Şimdi Ara

Phanteks P350x hava soğutma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6-7 aydır bu kasadan kullanıyorum. Şimdiye kadar sorun olmadı ama havalar ısındıkça sıkıntı çıkacak gibi. Oyun oynarken ekran kartı ve işlemcinin olduğu kısım ısınıyor. Pleksiye dokununca bariz hissediliyor.
    Arkada 120mm fan, önde iki tane 120mm fan var. Fanlarda silverstone mıknatıslı toz filtresi var. Dolayısıyla tozu tuttuğu kadar hava akışını da olumsuz etkiliyor.
    Üst tarafta 140lık fan yuvaları var.

    * Buralara iki tane fan taksam faydası olur mu?
    * Bu fanlar eksoz görevi mi görmeli içeri temiz hava mı basmalı? (öndeki fanlardan içeri yeterki kadar hava giriyor mu bilmiyorum. Girmiyorsa eksoz fanlar dışarı atacak bir hava bulamadığı için boşuna dönüp duracak)
    * Anakartta o kısımda sadece bir tane 4 pin fan yuvası var. İki 140lık fanı nasıl oraya bağlarım? Bunun için çoklayıcı şart mı yoksa buna uygun ikili setler var mı?
    * 2'si 200-250 TL civarı önerebileceğiniz bir set var mı?
    * Anakart ile üst kısım arasında çok az bir boşluk var. Buraya fan rahat sığar mı? (anakart kablosu da oradan geçiyor, iyice sıkıştırıyor)







  • up
  • Hocam ben de aynı kasadan kullanıyorum. Önde iki tane 140mm fan 800 rpm cıvarı ve arkada fan 1100 rpm cıvarı calışıyor. Dediğiniz gibi ekran kartının olduğu yerde cam ısınıyordu (rx570 asus strix). Üste fan takmayı hızını artırmayı vs denedim ama pek bir sonuç alamadım. Ekran kartını undervolt etmek ancak sıcaklıkları azalttı (1.15v den 1v ye indirebildim). 80 derecelerde çalışıyordu 65-70 arasında geldi sıcaklıklar hava sıcaklıkları artmasına rağmen. Öncelikle zaten kasanın ön panelinde filtre var ekstra filtreyi cıkarmayı deneyin. Onun dışında fan almanızın çok da bir etkisi olacağını sanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MegaDave. -- 2 Haziran 2020; 22:3:53 >
  • cevabınız için teşekkür ederim. öndeki filtreyi kontrol ettiğimde üzerinde kalın bir toz tabakası vardı. bunu çıkarırsam hepsi kasanın içine dolacak. ekran kartı da oyundayken 70 derecenin altına hiç inmiyor. eğer üste fan takmak bir fayda sağlamayacaksa bu duruma mecbur katlanacağız o zaman. :S
    bu arada fanlar autoda, sıcaklık arttığında fanların hızlanması lazım ama ortam sıcaklığını pek sallıyormuş gibi gelmedi bana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.