Şimdi Ara

Petek reglaj ayarı hangi vanadan yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Bir ev satın aldım 160m2 net 200m2 brüt. Komple izolasyon yaptırdım pencere ve fitiller elden geçti. Pervazlara silikon çekildi. Ayarları yapıldı. Şuan sıkı sıkıya kapanıyor ve mumla dahi rüzgar girişi Yok. Binada mantolama var. 13 yıllık bir bina en üst kattayim. Kombim dd atron yogusmasiz. Ev önceden merkezi sistemmis dolayısıyla tesisat merkezi sistemden kombili sisteme geçmiş benden önce.


    En verimli şekilde kombiyi kullanmaya gayret ediyorum. İzopan ve ısıyay aldim henuz kargodan gelmedi. Petek reglaj ayarını ilk petekten son petege doğru yaptım (üst vanadan) ama aklıma şu soru takıldı. Peteği üst vanadan sıkınca kombinin devirdaim pompası zarar görmez mi? Bu işlemden sonra kısık musluk sesi gibi çok ince bir ses alıyorum dikkatli dinleyince.


    Alt vanadan mi yapılmalı bu ayar?


    Diğer sorularım şöyle; koridorda bir adet Petek var 140cm onu komple kapattım bu fayda mi sağlar zarar mı? Koridor uzun değil tum odalara açılıyor kapısı. Kullanılmayan bir oda var onu da kapattım.


    Yatak odası evin en uç kısmında ve cam ile kapatılmış balkon var. Bu iki tık daha soğuk oluyor evin iyi ısınan yerlerine göre. Sanırım normal bir durumdur. Reglaj ayarından sonra biraz daha iyi durumda.


    Ve kombiyi kaça ayarlamam lazım? 40da yakınca evde usumuyoruz açıkçası. Kalın giyiyoruz. Ama bu durumda kombi çok sık ateşleme yapıp kesiyor. Başında bekleyince 3,4 dakikada bir ateşleme sesini duyuyorum. Bunun zararı var mıdır? Eco mod açık bu arada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yeni eviniz hayırlı olsun. Reglaj üst yada alt vana (giriş yada çıkış) fark etmeksizin yapılabilir. Üst vanalardan yapılan ayar yüksekliği dolayısı ile daha fazla değme, çarpma yada istemeden başka bir nedenle ayarın bozulabilme ihtimali nedeniyle pek tercih edilmiyor. Daha sağlıklı yol alt vanalardan yapılan. Tabii en sağlıklısı dönüş vanası olarak adlandırılan vanasız ve kapaklı olup bir el aleti ile müdahale edilen vanalar.


    Reglaj nedeniyle peteklerin tamamı yada büyük kısmı tam kapalı bırakılmayacağından pompa zarar görmez. En azından reglajdan dolayı pompası zarar göreni duymadım.


    Koridor peteğini kapatmak yerine çeyrek yada yarım tur açmanızı tavsiye ederim. Evin içerisinde ısı dalgalanmalarını azaltır, konforunuzu artırır. Eğer bütçeniz uygunsa evde 2 petek hariç (genelde banyo ve koridor) termostatik vanalar ve evin ortalama ısısını yansıtan bir noktada oda termostatı kullanmanızı tavsiye ederim. Bütçenize göre termostatik vanalar veya termostat seçeneklerinden birini de tercih edebilirsiniz.


    Yoğuşmasız kombilerde verim yoğuşmalı kombilerin aksine yüksek sıcaklıklara çıkıldıkça artıyor diye biliyorum. Yüksekten kastım 60 derece civarı. Yoğuşmasızlarda verimli kullanım ve eco mod ile ilgili ise; sizinle aynı kombiyi kullanan yada bu konuda daha net bilgi verebilecek kişilerin yorumlarını beklemeniz daha faydalı olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oldies but goldies -- 26 Kasım 2020; 21:44:11 >




  • Aman dikkat ıslık çalıyorsa vanalar çok kısılmış demektir. Hepsi kısıldığı için su hızlanıyor, su hızlanınca ses yapıyor.


    Hepsini açtıktan sonra, varsa kapaklı çıkış vanalarından tekrar yapmanızı tavsiye ederim. Başa sarmadan önce hava olup olmadığını da kontrol edin.


    (Islık benim de başıma geldi, kombi çok güçlü geldiği zaman birini kısınca diğeri artıyor, sonunda hepsini kısa kısa ötmeler başlıyor)

  • alt vanadan ayar yapacaksam o halde kombiye en uzak peteğin alt vanasını kıstığımda en uzaktaki petek daha uzun süre sıcak kalacaktır. doğru mu yorumladım?

  • ceza_61 kullanıcısına yanıt

    Alt vanadan ayar yaptiginizda da yine üst vanadan yaptığınız gibi son petekler açık kalacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceza_61

    alt vanadan ayar yapacaksam o halde kombiye en uzak peteğin alt vanasını kıstığımda en uzaktaki petek daha uzun süre sıcak kalacaktır. doğru mu yorumladım?

    Yok, süre uzatmak için değil. Basıncı dengelemek için.


    :ıkış vanasından yapmanın öenmli artısı anahtarlı/kapaklı vana ise misafir çocuk vs bozamıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.