Şimdi Ara

Phaser 3 oyun motoru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Phaser 3 herhalde en ünlü javascript oyun framework'lerinden birisi ama Türkiye'de pek kullanan yok gördüğüm kadarıyla. Hem tanışıklık olması için hem de olası bir iş imkanı için Phaser 3 kullananlar buradan ya da pm ile bana yazabilir mi? Phaser 3 öğrenmek isteyenler de yazabilir.

    Benim phaser ile yaptığım bir kaç oyun:
    -https://armorgames.com/rookie-bowman-game/18452
    -https://www.kongregate.com/games/mapacarta/protect-the-dojo
    -https://www.kongregate.com/games/mapacarta/chase-of-boxes



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MapaCarta -- 8 Ağustos 2020; 9:2:18 >







  • tr'de bunu en cok kullanan, playable ads yapan fabrika games buyuk ihtimalle.
    https://www.playablefactory.com/

    editor'u var mi bunun? yoksa tiled map editor gibi 3. party uygulamalar ile mi yapiyorsun?

    ben cocos creator kullanmistim. o da js oyunlar icin cok iyi gelmisti. ozellikle editor olmasi inanilmaz bir avantaj sagliyor ki bunlar da editor olarak unity'yi ornek aliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 8 Ağustos 2020; 20:25:31 >
  • Hocam cocos creator u bende araştırmıştım baya bana typescript desteği çok iyi gelmişti ama sizce kapasitesi yani gücü 2d odaklı bir bağımsız geliştiri olmak için be seviyededir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de playable factory'de çalışıyorum :D Playablefactory'i nereden duydun? Phaser bilen ya da öğrenmek isteyen developer'lar arıyoruz. Böyle bir iş arayışında olan varsa bana dm'den ulaşabilir.

    Phaser için ücretli bir editör mevcut, sadece bir kere nasıl bir şey olduğunu merak ettiğim için denemiştim. Flash zamanlarından editörsüz kodlamaya alıştığım için (FlashDevelop kulanıyordum o zamanlar) o şekilde devam ettim yine. Platform oyunlarında falan tiled map editör kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7FA365660

    Hocam cocos creator u bende araştırmıştım baya bana typescript desteği çok iyi gelmişti ama sizce kapasitesi yani gücü 2d odaklı bir bağımsız geliştiri olmak için be seviyededir?
    bence is gorur. bi kac basit proje yaptim. cocos zaten cok eski bir engine. zamaninda gelistirilmesi icin zynga destek veriyordu. su an cinlilerin eline dusmus durumda. onlar yeni feature'lari ekliyorlar. cocos creator cok buyuk kolaylik. bir arastir derim.

    ama konuyu acan arkadas daha iyi bilir. buyuk ihtimalle phaser ile karsilastirmada hangisi daha avantajli daha dezavantajli biliyordur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 9 Ağustos 2020; 11:54:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MapaCarta

    Ben de playable factory'de çalışıyorum :D Playablefactory'i nereden duydun? Phaser bilen ya da öğrenmek isteyen developer'lar arıyoruz. Böyle bir iş arayışında olan varsa bana dm'den ulaşabilir.

    Phaser için ücretli bir editör mevcut, sadece bir kere nasıl bir şey olduğunu merak ettiğim için denemiştim. Flash zamanlarından editörsüz kodlamaya alıştığım için (FlashDevelop kulanıyordum o zamanlar) o şekilde devam ettim yine. Platform oyunlarında falan tiled map editör kullanıyorum.
    ben de oyun sektoru icinde oldugum icin kimin ne yaptigini, hangi teknolojileri kullandigini az cok biliyorum :)
  • Cocos hiç kullanmadım, o sebeple ikisini karşılaştıramam maalesefki.

    Phaser kullanmadan önce uzun süre createjs ve çok az pixijs kullandım. Phaser'a geçtiğimden beri 2d oyun geliştirmek için başka bir framework aramadım diyebilirim. Web için oyun geliştirmek isteyenler için bence phaser oldukça iyi bir tercih.

    Phaser ile mobil oyun geliştirenler(ben de 1 tane yapmıştım), hatta masaüstü oyun yapanlar bile var. Ama phaser'ın asıl güçlü olduğu alan web tabii ki.
  • Aklımda Phaser3 kullanarak browser MMOPRG projesi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 12 Ağustos 2020; 10:53:22 >
  • hocam ben denemek isterim şansımı özelden numaranızı yazarsanız size yazabilirim gsm onayım yok

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MapaCarta M kullanıcısına yanıt
    Bowmanı oynadım şimdi, gerçekten harika olmuş, bravo, para kazandınız mı bu işten, js13kgames e katılmayı düşünüyor musunuz.
  • wozniak kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler :) Sponsorluklardan, reklamlardan biraz para kazanmıştım. js13kgames'i duymamıştım daha önce, ilginç bir konseptmiş. Küçük bir ihtimal katılabilirim belki.
  • Rookie Bowman'i daha önce sanki başka bir konuda görüp oynadığımı hatırlıyorum,çok hoşuma gitmişti,Phaser ile gerçekten çok güzel şeyler ortaya çıkabiliyor,ilk çıktığında bende ufak tefek denemeler yapmıştım daha sonra LÖVE kullanmaya başladım,ama şu an bi geri dönüş isteği oluştu içimde,internette baya kaynagı da var artık,MapaCarta senin tavsiye edebileceğin,özellikle önerebileceğin kaynak varsa duymak mutluluk verir ,konuyu gören arkadaşlarda yararlanmış olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exelente

    Rookie Bowman'i daha önce sanki başka bir konuda görüp oynadığımı hatırlıyorum,çok hoşuma gitmişti,Phaser ile gerçekten çok güzel şeyler ortaya çıkabiliyor,ilk çıktığında bende ufak tefek denemeler yapmıştım daha sonra LÖVE kullanmaya başladım,ama şu an bi geri dönüş isteği oluştu içimde,internette baya kaynagı da var artık,MapaCarta senin tavsiye edebileceğin,özellikle önerebileceğin kaynak varsa duymak mutluluk verir ,konuyu gören arkadaşlarda yararlanmış olur.

    Rookie bowman'ı yayınladığım zaman burada konu açmıştım, ciddi emek sarfettiğim bir oyundu :D. Kaynak olarak benim öğrendiğim zamanlarda phaser 3 yeni çıkmıştı, haliyle kaynak çok azdı. Phaser'ın sitesindeki kendi tutorial'ıyle başlamıştım: http://phaser.io/tutorials/getting-started-phaser3 Daha sonra ağırlıklı olarak http://labs.phaser.io/ 'yu kullandım, halen daha bir yerde takılsam şu nasıl yapılıyordu ya da yapılabilir mi diye baktığım ilk yer burası.


    Platform, rpg tarzı oyunlar yapmaya meraklı olanlara şu tutorial'ı tavsiye edebilirim: https://medium.com/@michaelwesthadley/modular-game-worlds-in-phaser-3-tilemaps-1-958fc7e6bbd6


    Bunlar haricinde önerebileceğim aklıma tutorial gelmiyor maalesef ki.





  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt

    Bende phaser3 ile mmorg projesı yazıyorum ama phaser 3 ve mysql sorununu çözmem gereklı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.