Şimdi Ara

peugeot 206 otomatik vites yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • değerli peugeot kullanıcıları. 2000 model otomatik vites 206 ile ilgili yardıma ihtiyacım var.
    aracın şanzımanla ilgili bir sorunu var. normal seyir halinde iken arada sırada yapıyor. birden şanzımandan gelen bir ses ve vites değiştirme sarsıntısından daha fazla bir sarsıntı ile aracın "kar modu" ve "spor mod" ışıkları yanıp sönmeye başlıyor. aracın çekişi düşüyor. araç çok zor hareket eder hale geliyor. aracın hareketi devam ettiği sürece hiçbir şekilde bu moddan çıkamıyor. ancak araç durdurulup stop edilip yeniden çalıştırıldıktan sonra düzeliyor.
    satın aldığım kişi sürekli olduğunu, şanzımanda bir muşur ile ilgili olduğunu söylemişti. o muşuru değiştirdikten sonra satın aldım ben. aldıktan sonra bir ay kadar vermedi o arızayı ama bu aralar çok sık yapmaya başladı.
    sorun özetle böyle.
    konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.
    saygılar



  • başka bir sitede cevabı buldum. buraya da yazıyım belki ihtiyacı olan olur.
    şanzımandaki selenoid valflerin değişmesi gerekiyormuş. sorun çözülüyormuş.
  • belki yardımı olur diğer sürücülere. sorun çözüldü. seleneoid valfler ve şanzıman yağı değişti. sorun çözüldü. otomatik şanzıman konusunda oldukça deneyimli bir şanzımancıya yaptırdım. ankara şaşmaz sanyisinde ÖZTÜRK OTOMATİK ŞANZIMAN var. işlerini gerçekten iyi biliyorlar. orada otomatik şanzımanla ilgili hangi araç olursa olsun yardımcı olurlar.
  • geçmiş olsun, bilgilendirme için teşekkürler :)
  • Bende de Peugeot 206 2001 model otomatik vites araba var. Arabayı yazın aldım. Şanzumanı gayet güzeldi. Ama artık havalar serinlediğinden midir bilmem sabahları ilk kalkışlarda 250 - 300 m gidene kadar vuruntulu vites geçişleri oluyor. ısınınca eskisi gibi gayet yumuşak geçiyor vitesler. Şanzuman yağını yetkili serviste değiştirmeme rağmen düzelmedi. aracım geri kaçırma gaz yememe gibi bir sorunu yok. Sadece sabahları ilk 300 mlik yoldaki bu vuruntular çok canımı sıkıyor. Tavsiyeleriniz nelerdir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.