Şimdi Ara

Penta Bilgisayar Servis Süreci Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bugün size Penta bilgisayar'ın teknik servis süreci hakkında ki olumlu izlenimlerimi aktaracağım, genel de bir ürünü ülkemizde teknik servise göndermek çok arzu edilmeyen ve sıkıntılı bir süreç olarak görülür ama penta bu konuda diğer firmalara örnek olacak bir kurum, müşteriyi zor durumda bırakmayıp hemen çözüm sunuyorlar. En azından benim süreçlerim de böyle oldu. Bu durumdan ötürü kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. 2 farklı ürünü toplamda 3 kez servise gönderdim hepsinde de hızlı servis süreci ve detaylı bilgilendirme yaptılar.

    İlk olarak,

    Logitech G502 Proteus Spectrum mouse'da clickler'de yaşadığım tuhaf ses'den ötürü teknik servise gönderdim Ürün ellerine ulaştıktan sonra 5 iş günü içinde değişim kararı verip yenisini gönderdiler.

    Penta servis ile ikinci maceramda Logitech G413 Carbon model mekanik klavyemin S tuşu switch'in de problem oldu daha doğrusu switch kırıldı tuş yukarı ya doğru çıkık vaziyette idi, Penta'ya gönderdim switch'i değiştirip gönderdiler, aynı klavyem yaklaşık 1.5 yıl sonra bazı tuşlarda yaşadığım geç algılama, takılma, hiç algılamama sorunlarından ötürü tekrar gönderdim, gönderdikten 3 gün sonra değişim kararı verip yenisini gönderdiler. Bunlarında dışında bazı farklı markaların teknik servisleriyle de maceralarım oldu bu kadar hızlı çözüm, detaylı bilgi süreci veren bir firma ile karşılaşmadım.

    Kendilerine teşekkür ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.