Şimdi Ara

Pentax K200D

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ben dslr bir fotoğraf makinesi almak istiyorum ve Pentax K200D almak istiyorum
    Net te bi aliş veriş sitesinde bir arkadaş Hong Konk tan getiriyomuş bana 850-900 liraya veririm diyor 18-55 lensle birlikte acaba böyle fotoğraf makinesi alan varmı tr garantisi yok bu ürünün yurt dışı garantisi var sizce alınır mı bu lütfen bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum



  • hadi arkadaşlar bi cevap yazan yokmu yav
  • Pentax ürünlerde uluslararası garanti mevcuttur fakat, ürünün çalıntı olmadığına dair belge gerekmekte(ürün fişi faturası vs.)
  • gerçekten öyleyse iyi o zaman
  • arkadaşım k20d alacaksan yurtdışından getirilen makinelerde avantaj var oldukça; ancak k200d alacaksan fotozeynepte şu an 1.030 YTL ye satılıyor world card kampanyasıyla; hem ürün "garantili"; hem foto zeynep oldukça "ilgili"; bence o aradaki farka "kesinlikle" değmez; fotozeynep in sitesine bir bak istersen...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: barkodd

    arkadaşım k20d alacaksan yurtdışından getirilen makinelerde avantaj var oldukça; ancak k200d alacaksan fotozeynepte şu an 1.030 YTL ye satılıyor world card kampanyasıyla; hem ürün "garantili"; hem foto zeynep oldukça "ilgili"; bence o aradaki farka "kesinlikle" değmez; fotozeynep in sitesine bir bak istersen...

    Arkadaşa katılıyorum, arada fazla fiyat farkı yok, Türkiye'den garantili almanızı tavsiye ederim. Türkçe menüsü ve Pentax'a has güzel özellikleriyle çabuk alışacağınız ve seveceğiniz bir makine. Yurtdışı opsiyonunu, belki daha sonra yurtdışında ucuz-ülkemizde pahalı bir lens için kullanırsınız..
  • aslında ben k10d almak istiyorum k200 le fazla bir fark varmı acaba k200 alsam k10 dan kötümüdür sizce
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxthon23

    aslında ben k10d almak istiyorum k200 le fazla bir fark varmı acaba k200 alsam k10 dan kötümüdür sizce


    K10D yi alın. Govde ve tusların tasarımı pro kesime gore dizayn edilmis ve cok faydası var.
    Mesela iki tekerlegi cok kullanıslı. Yada obj yanında netleme secenekleri tusu, Pozlama secenegi tusu, ek AFS tusu, pentaprizma visor, flash senkronize, parantezli cekim, lcd aydınlatma,TAv secenegi vs gibi pro kesimin kullandıgı ozellikler bunlar. Bu arada K10D de hazır cekim modlarıda yoktur.

    Denildigi kadarıyla K200 K10D nin kasasının degismis hali. Ama islemci ve menuler yine K100D Super gibiyse daha bir suru eksi yonu cıkacak ortaya. Bu eksilerde ilaveten, mesela K10D nin beyaz ayarı onizlemesi cok kullanıslı yada raw cektiginde bilgisayara gerek duymadan K10D uzerinde jpg yapabiliyorsun. Ayrıca K100D super in hızı cok yavastı, K10D yi aldıgımda foto karelerini cok daha hızlı sekilde izleyip, buyutup, kucultugunu gordum. Histogram RGB gosteriyor. Iso secenekleri 100,140,200,280,400,560 gibi ara degerlerle verilebiliyor. Fotografta buyutmeli onizleme yapıldıgında hangi bolgesinde gezindiginizi gosteriyor.
    Seri cekim memory dolana kadar surekli sn 2.8 kare. K200 de 4 kare sonrası buffer doldugundan 1.1 kare. Sanırım K200 de22 bit islemci yok. Bunlar aklıma gelenler.

    Eger K200 yonetimi tamamen K100D Super gibiyse bayagı fark ortaya cıkıyor. Yazdıklarımda hatalar olabilir.
    K200 kullanıcıları bu yonde daha iyi yardımcı olacaktır. Ben K100D super ve K10d kullanıcısı olarak farklarını yazdım sadece.




  • Hangisine karar vereceğinize, fotoğraf bilginiz ve bütçenize göre karar vereceksiniz elbette. Bilginiz ve bütçeniz yeterliyse, elbette K10D daha fonksiyonel gözüküyor. K10D'yi bilmiyorum ama K200D'de İKarahal'ın K100D'de göremediği parantez çekim (auto bracketing), histogram, fotoğraf büyütüldüğünde gezinilen bölgeyi gösterme gibi özellikler mevcut.. Son söz: K200D dslr acemilerine yönelik, türkçe menülü güzel bir makine..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: umutlu42

    Hangisine karar vereceğinize, fotoğraf bilginiz ve bütçenize göre karar vereceksiniz elbette. Bilginiz ve bütçeniz yeterliyse, elbette K10D daha fonksiyonel gözüküyor. K10D'yi bilmiyorum ama K200D'de İKarahal'ın K100D'de göremediği parantez çekim (auto bracketing), histogram, fotoğraf büyütüldüğünde gezinilen bölgeyi gösterme gibi özellikler mevcut.. Son söz: K200D dslr acemilerine yönelik, türkçe menülü güzel bir makine..


    K200D kullanmadıgım icin hatalar olabilir. Parantez cekim derken K10D modelinde menuden cıkarılıp direkt tusa atanmıs ve ön ayar tekerlegi ile kac cekim yapılacagı arka tekerlegi ilede adımlar belirleniyor hızlıca. Normal Histogram var ama Red, Green, Blue acısından da varmı K200 de bilmiyorum. Giris seviyesinde iseniz K10D agır gelecektir zaten. Fotografcılık bilgi ve tecrubesi az ise hic hazır mod olmaması acısından yorabilir. Orta segment oldugundan ona gore tasarlanmıs. Zor gelebilir. Ama fotogrfacılık kursuna gidicem ve ilerleticem derseniz zaten K10D tarzı makina olmalı.

    Asagıda bahsettigim parantez tusu ve RGB histogram goruntuleri mevcur.



     Pentax K200D


     Pentax K200D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 14 Ağustos 2008; 11:23:40 >




  • On ve arka tekerlek cok fonksiyonel gercekten. Bir cok isi kolayca yapmanızı saglıyor.
    Mesela fotograf onizleme yaptınız arka tekerlek buyutup kuculturken on tekerlek fotograf degisiyor.
    On tekerlek enstantene degisirken arka tekerlen diyafram degistiriyor.
    Yada istediginiz bir fonksiyonu bu tekerleklere atayabiliyorsunuz.

    K10D de diger sevdigim olaylardan biri P modunda makinanın pozlama sınırları icinde on tekerlekle enstantene yi degisiyorsunuz diyafram otm, yada arka tekerlekle diyaframı degisiyorsunuz enstantene otm oluyor. Boylece poz hatası yapmadan P modunda duruma gore Tv ve Av degistirme imkanı veriyor hızlıca. Makina otm pozlama degerlerine donmek isterseniz yesil tusuna basmanız yeterli.

    Birde takılan objektifin MTF degerlerine gore pozlama yapma yetenegide cok hos. Tabi pentax objektif olacak.

    K10D de birde beyaz ayarını kelvin cinsinden girebiliyorsunuz ve 3 degeri hafızaya alabiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 14 Ağustos 2008; 11:33:53 >
  • Evet k10d k200d ye göre daha iyi gibi ben bu konularda daha yeniyim ama benim dayılarım dedem fotoğrafçılar abim de fotoğraftan anlar ben de çok hızlı öğrenirim öğrenmekte zorlanmayacağımdan eminim onun için k10d almak istiyorum ama 1.el biraz pahalı geldi ikinci el düşünüyorum bi sitede 850ytl teklif verilmiş samsung gx10 var k10d nin aynısıymış sizce bu makine nasıldır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.