Şimdi Ara

Personel Trainerlik Sistemi ve Düşüncelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çalıştığım salonda bol miktarda personel trainer mevcut ve gördüğüm kadarıyla tek farkı yapılması gereken standart hareketleri zorla yaptırmak.

    Geçenlerde şahit olduğum bir muhabbet eleman çalıştırıcısına; ''sen beni çalıştırıyorsun ama senin hiç spor yaptığını görmedim, çalıştırıcı da elemana senin çalıştığın ağırlıkların getir götürünü kim yapıyor şeklinde karşılık veriyor. '' hani personel trainer de, şapkalı Sweatshirt'lu, müşterisi gittiği sırada dışarda fosur fosur sigara tüttüren, bazılarıyla 2 tek (rakı) atmak için sözleşen bir tip .

    Bu sadece bir örnekti böyle bir çok kişi gördüm ve hala görüyorum.

    Kendine personel trainer seçerken aktif sporla uğraşan gerektiğinde sizinle antreman yapabilecek insanları seçmek yerine sporcu görünümünden ve kişiliğinden çok uzak tuhaf tipleri tercih edenler var.

    Adam dakika hesabı yapıyor süre dolar dolmaz koşu bandına yolluyor sonrasında yüzüne bile bakmıyor.

    Birinin size internetteki 3*8 programları yaptırması için para veriyorsunuz.

    Adam çıkmış diyor ki 10 yıldır spor yapıyorum yani tecrübem var. Sorsan 10 yılın kaçında aktif olarak spor yaptın farklı programlar denedin nasıl bir gelişme elde ettin diye bir çoğu cevap vermez. Ancak sallar bilimsel şöyle bilimsel böyle diye.

    BESYO okuyan arkadaşım var yaklaşık 6-7 yıldır da bu sporun içinde 5-6 hareket göğüse girer ağır kilo ile hareketi çeyrek çeyrek yapar sonra ben hiç hissedemedim bölgeyi diye dumbell ile girdiği hareketi birde kablo ile yeniden girer, yine aynı şekilde sırta, kola bir sürü hareket girer bu gibi insanların ileride antrenör olacağını düşünün.

    Özet olarak ne istediğini bilmeyen spora yeni başlayan insanlarla dolu bir gruba spor yaptıran aslında çoğunluğu profesyonellikten uzak personel trainerler.

    Birde bu sporun yanlış anlaşılmaya maruz kalan bilimsellik boyutu var buna da başka bir yazımda değineceğim.








  • Türkiye de işini düzgün yapan mı var?


    Spor tuttuğunu yolma için güzel bir alan.

  • İyi de antrenörün alkolünden sana ne arkadaş. Adam seni iyi çalıştırıyor mu işini biliyor mu sen bununla ilgilen, sanane adamın hayatından sigara içmesinden...

  • Besyo okuyan diyosun profesyonel değil diyosun bu işin en profesyonel okulu besyo hocam 😃 gözünüzde fazla büyütmeyin bu sporun kitlesi belli sonuçta hizmet satın alıyorsunuz antrenman esnasında sigara rakı&balık yapmıyorsa özel hayatından bize ne ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.