Şimdi Ara

Pert Araç Alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Bu bölümde uzun zamandır muhabbet edip, fikir paylaşıyoruz. Ben de kararımla ilgili bir konu açıp fikir alışverişi yapmak istedim.

    Maddi problemlerden dolayı yaklaşık 7 ay kadar önce aracımı satmak zorunda kaldım. Borcumun büyük bir bölümünü kapadıktan sonra elimde 40.000TL'ye yakın bir para kaldı, bununla da ikinci el bir araç almak istedim. 2 ay kadar bakındım, işten güçten vakit olmadığından öyle çok yoğunlaşmadım fakat beğendiğim birşey çıkarsa hemen gidip alma taraftarıydım. Bu fiyat bandında araç arayanlar karşıma neler çıktığını tahmin ediyordur. Sonrasında ÖTV indirimi geldi, zaten bıkmıştım ikinci el muhabbetinden, sıfır alayım diyerek elimdeki parayı 50.000TL'ye yükselttim, fakat kredi faizleri yüksek olduğundan ve geri ödemede sorun yaşama korkusuyla sıfır alamadım. Son 2 aydır da 10.000TL daha kredi çekip 60.000TL'ye 3-4 yaşında bir araç alayım, kafam rahat etsin dedim. Parama Fiat Egea HB ve Dacia Sandero Stepway denk geliyordu, faizlerin düşmesiyle ciddi ciddi bakmaya başladığımda onların ikinci el fiyatının arttığını gördüm.

    Şu anki paramla düzgün bir model baktığımda pert kayıtlıdan başka birşey denk gelmiyor. Fakar bu araçların nasıl tamir edildiği falan muamma. Ben de samimi bir arkadaşım yardımıyla pert tabir edilen hasarlı bir araç alıp, sağlam şekilde onarım yaptırım binmeye karar verdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kuzenim pert egea yı 53 bine toplamıştı
    Sigorta şirketlerinin kapısında yatmak lazım. Biraz galericilerle kavga etmek gerekiyor, ucuza iyi araç düştüğü oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.sahibinden.com/s/bUnflO9c

    Bu adamların mazisi kötü eskiden üzerinde aküsü bile olmayan ağır hasar kayıtlı araçları satarlardi , kimisi çekiciye yükleyip götürürdü memlekete akü takincada 120bin km diye satılan araç 200bin çıkardı

    Ama bu aralar düzelme var adamlar hiç değilse akü çıkarmıyor araçtan yürürken video vs atıyor tavsiye ederim

    Edit: kesinlikle pazarlık edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brother ToLGa -- 29 Eylül 2019; 1:48:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu satıcıda hasarlı ama kayitsiz satıyor genelde , tabi çoğunun fiyatlar yüksek bence artık pazarlık ile mi bitiyor iş bilmem

    https://www.sahibinden.com/s/vbqgB01u

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elinizdeki para kaydı olmayan araç rahat alınır istedikleri kadar şişirilmiş hasar kaydı densin o araçları yaptıranlar para peşinde olduğundan kaza anında ne kemer ne airbagler acılır youtube video dolu 2 model düşük olsun temiz araba olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pert kayıtlı araçların yüzde 90'ı hava yastığı açmıştır ve dirençle kandırılma olayı yaşanmıştır bunu unutmayın. ama şöyle de bir şey var ufacık bir darbe sonucunda bile airbag açması olmuş olabiliyor. yani şase sağlamdır, sadece airbag'ler patlaktır. bunu önemsemiyorsanız fiyatı da çok uygunsa neden alınmasın tabii alınır.
  • Şasede direklerde hasar yoksa eğer araç havayastığı açmışsa sanayide çevre varsa yine yaptırılıp binilir çıkma 2 havayastığı alıp takmana bakar ama bu şekilde sanayide tanıdık 2 - 3dükkan yoksa alınan riske değmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyüp sizinle sahibinden.com'da incelediği arama sonuç listesini paylaştı.https://www.sahibinden.com/s/j8BAgZDH

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeremy Klakson kullanıcısına yanıt
    Malum ekspertiz firmasi gibi konustun hocam bilgiler icin sagolasin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigMuffin

    Malum ekspertiz firmasi gibi konustun hocam bilgiler icin sagolasin
    iki aracımdan biri pert kayıtlı. daha geçen gün baktık, arabanın ön torpidosu ve direksiyon simidi orijinal. tamir, işlem varmış gibi gözükmüyor.

    ancak motora geldiğimizde, hatta sensörlerin olduğu yere geldiğimizde airbag soketinin (sarı renkli) boşta gezdiğini ve sensör yerinde sensörlerin olmadığını tespit ettim.

    emniyet kemerini sökmedim ama yüksek ihtimalle dirençle kandırılmıştır. araçta herhangi bir arıza ışığı yanmıyor. hatta airbag ışığı kontağı açtığımda yanıyor belirli bir süre sonra sönüyor normal arabalardaki gibi.

    ben bilerek ve isteyerek almıştım, dört sene 40000 küsür km kullandım. çok ucuza almıştım, normalde piyasası 35 bin ise ben 19 bin'e aldım. hala da kullanıyorum şehir içinde, hiç sorun yaşatmadı bana. ama airbaglerinin olmadığını bilerek kullanıyorum tabi

    diğer aracımda ise hasar kaydı bile yok. airbag sensörleri hepsi yerinde duruyor, kabloları takılı. arabayı airbag testi yapan ekspertize de sokmuştum tarihleri tutuyor, kablolarda tüplerde işlem yok fabrikadan ilk çıktığı gibi. ama tarcanlar'a baktığımızda hasar kaydı olmayan araba bile airbag açmış olabiliyor. bu sebeple ne olursa olsun ekspertiz yaptırmak şart.




  • Arkadaşlar değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. 2.el ve hasarlı araç piyasasında neler döndüğünü az çok bilen bir insan olduğum için bu kararı aldım zaten. Sanırın yazdığımda bir yanlış anlaşılma olmuş, ben "Ağır Hasarlı araç alacağım" derken hasarlı hali ile alıp yaptırmaktan bahsetmiştim. Diğer türlüsüne cesaret edemem zaten, konuya mesaj yazan arkadaşların bahsettiği gibi, sırf tamirat ucuza gelsin diye birçok hasar tamir ettirilmiyor ya da kalitesi tamirat yaptırılıyor. Ben eksikleri detaylı anlayacak profesyonellikte değilim, çoğu expertiz firmasının da anlamadığını düşünüyorum. O yüzden en sağlam hasarlı hali ile sigorta şirketinden alıp, kaliteli tamirat yaptırmak olur diye düşünüyorum.
    En azından bu şekilde hasarlı halini de görmüş olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsi görüşüm. Bir araç pert olduysa, asla yeniden yollara dönememeli. O araç yani hurda, öncelikle itfaiye’ye teslim edilip üzerinde kurtarma tatbikatı yapılmalı. İtfaiye’nin işi bittiğinde ver geri dönüşüme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m_kucukaksoy kullanıcısına yanıt
    Malum hepimiz sahibinden sitesinden bakıyoruz ve orada C sınıfı adam akıllı araç yok bu paraya. Mevzu kayıtlı ya da kayıtsız olması da değil. Örneğin adamın aracında 2 parça değişen 2 patça boya ama var hasar kaydı yoktur yazmış. Bu daha riskli bana göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kötu olabilecek şey rot balans tutmaz arac yengec gibi gider. Elden cikarmasi zor olur fakat her malın musterisi vardir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • westberlin kullanıcısına yanıt
    hasar kaydı ile ağır hasar kaydı bir değildir hasar kayıtlı serviste yada sanayide yapıldıysa sorun olmaz ama trafikten çekildiyse benim gözümde şahin doğandan bir farkı yoktur bu araçlar değişeni olup hasarı yoksa hiç almam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence hic bu islere girme 2-3bine yaptiririm dersin bi bakarsin 20-30bine ulasmis..

    En guzeli yas takintini birak al bi efsane coralla kafan rahat etsin
  • Hasarlı hali ile alınan aracı gerçekten sağlam onarmak istediğinizde çıkacak fatura aracın kusursuzundan pahalıya gelir. üstüne satarken ucuza onarılan pert kayıtlı araç ile aynı paraya satılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.