Şimdi Ara

PEUGEOT 3008 HDİ 2011 YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Aracımda 1 yıldır sorun yaşıyorum. Çözülemedi. Bilgisi, önerisi olan, başına gelen varsa lütfen yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

    Yaklaşık 1 yıl önce şehirler arası yolda "Akü Şarjı veya Elektrik Beslemesi Arızası" verdi. Ancak fiziki olarak bir şey hissetmediğim için yola devam ettim. Memlekete varınca kontrolde voltajlar normaldi.Yinede Alternatör ve akü kontrol edildi sağlam. Voltaj biraz oynadığı için konjektör arızası denildi ve değişti. Ancak sorun çözülmedi.İstanbul'a dönünce bir yıl zarfında çakmalık voltmetresi ile voltajı devamlı kontrol ettim. Belirgin bir voltaj değişmi yoktu. Uyarı zaman zaman gelip gidiyordu. Son zamanlar da uyarı çok sık gelmeye başlayınca, Akü yükleme testinde akünün zayıf olduğu söylendi ve akü değişti. Ancak sonuç yine aynı. Uyarı daha sık gelmeye başladığı gibi bu sefer şarj voltajı 13 voltu geçmemeye başladı. Kontrol sonucunda könjektörün arızalı olduğu söylendi ve tekrar değişti. Evet şarj voltajı normale döndü ancak uyarı halen devam ediyor. Ve verdiğim ücretler yanında kar kaldı. Çözemiyorlar.

    Tamirciye gitmeye korkar oldum. Her seferin de sonuçsuz para ödemekten yoruldum. Fikri Yardımı olan varsa sevinirim.

    Alternatör sağlam, akü değişti, konjektör yeni.

    2011 MODEL PEUGEOT 3008 1,6 HDİ ALLURE OTOMATİK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayzeb -- 13 Eylül 2019; 18:23:5 >







  • Araç oto elektrikçiye defalarca gitti diyorsunuz, alternatör bileşenleri kontrol edildi mi acaba? sadece konjektör arızalı deyip geçiştirildi mi yoksa? Mesela diyot tablası ne durumda, rotor bilezikleri sağlam mı, kömür denilen fırçaların durumu ne... İyi bir oto elektrikçinin gözünden bu söylediklerim kolay kolay kaçmaz ama siz yine de farklı bir ustaya bunları da kontrol ettirin bence...
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkürler. İki ayrı elektrikçide alternatörün iyi olduğunu söyledi. Tabi bu kadar ayrıntılı kontrol ettilermi bilmiyorum. Ancak çakmaklık voltmetresi ile ben uzun zamandır seyir halindeyken göz ucuyla bakıyorum. Voltaj 14,2 -14.4 arasında değişiyor. Yani normal gözüküyor gibi.

    Akü eksi kutbunda IBS (İntelegent battery sensor)denilen, akü sensörü olduğunu internet üzerinden öğrendim. Az bilgi var. Sanırım bir çok elektrikçi buraya bakmıyor veya önemsemiyor. Bu sensör belki arızalı olabilir diye düşünüyorum. Bugün bu sensörün soketini çıkardım temizledim. Ancak şimdi devamlı uyarı vermeye başladı. Ya bozdum yada bilmiyorum.
  • Evet biraz araştırınca başınıza gelenlerin IBS adlı sensörün arızalanması veya bu sensörün akünün sağlığının bozulmasını hissederek beyne sinyal göndermesi ile ilgili olabileceği yazıyor. Akünün şarj esnasında açırı ısınması veya sülfatlaşma, su kaybı gibi durumlarda sensör şarjı keserek arıza kaydı düşüyor sanırım. Akünün durumu nasıl?
    Sensörün sağlamlık testi vardır diye düşünüyorum ama sıradan bir oto elektrikçi yapamayabilir. Resmi servis veya Bosch Car Servislere başvurulabilir. Veya çalışma mantığı üzerine kendiniz multimetre yardımıyla ölçüm yapabilirsiniz.
  • Multimetre ile sağlıklı ölçüm yapılamıyor. Çünkü sensör çıkışı LIN denilen bir kodlama çıkışı ile iletişim kuruyormuş. Ayrıca öğrendimki akü değişince yeni akünün kriterleri aracın ecu suna yazılması gerekiyormuş. vs. vs. Sanırım servis gözüküyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.