR5 ekran kartı bana yeter ve Fx veya Phenom bana yeter Fx2'yi desteklemesi önemli değil dersen,aralarında 100TL fark var. tabi bu sistemi ne amaçla kullandığına ve upgrade zamanına göre bu anakart seni vezirde yapabilir rezilde. dediğim gibi kullanım amacı ilk sırada geliyor sistem toplarken. ben sonuç olarak ürünleri garantili temiz ikinci el almaktan yana kullandım,böylelikle ürünlerim hem isteğimin üst segmentini yakaladı hem garantili oldu. bütçemden dolayı ürünlerin sıfırını asla alamazdım

    (aldığım ürünler

    AMD FX 6100 6 ÇEKİRDEK İŞLEMCİ 3.3 GHZ 14 MB CACHE 32 NM 10.12.2011 VATAN FATURALI - sıfır 335 TL (vatan indirimsiz)

    ASUS M5A99X/SB950 AM3+ DDR3 2133 MHZ ANAKART SATA 3----19.12.2011 VATAN FATURALI - sıfır 360 TL (vatan indirimsiz)

    GSKILL RIPJAWS GAMİNG SERİES 2X4 GB 1600 MHZ CL9 KİT - sıfır 114 TL

    toplam : 809 TL (bu bilgileri benim yöntemimi değerlendirmek için kullanabilesin diye yazıyorum,zira benim sistemim kargo vs dahil 523Tlye geldi.

    içim rahatmı kesinlikle rahat,çünkü en başta yeni mimarinin nimetleri olcak elimde,32nm daha az ısı,daha stabil,daha yeni teknoloji. yeni teknolojinin getirisini asla göz ardı etmeyin,milyar dolarlarla bu ürünler üretiliyor basit bişey değil bu, kimse kendini riske atmaz ticarette.heleki böyle firmalar daha kötü bişey yaparak kendi iplerini çekmezler,zira amd'de çok eleştriliyor performans açısından,çünkü amd'ciler biliyoruzki inteli geçecek gücümüz var neden herşeyimizi ortaya koyup i7 3950x i geçen işlemcimiz yok diyoruz. haklıyızda . ama dengeler var, intel ve amd arasındaki dengeler, sanmamalıyızki bunlar danışıklı döğüş yapmıyorlar, illaki var, bu sayılı firmalar piyasayı belirliyor sonuçta. neyse konuyu dağıtmayalım. yeni nesil herzaman "yeni" dir ve yeni olanın artısı mutlaka vardır.!!

    965BE ve 965 versiyonlarından seçim yapılcaksa tabiki 50tl görülmeden BE alınmalı. ilerde sisteminizin gücü yetmezse overlock potansiyeli ile performans artırarak bi süre daha idare edebilirsiniz,elden çıkarırken daha çabuk satılır,daha çok rağbet görür 965'e göre.

    gel gelelim Fx6100 serisine : Önerilmemesinin nedeni kesinlikle kötü olması değildir, tek sebebi 2012 amd'cilerin beklentilerinin altında kalmasıdır,bu beklentilere yukarda değindim. bu yüzden pek fark görülmeyen 965BE tavsiye edilmeye devam ediliyor,oysaki çok önemli noktalar atlanıyor, yeni teknoloji dedikya 32nm olması enbaşta overclock yaptığınızda size daha az ısınmayla daha iyi stabilite verecektir.ikincisi önbellek, önbellek nekadar önemli diye sorduğumuzda kimin için önemli değildir diyorum kendi kendime. çünkü hiçbirimiz tek işlem yapmıyoruz sistemde, elimizden geliyorsa aynı anda bir çok işlem yapıyoruz. buda demektirki "nekadar cache bellek okadar çoklu işlem" bilgisinden yola çıkarak Fx-6100'ün 14mb cache'si ile 965BE'nin 7mb cache'sinden iki kat fazla olduğudur ve size iki kat daha fazla çalışma alanı sunacaktır. "Sırf bunun için bile Fx-6100 alınır" (bence). ha şimdi sizin beklentiniz nedir diye düşünelim şimdi, ki ben öyle yaptım ve araştırmalarım sonucu fazlasıyla karşılıycağnı görerek bilinçli olarak aldım Fx-6100'ü.

    çok alakasız olabilir ama bi örnek vermek istiyorum. araba piyasasını bilmeyenimiz yoktur. birzamanlar 1995-1998 kasa Toyota Corolla araba modelleri okadar çok tutulduki 2004'e kadar çıkan modeller piyasada para etmedi. oysaki 2003 model Toyota Corolla 1996 modelden daha donanımlı, daha az yakıt tüketimli ve çevre dostuydu. biz modelleri küçük farlı büyük farlı olarak ayırdık ve çoğunluğun hoşuna giden modeli tuttuk,buda seçmeli ürünlerde insan psikolojisinin yatkın olduğu modeli 1995-1998 model yaptı. yani bilimsel ve teknolojik olarak daha iyi olan 2003e kadar olan modelleri seçmedik kullanıcı olarak.

    işlemci seçimindede bu şekilde bir kanı var, bekleneni göremeyince kullanıcı alışkın olduğuna devam ediyor,oysaki yeni teknolojiyi kullansa "ileride" daha iyi perfomans alacak ürününden. nasıl daha iyi performans, örneğin windows 8 de %10-15 daha yüksek performans vercek Fx serisi işlemciler. peki 965 BE ne olacak windows 8e göre eski teknoloji kalarak Fx'in gerisine düşecek...

    bence burda sistemimizi belirlerken ileriye dönüklük çok önemli bir rol oynuyor, mantıklı bi şekilde bakıp artılarını görebilen hiçbi insan eski teknolojiyi istemez. ben aldım çünkü biliyorumki bu 32nm,14mb cache, yeni mimari ürün. ve 6 çekirdekli bir işlemci. şimdi 1055T veya 1090T alırız ozaman diyenler olcaktır. bunlar tamamen benim düşüncelerim kimse katılmak zorunda değil ama benim düşüncem daha pahalı olan 1090T yeni mimari varken artık popülaritesini kaybetmişitir. evet performans var ama fiyat'tan kaybediyor...

    hadi birde Fx'in performansıyla karşılaştıralım x6'ları. en başta şunu düşünelim x6 mimarisini aşmadan ileriye dönük plan yapmadan yeni mimari oluşturulmaz. illaki eskisinin üstüne birşeyler konulur. buda demek oluyorki yarın win8'de veya bir güncellemeyle Fx serisini i5 i7lerle yarıştırma çabası içinde olursa amd ozaman nedemek istediğim daha iyi anlaşılır sanırım. neden böyle birşey dedim onuda açıklıyım, bu tür büyük firmaların illaki B planı vardır ve olmalıdırda, her seride zamanı geldiğinde B planlarını kullanabilmek için şuan kullanıcılara açmadıkları kapılar vardır üürnlerinde. örneğin ürün piyasaya çıkıyor, alıyoruz, işlemci destek listesi vasat, sonra satış politikalarına göre ve diğer bileşenlerin piyasa durumuna göre bir bios güncellemesiyle o ürünün destek listesini kabartıp kullanıcıları mıknatısla çeker gibi ürüne çekiyorlar ve o ürün biostan sonra daha fazla verimli oluyor,veya bir işlemci daha yüksek hızlarda bellek mimarisi destekliyor yada işlemcinin ısınma problami çözülüyor (zira ısınma problemi 2000'lerde kaldı :) amd için, çok ısınıyor diyen iyi bir fan taksın diyebiliriz )

    seçtiğiniz anakart veya GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1) veya Asus P599X-EVO anakartların 965 - 965 BE - Fx-6100'ü evet,çalıştırabilir desteği vardır.

    İşlemci destek listelerine bakarak hangi işlemcileri destekleyip desteklemediğini görebilirsin;

    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3901 - Socket AM3+ - AMD 990X - GA-990XA-UD3 (rev. 1.x)

    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3817 - Socket AM3+ - AMD 880G - GA-880GMA-USB3 (rev. 3.1)

    kısaca özetlersem, fx yeni teknolojidir,beklentileri karşılamadı diye almamak mantıksızlık olur, çünkü phenomlara fark attığı testlerde,yavaş kaldığı testlerde mevcut. bu açıdan bakınca athlon x2'nin fxi geçtiği bi test bile var. onun için genele bak, getirilerine bak, f/p'ına bak ve fx al derim. zira fiyat olarak çok az bi fark var aralarında (ikinci el üründe) ha Fx2'de alabilirsin ozaman 4-5 ay belki 8-9ay daha beklemek zorunda kalırsın. seçim sana kalmış,benim tercihim Fx-6100'den yana oldu,ürün bugün gelcek test ettiğimde görüşlerimi tekrar bildiririm

    görüş ve önerilerim bana aittir, katılmayabilirsiniz, saygı duyarım. herkeze iyi forumlar dilerim

    Tüm parçaları 523Tl Tl'ye mi aldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzatmaya gerek yok, fx8150 ye bile çok yakın.

    http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=434

    Oc yapılırsa geçer bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrKhan

    Anakart olarak Gigabyte 990XA-UD3'ü almayı düşünüyorum.

    işlemciler arasında 50 tl fark var, 965BE sanırım, (be olmayanı da varmış) 50 tl kar etmek için 965 almak mantıklı olur mu?

    FX6100'ü pek önermiyolar. Bunun sebebi çok kötü olması mı yoksa beklentileri karşılamaması mı ?

    bi de 965 140w cpu, anakartın destekleyip desteklemediğini öğrenemedim, 2 si sorun çıkartır mı ?


    hocam bu zamanda fx'lere para verilmez. x4 965 al. kasım ayında sanırım yeni nesil fx'ler çıkacak. ocak-şubat gibi indirime girer bu 2. nesil fx'ler o zaman 965'i satıp üstüne para koyup 2. nesil fx alırsın. ama anakartı asrock 990fx veya msı 990fx almalısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanjui

    Uzatmaya gerek yok, fx8150 ye bile çok yakın.

    http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=434

    Oc yapılırsa geçer bile.

    Sana katılmıyorum o zaman 220 TL'lik AMD Phenom II X4 965 Black Edition ile 500 TL'lik AMD FX X8 8150 aynı tutulurmu amd salakmı bu kadar kötü yapıp bu kadar fark koysun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.