Şimdi Ara

Petek üstündeki vanalar ve ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.


    Peteklerle ilgili biraz okudum ettim ama tam istediğim cevabı bulamadım. Peteğin üstündeki vanalardan biri su giriş diğer su çıkış içinmiş. Vanaların ayarı nasıl olmalı? Petekler gayet güzel ısınıyor. Ben her ikisini de tam gaz açtım. Açıkçası bu soruma cevap bulamadım. Sizlerden yardım rica ediyorum. Her iki vana da tamamen açılmalı mı ya da nasıl olmalı bu durum?




  • Petekteki girişlerin birinin su giriş diğerinini su çıkış olduğunu yeni öğrendiniz yani öyle mi?
    İlk defa mı radyatör ile ısınan eve geçtiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

    Bu zamana kadar ihtiyacım olmamisti bu bilgiye. İlk defa kendi evime çıktım, dolayısıyla su an ihtiyacım var . :) peteklerde isinma sorunu yok fakat ben her iki vanayi da sonuna kadar açtım, bir sakincasi var mi? Ya da nasil olmali? Reglaj diye bir ayar varmis ama bu isinma sorunu olan petekler icinmis sanirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu işin uzmanı değilim.

    Genel olarak özellikle dengeli ısınmayan evlerde, kombiye yakın olan petekleri kısıp, uzaktakileri tam açarak denge sağlanmaya çalışılıyor.

    Eğer yalıtım sıkıntısı varsa ve ısınma problemi olan oda varsa ona göre de hareket edebilirsiniz. Az ısınan odanın peteğini çok açıp, diğerlerini kısabilirsiniz.

    Kısma işlemini (ki bunun doğruluğundan emin değilim) ben önce sonuna kadar kapatıp, sonra 3 tur çevirerek yapıyorum. Sonrasında duruma göre modifiye edilebilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.